תגובה: בעד או נגד ריבולברים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
צודק לחלוטין,הרבולבר בכביש או בדיונה כמעט ולא בא לידי ביטוי מאחר ואין לו דרישה מבור, הרבולברים מקופלים.להוציא חריגים. למי שמעוניין דווקא לעשות חארקות על הכביש יש בעיה עם רבולברים בשל המומנט [וקטור] הצידי שיכול לכופף אותם ואת הקפיץ,אבל אנחנו לא עושים חארקות. על מנת להוציא מסקנות נחרצות דרוש מחקר סטטיסטי,של כמות רצינית של בעלי רבולברים- בעד או נגד ולא לשמוע מחיים או משה. כמו בכל דבר השנוי במחלוקת. בעניין האי חוקיות- נכון הוא לא חוקי. המקסטראק שלך ושלי לא חוקיים בעליל,הכריזה,הפנסים הנוספים, האנטנה,כל צמיג מעל מידה 31 ואפילו שרשום ברשיון,מגיני חזירים משנתון מסויים,וכו'.אני גם מכבד מאד את כל כתבי הרכב ומומחים אמיתיים אחרים שלא ממליצים משום שזה תפקידם, להתיישר עם החוק,ללכת לפי הכללים הנכונים ולא להסתבך. אבל ביניינו -הירשנזון גם הלך לפי החוק ותראו באיזה גיפ הוא נוהג עכשיו
בוא אני אגלה לך סוד, אצלי הצמיג 33׳ רשום בצורה הכי חוקית שאפשר! אישור מהנדס תע״ר בדיקת טכניון בלימה ויציבות אישור כל התהליך בעמדה 1 בצורה החוקית ביותר, אני לא רציתי ״רק״ שיהיה לי רשום 33׳.ונכון אתה צודק צריך לשמוע דיעות נוספות של בעלי נסיון עם הריבולברים!דרך אגב שחר אחלה סירטונים ותמונות, מהלך מתלה מגרה :)
אני מבקש לסכם.אני לא מומחה לרבולברים,אני לא בעד או נגד, אני מציין עובדה פשוטה: היו לי 4 רבולברים מורכבים בסופה לא נעולה מתוצרת REVOLVERבמשך 5 שנים, האריכו לי מהלך באופן מכובד מאד. לא נשחקו עקב גרוז הציר ושימון תמידי של הברגים. אני הייתי מרוצה מאד לא הייתה לי כל בעיית יציבות לקחתי בחשבון שאני נוסע עם האביזר הזה.פירקתי אותם לפני שמכרתי את הגיפ בכוונה להרכיב בגיפ שאקנה בעתיד. אין לראות בהודעה זו המלצה להרכיב או לא להרכיב ושכל אחד יחליט ע"פ ראותו לאחר יעוץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riko
שחר בסירטונים שיש אצלי בבית ( שהבאת בביקורך האחרון) אתה מוזמן שוב כמובן . רואים שבעליה עם הדרדרת הגיפ מקפץ גבוה גבוה ובעצם כל הזמן מאבד אחיזה עם השטח , צפיתי בסרט שוב ושוב , ואני בטוח שאני רואה את הריוולברים פשוט נפתחים מעצם הקפיצות של הגיפ .וגורמים לגיפ להתנהג כמו טרמפולינה .
אהלן אשר ,
הסירטון הזה צולם מרחוק , מאד רחוק . קשה אפילו לי להבחין בפעולת הריבולברים .
המעלה הזה מורכב מאד (בזמן שהייתי שם ועליתי) מדובר במעלה דרדרתי מאד עם שברי סלעים בגדלים שונים .
סה"כ זוהי דרך שנפרצה ע"י כלים כבדים וכולל 2 מדרגות (אחת באמצעו והשניה לקראת סופו) שקשה להבחין בהן טרם לכן כיוון שהן מכוסות .
כיוון שכך , הוא עלול לשנות את אופיו כתוצאה משיטפונות ועליה תכופה של ג'יפים במקום .
כאן אני חולק על האבחנה שלך . במהלך כל העליה וההתקדמות היתה רק קפיצה אחת רצינית שגם בה הוא לא איבד אחיזה . להיפך ,
בזכות פתיחת הריבולבר והמגע עם הקרקע , גם אם אין את כל משקל הרכב , אבל עדיין יש משקל (גם בזמן הקפיצה) לא שברתי צלב או גרמתי לנזק מכני כזה או אחר כתוצאה מאימפקט של חוסר אחיזה והנחיתה שלאחר מכן בשילוב עם גז , הרבה גז .
נכון שגם שיחקתי כל הזמן עם הגז יותר / פחות גם בזמן הקפיצה כדי להתמודד ולצלוח את המכשולים ולהתאים בכל רגע נתון .
נכון שהוא קפץ , אבל כאן הריבולבר התערב נפתח גם הוא כשהיתה דרישה ונמנע נזק .
אל תשכח שיש קפיצים על האוטו וגם להם יש מהלך לא קטן , הקפיצות של הג'יפ שתיארת הם קודם , פרי פעולתם של הקפיצים .
אני סמוך ובטוח וגם הרגשתי טוב מאד שהריבולברים לא עבדו כלל פרט לאותה קפיצה .
מה לעשות ? , אני לא נוסע כאן על הכביש ולא בתנאי מעבדה .
לגבי הסירטון השני וההמשך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riko
בסרטו השני שבו נעמדת עמידת נר - זוכר ? , ברגע שהסרן הקדמי פגש את המדרגה , הריוולברים נהיו כמו מקפצה ,הסרן נלחץ לכיוון המדרגה/סלע , וכשהקפיץ חזר למקום הגיפ פשוט נמתח אחורה עד שהתיישב על הגלגל ספר
גם את נסרט הזה הרצתי בהילוך איטי , ורואים בברור השהריוולברים זורקים את הגיפ אחורה .הקפיץ סיים את החזרה החזקה שלו והבודי פשוט המשיך מכוח האנרציה ומתח את הריוולברים עד הסוף
האם אתה חושב שבלי הריוולברים הגיפ בסרטונים האלה היה מתנהג אחרת ?
את הסירטון הזה לא העליתי כאן כך שלא כולם יבינו על מה מדובר - אבל אתייחס .
מדובר גם שם , במעלה דרדרתי בעל שיפוע די רציני ובאמצעו מדרגה המתנשאת לגובה של מטר + .
לפני המדרגה , ישנה אמבטיה / בור .
אין מצב שיכולת לראות את הריבולברים זורקים את הג'יפ לאחור בשל זוית הצילום . גם כאן , הסירטון צולם מרחוק מאד
ורואים את אחורי הג'יפ בלבד . לא צדדים ולא כלום בכדי שאפשר יהיה לראות את הריבולברים בפעולתם / השפעתם , להתייחס ולנתח ברצינות .
לכן , מדובר בהנחה שלך או בהערכה שכך קרה וזה בסדר .
לדעתי אתה רץ או ממהר להשליך את כל ההתנהגות על הריבולבר מבלי להכניס למשוואה את הקפיצים שיש להם השפעה ניכרת .
אני לא אומר שהניתוח שלך את המקרה הוא לא נכון / מדוייק - יתכן בהחלט שזה מה שקרה ויתכן שלא .
יש מצב אפילו , שאם הריבולברים ניפתחו שם עד הסוף , זה בדיוק מה שהציל אותי מהתהפכות כשהאוטו נעמד נר .
כיוון שמשקל הסרן המושך למטה ורוצה ליפול חזרה (ככה זה בפיסיקה) מנע את הגילגול לאחור ומשך את הפרונט לפנים .
לדעתי אם לא היו ריבולברים , בשני המקרים הייתי גומר אחרת לגמרי בוודאות של % 100 , לרעה כמובן וללא צל של ספק .
במשולשים אין את הגמישות הזאת . הכל נוקשה ואת האימפקט אתה תרגיש מיד ותשלם ת'מחיר אחר כך .
שחר .
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עוזי5555
ונכון אתה צודק צריך לשמוע דיעות נוספות של בעלי נסיון עם הריבולברים!
דרך אגב שחר אחלה סירטונים ותמונות, מהלך מתלה מגרה :)
תודה ,
העליתי אותם בכדי לתת לך מושג מוחשי איך האוטו נראה ומתנהג איתם גם במקומות בהם הוא פחות נדרש לעבודה
כמו גם לתת לך להביט במיקום התושבות של הבולמים ואיך זה נראה הלכה למעשה . אם זה תרם - נהדר .
בהצלחה , שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
במהלך כל העליה וההתקדמות היתה רק קפיצה אחת רצינית שגם בה הוא לא איבד אחיזה . להיפך ,
בזכות פתיחת הריבולבר והמגע עם הקרקע , גם אם אין את כל משקל הרכב , אבל עדיין יש משקל (גם בזמן הקפיצה)
שחר .
זה לא שאין את כל משקל הרכב, זה יותר בכיוון של אין בכלל את משקל הרכב ומשקל חלקי של הסרן.
להבדיל מנדנדות, כשהריבולבר פתוח, הלחץ הכמעט יחידי על הקרקע הוא משקל הסרן, ולא משקל הרכב כי לרבולבר יש מפרק במרכזו, שבטווח התנועה שלו לא מעביר לא את הפתיחה של הקפיץ ולא את משקל הרכב אלא את משקל הסרן, וכשהמתלה מתחיל להיסגר, קודם כל נסגר המפרק, שאיינו מעביר את משקל הרכב עד שהוא סגור.
כשהרבולבר נפתח, הסרן "צף", במצב כזה וגם הקפיץ מנוטרל, הרבולבר נפתח ונותן לאף להמריא למעלה, עד לפתיחה המירבית, משמש כגובל תנועה ומשקל הסרן עוזר לשמור את אף הרכב שלא להמשיך בשיגור לחלל.. ואז הקפיץ שנמתח בפתיחה זורק את הרכב לכיוון הקרקע וחוזר חלילה.
נדנדה רגילה, מחוברת בצורה כמעט "קשיחה" לרכב, ואין את דרגת החופש של מפרק הרבולבר, והלחץ על הקרקע הוא של הקפיץ שמנסה להפתח לקשת המרבית שלו ודוחף/מושך את המרכב עימו, בלי הדרגת חופש שיש ברבולבר, בה הקפיץ לא עושה מה שהוא אמור לעשות והרכב מקבל תאוצות מיותרות.
גם אז, במצב של עלייה בשיפוע גדול מאד יש מעט מאד אחיזה למתלה הקדמי.
לפי הסרטון ולפי התיאור שלך, זה נראה שהגעת למעלה למרות הריבולברים ולא בזכות..
הריבולבר נותן אחיזה ועוד איך כשהוא נפתח, וכבר היו על זה דיונים בעבר. הוא נותן אחיזה בדיוק כמו שדרופ קיט נותן. מדובר על הצלבות בשטח, משום שיש את עקרון המנוף, כשגלגל אחד נלחץ למעלה, הוא יותר לחץ על הצד השני להפתח. הרבולבר, כמו הדרופ קיט, מאפשר לגלגל לרדת יותר, וגם יותר בחפשיות. בלי קשר לאחיזה, כל עוד הגלגל על הקרקע, הרכב יציב יותר, מכיוון שהבולם ממשיך לעבוד ולשכך את תנועת הרכב! גלגל באויר יגרום לרכב ליפול ללא שיכוך באגרסיביות, עד שהגלגל נוגע בקרקע.
אני מכיר את הסופה הזאת, ולמעשה הייתי בכל הסרטונים ורוב הטיולים איתה (ואיתו) בשטח. הרכב עובד מעולה ביחס לסופות אחרות, בשטח טכני ונסיעה מהירה נקודה! בעליה, שהסופה הזדקרה (שאף אחד חוץ מאשר בכלל לא ראה), זה לא קרה בגלל הריבולברים, ולמעשה אף רכב לא הצליח לטפס שם בכלל! אני אישית מעכתי את הג'יפ שלי על המדרגה הזאת, ופלטתי את כל הציוד כולל הצידנית, מהבאגז'. הזויות שם קשות מאוד, עם דרדרת נוראית, ומדרגה אכזרית. הסופה קצרה וגבוהה מאוד עם אחיזה מעולה מצמיגי מיקי טומפסון, פשוט "הצליחה" לתקל את המדרגה הזאת בזוית ממש לא רצוייה ובפול גז.
אשר, נראה שלמרות מה שאומרים לך מנסיון אתה לא מקבל, ופשוט מחכה שיהיה לך קהל שתומך בדעה שלך. אם כך, אז חבל על המאמץ וההשקעה שלנו. היחידים שנוגדים את הריבולברים (המקוריים), הם אלו שמעולם לא היה להם ניסיון עליהם, או מעולם לא טיילו עם רכב שכזה.
עכשיו לדורון,
נכון שבקפיצה, אם הריבולבר נפתח, אז אין כמעט אחיזה לסרן, והמשקל היחידי הוא משקל חלקי של הסרן. מה קורה במצב כזה בלי ריבולבר? יפה.. אין שום אחיזה, כי הסרן מתנתק מהקרקע לחלוטין, והרכב קופץ באויר באגרסיביות, ללא שיכוך כלשהו. מה עדיף?
ריבולבר נפתח, רק כאשר הקפיץ פתוח ומיצה את כל מהלך הפתיחה שלו! מעבר לזה, עדיף לפחות שהסרן על הקרקע, ולפחות יש את הבולם שישכך את הנחיתה וישאיר את הרכב בשליטה!
אני לא רוצה להכנס לויכוחים פה, אבל כשחוקי הפיזיקה לצידנו, וגם הניסיון מדבר, הייתי לפחות עושה נסיון עם הריבולברים לפני שאני קובע עובדות.
אז למה באמת שלא תעשו איזה מבחן בשטח ?
שיבוא אחד (או יותר) עם רבולברים
ויבוא אחד (או יותר) בלי רבולברים
מכשול או שניים (או יותר)
וידאו ותמונות
תעלו לפה את התוצאות והמסקנות ושלום על ישראל.
מפגש ג'יפולוג בקרוב, אפשר אולי שתארגנו את זה בסמוך למפגש ותגיעו עם התוצאות לשם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא שאין את כל משקל הרכב, זה יותר בכיוון של אין בכלל את משקל הרכב ומשקל חלקי של הסרן.
להבדיל מנדנדות, כשהריבולבר פתוח, הלחץ הכמעט יחידי על הקרקע הוא משקל הסרן, ולא משקל הרכב כי לרבולבר יש מפרק במרכזו, שבטווח התנועה שלו לא מעביר לא את הפתיחה של הקפיץ ולא את משקל הרכב אלא את משקל הסרן, וכשהמתלה מתחיל להיסגר, קודם כל נסגר המפרק, שאיינו מעביר את משקל הרכב עד שהוא סגור.
דורון , התייחסת לדברי אלה (בציטוט מטה) . אישית , אני מבין מצויין איך עובד הריבולבר ותודה על ההסבר והפירוט עבור אלה שפחות יודעים מכירים :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
במהלך כל העליה וההתקדמות היתה רק קפיצה אחת רצינית שגם בה הוא לא איבד אחיזה . להיפך ,
בזכות פתיחת הריבולבר והמגע עם הקרקע , גם אם אין את כל משקל הרכב , אבל עדיין יש משקל (גם בזמן הקפיצה)
דורון , לכך היתה הכוונה . פשוט הנחתי שמבינים (לכן לא פרטתי) שכאשר הריבולבר נפתח במלואו ספציפית באותה נקודה שם במעלה (בקפיצה) , עדיין
היה או נשמר המגע עם הקרקע בשל מגע חלקי של הסרנים (לא אני ולא אתה יודעים ויכולים להעריך באחוזים) באיזה משקל מדובר ,
אבל לא לשכוח שפרט למשקל הסרן בקצוות יש גלגלים ועוד 33" שזה משקל לא מבוטל . הנחיתה עם מלוא משקל הרכב חזרה היא מדורגת
שלא כמו עם משולשים שהם קשיחים ובעת הנחיתה עם מלוא האימפקט זה היה נגמר בשברים מכאניים כמעט בוודאות .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לפי הסרטון ולפי התיאור שלך, זה נראה שהגעת למעלה למרות הריבולברים ולא בזכות..
ואני יודע (לא חושב) יודע ... , שטעות בידך . הגעתי למעלה בזכות הרבה דברים בנוסף .
אבל כבר כתבתי בתגובתי הראשונה כאן בשרשור שהיתה רק בעמוד 4 (עד אז פשוט נמנעתי) שממש לא בא לי להיכנס לוויכוחים.
בין השאר, לא עם כאלה שאין להם אפילו שעה ניסיון עם ריבולברים ובכלל .
שחר .
המסוקס הוא היחיד כאן שהיה איתי במקומות המדוברים .
בסירטון המדובר , כשהאוטו קפץ באויר ונעמד נר בתיקול המדרגה (שלא העליתי לכאן) היו גורמים נוספים שהשפיעו על כך .
ערן התייחס לכמה מהם .
בניתוח שלנו את שקרה , המסקנות היו שלחץ האויר , אף על פי שהורדתי בתחילת הטיול ל 16 psi לא תאמו ספציפית לתנאים
של המעלה הנ"ל , להתגברות על הדרדרת הקשה ולתיקול המדרגה . היה מקום להתכונן בהתאם ולהוריד ל 10 psi לפחות .
צמיג עם לחץ גבוהה (יחסית) יקפץ ולא יאחוז לעומת צמיג בפחות לחץ אויר שיגדיל שטח פנים יפחית לחץ פר שטח הצמיג
'ויעטוף' את הסלע .
אני לא חף מטעויות , טעיתי !
הגורם השני היה , בכדי להתגבר על הדרדרת והשיפוע היה צריך להגביר גז ולשמור מומנט התקדמות . זה תרם להגעה למצב שהייתי בו
(עמידת נר כשהאוטו תיקל את המדרגה ) . גם כאן טעיתי !
הייתי צריך קודם לכן לצלוח את הדרדרת והשיפוע להגיע קודם לכן לאמבטיה / בור שלפני המדרגה ורק אז לנסות לעלות ובצורה יותר מתונה .
אבל , כרגע ובכלל זה ממש קל לשבת במזגן עם קפה ולנתח עפ"י צילומים ווידאו . בשטח או "בחיים האמיתיים" זה אחרת .
שחר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
נכון שבקפיצה, אם הריבולבר נפתח, אז אין כמעט אחיזה לסרן, והמשקל היחידי הוא משקל חלקי של הסרן. מה קורה במצב כזה בלי ריבולבר? יפה.. אין שום אחיזה, כי הסרן מתנתק מהקרקע לחלוטין, והרכב קופץ באויר באגרסיביות, ללא שיכוך כלשהו. מה עדיף?
ריבולבר נפתח, רק כאשר הקפיץ פתוח ומיצה את כל מהלך הפתיחה שלו! מעבר לזה, עדיף לפחות שהסרן על הקרקע, ולפחות יש את הבולם שישכך את הנחיתה וישאיר את הרכב בשליטה!
זאת בדיוק הבעיה, רכב בלי רבולברים לא יזדקר כמו רכב עם רבולברים, כי אין מה שייתן לו עוד מהלך לפתיחה, ואני בטוח שזה לא מחדש לך שככל שהרכב בזוית יותר תלולה יש פחות אחיזה לסרן הקדמי ויותר סיכוי להיפוך לאחור.
הרבולבר גם לא מתנגד לפתיחה, להבדיל מהקפיץ בחלק מהמהלך שלו, ובמצב של טיפוס הוא נפתח ועובד עוד לפני שמהלך הקפיץ הגיע לסופו, זה אולי נראה כמו עקיבה זורמת של הסרן אבל בכל פעם שהרבולבר נפתח הוא פוגע באחיזה שלך במצב של טיפוס תלול.
תלך אחורה בדיון למה שברוך כתב על פתיחה של ריבולברים בעליה/ירידה תלולה.
אתה גם לא יכול להשוות את זה לדרופקיט כי המנגנון וההתנהגות שונה לגמרי במצבי עלייה/ירידה.
מתי שמעת/ראית דרופקיט שנפתח בירידה/עליה למצב שהוא מחמיר את זוית האף?
אם זה כ"כ ייעיל, למה אתה לא נוסע עם כאלו על הרכב, ויותר בסיסי מכך, למה בכל העולם הדבר הזה לא רק שלא תפס אלא גם די נעלם?
סליחה, אבל זה בדיוק כמו דרופ קיט. והוא לא נפתח בזוית עליה חדה סתם כך.
הריבולבר מגדיל מהלך מתלה, וזה טוב ברוב המקרים. ברור שרכב עם מתלים גמישים מאוד, ועם הרבה מהלך, עלול להיות פחות יציב במקרים מסויימים, ולעומת זאת יציב יותר במקרים אחרים. ללכת לפי מה שאתה אומר, זה אומר שכמה שלרכב מתלים מסורסים ומוגבלים יותר, ככה הו איציב יותר. זה באמת נכון, אם מדברים על רכב כביש נמוך וספורטיבי, אבל בשטח טכני הסיפור הוא אחר.
אגב, הסיבה שאני לא מגביה את הג'יפ שלי לשמיים ומשתולל עם מתלים היא בדיוק זאת. אני רוצה שהוא יהיה מאוזן, ויציב גם בכביש, גם בנסיעה מהירה בשטח, וגם כשהוא עמוס במשקל.
ריבולברים אני לא שם, כי זה יקר (יחד עם שאר השינויים שצריך לעשות), וכי אני לא צריך את זה. סיקס עם קפיצים טובים, נותן מספיק מהלך מתלה, בודאי שמספיק לצמיגים 31".
עוזי,אני מחזק את דבריהם של שחר וערן בנושא יכולת השטח של הרבולברים ואם תרצה לראות דוגמא והשוואה
אמיתית בין עם לבלי בוא לבור בשישי ותנסה להתחרות בסופות עם הרבולברים שאגב נוסעות על קפיצי פרוקומפ "4
ולא על קיט מרשים כמו הרוביקון אקספרס.
גם אני (הסופה האדומה-הדוגמנית) נוסע על קפיצי רוביקון ולא נראה לי שמסוגל להתחרות בגמישות והעבירות של החברה עם הרבולברים.
נראה לי שעניתי לך חד וחלק,מקווה שעזרתי
שי ג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זאת בדיוק הבעיה, רכב בלי רבולברים לא יזדקר כמו רכב עם רבולברים, כי אין מה שייתן לו עוד מהלך לפתיחה, ואני בטוח שזה לא מחדש לך שככל שהרכב בזוית יותר תלולה יש פחות אחיזה לסרן הקדמי ויותר סיכוי להיפוך לאחור.
הרבולבר גם לא מתנגד לפתיחה, להבדיל מהקפיץ בחלק מהמהלך שלו, ובמצב של טיפוס הוא נפתח ועובד עוד לפני שמהלך הקפיץ הגיע לסופו, זה אולי נראה כמו עקיבה זורמת של הסרן אבל בכל פעם שהרבולבר נפתח הוא פוגע באחיזה שלך במצב של טיפוס תלול.
תלך אחורה בדיון למה שברוך כתב על פתיחה של ריבולברים בעליה/ירידה תלולה.
אתה גם לא יכול להשוות את זה לדרופקיט כי המנגנון וההתנהגות שונה לגמרי במצבי עלייה/ירידה.
מתי שמעת/ראית דרופקיט שנפתח בירידה/עליה למצב שהוא מחמיר את זוית האף?
אם זה כ"כ ייעיל, למה אתה לא נוסע עם כאלו על הרכב, ויותר בסיסי מכך, למה בכל העולם הדבר הזה לא רק שלא תפס אלא גם די נעלם?
כי בכל העולם ואני מתכוון לאר"הב לא צריכים לקחת משכנתא מהבנק או מהנפלד בכדי לקנות זוג נעילות. רבולברים זה לא נעילות ,זה נעילות לתפרן הישראלי המצוי.ובעניין החוסר משקל שיושב על הרבולבר זה כל כך נכון,פשוט נכון אבל לפעמים זה הגרוש ללירה.
ערן,
דרופקיט ורבולברים דומים בזה ששניהם מגדילים מהלך מתלה שבחלקו כמעט נטול יתרון אחיזה אבל שונים מאד בהתנהגות האקטיבית.
שניהם יכולים להגדיל יציבות במישור אבל בדרופקיט אתה לא מייצר נקודת חופש במערכת כמו ברבולבר, מפרק שיכול ונפתח גם כשאתה לא רוצה שהוא יפתח.
דרופקיט עובד על מערכת מתלים שהחופשים בה קטנים מאוד. ריבולבר עובד במערכת עם הרבה פיתול וחופשים מראש. ככה זה עובד.
בשני המקרים, יש תופסת מכובדת ויפה לאחיזה. אין פה דיעה, זאת פשוט עובדה קיימת בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי ג.
עוזי,אני מחזק את דבריהם של שחר וערן בנושא יכולת השטח של הרבולברים ואם תרצה לראות דוגמא והשוואה
אמיתית בין עם לבלי בוא לבור בשישי ותנסה להתחרות בסופות עם הרבולברים שאגב נוסעות על קפיצי פרוקומפ "4
ולא על קיט מרשים כמו הרוביקון אקספרס.
גם אני (הסופה האדומה-הדוגמנית) נוסע על קפיצי רוביקון ולא נראה לי שמסוגל להתחרות בגמישות והעבירות של החברה עם הרבולברים.
נראה לי שעניתי לך חד וחלק,מקווה שעזרתי
שי ג.
שוקי בבור יכול להיות יתרון לריבולברים כי בבור פשוט מגיעים למכשול בצורה רגועה מתייצבים לפניו ועולים או מנסים לעלות!
השאלה איך הריבולבר מתנהג בדיונה ? במיוחד אם יש אוטו חזק שיודע לפתח מהירות בדיונות?
שוב חוזרים לוויכוחים הישנים תסלחו לי חסרי התוחלת. מי שרוצה ריבולברים שישים לא ישתכנע שלא לא ישתכנע שכן חבל על האנרגיות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עוזי5555
שוקי בבור יכול להיות יתרון לריבולברים כי בבור פשוט מגיעים למכשול בצורה רגועה מתייצבים לפניו ועולים או מנסים לעלות!
השאלה איך הריבולבר מתנהג בדיונה ? במיוחד אם יש אוטו חזק שיודע לפתח מהירות בדיונות?
עוזי החברה עם הרבולברים (הסופה הלבנה,הסופה האפורה)הרבה פעמים אפילו מעדיפים את הדיונות ונוסעים לצד הדרומי של הבור,
ועושים דברים שלא לכל אחד יש אומץ לעשות ואגב עד לפני 10 שנים לידידינו שופינסקי היה וויליס עם מנוע 4.3 סונומה שהורכבו עליו רבולברים
וקפיצים ארוכים והביצועים שלו בשטח , בוא נגיד שבחלומות שלי אני עדיין לא מתחרה איתו.
אבל עוד פעם בשטח אין ויכוח,בכביש זה סיפור אחר אני פשוט לא יודע,,אבל כמו שכבר אמרו פה אפשר לסדר להם משולש שמשאיר אותם סגורים.
מנסיון- ריבולברים -מצריך התנהגות כביש זהירה בפניות
בשטח- עושה רק טוב
כרגע עובד על שילוב של הנ"ל עם הפחתת קפיצי עלים בולמי קוילאובר ארוכי מהלך מוט אנטי-רפ
ושינוי עיגון קפיצי העלים כדי לאפשר פיתול
כל זה יחד אמור לתת תשובה כוללת גם לנושא הפחתת המשקל וגם להתנגדות העלה לפיתול בנקודה הקבועה
אני אומר דבר פשוט שהוא :
בזחילת סלעים (כמה שיש בארץ הקטנה שלנו) , הריוולברים מצויינים לדעתי !
בטיפוס מעלות עם דרדרת /שיפועי צד / ירידה תלולה = לדעתי לא מומלץ , הגיפ יקפץ כמו קרפדה ויאבד אחיזה באופן שיטתי
בדיונות אני חושב שהם יפריעו בזינוקים חזקים מהמקום , הרבה מהכוח ילך על הפתיחה שלהם במקום שירד לגלגלים , וכמובן בקפיצות בסוף מעלה הדיונה
בכביש לדעתי הריוולברים לא מסוכנים , כל עוד לא נכנסים לסיבוב ב- 160 קמ"ש
ערן אני לא אנטי ריוולברים , אבל בארה"ב הם מחברים אותם דווקא בתושבות הקבועות של הקפיצי עלים , בשביל שלא יהיו להם את כל התופעות המוזרות שהריוולברים מייצרים , כלומר בפרונט יש תושבת קבועה ובמרכז הגיפ ריוולבר מחובר , בצורה הזו הריוולבר לא יפתח בעליות חדות או ירידות , לא יפתח בבלימות חירום חזקות , לא יגרום לגיפ לקפץ כמו קרפדה וכ"ו
שים לב לסרטון הזה: כך זה צריך להיות לדעתי
http://www.youtube.com/watch?v=uwPfh...eature=related
בסרטון הזה רואים שהריוולבר לא עזר בהצלבה = אין אחיזה לצמיג , ואין לחץ כלפי הקרקע.
http://www.youtube.com/watch?v=t-ba9P4G9vM
דרך אגב האם לך פעם היו מותקנים ריוולברים בגיפ - לדעתי לא .