יש איזו תחזית ל 25/07/08 ?
נגב!
Printable View
יש איזו תחזית ל 25/07/08 ?
נגב!
אתה מבקש הרבה מהחזאים....
אף תחזית לא תתן לך יותר מ-5 ימים/שבוע קדימה, בטח לא באזור שלנו שבו מערכות מזג האויר לא מחזיקות יותר מימים ספורים.
אתר השירות המטאורולוגי -
http://www.ims.gov.il/IMS/All_Tahazit/homepage.htm
מאד מפורט ומקצועי כמתבקש.
קצת על חיזוי מז"א - חזאי מזג האויר נדרשים לחזות 3 דברים:
1. מה יהיה? (גשם/שמש/רוח/שלג וכדו')
2. איפה יהיה? (בשפלה/בהר/בחוף...)
3. מתי? (הלילה/בימים הקרובים...)
ובעצם כל יום, מאז החלו לתת תחזיות, בכל מקום בעולם, הם צודקים לגמרי בלפחות שניים מתוך השלושה הנ"ל ;)
ובחיזוי מזג אויר - 66% הצלחה זה מרשים ביותר!
מבזק תנועה: בכביש 90 בסמוך למחולה מתבצעת הכוונת תנועה עקב שטפונות
בכביש 90 בסמוך לישוב מחולה, מבצעים שוטרי תנועה הכוונת תנועה עקב שטפונות בעקבות מזג האוויר. הנהגים מתבקשים להשמע להוראות השוטרים ולנסוע בזהירות.
מעניין בדרום.....
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...=2&item=911034
האם צפויות סופות חול ביום שבת ה-20.12 בנגב?
סוף שבוע אמרו שיתקרר... הייתי רוצה לעשות טיול באזור אצבע הגליל , איפה אני יכולה למצוא מידע ומסלולי טיול??
תודה
השרשור הזה מזמן לא עלה ....
מכיוון ששוב אני עם רכב שטח ושוב זה מעניין אותי - אני אשתדל להחיות אותו.
-------
חזאי ישראל, טוענים כבר כמה שעות שמחר אולי ירד גשם בצפון הארץ ....
יש מישהו לטיול בוץ ? חחחחח
ואגב, התחזית הלא רישמית לחורף הקרוב אומרת ש ..
החורף יהיה גשום מהרגיל בצפון,
יבש מהרגיל בדרום
וחם מהרגיל בכל הארץ....
לא כיף :-(
חבר'ה ...
זה קרה !
ירד גשם :-)
הכל רטוב מחוץ לחלון שלי !
אני חושב שאפשר להתחיל את הנוהל חורף ... למרות שהוא עוד לא ממש פה, אבל זה גם משהו.
האם בסופ"ש יהיה טיול בוץ ? .... :-)
אחה"צ הערב והלילה- - בהיר בדרך כלל עם מעט עננות בינונית. הטמפ' יעלו עליה ניכרת והלחות תרד, יעשה חם ויבש מהרגיל לעונה, תהיה הכבדה בעומס החום. משעות הצהריים ועד שעות אחה"צ יתפתחו תנאי שרב קל( למספר שעות) בדרום, בשפלה ובמזרח הארץ. משעות אחה"צ המאוחרות( בסביבות 16:00-17:00) הטמפ' יחלו לרדת. הרוח עד שעות אחה"צ דרומיות מזרחיות מתונות ולפרקים ערות, ומשעות אחה"צ המאוחרות הם יחוגו לדרומיות מערביות עד מערביות מתונות עד ערות ויעשה אביך בעיקר בדרום ובמרכז, בצפון אובך קל.גובה גלי הים עד 75 ס"מ.
יום ראשון- 13/9/09- - בבוקר מעונן חלקית עד מעונן ויש אפשרות לטפטוף/גשם מקומי קל בעיקר לאורך החוף ובצפון הארץ. במשך היום מעונן חלקית עד בהיר. הטמפ' ירדו ירידה ניכרת יחסית לאתמול ויעשה נוח בעיקר בהרים. תהיה הקלה בעומס החום ברוב האזורים. הרוח מערבית עד דרומית מערבית מתונה עד ערה. גובה גלי הים מ 100-200 ס"מ.
יום שני- 14/9/09- - בבוקר מעונן חלקית עד בהיר. במשך היום בהיר בדרך כלל. הטמפ' יעלו בעיקר בהרים ובפנים הארץ. הרוח צפונית מערבית מתונה. גובה גלי הים מ 75-150 ס"מ.
יום שלישי- 15/9/09- - בהיר עד מעונן חלקית. הטמפ' ללא שינוי ורגילות לעונה. הרוח צפונית מערבית מתונה. גובה גלי הים מ 75-150 ס"מ.
יום רביעי- 16/9/09- בהיר עד מעונן חלקית. הטמפ' ירדו מעט.( יש לעקוב).
יום חמישי- 17/9/09- - בבוקר מעונן חלקית ואפשרות לטפטוף בצפון הארץ ואורך מישור החוף. במשך היום בהיר עד מעונן חלקית. הטמפ' ללא שינוי.( יש לעקוב).
יום שישי- 18/9/09- - ערב ראש השנה - בבוקר אפשרות לטפטוף לאורך החוף ובצפון הארץ. במשך היום בהיר עד מעונן חלקית, הטמפ' יעלו מעט. (יש לעקוב).
עד כאן התחזית.
חג שמח לכולם, ושנה טובה.
קוז'קרו אבי – חובב מזג האוויר.
יום שני - חשד כבד ליורה ....
:-)
מבול בחיפה !!!!!!
מחר טיול בוץ
הבוץ היחיד שיש בחיפה נמצא בעדניות שלי אחרי שהשקיתי אותם, ובקישון...
(כן, עברתי מזמן לחיפה. החתימה לא מעודכנת)
קודם כל , אדניות מלשון אדן החלון שם הם נימצאות.
שנית, אם אתה גר בחיפה למה אתה לא מצטרף פה ושם ?
שלישית ... היה טיפה בוץ !
אני מקווה שבימים הקרובים יהיה טוב :)
שימו לב ליום חמישי
http://www.israelweather.co.il/sinoptit.asp
"חשש חמור לשטפונות..."
באדיבות מאיר בית הלל.
תסקיר המפה הסינופטית: שקע קרקעי באיזור מרכז הים התיכון גורם לזרימה דרומית מזרחית עד מזרחית באיזורנו, להתחממות והתייבשות ולהגברת אי היציבות.
למדור המפות הסינופטיות החזויות לחצו כאן.
יום שלישי, ט' בחשוון תש"ע (27 באוקטובר 2009)
חם ויבש מהרגיל לעונה. מעונן חלקית בעננות גבוהה ובינונית, בעיקר. הרוח צפונית מזרחית עד מזרחית מתונה, מלווה במשבים ערים בהרים, בשעות הבוקר. בשעות אחה"צ הרוח צפונית מזרחית עד צפונית מערבית קלה - מתונה. ייתכן גשם מקומי מלווה בסו"ר וברד באיזור החוף בשעות הבוקר, ובשעות אחה"צ בהרים ובמזרח הארץ. חשש מסויים משטפונות בנחלי המזרח! בשעות הערב תתכנה סו"ר בדרום הארץ.
גובה גלי הים התיכון 60-110 ס"מ. טמפרטורת המים 27 מעלות.
יום רביעי, י' בחשוון תש"ע (28 באוקטובר 2009)
ירידה בטמפרטורות. בהיר עד מעונן חלקית בשעות הבוקר, ומעונן חלקית בשעות אחה"צ. הרוח בבוקר משתנית קלה. בשעות אחה"צ תתחזק הרוח ותהיה מתונה - ערה מכיוון מערב. בשעות הצהריים ואחה"צ ייתכן גשם מקומי מלווה בסופות רעמים וברד בבקעת הירדן, הרי המרכז והרי הצפון. חשש מסויים משטפונות בנחלי המזרח! בלילה צפוי גשם מקומי מלווה בסו"ר וברד במישור החוף המרכזי והצפוני ובצפון הארץ.
גובה גלי הים התיכון 60-120 ס"מ. טמפרטורת המים 27 מעלות.
יום חמישי, יא' בחשוון תש"ע, יום פטירת רחל אימנו (29 באוקטובר 2009)
עוד ירידה בטמפרטורות. מעונן חלקית בכל סוגי העננות בצפון הארץ ובמרכזה, ובהיר עד מעונן חלקית בדרום הארץ. הרוח בשעות הבוקר דרומית מזרחית עד דרומית מערבית קלה - מתונה, ובשעות אחה"צ דרומית מערבית עד מערבית מתונה - ערה, מלווה במשבים עזים בהרים. גשם צפוי בצפון הארץ ובמישור החוף, מלווה בסופות רעמים ובברד, מידי פעם. תתכן זליגה להרי המרכז, בעיקר משעות אחה"צ.
יום שישי, יב' בחשוון תש"ע, (30 באוקטובר 2009)
ירידה בטמפרטורות. מעונן חלקית עד מעונן בצפון הארץ ובמרכזה, מעונן חלקית בצפון הנגב ובהיר עד מעונן חלקית בדרום הארץ. הרוח דרומית מערבית ערה, מלווה במשבים עזים, בעיקר בהרים. גשם יירד מידי פעם בצפון הארץ ובמרכזה, מלווה בסו"ר ובברד. בצפון הנגב צפוי גשם מקומי מלווה בסו"ר ובברד.
יום שבת, יג' בחשוון תש"ע, (31 באוקטובר 2009)
דומה עם ירידה קלה בטמפרטורות.
מאיפה מצאת שרשום "חשש חמור לשטפונות" כי לא רשומה המילה הזאת.
אם יהיו זרימות קלות במדבר יהודה, מאוד קלות, אפשר להגיד תודה, לדעתי. בוא ונראה..
אתם צריכים לדעת יותר טוב ממני, שהתחזיות הללו מאוווווווווווד אופטימיות בדרך כלל. וכדי שיהיה איזה שיטפון חמוד, צריכה להיות לפחות תחזית של אחרית הימים.
ככה זה עובד בדרך כלל, לצערי. הלוואי ואני טועה הפעם, כי אני בכל מקרה יוצא למדבר יהודה לטיול.