לגבי העצות על הבלאי ב100000ק"מ: לא חושב שהאופנוע יגיע לטיפול 12000ק"מ לפני שאני אמות בשיבה טובה או אפסיק לרכוב.
Printable View
לגבי העצות על הבלאי ב100000ק"מ: לא חושב שהאופנוע יגיע לטיפול 12000ק"מ לפני שאני אמות בשיבה טובה או אפסיק לרכוב.
וגם,
תעיף את הקדמי הזה קיבינימט. אין לו אחיזה בשיט. במיוחד בדרכים לבנות. שים משהו שמתאים לייעוד של האופנוע.
פעם הייתי נוסע עם פנימיות, כפות וכו'. מאז כבר למדתי שאם זה מה יש אז ניתן להשתמש באופניים בקוטר גדול מהמקורי. נגיד פנימית 26 בגלגל 24.
זה תופס גם באופנוע לטיפול חירום? פנימית 21 תעבוד כמה עשרות ק"מ על צמיג 17, או שהרוחב המוגדל של הצמיג האחורי יגרום לה להתפוצץ במקום?
הקדמית תעבוד גם באחורי אבל אז זו עבודה כפולה לטפל אחכ.
בdr שלי היה תיק קטן יעודי שיושב על הזנב מחובר בתחתית עם ברגים ובו שתי פנימיות, ומלמעלה גומיה בהצלבה דואגת נגד טלטולים, בכלי ככ כבד משקל עוד פנימית זה זניח
הזכרת לי שנסעתי פעם מתל אביב לקיבוץ חולדה עם פנצ'ר בצמיג אחורי (סיני קשוח שטח מלא כלשהו), נסיעה במהירויות רגילות של איילון, מעט הטיית משקל גוף קדימה וזהירות בסיבובים. למחרת החלפתי פנימית, הצמיג לא נפגע והמשיך לשרת אותי זמן רב לאחר מכן. אז בחירום אין בעיה [emoji16]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
קיבלתי מורכב על האופנוע מגן מנוע מגושם ולא שייך, אלא אם אתה מורה נהיגה:
https://imageshack.com/i/pmfatkm3j
הוא יורד.
קיבלתי גם מגן אלומיניום תחתון. אתה אומר, אייל, לא להרכיב אותו אלא להרכיב פלסטיק? אני לא סגור על זה שאני בכלל רוצה מגן. אין לי שום כוונה לעשות אנדורו או ליפול באופן כללי. מה הסיכון? אבן שתעוף מהגלגל הקדמי ותפוצץ קייס? זה סיכון ריאלי?
https://imageshack.com/i/pnqEc4I0j
המגן של הקולר - גם מכוער ולדעתי גם פוגע ביכולת הקירור, יש מגן רשת מקורי שאמור להיות מספק.
לגבי מגן הגחון של המנוע - לדעתי חובה, גם בשביל אבנים שעפות (והיו כמה כאלה בנחל נקרות שעפו על המגן וגרמו לי לחשוב שמישהו ירה בי..) - עדיף את הפלסטי של אצ'רביס - קל, שקט, סולידי יותר וסופר חזק.
לגבי מה שנאמר כאן בדף הקודם בעניין תקלות של ה DR - רק חידוד קטן - הברגים של יחידת ה NSU (neutral sending unit) שנמצאת מאחורי הקלאץ לא צריכים חיזוק, זו תקלה שסוזוקי תיקנו החל משנת 2017 (עד אז היה צריך לבצע את החיזוק באופן יזום).
בכל מקרה - אם משום מה קורה שנורת הניוטרל מתחילה להבהב - לעצור מיד, לדומם מנוע ולחזק את הרגים. יש מספיק חומר על זה ברשת.
לא סתם נגמרו הכלים בעופר אבניר... אחלה אופנוע.
לגמרי תחליף גלגל קדמי לצמיג אנדורו נורמלי. מספיקה פנימית ספייר קדמית לחירום, היא עובדת גם מאחורה.
אבל פנצ'רים זה חרא, ואתה גם תרצה להוריד קצת אויר כדי לשפר אחיזה (אוי, ואתה גם מרכיב). אני על מוס מאחורה ופנימית הבי דיוטי מקדימה, שילוב שפוטר אותי מכל דאגה. אבל לכל הפחות תשים הבי דיוטי מאחורה.
מגן גחון חובה, והאלומיניום הזה נראה מצויין, למה להחליף?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לגבי המגן גחון.
זה לשיקולך לגמרי. כבר יש לך אחד. להרכיב, אני מניח לא יגרום נזק (לוודא שלא נתקע חצץ בין המגן למנוע ושוחק אותו עד כדי חור), סתם מציק כששוטפים אחרי בוץ.
מניח שזה עניין של גישה.
גם באוטו אין לי מיגונים.
לגבי פנימית, בהתחלה הייתי רוכב עם שתיים. לאט לאט (בגלל שהפכתי להיות הפרדת משא של כל המפונפנים על האנדורו_אין_סבל שאיתם רכבתי, התחלתי לקצץ למינימום ההכרחי מאז שמתי קדמית באחורי יותר מפעם אחת. היתה תקופה שגם רכבתי עם ערכת מדבקות וזהו.
מה שכן,
לא להתפשר על פנימיות heavy duty. עדיף של מישלין, או מה שאופנתי עכשיו, אבל הכי עבה שיש בנמצא.
אם אתה לא עולה על כביש בכלל, אולי שווה מוסים. לא ניסיתי מעולם.
תתחדש !!
גורם לי להתגעגע קצת ל DR600 שהיה לי פעם.
:)
בדקתי איזה דגם צמיג אחורי מותקן כדי להשוות את הקדמי ופגשתי מכר וותיק: פירלי MT21. מכיר אותו יותר מ30 שנה. לכאורה מצוין, אבל קוד המהירות הוא R ואצלי ברשיונות רשום S.
עוד רגע נמרוד קורא את זה ונקרע מצחוק, ומישהו אחר מקליד, וכנראה בצדק, שהנתון הזה לא נבדק בטסט באופנועים, אבל עקב המבנה האישיותי של הרוכב, המצב חייב להשתנות.
אז אני מבקש המלצה על סט הצמיגים הכי אוחז בשטח שיש, אבל עם קוד עומס מהירות 54S לקדמי ו64S לאחורי.
ראיתי שהמצלר אנדורו סהרה 3 עומד בדרישה.
לי יש נסיון טוב מאוד עם mitas e09. בעיקר באחורי. בקדמי אפילו עברתי ליותר קרביים.
הם 64R ו54R.
השאלה היא האם אתה יכול לחיות עם זה? זה עדיין 170 קמ"ש שבחיים לא תגיע אליהם.
הנסיון שיש לי עם צמיגי דו"ש שיותר מוכווני כביש (מיטאס e-07, מצלר אנדורו (לא חושב שאז זה היה סהרה), ודנלופ d605) היה פחות טוב. בשטח ממש הורגש חוסר האחיזה. באחורי זה עוד נסבל, קצת זריקות זנב חינניות וקושי בעליות טכניות. הקדמי יותר בעייתי, בעיקר כשמנסים לקחת סיבוב בשביל מהיר, או לרדת מורד תלול.
געגועים ל DR600
88
חוף תל ברוך
הייתי חייבhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2a5e6aad9b.jpg
Sent from my IN2013 using Tapatalk
תמונה עדכנית של הסינגל שלי (ב-22 שנים האחרונות).
קובץ מצורף 144085
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
היחידה שמצאתי בטלפון ..
אחפש לך עוד כשאחזור לארץ
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a008ef93ff.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
הנה, הXT הותיק מול הקטמ החדש. האמת ההפרש ביניהם לא כזה גדול, הXT מודל 2002 והקטמ 2008 אבל הבדלים בפועל שמיים וארץ. דווקא על הXT רכבתי עם אשתי מס' פעמים בשבילים והיה נחמד מאוד. עם הקטמ אחרי נסיון אחד לא חזרנו על זה.
הXT אגב עדיין אצלי, ממתין שאתפנה אליו לטובת פרוייקט.
חנן, רוב הזמן המוחלט הייתי עם צמיג אחורי מיטאס 09 שהומלץ פה. הוא גם היה בזמנו בין צמיגי ה50\50 הבודדים שהיו במידה 17", זו מידה שיש לה פחות מבחר בארץ לדו שימושיים. ניסיתי עוד כמה אבל אותו הכי אהבתי. אצלי גם לא מופיע ברשיון קוד מהירות לכן מעולם לא ייחסתי לזה חשיבות.
יש מצב שלא הבנתי משהו נכון - הצמיג שמורכב אצלך הוא הצמיג שהגיע במקור על האופנוע ולא תואם לקוד מהירות? משהו לא מסתדר.
לגבי המיגון - תתקין, ולדעתי לא פלסטיק. אומנם אתה רוצה בעיקר שבילים אבל יהיו מקרים שתתקל במדרגות ותחטוף חבטות בגחון. קרה לי במדבר כשבספונטניות החלטתי לעלות לחירבת קצרה. כשאתה משוטט במדבר אתה לא באמת יודע שתשאר על שבילים פשוטים ביותר.
פנימיות, כלים וכו' - הרכבתי תיקי צד שקניתי מאלון בן דוד Mad Dog. מאז שאני איתם לא אכפת לי לסחוב ציוד, הכל בתיקים. הדבר היחיד שעל הגב זה שלוקר מים. לינק - https://www.maddogadventure.co.il/
קובץ מצורף 144086קובץ מצורף 144087קובץ מצורף 144088קובץ מצורף 144089
הmt21 שמותקן אצלי מאחורה, הורכב ע"י הבעלים הקודם. קיבלתי גם את הצמיג המקורי, ברידג'סטון tw41 , שהוא בקוד המהירות הנכון, אבל לא בנטיית שטח תואמת לשימוש המיועד אצלי.
בזמנו דנלופ606 היה מוצלח בהרבה מהmt21 (ויקר יותר).
המיטאס התפרקו מהר
Sent from my iPhone using Tapatalk
קובץ מצורף 144090
חורף 91/92, רכיבה מיתולוגית מחיפה למצפה רמון בגשם בלתי פוסק שהתחלף בשלג החל מצומת טללים.
הייתי אז מספיק עני וחסר נסיון כדי לנסוע בשלג עם צמיגי כביש, מה שעלה לי באינסוף נפילות.