כנראה שאפשר להתחיל להביא דיזל...
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/sy7bzwkoa
Printable View
כנראה שאפשר להתחיל להביא דיזל...
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/sy7bzwkoa
יענו לי אתה לא מאמין אבל כשתומר כותב את זה אז כן?
נעלבתי.
אסף.
אולי תומר קרא את זה כאן כשכתבת והעתיק לכלכליסט... :D
אגב, אתה חושב שהעורכים של כלכליסט מקבלים כל דבר שכותבים להם בלי בדיקה? אני מקווה שלא
אבל... מעריך שכן.
מזל שהחלום-4X4-אספנות שלי הוא לא מ-1994 ולא יפני וגם לא דיזל.
הוא מדבר שוודית ויכל להיות רכב-אספנות בישראל כבר לפני 20 שנה.
כרגיל, כשמדברים על משרד התחבורע, מוכרחים להבין שבמשרד הממשלתי המיותר הזה כל איוולת נשענת על איוולת אחרת.
אבל כמו שכל שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום, אז אפילו בלב המאפליה הזו יש לפעמים הברקות והבלחות שגם הן נשענות על איוולת כלשהי.... רק שבמקרה הזה אפשר לחייך, כי הפעם זה לטובה. במקרה.
האיוולת התורנית היא איסור ישן ליבא לישראל מכוניות פרטיות עם מנועי דיזל.
למה? ככה! אפשר לנחש רק את הסיבות, אבל עובדה. ככה זה היה.
האיסור התמוה, ההזוי, המטומטם הזה, בוטל סופסוף ב-1994.
ומכאן חישוב פשוט ברמת כיתה א. אחרי 30 שנה, מותר להביא גם רכב אספנות דיזל.
עד כאן, מעללי משרד התחבורע. מקווה שהחכמתם.
זה נכתב פה כבר...
הכל הכל מותר בארץ הזו חוץ ממה שכתוב שאסור.
סה"כ הגיוני, בסיסי... וברור.
אין מה לסבך.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
חזרתי מטיול בארה"ב לפני כמה שנים עם 30 דוחות...
"כל מה שלא כתוב שאסור מותר..." האמנם??
אז בארה"ב זה הפוך ולא ידעתי...
וכמו כל אחד שמטייל בארה"ב עם רכב גם אני עושה טעויות ומחפש את הרמזור הקרוב לפרסס ולשוב על עקבותי.
אממה, בארה"ב אם לא כתוב על הרמזור שמותר לעשות פרסה, אז אסור! ובארץ בדיוק הפוך.
שמח וטוב לב פירססתי את עצמי למוות בארה"ב (בעצם את חשבין הבנק שלי).
חזרתי לארץ וכ-30 דוחות רדפו אחרי...
אז אולי בכל זאת השיטה בארץ עדיפה, כי בארה"ב קודם כל אסור ואח"כ מותר. ובארץ, קודם כל מותר ואח"כ אסור.
פחות מלהיב למה?
מנוע 4.0 ולא 4.5?
נהגת בהם? כי אני נהגתי. קצת.
יש גם דגם עם מנוע 3.0, כנראה באמת עגלה מהגהינום.
ה-4.5 באמת עדיף משמעותית, אבל מי שחושב שמדובר באיזה טיל בליסטי, מוטב שירגיע. שניהם כבדים ועגלות.
היה 80 אחד שנהגתי בו ומאוד אהבתי את איך שהוא נסע וגירגר והאיץ.... מלא עוצמה. מסתבר שלא חוכמה, שתלו שם מנוע SBC מוזרק רב-נקודתי.... חתיכת בהמה.
4.2 טורבו-דיזל יהיה לדעתי הכי מתאים לאופי של האוטו הזה. מוכרח טורבו, כי הוא כבד וצריך כוח.
הלאה.
נעילות. לדגם הפחות נחשב אין נעילות.
מה הבעיה לנעול שני סרני טויוטה 9'?
הנעילות עולות כסף, אבל לא סכום כזה שמצדיק פער כל כך ענקי במחיר בין הדגם הנחשב לדגם הלא נחשב?....
ב-100K, למי שכל כך מעריץ את היצרן והדגם (ואני לא מהמעריצים, אבל בהחלט מבין את מי שכן. רכב מרשים), כבר נשמע הרבה יותר הגיוני. תשדרגו אותו עם הזמן והכסף ובזמנכם הפנוי מה שנקרא. לאט לאט, לקראת מפרט מהחלומות.
קטע משעשע..
האמריקאים מתלהבים מהיילקס 97 שני סרנים חיים דיזל.. (אין להם דיזל, ואיבדו את הסרנים החיים ב-88..)
ואנחנו חיכינו שישבר האמברגו כדי להביא מארהב את מה שיש אצלם.
הודעה ממועדון החמש
חברים שלום,
במסגרת הקשר השוטף של מועדון החמש עם משרד התחבורה, נציגי המועדון עודכנו ע"י המשרד כי ניתן לייבא רכב אספנות עם מנוע דיזל החל משנת היצור 1994.
ההיגיון לכך פשוט – החל משנת 1994 ניתן היה לרשום בישראל רכבי דיזל חדשים לשימוש פרטי, וממילא אלו ששרדו כבר זכאים להיות בסטאטוס "אספנות". לכן, ניתן כיום גם לייבא רכבי אספנות כאלו (שוב – משנת היצור 94 והלאה).
כרגע, הטופס המקוון לבקשת רישיון יבוא באתר משרד התחבורה עדיין לא מאפשר בחירה בדיזל ולכן יש לרשום בנזין ולהוסיף שמותקן מנוע דיזל מקורי.
בברכה,
נחום קדמיאל
יו"ר מועדון החמש
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב....הגענו למסקנה הזו כבר לפני 91 הודעות.....
אסף.
לא נורא. האמת יש מידע חשוב לגבי מילוי הטופס בהודעה של מועדון החמש.
אסף.
האמריקאים בעלי YJ מתלהבים מחזית מג"ב של סופות.
ואצלנו כל הערסים מיהרו להחליף את חזית מג"ב בחזית רנגלר YJ, ולהדביק על מכסה המנוע מדבקות RENGLER ענקיות (השגיאה במקור - ככה ערס כותב "רנגלר" באנגלית) כדי לנסות לשכנע את כל מי שמתבונן, שזה באמת רנגלר אמריקאי....
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר.
הג'יפ שלו תמיד נוצץ יותר.
כולם רוצים את מה שאין להם ויש לאחרים.
כולם וונאביז.
בעניין הג'יפים אני נאלץ להסכים עם האמריקאים. אין כמו סופה.
אסף.
באנגלית RENGLER ובעברית ערסית "למכירה רינגלר.." וגם "למכירה רינגלר ריבקון.."
גם בשדרוגים אנחנו שונים מהאמריקאים: אם בארץ יעדיפו הגבהה של 4 וצמיגים 35 על רנגלר, האמריקאים יעדיפו הגבהה של 2 וצמיגים 37.
לדעתי האמריקאים צודקים כי פחות הגבהה יוצרת פחות לחץ על מכלולים ופחות צורך לתקן זוויות. בנוסף, רק גודל הצמיגים משפיע על גובה הביצה מהקרקע.
אפשר להוסיף גם: יותר גומי, יותר נעים וגלגל גדול = מכשול קטן ועוד...
גם אופי הנהיגה שונה, בארץ נכנסים במכשול בכוח, מפרפרים עליו "מה שלא הולך בכח הולך ביותר כח.." מכירים?
אז בארה"ב לאט ובעדינות ועוברים את המכשול. הם מנומסים גם שם. (למעט ה - REDNECKS כמובן :-) )
באנגלית RENGLER ובעברית ערסית "למכירה רינגלר.." וגם "למכירה רינגלר ריבקון.."
גם בשדרוגים אנחנו שונים מהאמריקאים: אם בארץ יעדיפו הגבהה של 4 וצמיגים 35 על רנגלר, האמריקאים יעדיפו הגבהה של 2 וצמיגים 37.
לדעתי האמריקאים צודקים כי פחות הגבהה יוצרת פחות לחץ על מכלולים ופחות צורך לתקן זוויות. בנוסף, רק גודל הצמיגים משפיע על גובה הביצה מהקרקע.
אפשר להוסיף גם: יותר גומי, יותר נעים וגלגל גדול = מכשול קטן ועוד...
גם אופי הנהיגה שונה, בארץ נכנסים במכשול בכוח, מפרפרים עליו "מה שלא הולך בכח הולך ביותר כח.." מכירים?
אז בארה"ב לאט ובעדינות ועוברים את המכשול. הם מנומסים גם שם. (למעט ה - REDNECKS כמובן :-) )
זה שינוי של העשור האחרון... בעבר הדעה הרווחת היתה גבוה יותר נחשב לטוב יותר.
היום הדעה הרווחת היא מקסימום גלגל מינ התעסקות במתלים, או יותר מדוייק מינ תוספת גובה למתלים.
וזה לא רק בשוק האמריקאי.. זה התחיל קודם אצל האוסטרלים.
והייתי מעדיף tj או lj על סופה בכל יום בשבוע. עלים זה כבר לא באופנה בימינו (;
Sent from my SM-G781B using Tapatalk