אמיר .
מצאתי את השאפטים החלקים (חדשים לגמרי!) אתה מוזמן לתאם איסוף...
Printable View
אמיר .
מצאתי את השאפטים החלקים (חדשים לגמרי!) אתה מוזמן לתאם איסוף...
ישועה!!!!
לאחר שאני ומורי פתחנו את הנעילה (בפעם המי יודע כמה...הברגים כבר נפתחים כמו חמאה , אני עושה את זה בעיניים עצומות...) נוכחנו לגלות שהקרוס-שאפטס לא היו הגורם לשברים כפי שחשדתי(השברים היו בצד החיצוני של הטבעת ולא במיקום בו הקרוסשאפטס חוצים) אבל החלפנו אותם למרות הכל כדי שלא יהיו ספקות בעתיד.מישהו אמר פה משהו על הFUCKING MANUEL?
מסתבר שהבעיה לא הייתה בנעילה עצמה אלא במרווחים ובהרכבה לא תקינה ככל הנראה מהפתיחה הקודמת בנסיון תיקון או אולי אפילו קודם לכן. אחד הקופלרים שמתחבר לבית סטליטים בחלקו "הדק" (המכסה שלו) ואמור להסתובב חופשי על המיסב היה תפוס באופן קבוע על טבעת לחץ , מה שגורם לנעילה לנסוע עם צד אחד מקובע כל הזמן או בעל קושי בתנועה - מורי יוכל לתת את הפרטים המדויקים לאיך נקרא החלק הזה בדיוק,אני פשוט לא יודע...
אחרי החלפת החלק הנ"ל - קופלר מסתובב חופשי ,התאמת מרווחים על ידי מורי לאישור התקנה נכונה וזהו - אין רעשים יותר , בלי בומים , לא בסיבובים , לא בכיכרות , לא בשטח - שום רעש חריג שהיה בעבר - פשוט שקט ונסיעה חלקה , חלקה הרבה יותר משהייתה בעבר.
בדוק כבר 10 ימים בכבישים וגם שטח. נסיעת סבתא ונסיעת לחץ - מכות גז ונסיעה רגועה - עובד!
מורי - אין לי מילים, פשוט חיוך ואבן שנגולה מליבי על אובדנה של נעילה. מעבר לכך - מקצועיות וידע היא אכן השטח שלך, אני כבר הייתי די על סף יאוש.
גילוי נאות - אין לי שום קשר "חברי" למורי שמהווה הטיה של הדעת,כולם יודעים כמה ניסו לעזור לי עם הנעילה (יש לא מעט שרשורים בנושא) - אנשים עם ניסיון ועם חוסר נסיון וכל פעם הייתה תקווה שנמוגה.
הפעם - כל החלקים היו תקינים - ההתקנה הייתה לא נכונה - חלק שלם שאמור לנוע היה מקובע ומכאן שאכן מדובר בחוסר מקצועיות/תשומת לב קריטית בהתקנה/נסיון תיקון קודמים...
בקיצור , למי שיקרא את השרשור בעתיד - אני חושב שאנחנו סוגרים כאן עוד אופציה לתקלה.
חג שמח והמשך יום נעים.
אמיר
מברוק.
בקשר להערה שלך לגבי מקום השבר, מה היה לכם לגלות מחדש? הרי שמת מקודם תמונה עם ציון המקום שבו הם שבורים, וזה בדיוק היכן שהקרוסשפט עובד (אחרת אתה חייב לחפש בדיפ' את העכבר שמכרסם לך את הנעילה, כי אין שום דבר אחר שנוגע בפינות האלה) :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=2000
זהו , שהשבר הוא קצת יותר רחב, הכרסום כפי שציינתי בתמונה , אבל השבר עצמו קצת יותר ארוך, יותר ארוך מהכרסום עצמו וככל הנראה נוצר כתוצאה מהלחץ של שני צידי הנעילה. פועל יוצא של הכרסום או לא - אני לא יודע לומר...
מורי צילם את השבר , אני מקווה שיעלה אותו לשרשור
אמיר..
אתה זוכר שכשפירקנו את הסרן בפעם הראשונה.. אמרתי לך שנראה לי שהדיפ' לא מסתובב חלק.. האם זו הכוונה? זה מה שגרם לו לא להסתובב חלק?
קודם כל תודה רבה על המחמאות.
אני חושב שזוהי הוכחה מוחצת לטענה שלי שהוראות "עשה זאת בעצמך" לא מהוות ולא יהוו תחליף לנסיון מעשי שנצבר לאורך שנים.(כן..כן...אני טופח לעצמי על השכם! :mrgreen: )
כשפתחנו את הדיפ' של אמיר נתקלתי מייד בתופעה מוזרה: כאשר מכניסים את הקפלר אל מכסה הקייס (איפה שהוא מסתובב),הקפלר נלחץ פנימה בלחץ רב ופשוט חסר יכולת להסתובב.
בדיקה מעמיקה גילתה שמישהו ניסה לבטל חופש שהיה בין הקפלר לקייס באצעות בוקסה שיושבת בתוך הקייס.
לאחר שהוחלף מכסה לאחד תקין,כיוון חופשים,סגירת הדיפ',ויאללה...סע לשלום!
אעלה תמונות של המכלולים בהמשך.
מורי, בלי להוריד כלום מהקרדיט שמגיע לך, עבודה מדויקת ע"פ ההוראות, גם כאן, היתה עולה בדיוק באותה מידה על הבעייה, בלי נסיון או רגש.
זה לא קשור לMANUAL , בלי ידע/הבנה בסיסית , לא הייתי עולה על הבעיה הזו מעולם , כאן בדיוק נכנס מורי לתמונה כבעל נסיון , לא פסלתי בעל נסיון אחר אם הייתי ניגש אליו , אבל מכל אלה שניגשתי אליהם - היחיד שציין שה"המלך ערום" היה מורי...
אני לא מתכוון עכשיו לעשות חשבון נפש עם אלה שניסו לפניו ובמיוחד לא עם אלה שהתיימרו להיות "בעלי מקצוע" - אני פשוט לא אתקרב אליהם יותר.
ובואו נחזור רגע לנושא העיקרי - הייתה בעיה טכנית והיא נפתרה , מבסוט וחסר מעש , אני מחפש צרות אחרות ברכב...מישהו אמר נעילה קדמית ??? (כי היא יושבת אצלי בבית בקופסא ומחכה לזמן שלה :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
פעם נוספת, ג'יפולוג מציל. עכשיו אני לא צריך לפתוח את הדיפ 17 פעם :D
עשר שנים אחורה. ספר מה הציל אותך
לפני כמה חודשים הותקנה נעילה אחורית בsj410. לפעמים בפניה הדוקה יש "פיצוצים" וכל הרכב נזרק.
הנחתי שזה בא מהנעילה, אבל לא היה לי שום מושג מה לחפש (מה להגיד למתקין).
רק אחרי שקראתי את השרשור הזה הבנתי שהמצב לא תקין ומחייב טיפול, וזה אחרי שעות של חיפושים. רב השרשורים מדברים על הטיקטוקים הרגילים ולא ה"פיצוצים" האלה.
רק חסר שאצעק כמה מילים לפני זה בערבית..
sent from mobile
אם אתה צריך להגיד למתקין מה לחפש, לך למישהו אחר...
בכלל לא ידעתי שזה בוודאות מהנעילה. בגלל ש90% מהגיפ עשיתי בעצמי אני לא ממהר לבוא בטענות לאחרים.
בכל מקרה, תודה. הבעיה בהחלט לא באשמתי, אחזור למתקין לבדיקה.
sent from mobile
איזו נעילה התקנת? לפי מה שאני זוכר לוקרייט 1510 לא מתאימה לסרן של SJ410. הסרנים אצלך מקוריים?
הסימפטומית זהים, דגם נעילה שונה.
זה 1520ל84.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...D7%A9%D7%9C-84
sent from mobile