חוזר: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
רימון:
1. תכנון מלא על מחשב של אחד נמרוד מלר - אני.
2. די ברור מכל התמונות בשרשור הזה, לא? מנוע קדמי-מרכזי.
3. ההסבר על בחירת תצורת הרכב, וספציפית למה 2X4, נמצא כאן.
4. לא. מה שיש בפרוקיות לא מספיק.
5. השלדה תהיה הכי קשיחה שאפשר.
6. השאלות לא מעצבנות בכלל, תרגיש חופשי, בשביל זה פתחנו את השרשור.
7. היום הונחה "אבן הפינה" הפיזית של הפרויקט - פינה קדמית-שמאלית ליתר דיוק. זרוע תחתונה של המתלה הקדמי זכתה להיות החלק הראשון שהורכב בפיקים. לירן צילם ויעלה תמונות בקרוב.
קולולולולו מזל טוב.
סוף סוף כבר לא ווירטואלי :-)
8 קבצים מצורפים
ביום ראשון ה 22.4.07 בשעה 11 בבוקר רותך ה פיק הראשון בפרוייקט החדש שלנו, והפך מוירטואלי לריאלי.
להלן תמונות של "פאזל" ה אפרייט (לפי נמרוד), עבודה על המתלה וכמובן רתך השיריון שלנו ואדים.
4 קבצים מצורפים
1. יפה יפה - שיהיה במזל וברכה ושהכל ילך לפי המתוכנן, בלי באגים ובעיות שלא ניצפו מראש.
זאת, דעו לכם, ברכה אמיתית שהלואי ותתגשם.
2. מה אני רואה שם - ריתוך מיג? לא היה אמור להיות טיג? לפחות במשולשים ובנאקלים?
3. ומז'תומרת רתך שריון? רתכי שריון הם כמו נהגי D-9 בשטח בנוי.... :D - אצלם פלטה פחות
מ-25מ"מ לא ראויה להתייחסות רצינית...:twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
1. יפה יפה - שיהיה במזל וברכה ושהכל ילך לפי המתוכנן, בלי באגים ...:twisted:
מה יש לך נגד באגים ?:wink:
ברוך תודה על הברכות. היתה שם התרגשות אמיתית.
ואדים הוא רתך שריון בתפקידו במפעל. יש לו ממלכה קטנה משלו, שם הוא יושב על כסא משרדי מרופד ומרתך חלקים לטנק מרכבה. זה כשהוא לא מרתך מכוניות מרוץ כמובן :grin:
לגבי מיג/טיג/סוג החוט/טכניקות ריתוך - אני שמח להשאיר החלטות כאלו בידי בעלי המקצוע, ואשתדל לכתוב כאן דברים מעניינים בנושאים האלו שאני לומד תוך כדי.
אז אכן, היתה התרגשות באוויר. רואים בחלק מהתמונות שהידיים שלי רועדות, נכון? :wink:
אני חייב לומר שאני מסתובב לא מעט במפעלי מתכת, והמפעל המדובר הוא בעל יכולות יוצאות דופן- חיתוך צינורות ופרופילים תלת מימדי בלייזר, לדוגמה- זה משהו שאף אחד אחר בארץ לא יודע לעשות (תחשבו על צמתים ממש מורכבים של צינורות, וכולם חתוכים להתאמה מושלמת, ישר מהתיב"ם... חלום).
אסף.
נמרוד ואסף שלום לכם לאיפה נעלמתם עם המשך הפרויקט.
1 קבצים מצורפים
מיסבים חדשים נחתו בארץ, לזרועות הרדיוס ל 4LINK ולמשולשים הקידמיים.
המשך העבודה בקרוב מאוד מאוד...
מאיפה קניתם אותם? למה לא קניתם כאלו בארץ?
המיסבים הם של FK-ROADEND . הם המיסבים שבהם משתמשים כל רכבי הבאחה בארה"ב. אין מיסבים באיכות כזאת בישראל.
http://www.kartek.com/products/all/heims/heims.htm
Rod לירן... :lol:
rod = מוט
road = כביש
rod end bearing = מיסב קצה מוט או מיסב קצה בקיצור.
מיכה אני מניח שאפשר אם מתאמצים להשיג בארץ, בהזמנה מיוחדת, מה שתרצה, אבל המחירים בארה"ב נמוכים, ואני לא מדבר על זה ש $=4 שקל. מה גם שזה פריטים קטנים ופשוטים למשלוח או להגעה במזוודה. הבונגילות של 1.1/4 אינץ', עולות כ70$ - 280 שקל בלבד. וזה אותו המיסב בדיוק שמחזיק את הפורלינק בטנדר של רובי גורדון. מבחינתי זה פרט אחד שבו לא הייתי צריך להתפשר, הלכתי על החזק והטוב ביותר שיש.
בארץ זה הרבה יותר יקר.
למערכת מתלים שלמה, לפחות 20 עיניים כאלה, זה יכול להגיע ל2000-3000 שקל כמו כלום.
כמה עלה לכם כל אחד ומאיפה קניתם? לפי מה שראיתי באתר יש דילרים ואי אפשר לקנות אונליין.
1 ורבע אינץ' מתייחס לחור המרכזי או להברגה של העין?
איך 2000 שקל? איזה מיסב נורמלי יש לך ב100 שקל?
יש מיסבים כאלו בהמון חנויות אינטרנט. מה אתה צריך מיכה? עבור רכב עבירות, מקובל להשתמש במיסבים של 3/4 אינץ', שעולים 30-35$ בלבד - עבור סדרת JMX של FK שזה איכות גבוהה ביותר. ויש גם קיטים של 8 מיסבים + אביזרים כדי לבנות פורלינק לרכב עבירות, במחירים של 150$ בלבד, אמנם לא FK מהסדרה הספציפית הזאת, אבל בהחלט מיסבים טובים ומספקים, לא חלקי טרקטורים.
תגיד לי מיכה מה אתה צריך ואני יכול לכוון אותך בדיוק.
תודה נמרוד.
כרגע לא מתוכנן כלום (אי אין לי כסף בשביל זה) אבל אני מתעניין מאוד בנושא. כשיהיה לי תקציב אני אפנה אליך.
שוב תודה.
2 קבצים מצורפים
טוב יש התקדמות בפרויקט, אבל בינתיים בזמן שאני עובד בלילות על החלקים של השלדה (יש איזה 600+ חלקים שונים - צינורות ושטוחים - שמרכיבים את השלדה) הנה תמונות של המיסבים שזה הנושא שבו הפסקנו בפעם הקודמת:
הגדול זה מק"ט JMX16T של חברת FK, הגדול ביותר שקיים. קוטר הקדח בכדור אינץ' אחד וקוטר ההברגה 1.25 אינץ'. זה מיסב ענק, כבד, יותר מקילו. את הכדור אי אפשר לסובב ביד גם עם מברג גדול. 8 מיסבים כאלו ישמשו במתלה ה4 לינק של הסרן האחורי. העומסים עליהם יהיו גדולים מאד, גם ובמיוחד על ההברגות ולכן לא היתה כאן התלבטות - הכי גדול שיש. הם יכולים לשאת עומס רדיאלי של 107,000 ליברות - כמעט 50 טון.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=5250&stc=1
הקטן הוא JMX14T, קוטר הקדח וההברגה זהה - 7/8 אינץ' שזה בערך 22 מ"מ. זו המידה הבאה הקטנה יותר, אבל היא חלשה בחצי - כ25 טון. המיסבים האלו ישמשו למשולשים הקדמיים העליונים, 4, ועוד 4 עם הברגות ימין/שמאל לשני מוטות ההגה.
כאן נראה המיסב עם מתאמי hi-miss - זה רק בשביל הקצה החיצוני של מוט ההגה, שיעבוד בזויות גדולות, הקצה הפנימי עובד בזויות קטנות, והמיסבים בזרועות בכלל עובדים בלי זוית בכלל והיו יכולים להיות גם בושינג - המיסבים שם בשביל לאפשר לקצר ולהאריך את הזרועות בשביל לכוון זוית קמבר.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=5249&stc=1
איזה תכשיטים :-)
למה לא הלכתם על סדרת RSMX ?