תגובה: מה אנחנו יודעים על טויוטה לנדקרוזר 250 החדש?
הגרנדיר הוא כמובן, מתחרה רציני מאוד.
ערכתי עליו בזמנו מבחן כביש ושביל, לפרק זמן קצר מאוד, בצרפת.
להנאתכם, יש גם את הסיפור כיצד הוא נולד, משעשע:
https://cars.walla.co.il/item/3659274
הוא נראה רציני ביותר; מסיבי, מוצק, מכלולים הכי טובים (גם על זה יש ויכוחים).
נראה לי שבשטח הוא מכה את הטויוטה בקלי-קלות.
אין לו את העבירות של ברונקו ורנגלר אבל הוא בנוי למטרה אחרת, אוברלנדינג טהור על פני מרחקים ויבשות. לשימוש כזה אני מעדיף אותו על פני ברונקו ורנגלר.
כביש? פחות טוב מהטויוטה, טוב משני האחרים.
מחיר? כנראה הכי יקר, בטח בארץ. רק ה-G יקר (הרבה) יותר
ועדיין מרחף על הגרנדיר סימן שאלה של הרכבת כל המכלולים לרכב הומוגני אחד, אמינות לאורך שנים, את כל אלה הוא עוד צריך להוכיח. הרשמים הראשונים מאוסטרליה, טובים מאוד.
- - - Updated - - -
לטובת מי שיתעצל להיכנס ללינק הנ"ל, אני מצרף את 2 הפסקאות הראשונות של הכתבה הנ"ל:
...את סיפורו של אינאוס גרנדיר יכולנו להתחיל בצליחת מדבריות וג'ונגלים, נהמת מנועים וגלגלי שיניים, או בהשוואת לוח המחוונים שלו לזה של בואינג 737. אבל אני דווקא מעדיף להתכנס לפאב אלמוני בלונדון, שבו נהג המולטי-ביליונר ג'ים רטקליף לשתות בירה עם החבר'ה. כמו מאות אלפי שוחרי הדיפנדר הישן ברחבי העולם (ובהם כותב שורות אלה), גם רטקליף התחרפן ב-2016, כאשר ראה להיכן צועדים אנשי לנד רובר עם מחליפו של הדיפנדר האייקוני. אפשר להבין את שיקוליהם העסקיים של פרנסי לנד רובר אבל ככה להרוג את האייקון המוטורי, עתיר הכריזמה?
כולנו התחרפנו מהבחירה של לנד רובר, אבל ג'ים רטקליף הוא לא סתם 'כולנו'; רטקליף הקים ב-1998 את קונצרן הפטרוכימיה Ineos, שערכו מוערך בכ- 16.5 מיליארד דולר. רטקליף הוא אחד מבעליה של קבוצת מרצדס פורמולה-1, מועדון הכדורגל מנצ'סטר יונייטד, יאכטות America's Cup, קבוצות מרוצי אופניים ועוד שעשועים של עשירים. כמה עשירים? ה"סאנדי טיימס" הערך בשנה שעברה את הונו ב-30 מיליארד ליש"ט, וקבע שהוא האיש השני הכי עשיר בבריטניה.
רטקליף הציע ללנד רובר לקנות מהם את המותג הנחשק, ולהעניק לדיפנדר חיים חדשים. לנד רובר לא הסכימה, ורטקליף המשיך במהלכיו - תוך שהוא מנופף מעליו תביעה משפטית של לנד רובר, שהאשימה אותו בגניבת קניין רוחני ועסקי.
אז העניין ככתוב קודם - כל אחד הוא נישה בפני עצמו. התחרות היא בין כלי רכב שונים זה מזה ולכן מבחן של פראדו הוא רק זה. בלי להשוות אותו לתחרות.
אסף.
לא רק שקרוזר בסיסי עולה 410,000 ש"ח ודיפנדר בסיסי 546,000. קחו בחשבון שירידת הערך של לנדקרוזר הרבה יותר קטנה משל דיפנדר ותראו שמי שיחזיק את הרכב 3-5 שנים, מחיר הדיפנדר בפועל כפול או יותר. וזה כבר הבדל ששם אותם בקטגוריות אחרות.
הגרנדיר עוד יותר יקר וזה בכלל רכב בוטיק ללא אבא ואמא שמיוצר בסדרות של סדנא איטלקית. ממש לא לכל אחד.
אין הרבה תחרות, ואם כבר מישהו (שלא צריך 7 מקומות) מתלבט זה מול ברונקו - שתי קופסאות 5 דלתות בטווח מחירים דומה. וגם שם הבחירה תהיה מהירה מאד לכאן או לכאן בהתאם לצרכים האמיתיים ונסיעת מבחן קצרה.
במחיר של הגראנדיר והדיפנדר החדש, ולשטח קיצוני יש כמובן גם את הזיבאר שהוא נישה בפני עצמו.
לחובבי החשמל יש את ה H3 על 2 גירסאותיו שלדעתי קרוב יותר לדיפנדר החדש ביכולות השטח. אולי יגיע גם ה TANK הסיני ובינתיים מוכרים בארץ את היאנגוואנג U8 גם ברמות המחיר הגבוהות.
בקיצור, גם בלי פאג'רו, טראנו, טרופר, רודאו ואחרים שעזבו אותנו עדיין יש אופציות לשטח, ראויות וראויות פחות, ICE וחשמליות בטווחי מחירים של 160 (ג'ימני) ועד לכמעט 2 מיליון (G63).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
במחיר של הגראנדיר והדיפנדר החדש, ולשטח קיצוני יש כמובן גם את הזיבאר שהוא נישה בפני עצמו.
לחובבי החשמל יש את ה H3 על 2 גירסאותיו שלדעתי קרוב יותר לדיפנדר החדש ביכולות השטח. אולי יגיע גם ה TANK הסיני ובינתיים מוכרים בארץ את היאנגוואנג U8 גם ברמות המחיר הגבוהות.
בקיצור, גם בלי פאג'רו, טראנו, טרופר, רודאו ואחרים שעזבו אותנו עדיין יש אופציות לשטח, ראויות וראויות פחות, ICE וחשמליות בטווחי מחירים של 160 (ג'ימני) ועד לכמעט 2 מיליון (G63).
חבל רק שרוב הטווח נמצא צפונה מ 400 אלף, אבל בסדר, זה מה יש, נחכה להם ביד שניה
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
הבעיה היא כשהרכבים האלו יתישנו עם כל האלקטרוניקה ומחשבים, יהיה יקר מאוד לטפל בהם.
גם תיקוני שטח יהיו כמעט בלתי אפשריים, ברוב המקרים יצטרכו פשוט לגרור את הרכב החוצה ואח"כ על גרר למוסך.
וגם זה בתנאי שהמחשב לא יחליט לנעול את הגלגלים רגע לפני שהאוטו כבה כי כך מורה המחשב.
איפה הימים שהיינו נושפים לתוך הדיזה בקרבורטור, מוצאים את האבק וממשיכים לטייל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
המבחר מאד השתנה. פעם רוב ההיצע היה באמצע, היום בקצוות. יש רכבי שטח-שטח מעולים ממשפחת רנגלר וברונקו, ומצד שני רכבי יוקרה-על-חלל. ובאמצע איפה שפעם היו רוב המתחרים, לנדקרוזר נשאר לבד.
*מי שמתייחס לזיבאר, או גרנדיר, כאופציה למשהו, הוא בר מזל - או בן 16 שמאמין בפוסטרים של מכוניות.
או שמתייחסים גם לטנדרים כרכבי שטח משפחתיים והנה, יש מבחר ודי באמצע.
אסף.
נמרוד,
אתה ממש לא יכול להשוות את מידת הבשלות של הזיבאר לזו של הגרנדיר.
הזיבאר מרשים ומדליק, נהגתי ונהניתי מאוד.
אבל הוא נשאר סוג של חיית שטח אקזוטית, שעברה מקצה אורבניזצייה, בלי מחוייבות מלאה של עידו.
עידו יודע מה הלקוחות שלו מחפשים, כבר יש להם בבית קרוזר, או דיפנדר, או איזה מרצדס.
הגרנדיר מעודן לאין שיעור, הוא מרגיש מהודק והומוגני. הם לא ניסו לייצר NVH של אודי,
ומייעדים את הרכב לעבודת שטח רצינית. עשו עליו מאות אלפי ק"מ של בדיקות, בכביש ובשטח.
אז הוא לא רכב מייצור המוני כמו קרוזר, גרנד צ'ירוקי או אפילו רקסטון אבל עדיין, מציע עידון והומוגניות טובים בהרבה מזו של הזיבאר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
נמרוד,
אתה ממש לא יכול להשוות את מידת הבשלות של הזיבאר לזו של הגרנדיר.
מי אתה שתגיד לי לא להשוות? אני יכול להשוות ואני משווה!
בוא נגיד ככה... אם נגדיר רמת בשלות של מפעלי רכב על סולם של 1-10. טויוטה מן הסתם זה 10 והמפעל בפרדס חנה 1.
אז אינאוס גרנדיר לא איפהו באמצע אלא מאד קרוב לזיבאר. אולי 1.5. ללנדרובר אגב לא הייתי נותן יותר מ-5...:rolleyes:
מפתיע. אני לא חושב שחובבי לנדרובר נותנים למפעל יותר מציון 4...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מי אתה שתגיד לי לא להשוות? אני יכול להשוות ואני משווה!
בוא נגיד ככה... אם נגדיר רמת בשלות של מפעלי רכב על סולם של 1-10. טויוטה מן הסתם זה 10 והמפעל בפרדס חנה 1.
אז אינאוס גרנדיר לא איפהו באמצע אלא מאד קרוב לזיבאר. אולי 1.5. ללנדרובר אגב לא הייתי נותן יותר מ-5...:rolleyes:
הגראנדייר אמנם מבוסס ודומה חיצונית לדיפנדר הישן, אבל הקדישו הרבה מחשבה וכסף לרכיבים שלו. החל ממנוע מוכר ואמין 3.0 שישה צילינדר של במוו, דרך גיר של ZF וממש עד לפרט האחרון. בשונה מעידו (שאני מאוד מכבד אותו, את הידע שלו ואת פועלו) מתכנני הגראנדייר עבדו עם תקציב כמעט בלתי מוגבל.
עידו עבד עם הרבה הון עצמי ותקציב יחסית מוגבל בשביל מה שהוא ניסה לעשות. NEVERTHELESS, התוצאה של עדו טובה אבל לדעתי הגראנדייר גם הרבה יותר בשל וגם יש לו שוק הרבה יותר גדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
הגראנדייר אמנם מבוסס ודומה חיצונית לדיפנדר הישן, אבל הקדישו הרבה מחשבה וכסף לרכיבים שלו. החל ממנוע של G CLASS, דרך גיר של ZF וממש עד לפרט האחרון. בשונה מעידו (שאני מאוד מכבד אותו, את הידע שלו ואת פועלו) מתכנני הגראנדייר עבדו עם תקציב כמעט בלתי מוגבל.
עידו עבד עם הרבה הון עצמי ותקציב יחסית מוגבל בשביל מה שהוא ניסה לעשות. NEVERTHELESS, התוצאה של עדו טובה אבל לדעתי הגראנדייר גם הרבה יותר בשל וגם יש לו שוק הרבה יותר גדול.
שתי חיות שונות לחלוטין ההשוואה מיותרת בעיני
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ההשוואה היא לא בין הרכבים אלא בין בשלות הרכב/רכיבים/מפעל.
לצורך זה יכלתי גם להשוות את הבשלות של מפעל לנדרובר לליפ מוטור הסיני...
בואו נתעלם שניה מכך שההשוואה בין זיבאר לגראנדיר, היא כמו להשוות תפוחים לתנינים.
הזיבאר, גם הוא, בנוי מאוסף רכיבים אמינים ומוכרים שקיימים בשוק כבר הרבה שנים,
ותכלס,
יש בו הרבה פחות מערכות שיכולות להתקלקל.
ככה שאם הייתי צריך להמר על מה יהיה יותר אמין, הגרנאדיר שעבר מעל מליון ק"מ של בחינה ותיקון באגים,
או הזיבאר, שהוא פשוט,
הייתי מהמר על הזיבאר.
הבעיה היא שכאן נכנס אופי השימוש.
והזיבאר די מזמין אופי שימוש שתכליתו לשבור דברים.
נמרוד יקירי,
חס וחלילה שאני אגיד לך מה לחשוב ומה לכתוב...
אבל אחרי עשרות שנים ומאות רכבי שטח וכאילו-שטח, התחת שלי מרגיש נפלא את דירוג הגימור וההומוגניות של אוטו שאני רק מניע אותו.
הזיבאר מרגיש כמו מכונת שטח אדירה שעברה מקצה פינוקים וגימורים, רכב מדהים לשימוש אליו נועד.
הגרנדיר מרגיש לגמרי רכב בשל ומודרני, ברמת הפרטים הקטנים והגדולים כאחד (לא שהוא מושלם, כמובן).
אף אחד לא יחשוב על שימוש בזיבאר כ'דיילי'.
הגרנדיר יכול להיות רכב בנפלא גם על הכביש, במגבלות הגודל והמשקל, וצמיגי השטח.
עבור חובבי שטח שלא רוצים לוותר על תפנוקי הכביש, הוא פשרה מצויינת, לעניות דעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אף אחד לא יחשוב על שימוש בזיבאר כ'דיילי'.
.
ספר את זה לגיתאי.
ולדרור.
https://youtu.be/onpbKja9n7E?feature=shared
ביקורת מצויינת.
שורה תחתונה - אכזבה מכך שטויוטה בנו את ה250 פחות טוב ומחלקים פחות מתאימים לו - מאשר טאקומה או הלקסוס המקביל... אבל מוכרים אותו ביוקר.
אסף.
הבחור אכן רציני.
כן - חסכו.