שלך קצר ב60 סמ מראם קצרה
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Printable View
אתה אדוני לא תסתור אותי שאני מצדד בך!!![emoji12]
תקנה ונדורה!!!
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בכמה הודעות אחרונות אתם מספרים (ומצלמים) פולסייז שהגיע לקצה או חשש לעבור בתוואי שהוא די פשוט עבור רוב רכבי השטח בגודל הקטן/בינוני. לדעתי אין כמעט מקרים הפוכים שבו יש לפולסייז יתרון למעט אם צריך הרבה כח (דיונות למשל. אבל בלי גבעות שאפשר להתיישב עליהם). ואולי מקומות מאוד ספציפיים שמרווח הסרנים הוא יתרון ולא חסרון.
לכן אני חוזר לשאלה הראשונה והיא שאלת העבירות - האם אתה מוכן לשנות את אופי הטיולים ולרדת ברמת העבירות? כאחד שנהג בסופה ועבר בכל מקום, משך את מי שצריך וחיכה לאלו שהתקשו, אתה תהפוך להיות זה שצריך להתחשב בו, לבנות מסלול קליל יותר בשבילו, לעצור לפני כל מכשול ולכוון אותו וכו'.
גם פולסייז על 35 ומוגבה 4.5 הוא עדיין פולסייז רק קצת יותר גבוה. בכביש זה עושה רושם, השטח לא מתרגש מזה.
אם אתה מוכן לזה, הכל טוב...
אבל.. אם זה יבאס אותך או את הילדים (אם יש) שכל הזמן הם הרכב המעכב ואם אתה רוצה להמשיך לטייל בחופשיות, כל SUV, JEEP או אפילו טנדר יפני עדיף.
שאלה -
כמה מחיי הרכב אצלך יהיו שטח וכמה יהיו כל השאר?
לפעמים הפשרה בשטח מוצדקת כאשר הכביש הוא חלק מכובד מהנסועה. כל שכן, כשאתה (גבע) אומר שהתנסית עם כלים שאתה מכוון אליהם ודווקא לא נבהל מכל החולשות שטוענים כנגד המשאיות.
מקסימום קונים ומוכרים, סה"כ ברזל
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מה עם דימקס ידני?
https://www.yad2.co.il/vehicles/cars...er=4&model=429
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
יצאתי לכמה טיולים עם חבר בסילברדו מתחילת העשור הקודם, מוגבה על צמיגי 37'.
הדבר הזה היה ענק, אבל עבר נהדר את כל מה שעשינו על כלל מעלות הנגב והמסלולים המוכרים.
אז כן, להביא אותו לרמה הזו עלתה לא מעט כסף, אבל זה נסע מצוין עם יכולת העמסה אין סופית.
לא הייתי פוסל.
תסתכל על מחירי היד 2
אולי זה יעזור לקבל החלטה לטובת הפולסייז, במקום להתעסק עם גרוטאות.
סילברדו הוא הפולסייז האחרון שהייתי בונה לשטח, היה לי לפני הראם. הפרונט שלו חלש והרדיפה אחרי חופשים לא נגמרת אלא אם משקיעים שם עשרות אלפי שקלים ומחזקים הכל. דווקא מהבחינה הזאת היום עם הראם תענוג, השני סרנים חיים עושים את ההבדל ובגדול.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הסמוראי שלך כל יכול [emoji41]
חבל שאין לי תיעוד שלי שקוע עם הסילברדו בחולות אשדוד בלי 4*4 עקב תקלה חשמלית (היו הרבה כאלה בשברולט וגם הראם אוהב להפתיע אותי מדיי פעם). דימקס וויטרה ניסו למשוך ביחד ולא הזיזו בכלום. בסוף סילברדו נוסף הצליח להוציא אותי רק אחרי שהורדנו לו אוויר כך שכמעט נסע על הגאנטים ועם לא מעט אלימות.
לא תמיד זה נגמר ככה[emoji56]
ברור שהוא לא... הפורד סתם התיישב על הבטן... גמד קטן הוסיף קצת משקל על הגלגלים הקדמיים ונגמר הסיפור.
כמו שאמרת... זה לא תמיד כך .. בטח לא בחול של אוגוסט או בבוץ של ינואר.
אבל יצאה תמונה פוטוגנית (:
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
גבע
תקנה סופה
אל תפחד מהפחד!
תשאל את דרור איך מחלימים מפוסט טראומה.
בהצלחה
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
שמע, בתור אחד משוחד עוד הצעה שלא עלתה פה זה פטרול. אני מכיר את הכלי על כל יתרונותיו וחסרונותיו. יש לא מעט ביד2 היום והמחירים ירדו בגלל המעבר לשני טסטים בשנה. הבנתי שהצטרפת ליחידה שלי. מוזמן להתרשם באימון הבא.
Sent from my V10 using Tapatalk
איפה שהוא לפני 10-15 שנה היה צינון משמעותי במבחר רכבי השטח הטובים שנשארו.
הטובים (לנד קרוזר, רנגלר, היילקס) נמכרים גם היום בהרבה מעל 100k לרכבים בני
12-17 והם נכנסים לשלב הגרוטאה.
מה יהיה עוד 10 שנים? מי שירצה רכב שטח טוב בפחות מ100 אלף יתפשר על גרוטאה בת 20 עם קילומטרז' של חצי מיליון, או יתפשר על השטח ויקנה רקסטון/ טנדר יפני שהוא לא היילקס/ פולסייז.
פאג'רו, פראדו, פטרול, טרופר ועוד בשלהי ימיהם.. עוד 5-10 שנים לא ישארו הרבה וגם אלו שישארו לא יהיו מציאה.
ושאף אחד לא יתפאר לי בהיילקס 92 שלו שנוסע כמו חדש וכדומה. זה לא מייצג בשום קנ"מ עבור מי שמחפש משהו כזה בימינו.
פולסייז התמורה הכי טובה לכסף by far.
אני חייב להסכים עם יוני, היום המחירים לא שפויים לרכבים שיותר מבוגרים ממני ועם קילומטראזים שלא מביישים מוניות וחקלאים.
יכול להגיד שאני איפשהו בין 2 ל3 רכבים, היום נוסע לראות אחד ולחוות אותו.
יש את האפשרות לקנות חדשים/ חדישים בני שנים בודדות אבל מעדיף לא להשתעבד לתשלומים ארוכים ( גם אם זה ל3 שנים).
בסוף הדרישה לא גבוהה או מטורפת: רכב שטח שיסע בשבילים הקלאסים של הנגב( 98% מהזמן בנגב, בכל זאת מאחורי הבית) והמעלות הקלאסים( בלי מצלעות או ורדית בלי מעקף וכד) ויכיל זוג +4 ( ששניים מהם הולכים על 4 ובגודל ומשקל של נער מתבגר ושניים מהם יהיו בכיסא).
שתבינו, הסופה לא ענתה על הדרישה, אני לא משלה את עצמי.
הסופה תוכננה להושיב זוג מקדימה, 2 ילדים מאחורה והבהמות "בבגאז" וכל הציוד בנגרר של אחרי.
ככה הייתי מקבל רכב " מודולרי" לכל סוגי הנהיגה וההרכבים המשפחתיים.
אין לי בעיה לוותר על מודולריות לטובת שנתון גבוה או רכב שיותר מתאים לסגנון האוברלנד ( צחי אמר ונדורה).
שורה תחתונה, כרגע הפולסייזים הכי מתאימים מבחינת מחיר קניה, מפחידה האחזקה וזהו
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
יש הבדל גדול בין מה אני רוצה, מה אני צריך ומה אני יכול. על זה תוסיפו מה יש לבחור בכלל. בסוף אנחנו בישראל על כל המשתמע מכך. אז מי שמצליח להפגיש בין הנקודות האלה כנראה מרוצה. ללא ספק פול סייז יתן הכי הרבה תמורה תמורת הכסף. בעיקר בשנתון וזה המון אבל בשטחי מדינת ישראל נראה לי שהוא יקלל כל פעם שירד לשטח ויתגעגע לסופה שלו
Sent from my V10 using Tapatalk