חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין
חנן, אתה צודק.
משום מה באתר שאני מחפש תמיד מופיע יחד עם 3 דגמים שונים של map senssor גם כבל עם 5 גידים, הם כנראה נותנים גל leds שאני לא זקוק להם. בתמונה של ה- MAP SENSOR יש באמת רק שלשה שקעים. זה עושה את החיים לקלים יותר.
אני אבדוק גם באם צינורית הוואקום לא סדוקה.
זה הכבל עם ה-5 פינים
ACDELCO Part # PT1072 {5-WAY FEMALE BLACK #15305932}
CONNECTOR,SEN-MAP W/LEADS
תודה
מוני,
אם כל הצורך זה לעבור טסט? ואתה מרוצה מהרכב משאר הבחינות.
אז אתה יכול למשך הטסט לגרום לתערוב ענייה.
לוקחים 2 מחברי T שמים אחד על קו ההזנה של הדלק לבית המצערת ואחד על קו ההחזרים.
בינהם מחברים בברז.
תבצע בדיקה בבית על כמות הפתיחה של הברז ואיך המנוע מתנהג, סמן לך את הנקודה ש"נשמעת" טוב והרכב לא נחנק.
לפני הטסט סובב את הברז לנקודה ידועה מראש, וסגור אותו אחרי הטסט.
אני מכיר מישהו מחברי הפורום שעשה את זה על CJ מוזרק, וכך לדבריו הוא עובר טסט.
חן.
חן,
תודה על הרעיון. קראתי עליו כאן באתר בעבר ולא חיברתי בין הדברים. ואכן הוא הכי פשוט לביצוע.
אני בהחלט רוצה לעבור את הטסט "נקי" ככל האפשר.
יחד עם זה נוכחתי לדעת שעודף הדלק שורף לי את הפלאגים וגם גורם לצריכה מוגברת עוד יותר של דלק. שוב, אני לחא נוסע הרבה וזה לא אסון, אבל יחד עם זה אם אפשר לעשות משהו לטובת האנושות אז למה לא?
אנסה את עניין ה-MAP בשני כיוונים: בדיקת צנרת וואקום וגם חיבור של הנגד המשתנה לזיוף הקריאה.
אחרי שאגיע לתוצאה סבירה לפי האוזן הלא שומעת שלי (מהצבא), אבדוק במוסך על מכשיר 4 גאזים.
ואני מקווה שעם זה נוכל לסגור את הסאגה האידיוטית הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני_הכוכב
יחד עם זה נוכחתי לדעת שעודף הדלק שורף לי את הפלאגים וגם גורם לצריכה מוגברת עוד יותר של דלק. שוב, אני לחא נוסע הרבה וזה לא אסון, אבל יחד עם זה אם אפשר לעשות משהו לטובת האנושות אז למה לא?
:idea: עכשיו נתת לי רעיון
בתוך בית המצערת יש ווסת דלק!
זה בסה"כ קפיץ - סיכוי טוב שהוא נדפק!
אם תוכל למדוד לחץ דלק זה יכול לעזור, במידה וזו הבעיה תוכל לשים ווסת חיצוני או (יותר טוב) להזמין ווסת פנימי חדש!
תעקוב אחרי זה:
http://www.binderbulletin.org/forums...293#post298293
ויש לך כאן קיט שיפוץ:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-G...spagenameZWDVW
העלות סבירה אני חושב.
להלן מספר הבהרות בעקבות שיחת בירור עם המוסך שלי:
1..המספר הקבוע 9 שהיה בבדיקה של חיישן החמצן שהראה על תחום מתחים בין 480 ל- 800 מיליוולט בערך, הוא בסה"כ סוג הבדיקה = בדיקת חיישן חמצן. צר לי שהטעיתי אותכם, אבל איש מכם לא נפל בפח.
2. למכונאי שלי יש MAP Senssor תקין, נחליף ונבדוק ביום שישי.
3. יש לי TBI ישן בביית. אני זוכר שהיו לי בעיות עם בית המצערת (זליגת לחץ) זה שופץ בזמנו כיום אני נוסע עם TBI משופץ קומפלט (בארה"ב) אם כי לדעתי הם בסה"כ ניקו את הדרעק ושלחו אותו כמשופץ (ולמה אני אומר זאת? כי מנוע הצעדים לא פעל בכלל, וגם המזרקים לא נראו 100% - לדברי ינקו) אנסה ללמוד את הנושא של בית המצערת מתוך ה-TBI הישן ואולי אפילו להחליף ביניהם.
4. קראתי באיזה מקום שקיימת בעייה של המגעים בחשמליים שאו מקבלים קצת קורוזיה או לא מתפקדים היטב עקב טילטולי הרכב, אנסה לפרק ולנקות את המגעים השונים של הסנסורים הרלוונטיים עם ספריי מתאים לניקוי מגעים.
אני לקראת נסיעה נוספת לארה"ב ולא איכפת לי להזמין עוד קצת חלקים שיסייעו לפתור את הבעייה.
שוב תודה
מוני
חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין - עדכון ליום 16-7-2007
ביום שישי האחרון בלבלתי למוסכניק שלי את המוח שוב וזו לי הפעם האחרונה שאני עושה זאת.
1. החלפנו את ה- map senssor בכזה שירד מרכב תקין. לא חל שינוי בקריאה.
2. לא מצאנו את החוט שדואג לקידום הצתה שייתכן שיש לו השפעה מסויימת על הבעירה ומכאן על % ה-CO
3. המוסכניק אישר שכל הקריאות שעשינו בשבוע שעבר במכשיר הדיאגנוסטיקה היו תקינות.
עזבתי את המוסך ללא תשלום ועוד עם חיוך כרגיל עם המדידות הבאות:
CO - 5.841%
CO2- 12%
PPM VOL HC -393
% VOL O2 - 0.47
LAMBADA - 0.852 בפעם הקודמת היה על תחום נמוך יותר בין 500 ל-790 לערך.
פעולה נוספת שעשיתי היום היא בדיקת סוג הצ'יפ - מצאתי שהוא מהדגם ללא עופרת:
ACDELCO Part # 16060836
EPROM,ECM CODE 16060837-CALPAK
EPROM,ECM w/4-SPD A/TRANS(MD8) or FEDERAL EMIS(NA5) or ALT EMIS(NA6) or CALIFORNIA EMIS(NB2); CODE 16060837-CALPAK; w/o LEADED FUEL EMIS(NM8)
בעוד שאני נוסע כבר 4 שנים בהוראת המכונאי המקורי של הרכב שאצלו עשיתי אוברהול בדלק 96.
1. האם יש לזה השפעה כל שהיא על ה-co? לפי מה שאני מבין - לא.
2. האם דפקתי איזה חלק/ חיישן במערכת?
3. עם ריקון המיכל הנוכחי בנסיעה וזה קורה מהר, אעבור ל-95. זה ישנה משהו?
לא הצלחתי לזהות למה היה הריאוסטט שהיה במקור ברכב ונותק ושידנית הייתי אמור לכוונו ע"מ לקבל % CO סביר מחובר.
נראה לי שאעצור בזה, אלא
תודה,
מוני
חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין - עדכון ליום 16-7-2007
ציטוט:
1. האם יש לזה השפעה כל שהיא על ה-co? לפי מה שאני מבין - לא.
2. האם דפקתי איזה חלק/ חיישן במערכת?
3. עם ריקון המיכל הנוכחי בנסיעה וזה קורה מהר, אעבור ל-95. זה ישנה משהו?
1 למיטב ידיעתי אין לזה השפעה על ה CO.
2 נדמה לי שמתחילת 2007 גם ה 96 "נטול עופרת" אולי שמו משהו אחר במקום, יש סיכוי נמוך שתעשה נזק לחיישן חמצן ומיכיון שאין ממיר קטליטי אז אין מה להרוס.
3 אין צורך לרוקן פשוט תיסע על 95 מעכשיו.
תקנו אותי אם טעיתי.
חן.
בנזין עם עופרת משמיד חיישני חמצן (יש לך) וממירים קטליטיים (אני חושב שאין לך).
1. עברתי ל-95, לא חש בשום הבדל.
2. האם הריאוסטט שיש לי ולא מחובר לשום דבר הוא בעצם זה:
http://www.speedydelivery.co.uk/car-...t-blazer.shtml ?
ותפקידו לגרום לקידום הצתה ע"י רימוי המערכת כאילו שנכנס אוויר קר?
האם קידום ההצתה יגום נזק למנוע?
האם קידום ההצתה ישפר את הבעירה? אני לא מחפש תוספת כח.
האם קידום ההצתה יגרום לצריכה מוגברת של דלק?
לפי זה:
"device that is inserted between your Chevrolet blazer air sensor and the ECU"
זה מתחבר ל MAP Sensor אצלך, אלא אם כן זה MAF אבל קשה לי להאמין.
MAF = Mass Air Flow יושב לפני הפילטר אוויר(אני חושב) ונראה כמו מאורר קטן או מעין צי'פ, לא ראיתי אותו בפועל אף פעם על רכב של GM.
MAP = Manifold Air Pressure מחובר לבית המצערת ע"י צינור פלסטיק קשיח וקונקטור 3 גידים.
סביר להניח שזה מה שיש אצלך.
וזה בידיוק מה שאתה מחפש:
http://www.customefis.com/maptrick.html
חן.
מד כמות אוויר הגיע בהזרקה של קורבט והוא בד"Fיושב על mpi
ורק גורם לצרות
שוב תודות לכל המתעניינים והמגיבים.
ניר קפץ אלי וקיצר את ה- ALDL, מה שאישר שכל הקריאות הן בטווח התקין.
המערכת לא הצליחה להיכנס ל-closed loop, אבל אני צריך נסיעה ממושכת או זמן המתנה שלא היה לנו. מה המחיר? כוס קפה ועוגה בארומה. - לא נורא.
התחלתי לחפש את האוצר בכיוון של רימוי סנסורים. אין לי סנסור לבדיקת אוויר נכנס. ה- MAP נראה עם חוטים שלא נחתכו וחוברו להם יחדיו.
נזכרתי שייתכן שהמכסה רדיאטור שלי עם קפיץ חלש וכך המערכת לא מגיעה לטמפרוטרת עבודה בגלל קירור יתר. מצד שני, לא כ"כ הגיוני כיוון שבבדיקות במוסך הרכב פעל כ- 1/2 שעה ברציפות.
ואז מצאתי מאמר בעניין חיישן חום מנוע שלהלן הציטוט המרכזי:
If the reading is lower than normal, the PCM will think the engine is hotter than it really is and enlean the fuel mixture and advance timing, which makes for cold driveability problems.
או במילים אחרות, אם נרמה את המחשב ע"י נגד שיקטין את מתח הכניסה מחיישן חום מנוע, אזי יהיה קידום הצתה ותערובת ענייה יותר. המאמר הוא קטע מתוך: http://www.asashop.org/autoinc/may98/techtotech.htm
בבדיקה ברכב, לא הצלחתי לראות אם החוטים של חיישן חום מנוע נחתכו וחוברו להם יחדיו אם לאו. נ.ס יש לי שני חיישנים האחד בלוח השעונים המקורי והשני בצד. אני לא חושב שהם מפריעים זל"ז כיוון שהחיבור הוא מקבילי.
מי יודע מה צריכה טווח קריאת המתח מחיישן חום המנוע?
כדי שיהיה מעניין, אני שוב נוסע, הפעם מסביב לעולם דרך בנקוק, הודו, קוריאה, ארה"ב כמה תחנות וישראל (11 שדות תעופה בשבועיים), כך שאמנם אוכל לקרוא את תגובותיכם אבל לא אוכל לעשות דבר.
נראה לי שקל מאוד ל"שחק עם הזבר הזה. תחילה מדידות והשוואה לטבלאות טמפ' עבודה. אם אכן מתח גבוה מידי, אחבר את הריאוסטט שיש לי ואבדו התוצאות
מה דעתכם?
מה טווח הקריאה הצפוי: בלייזר 1988 5.7 TBI
תודה, מוני.
ציטוט:
התחלתי לחפש את האוצר בכיוון של רימוי סנסורים. אין לי סנסור לבדיקת אוויר נכנס. ה- MAP נראה עם חוטים שלא נחתכו וחוברו להם יחדיו.
יכול להיות שהכבל נחתך בהמשך הצמה או קרוב למחשב ולאו דוקא צמוד לחיישן (איפה שאפשר לראות שהתעסקו איתו.
חן.
מי יודע מה הטווח התקין במיליוולט של הקריאה של המחשב המגיעה מחיישן חום מנוע?
האם קראה נמוכה = קר וגבוהה = חם? או להיפך.
תודה,
מוני
OK' תודה - קריאה גבוהה = קר תואם את הבנתי מהכתבה שלעיל.
לכן, אם אני מתקין ריאוסטט בדרך, אני מקטין את המתח, וגורם למחשב לחשוב שהמנוע כבר חם.
התיאוריה בסדר. עכשיו לעבודה ולדיווח התוצאות.
מוני
עדכון CO במנוע 5.7 1988 בנזין: הפוטנציומטר משנה את התנהגות המנוע.
1. שינוי קריאת חום מנוע:
אכן מצאתי חיבור מהיר על החוט המוליך מחיישן החום אל המחשב.
חיברתי את הריאוסטט לחוט הנ"ל וראיתי שסיבוב הריאוסטט גרם לשינוי מיידי בהתנהגות המנוע. לא יודע אם קידום ההצתה הוא מוגזם כיוון שאני לא שומע צילצולים בגין חירשות מולדת מהצבא שלנו.
לא בדקתי מתח, לא בדקתי אם קריאת שעון החום המקורי משתנה בהתאם.
הירחתי את הגאז הנפלט מהאגזוסט, ויש הבדל די ניכר ברמת הסירחון.
קבעתי עם המוסכניק הסבלני שלי לבדוק את ה-CO ואולי עוד כמה פרמטרים ביום ראשון.
מקווה מאוד שזה באמת הפיתרון המלא.
מה שאצטרך ללמוד זה לאיזו דרגה לכוון בנסיעה מנהלתית/ שטח ולאיזו דרגה לצרכי טסט.
2. מחשב בחוג סגור / פתוח:
ניר עשה לי קצר מתאים בתקע המחשב ומצא שכל הקריאות בטווח התקין. אבל מצא גם שהמחשב לא עובד בחוג סגור. לא נראה לי כרגע שעניין זה משמעותי לשינוי קריאת חום מנוע כיוון שעם ניתוק החוט קיבלתי מייד חיווי heck engine soon, עם חיבורו הנורית כבתה. וכאמור היית הלי תגובה מיידית לשינוי המתח באמצעות הריאוסטט.
שוב תודה על הסבלנות, העיצות הטובות והמעקב.
שבת שלום,
מוני
חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין- יש פיתרון, יש שיפור ניכר! ב-CO
חיברתי את הפוטנציומטר בטור לאחד הגידים שיוצא מחיישן החום, ואכן כפי שציינתי היה שינוי. דע עקא שבמדידה במכשיר הגאזים במוסך אפא"ק, השינוי היה לרעה! האמת שגם חוש הריח שלי אמר את זה אבל התעלמתי ממנו.
מבט חטוף של יורם על החיבור והוא מבקש ממני לעשות את החיבור במקביל לזוג החוטים שיוצאים מהחיישן.
ביצעתי חיבור מקבילי זמני והתחברתי שוב למכשיר 4 גאזים.
וראה זה פלא, כאשר הפוטנציומטר באמצע הסיבוב לערך, יורד ה-CO לדרגה של 4.3%, לדעתי הרכב לא יצא מהמפעל ברמה כזו "טובה". סיבוב הפוטנציומטר עד הסוף, מרע את המצב לכדי 7%. אחרית דבר, פוטנציומטר באמצע בערך משפר מאוד.
עם הירידה הזו וכן הוצאת הנשם בזמן טסט, אני מעריך שאגיע לתחום של כ- 2-2.5%
למה אני מצפה עכשיו:
1. הבדל בנסיעה: אני לא מרגיש הבדל בנסיעה. סחיבה וכד' כיוון שכח לא חסר לחיה הזו.
2. שיפור בצריכת הדלק: אני משער שהמעבר מ- 5.8% ל- 4.3% ישפר את הצריכה. לא יודע אם יש קשר בנוסחא פשוטה, אבל ברור שיהיה שיפור.דפוס הנסיעה לא ישתנה, מקווה שיחול שיפור משמעותי, אדווח גם על כך.
צריכת הדלק שלי הנוכחית עומדת על 1:3.5 בנסיעה בעיקר בנתיבי איילון כ- 10 ק"מ לכל כיוון. מוקדם בבוקר - פנוי, אחה"צ אסון!
3. לעבור טסט בקלות ובאופן חוקי כמו שאני מעדיף. אדווח על כך בנובמבר.
4. סיכום ביניים: תודה לכולכם, הודות לעצותיכם הצלחתי להתכוונן לפתרון שאינני יודע אם הוא נכון אבל פותר את הבעייה במידה ניכרת (הייתכן שבעצם חיישן החום שלי מזייף, ולכן צריך לתקן את הקריאה שלו או להחליפו?).
תודה מיוחדת לניר שסייע בידי. (לא בחינם, זה עלה לי קפה ועוגה בארומה).
ותודה מיוחדת ליורם ממוסך אפא"ק שהייתה לו סבלנות אין קץ, עיצה טובה, שירות עם כל הלב וגם עם השכל והידע. החלמה מהירה לאבא של יורם - סעדיה.
מוני
נראה לי שאתה קצת אופטימי...
הרכב שלי עושה על אותו קו את אותו ממוצע. הכל מכוון, בדיקת עשן תקינה, קריאת חיישנים תקינה, חוג סגור, מערכת הזרקה מתקדמת הרבה יותר מאצלך.
אני יודע שזה נשמע הזוי, גם אני זחלתי מתחת לרכב כדי לחפש מאיפה נוזל הדלק. בינתיים ללא תוצאות...
חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין - שיפור בצריכת דלק ושיפור ב-CO
חיברתי את הפוטנציומטר וכאמור ראינו שבכוונון נכון צריכת ה-CO יורדת.
נראה לי שהפתרון הנכון לבעייה הוא שינוי הטרמוסטט לפתיחה בחום מנוע גבוה יותר. לדעתי הוא נפתח ב- 70 צלסיוס ולא מגיע לטמפרטורת עבודה נכונה. ייתכן גם שהמאוורר פועל במלוא העוצמה כל הזמן - אבדוק גם זאת.
הפתרון הוא איפוא בסדר הבא:
1. החלפת הטרמוסטט לפתיחה בטמפרטורה גבוהה יותר - האם זה יגרום לי לנזילות בצנרת? פיצוצים? לחץ גבוה יותר?
2. בדיקת הFan Clutch של המאוורר.
3. כיוונון מסודר של הפוטנציומטר.
כל הנ"ל יבצעו הקטנת עושר התערובת (העוני שלי), קידום הצתה קל, וכתוצאה - צמצום ה-CO ושיפור בצריכת הדלק.
מה ראיתי עם הפעלת הפוטנציומטר:
החלטתי לבצע מדידת דלק השוואתית בדפוס נהיגה ממש זהה ומצאתי מעבר מצריכה של 1:3.4 לצריכה של 1:3.72. זהו שיפור של כ-10% בצריכה ואני לא מייחס אותו למדידה מקרית.
מה אפשר ללמוד מהסאגה שלי: יש חשיבות עצומה לחום מנוע נכון שהשפעתו היא על ה-CO ועל צריכת דלק ומן הסתם על עוד דברים שאני לא ער להם. יותר מידי מהר הסכמתי לטרמטוסטט עם פתיחה בטמפרטורה נמוכה בהנחה שזה טוב למנוע.