נסה לקבוע תור לפגישה עם פקיד בסניף ת"א, תגיע עם המסמכים, הפקידים שם נוטים להיות מאד שירותיים ויתכן מאד שיעזרו לך למצוא תבחין הולם, אולי אפילו על סמך זה שהחזקת רשיון בעבר. עבודה ביישוב זכאי זה אחד התבחינים הגרועים.
Printable View
אם הרשיון בעבר היה גלגול של רשיון צבאי הם יכולים (אם ירצו) לרשום "תבחין מלפני..." או "עבר בטחוני".
אסף.
המתחמשים החדשים - קוים לדמותם
אקדח בשעה 3 בנרתיק חיצוני, מינימום שוטר מקוף בשיקגו דאון טאון.
שתי מחסניות בשעה 9
חולצה מופשלת מעל 'חגורת השליטה' שאף אחד לא יפספס שפה יש בנאדם רציני.
מבט סורק. מחפש אם יש בטעות מישהו שלא שם לב.
אני קצת חושש וקצת שמח. שמח כי בהם יירו קודם.
יש כאלה ברחובות העיר, ויש המון חיילים בחופשה עם נשק ארוך וגם המתנדבים של כיתת הכוננות עם מדים ונשק ארוך, והסיירת העירונית, והחיילים של פיקוד העורף. שבדרך כלל יושבים סביב שולחן וטוחנים משהו בפיתה או לאפה אבל הם בעצם לא חמושים.
המון נשק ברחובות. המון. עוד יהיו כאן דו"צים.
אסף.
דו"צים היו ויהיו. גם בלחימה מאז 7 באוקטובר לא חסרו לצערנו, כאשר השטח מוצף בלוחמים מיחידות מובחרות שונות ומחבלים שנראים לעיתים בדיוק כמותם.
יש גם כל מני סוגי מדים "טאקטיים" שחלקם נרכשים באופן עצמאי/תרומות שלא הבנתי אם מותרים או אסורים רשמית באיזורי לחימה, בני מספר שהיחידים שנראים כמו חיילי צה"ל קלאסיים הם דווקא מחבלים...
תנמיכו פרופיל, נשק מוסלק מהווה יתרון.
ובאותו עניין-
כל מה שנראה כמו אקדח עף היום מהמדפים, זה כולל הרבה סוגים שאינם נפוצים ואין עבורם נרתיקים מתאימים - אז מוכרים או מצרפים לעסקה סוגי נרתיקים פנימיים לא בטיחותיים מבד. כן, זה מאד נעים על המותן (רואה לצערי גם כאלו שחוגרים אותם הפוך, כלומר תפוסים על הקליפס בצד החיצוני של החגורה כמו נרתיקים חיצוניים).
בנוסף - מוכרים סוגי תחמושת נחותים וזולים המיועדים לאימונים בלבד - בקרת ייצור נמוכה יותר ומייצרים די הרבה מעצורים באקדחים שהם לא גלוק ...
שני דברים שתעשו -
א. אחרי שכבר שילמתם על אקדח - תשקיעו לפחות בנרתיק קיידקס צורתי מתאים לנשיאה פנימית, אפילו כזה שנמכר באליאקספרס בחמישים ש"ח, או חפשו בפייסבוק מישהו שיכין עבורכם נרתיק היברידי (צד חיצוני מקיידקס ופנימי מסוג של אריג). אלו מאפשרים נשיאה בטיחותית גם עם כדור בבית הבליעה (ההדק מוגן) גם החזרה בטיחותית אחרי ירי מבלי שהסמרטוט שקיבלתם נתפס בהדק ומשחרר לכם קליע למותן וגם יחזיק טוב יותר את האקדח שלא יעוף ולא ישלף לכם יחד עם האקדח בשעת חירום.
ב. שתיים-שלוש מחסניות של כדורי כוננות יקרים יותר מהזבל במטווח, לא חייב הולופויינט (לא כל אקדח יזין אותם טוב) ולא חייב קופסה שלמה, בטח שלא 100 כדור שנשארים בבית ומתיישנים.
כן... נקווה שאחרי ההפתעה הבאה לא נדבר על כמות א"פ למאג שרצוי להחזיק בבית...
תרחיש הייחוס הוא שביום הראשון אתה לבד (במקרה הטוב, עם עוד כמה חברים בכתת הכוננות). הצבא והמשטרה כנראה שלא יגיעו.
ולכן, אפוד קרב, קסדה ונשק ארוך עם כמה שיותר מחסניות + אקדח אישי, זה מה שצריך.
לא הייתי מתנגד גם לכמה טילי לאו (כמו בימים הטובים)
Sent from my iPhone using Tapatalk
בתור אזרח לא חמוש אני עוקב אחר השרשור הזה בסקרנות מעורבת בפליאה.
תקראו לי תמים אבל אני לא רואה מצב שבו צה"ל והמדינה לא מפיקים לקחים שימנעו הישנות של ה7 באוקטובר.
כאילו רבאק, זה מטורף להניח שהם לא יעשו את זה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני רק אשים את זה כאן:
יום כיפור
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אותו דבר היה ניתן לכתוב אחרי 1973, והתוצאות ידועות
מעבר לכך מבחינת נתונים הצבא היום הוא קטן ומצומצם, צללית של מה שהיה לפני 20 שנה ויותר (גודלו של צה"ל היום הוא כשליש מגודלו של צה"ל של 1973), והמשטרה סובלת ממחסור חמור בכח אדם.
נכון להיום הסד"כ הכללי של כל כוחות הביטחון בכללותם לא מספיק כדי להגן על 6 מליון אזרחים מול תקיפת גרילה מאסיבית מחוץ ו/או מבית שתתחולל בתוך הערים והבתים של האזרחים תוך דקות בודדות בכל מקום - בדיוק כמו שלצער כולנו קרה
יופקו לקחים או לא יופקו הסד"כ קטן מדי לעתיד הנראה לעין, וכל יהודי שחי במדינה הזאת ויש לו אפשרות להתחמש צריך להתחמש, ימי הפוליטיקלי קורקט תמו - אף אחד לא ישמור עליכם.
נראה לי שזה מתאים כאן
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0ecd8a5bc.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אין, ואני גם לא חושב שיהיה בזמן הנראה לעין, אף מנהיג במדינה מערבית דמוקרטית, שיצא לפירוז מלא של כח עוין בגזרה כלשהי, בלי לחטוף קודם מכה של מאות הרוגים ויותר. הוא לא יקבל תמיכה לזה, לא לאומית, ולא בינלאומית.
זה שיהיה ברור לכולם שזה מה שצריך לעשות, לאחר השבעה באוקטובר, יהיה ברור.
לא יקרה, להערכתי.
להגן באופן מוחלט מאויב שהמושג הרתעה לא קיים לגביו, ללא פירוז שלו, זה כנראה יקר מדי עד בלתי אפשרי.
המסקנה מהדברים לעיל היא שאנחנו צפויים כנראה לעוד אירועים כאלה בעתיד, וצריכים להיות חזקים ולדעת להתגונן כל עוד הצבא לא התארגן, התחיל וגם סיים טיהור בשטחנו. לבדוק שיש מרחב מוגן ומוכן, להתחמש, ולקוות שאנחנו וקרובינו לא נהווה חלק מהטריגר המזעזע הזה לפירוז האיזור התורן.
אני לא מכיר את רובכם, אבל אם הזכרתם את יום כיפור ואת ה 7.10.23 הארור, לא נראה לי שמישהו מכם יוכל לאחוז באקדח ולירות בעוד 50 שנה מהיום.
אפשר להנמיך ציפיות,
המשרד לרישוי נשק מטפל נכון לאתמול בבקשות מה-10.10.23,
כלומר במהלך המלחמה התקדמו שם רק בשלושה ימים עקב העומס.
בהצלחה לכולם
יכול להיות שזה חלק מהאמת
אך בפועל חברים מקבלים אישורים לבקשות מלפני כשבועיים שלושה אז הם לא לגמרי ב 10.10
Sent from my iPhone using Tapatalk
על פי פקידה במשרד לרישוי נשק אלה הם פני הדברים,
תמיד יש את האופציה שהיא בעצמה לא יודעת על מה היא מדברת.
מעניין
אני מכיר 10-15 אנשים שהגישו לפני יותר משלושה שבועות ובינתיים אף אחד מהם לא קיבל תשובה.
ואני מכיר מי שהגיש לפני שלושה שבועות וכבר מחזיק בנשק.
כנראה ההבדל הוא במי שלא או כן נדרש לראיון פיזי לעומת טלפוני, ומי שמגיש מסמכים כמו שצריך עם תבחין מוצק לעומת מי שמגיש מסמכים חסרים או בערך עם תבחין רופף.
אסף.
לפי הכתבות מי שמקבל מהר אלו בעלי עבר ביטחוני ללא עבר פלילי וללא סימן כלשהו בשאלון הרפואי. כל השאר יקח להם כ 3 חודשים כנראה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro