תגובה: תרבות הדיונים בג׳יפולוג
אני רק מזכיר שיש כללים וחוקים לפורום (מוזמנים לקרוא אותם ולהעיר, אם צריך).
ניהול הפורומים נעשה במסגרת מעט הזמן הפנוי שיש למנהלים, זו לא משרה מלאה ולכן לא תמיד מגיבים "בזמן אמת" (אבל משתדלים).
תזכורת נוספת - כל אחד מהקוראים מוזמן להתריע על תגובה / שרשור שראוי להתייחסות מנהלים ובכך לסייע לניהול הפורומים - זה נעשה בעזרת כפתור הדיווח (המשולש השחור עם סימן הקריאה המופיע ליד כל תגובה) - לוחצים, מוסיפיים כמה פרטים על מהות הדיווח וזה מגיע למנהלים.
בעידן הרשתות החברתיות, תרבות השיח מצד אחד והציפיה לקבל תשובות מיידיות על כל שאלה אפילו אם היא נשאלה באותו יום בשרשור אחר שלא טרחנו לחפש - משפיעים על כל אמצעי הדיון, הפורומים ובכלל השיח הציבורי. הפורום הזה הוא באמת קצת "שמורת טבע" ועדיין משתדלים מאד לשמר אותו ככזה. זה לא מאד פשוט אבל בהחלט אפשרי, במיוחד בשל הרכב המשתתפים והרצון המשותף של כולם להמשיך ולשמור על הפורום ככזה, יש מקומות שבהם זה קצת מתפספס, לא תמיד זה נורא, אבל אם מישהו מרגיש שצריך לעצור, להזכיר, לפצל דיונים, או להתערב בכל דרך שהיא - כפתור הדיווח הוא הדרך להעביר את המסר למנהלים.
לא נמאס לכם לדוש בזה?
אין כאן שום התדרדרות או משהו חריג לרעה בתרבות הדיון.
מה עדיף בעיניכם?... פוליטיקלי-קורקט?.... הכאילו-נימוס (בתכל'ס צביעות) האמריקאי/אירופאי?... שמחייכים אליך וצוחקים איתך ויושבים איתך סביב מדורה ושותים בירה ביחד במפגשים אבל כשאתה מסתובב הם תוקעים לך את הסכין בגב?... תסלחו לי, אותי זה מגעיל.
הפורום הזה הוא בבואה של החברה הישראלית - וחלק מהאופי הישראלי הוא שלפעמים מתווכחים. אף פעם לא משתווים על כל דבר. לשים את זה על השולחן ולדבר על זה, זה חלק מהאופי הישראלי. לפעמים הטונים קצת עולים ובד"כ זה נרגע מהר. ומי שרוצה אחר כך לשמור טינה ולהישאר צ'ילבה - זכותו/בעיה שלו.
ועוד משהו שמאפיין אותנו כישראלים - זה שאף פעם אנחנו לא מרוצים.
אתם רוצים "כללים יותר ברורים". הידוק המשמעת. "יותר משילות". פחות דמוקרטיה.
במילים אחרות - דיקטטורה. הנהגה חזקה והחלטית ואכזרית שמוחקת בלי חשבון, אח גדול שיסתום לכם את הפה ויחנך אתכם.
וזה אומר שמהר מאוד שוב תתלוננו על "מחיקות והשעיות", "בריחת מוחות", "התדלדלות הפורום", "אוף, נהיה פה משעמם" וכמה חבל שהפסדנו את אלה שנמאס להם/הורחקו כי אמרו משהו בניגוד לכללים הקדושים ועכשיו הם חסרים.
ואז תצעקו שסותמים לכם את הפה ואחד מצעדי המחאה/תגובה יהיה פתיחת קבוצות ווטסאפ אלטרנטיביות שם מותר לדבר על כל דבר ואין מחסומים והגבלות לדעות האישיות שלכם ולא מוחקים לכם וזה באמת כיף ונעים ואז השלב הטבעי הבא יהיה לחתוך מג'יפולוג לגמרי, ולנהל את התחביב שלכם רק דרך קבוצות ווטסאפ ו/או פח הזבל של פייסבוק והנה - הפורום הפסיד גם אתכם וגם אתם הפסדתם. בדיקטטורה כזאת כולם רק מפסידים. בסוף גם הדיקטטור מפסיד.
וחוזר חלילה.
אז מה אתם רוצים בדיוק?
לפחות תהיו עקביים ותחליטו.
גילוי נאות:
אני לא מדבר "בשם ההנהלה" אלא רק בשם עצמי, כי אני כבר מזמן לא בהנהלה. למרות שגם אני חושב שבלי כללים בכלל אי אפשר בשום חברה אנושית, אני לא מוכן לקבל התנהלות דיקטטורית/טוטליטרית. למרות שחבל לי אבל ממש! על כל אחת מהדמויות שהזכרתם שנמאס להם והלכו/נזרקו מכאן, איפה שהוא אני גם חושב שהם צודקים והלוואי שגם אני הייתי נצמד לעקרונות שלי עד הסוף כמוהם.
על שני דברים אין וויכוח:
1- ישנה התדרדרות מתמשכת ברמת האתר בתכנים (ובאווירה).
2- אלברט אינשטיין אמר - Insanity Is Doing the Same Thing Over and Over Again and Expecting Different Results
אז אפשר לתת הרבה הסברים מה לא, אבל ברור שכרגע האתר בכיוון סופני.
"החוקים" אפילו לא על הנייר..... לכל היותר על איזה HTML נשכח, ובטוח לא נאכפים.
אם אין למנהלים זמן, "שיזרימו דם חדש", כרגע זה נראה שיש אנשים שנהנים לשאת בתואר אבל מוכנים \ יכולים להשקיע מעט מאוד בניהול (מזכיר ארגון הסתדרותי), ושום אתר לא שרד ללא ניהול.
לא צריך דיקטטורה, ולא סתימת פיות ולא כל תסריטי האימה שמעלים פה...
הטעות העיקרית של (המעט) האכיפה שנעשת באתר, שהיא נעשת בלי כללים ברורים ובטענות ושיקולים שגויים.
סותמים פה ומוחקים פה בעיקר בגלל דעות לא מקובלות, אבל מתעלמים מהסגנון והניסוחים.
בסה"כ צריך לשמור על תרבות דיון.
זה בסיסי, זה קל לניסוח והגדרה, וקל לאכיפה.
לא פחות חשוב, תרבות דיון זה גם לא לחטוף לאנשים דיונים. יותר מפעם אחת יש בעיה טכנית שמטרידה מישהו (ויכול להיות שזו בעיה טיפשית) אבל מיד גונבים ומסטלבטים. לא מוצא חן בעינכם, נראה לכם טיפשי, אל תענו. אבל "הדחקות" האלו לא מקדמות בכלום (במיוחד שמנהלי האתר מככבים בהם). מצ"ב דוגמה מהימים האחרונים-
https://www.jeepolog.com/forums/show...=1#post1041223
מה רע בלצחוק קצת?
אין בזה ערך מוסף?
כולם פה כוסיות?
מאיפה הרצינות הזאת כל הזמן ?
למי איכפת אם זה תורם או לא ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
מה רע בלצחוק קצת?
אין בזה ערך מוסף?
כולם פה כוסיות?
מאיפה הרצינות הזאת כל הזמן ?
למי איכפת אם זה תורם או לא ?
כמו כל דבר בחיים, הכל שאלה של מינונים ואיזונים.
אבל איך שאומרים בעברית ה Bottom Line - שנשים טובים עוזבים, והרמה יורדת (זה אולי הדבר היחידי שהייתה לגביו הסכמה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אבל איך שאומרים בעברית ה Bottom Line - שנשים טובים עוזבים, והרמה יורדת (זה אולי הדבר היחידי שהייתה לגביו הסכמה).
זאת קביעה מעניינת.
אותי יותר מעניין, על מה היא מבוססת?
הייתה בדיקה כלשהי או סקר שפספסתי? :rolleyes:
אני דווקא מרגיש שאנשים טובים מצטרפים, והרמה גבוהה כתמיד (לפחות בתקופה הקצרה שאני פה, מ-2008)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
זאת קביעה מעניינת.
אני דווקא מרגיש שאנשים טובים מצטרפים, והרמה גבוהה כתמיד (לפחות בתקופה הקצרה שאני פה, מ-2008)
+1 (אני פה מ 2009).
לא שהכל וורוד ותמיד יש מה לשפר, אבל זו עדיין שמורת טבע משובבת נפש ביחס לרמה ותרבות הדיון שם בחוץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
זאת קביעה מעניינת.
תחזור על השרשור הזה מההתחלה ותראה שאמירות כאלו חוזרות לאורך כל השרשור.
בסביבה בה קופצים להתווכח על כל פסיק, זה שאף אחד לא אתגר את הטענות ( החוזרות) האלו, גרם לי לכתוב את מה שכתבתי.