תגובה להודעה: דיון כללי בנושא רישוי מידות צמיגים לרכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף נעים
מבצע לבדיקת תקינות אוטובוסים המסיעים תלמידים לבתי הספר
כ- 7% מהאוטובוסים שהסיעו תלמידים לבתי הספר הורדו מהכביש בשל ליקויי בטיחות חמורים
השר כץ: המבצע הוא אחד משורה ארוכה של מבצעים שיזם משרד התחבורה לאיתור כלי רכב בלתי תקינים
7.3% מהאוטובוסים שנבדקו במסגרת מבצע לבדיקת אוטובוסים המסיעים תלמידים לבתי הספר, במרכז הארץ ובצפונה, הורדו מהכביש בשל ליקויי בטיחות חמורים.
במסגרת מבצע שנערך ביוזמת שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ התפרסו ניידות בטיחות של אגף הרכב בסמוך לבתי הספר והגנים וערכו בדיקות תקינות של האוטובוסים המסיעים תלמידים.
מהנתונים עולה כי מתוך 109 אוטובוסים שנבדקו 8 מהם התגלו עם ליקויי בטיחות חמורים ובעליהם נדרשו לתקן את הליקויים לאלתר.
מהנתונים מתברר עוד כי בחלק מהאוטובוסים שהורדו מהכביש התגלו צמיגים בלתי תקינים, חגורות בטיחות פגומות או חסרות ופנסי איתות להסעת תלמידים שלא פעלו. בחלק אחר מהאוטובוסים התגלו דליפות אוויר ממערכת הבלמים, צמיגים אחוריים שחוקים ושמשה קידמית סדוקה.
בכ- 30% מהאוטובוסים שנבדקו נמצאו ליקויים מזעריים ובעליהם נדרשו לחתום על התחייבות לתיקון כל הליקויים. 55% מהאוטובוסים שנבדקו נמצאו תקינים לחלוטין.
המשך מעמוד קודם...
בעליהם של האוטובוסים זומנו לשימוע באגף הרכב שבמשרד התחבורה. בסופו של השימוע יוחלט על הצעדים שינקטו כנגד בעלי החברות, שבמסגרתם פעלו האוטובוסים.
המבצע לבדיקת תקינות אוטובוסים שהסתיים השבוע הוא אחד משורה ארוכה של מבצעים לאיתור כלי רכב בלתי תקינים שיזם השר כץ עם כניסתו לתפקיד.
יצויין כי בטרם החלה שנת הלימודים פנה משרד התחבורה לכל ראשי הרשויות המקומיות, מנהלי חברות ההסעה וקציני הבטיחות בתעבורה והנחה אותם להערך לפתיחת שנת הלימודים, בכל הנוגע לבטיחות ההסעות של התלמידים.
לפרטים: אבנר עובדיה 050-5548088
ההצלחה היא של כולם ולא של אחד ששמו הוא יוסף נעים
זה ציטוט מכתבה בעיתון על כך שהורדו מספר אוטובוסים מהכביש על ליקויים בטיחותיים. זה בהחלט לא מדד להצלחה כלשהי במאבק בתאונות הדרכים.
האם יש מדדים להצלחה של פרויקט שנת הצמיג בכלל? איך יודעים שהמבצע הזה מצליח, כשיחושבו סטטיסטקות התאונות בסוף השנה, מה המספרים שיגרמו לך להיות מרוצה?
----
כל הגולשים - בבקשה מתנו תגובותיכם. לפחות תגובה אחת לא עניינית לגמרי נמחקה. כבדו את מי שכותב בפורום, זה אחד מהחוקי הבסיסיים כאן שבלעדיו הפורום הזה יפסיק להיות מה שהוא.
סליחה, אבל למה למתן תגובות?
גם התגובה שנמחקה, חוץ מזה שהיתה קצת בוטה, היתה לעניין הרבה יותר מאשר התשובות המעופפות של נעים יוסף.
מר נעים יוסף, על תקן נציג הרשויות, פשוט לא רוצה, לדעתי גם מסוגל, לענות תשובה אחת לעניין. הוא יודע רק לזמרר כמו נזיר טיבטי את המנטרות הקבועות של משרד התחבורע. 61 שנה שהמשרד הכושל הזה מספר לנו שרק אנחנו אשמים, מלעיט אותנו בבולשיט. המטרה היחידה לנגד עיני המשרד המיותר הזה היא איך למצוץ כספים מהציבור, למרר את חייו ולגרום לו לשנוא את המדינה הזו בכל ליבו.
הקריטריונים להצלחת "שנת הצמיג"?.... נו באמת. אתה באמת מצפה ממנו לנתוני אמת אובייקטיביים?
נתוני אמת הרי ימוטטו את כל התיאוריות של משרד התחבורע.
מה פירוש "שנת הצמיג"? שיפסלו לך צמיגים על כל שפשוף קטן, ישלחו אותך לפנצ'ריות הצמודות למכוני הרישוי, ונעים יוסף וחבריו הפנצ'רמאכערים יעשו בוכטה גדולה ויפה. ענף המאכערים יפרח, וכולם יהיו מרוצים - על חשבון האזרח. תמיד על חשבון האזרח. רק ככה מודדים הצלחה במשרד התחבורע, שהוא הכי כושל והכי מיותר מבין כל משרדי הממשלה, לאורך 61 שנות קיום המדינה.
לא שעיני צרה חלילה בפרנסתו של מר יוסף - אני מאחל לו בריאות טובה ופרנסה בשפע, אבל שיפסיק לזיין לנו את המוח על "בטיחות", כשהוא לא מבין בכלל על מה הוא מדבר. אני אעריך אותו הרבה יותר אם יגיד את האמת היבשה בפרצוף - שאין סיכוי שהגדלת מידות צמיגים תהיה אי פעם חוקית בישראל, כי ככה קבע משרד התחבורע, ואף אחד לא חייב להביא לנו נתונים אמיתיים על משהו. למה? ככה! הרי אין בזה הגיון - אבל זה מה יש כאן ברפובליקת הבננות המזרח תיכונית הזו. טייק איט אור ליב איט. רק שיפסיק לקשקש על בטיחות כשהוא ממש לא מבין מה הוא אומר.
כבר אין לי סבלנות לחכות ל"שנת הברקסים", "שנת הפגושים", "שנת הדשבורד ו"שנת האגזוז", ולקרוא את הפנינים שבעלי תפקידים מקבילים מסוגו של מר יוסף בוודאי יכתבו כאן, והכל למען הבטיחות....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
Quote:יש מדינות בעולם שאין צורך כלל בטסט שנתי לרכב
נכון, מדינת קליפורניה לדוגמה, הכלכלה החמישית בגודלה בעולם.
QUOTE:יש מדינות בעולם שעדיין מרכיבים אבובים לצמיגים
יש מדינות בעולם שעל הרכב מורכבים 4 סוגי צמיגים כל אחד בגודל אחר
נכון, וזה מוכיח מה בדיוק?
QUOTE:יש מדינות בעולם שכלל לא מעניין אותם מה מצב הצמיגים על הרכב
נכון, ולמה זה צריך לעניין אותם?
QUOTE:תכתוב לי באיזה מדינות בעולם כולל ארה'ב אין צורך בפיקוח על מידות צמיגים ותיקונם
האמת שלא מעניין אותי מה אחרים עושים, ואגב, אין כזה דבר " ארה'ב" בארה'ב יש 50 מדינות, כל אחת עם חוקי רכב קצת שונים, ובכמה מהם פיקוח מיזערי ולא מזיק.
QUOTE:במאמר מוסגר אני מודיע לך כי בשנת 2007 נציג בכיר ארה'ב הגיע לישראל בכדי לראות מקרוב מה הפיקוח שלנו על נושא צמיגים
ועוד פעם אני אסביר לך, אין כזה דבר " נציג ארה'ב" יכול להיות נציג מDOT,NHTSA או ממשרד התחבורה של מדינה מסויימת, אגב, הפדרלים יכולים לחקוק חוקים, אך אינם יכולים להכריח את המדינות לאכוף את החוקים, כך שזה באמת לא מעניין אף אחד.
QUOTE:את נושא מידות הצמיגים ברכב והפיקוח לך דרש ואף קיבל המפקח על הביטוח וזאת בתוקף תפקידו לגבי תביעות של הנהג במקרה של תאונה כי אם לא כך מדוע כלל לאסור את הרכבות הצמיגים הגדולים ברכב.
ופה קבור הכלב, אתם עובדים יד ביד עם חברות הביטוח למצוא סיבות לא לשלם, גנבה חוקית.
QUOTE:
יחד עם זאת יש לי שאלה לכבודך מדוע להרכיב מידה אחד או שנים מעל המותר מדוע לא להרכיב חמש או שש מידות מעל המותר מה הבעיה להוריד את הכנף ברכב ולהרכיב צמיג של טרקטור ברכב טכנית אין בעיה אז מדוע לא לפעול לפי הכיף ולא לפי ההוראות של יצרן הרכב
ובתור יהודי טוב, אני יענה לך על השאלה בשאלה:
למה לא? למי זה מפריע?
מי בדיוק נפגע וסובל מזה? (למעט ביורוקרטים קטנים שימצאו את עצמם בתור לאבטלה)
הנה טיפה סטטיסטיקה:
ארה'ב, 50 מדינות,
מעל ל320,000,000 תושבים
מעל ל 350,000,000 רכבים על הכביש
נוסעים בממוצע הרבה יותר מבישראל, במהירויות יותר גבוהות
אין פיקוח על צמיגים ברוב המדינות בכלל.
פיקוח בטסט השנתי מינימלי לוודא שהצמיג עוד שימושי (בלי כל קשר לגודל) במדינות אחרות ואגב, רעיון מעולה.
ועם כל זאת.....אחוז התאונות יותר קטן(מבישראל) לק'מ נוסע.
לך תסביר.
גם אני אשמח אם תראה לי שמץ של סטטיסטיקה שמראה שההפרעות שלכם בחיי האזרח מצילות חיים ומצדיקות את קיומכם.
ניחוש פרוע: אתה לא יכול.
ג'ו, אתה מבלבל אותו עם עובדות. הוא לא בנוי לזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
סליחה, אבל למה למתן תגובות?
גם התגובה שנמחקה, חוץ מזה שהיתה קצת בוטה, היתה לעניין הרבה יותר מאשר התשובות המעופפות של נעים יוסף.
מר נעים יוסף, על תקן נציג הרשויות, פשוט לא רוצה, לדעתי גם מסוגל, לענות תשובה אחת לעניין. הוא יודע רק לזמרר כמו נזיר טיבטי את המנטרות הקבועות של משרד התחבורע. 61 שנה שהמשרד הכושל הזה מספר לנו שרק אנחנו אשמים, מלעיט אותנו בבולשיט. המטרה היחידה לנגד עיני המשרד המיותר הזה היא איך למצוץ כספים מהציבור, למרר את חייו ולגרום לו לשנוא את המדינה הזו בכל ליבו.
הקריטריונים להצלחת "שנת הצמיג"?.... נו באמת. אתה באמת מצפה ממנו לנתוני אמת אובייקטיביים?
נתוני אמת הרי ימוטטו את כל התיאוריות של משרד התחבורע.
מה פירוש "שנת הצמיג"? שיפסלו לך צמיגים על כל שפשוף קטן, ישלחו אותך לפנצ'ריות הצמודות למכוני הרישוי, ונעים יוסף וחבריו הפנצ'רמאכערים יעשו בוכטה גדולה ויפה. ענף המאכערים יפרח, וכולם יהיו מרוצים - על חשבון האזרח. תמיד על חשבון האזרח. רק ככה מודדים הצלחה במשרד התחבורע, שהוא הכי כושל והכי מיותר מבין כל משרדי הממשלה, לאורך 61 שנות קיום המדינה.
לא שעיני צרה חלילה בפרנסתו של מר יוסף - אני מאחל לו בריאות טובה ופרנסה בשפע, אבל שיפסיק לזיין לנו את המוח על "בטיחות", כשהוא לא מבין בכלל על מה הוא מדבר. אני אעריך אותו הרבה יותר אם יגיד את האמת היבשה בפרצוף - שאין סיכוי שהגדלת מידות צמיגים תהיה אי פעם חוקית בישראל, כי ככה קבע משרד התחבורע, ואף אחד לא חייב להביא לנו נתונים אמיתיים על משהו. למה? ככה! הרי אין בזה הגיון - אבל זה מה יש כאן ברפובליקת הבננות המזרח תיכונית הזו. טייק איט אור ליב איט. רק שיפסיק לקשקש על בטיחות כשהוא ממש לא מבין מה הוא אומר.
כבר אין לי סבלנות לחכות ל"שנת הברקסים", "שנת הפגושים", "שנת הדשבורד ו"שנת האגזוז", ולקרוא את הפנינים שבעלי תפקידים מקבילים מסוגו של מר יוסף בוודאי יכתבו כאן, והכל למען הבטיחות....
דרור
אנחנו לא מכירים אבל אתה חייב לעשות לי גור :D.
מהמילה הראשונה ועד ה4 הנקודות האחרונות שכתבת -אמת ויציב!
ת-ת-ע-ר-ר-ו אנשים ,הספינה טובעת !
את ההמשך מחקתי
בדיחה:
מה אמר הסמנכ'ל שפוטר עקבות שגרם להפסד של $250,000,000
תשובה: טיפשים! בלעדי היתם מפסידים פי 2 מזה!
אתה מבין איך זה עובד אדון יוסף?
בתור ביורוקרט אתה לא חייב להראות לציבור שאתה עושה משהו לטובתם כל עוד אתה יכול לשכנע אותם שחייהם יהיו גהנום בלעדך.
האמת, מצבכם קשה, הבעיה התחילה לפני כ61 שנה כשמקימי המדינה הביאו ואימצו כל מני טמטום ממדינות ארופאיות שונות, ומאז המצב רק החמיר, המדינות שהחוקים האדרקוניים באו מהם התפרקו, וחלקם אפילו הצתרפו למערב החופשי
אבל לא בארץ....בארץ יש מסורת...ומסורת זה דבר שקשה לשנות.
CATCH 22
קשה לשנות את החוק, הפוליטיקאי המסכן שיעיז יואשם בנסיון להשמיד את עם ישראל.
ערמות של ביורוקרטים שרק מרויחים מהמצב הנוכחי, בתוספת ליבואנים, ירוקים, "מומחים" לבטיחות....יצעקו גוועלט
וידרשו את ראשו של אותו מסכן.
אז מה בנוגע לדעת קהל?
כל מה שצריך זה שאדון יוסף יספר להם כמה הוא דואג לבטיחותם, הם יאמינו לו, הוא עובד מדינה, ובטוח שהוא רק לטובתם.
וגלגל(או צמיג?) ההתעללות ממשיך להתגלגל לו על גבם של הציבור הישראלי.......
שרות דוב כבר אמרנו?
אגב: אני מאד בעד לתת ליוסף נעים ואחרים כמוהו במה כדי שיכתבו מה שהם רוצים, וכמה שיותר,
אדון נעים מראה בדיוק את הגישה הביורוקרטית לאזרחים שמשלמים לו את המשכורת, סוג של לעג וסלידה ליצורים נחותים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
וגלגל(או צמיג?) ההתעללות ממשיך להתגלגל לו על גבם של הציבור הישראלי.......
שרות דוב כבר אמרנו?
אגב: אני מאד בעד לתת ליוסף נעים ואחרים כמוהו במה כדי שיכתבו מה שהם רוצים, וכמה שיותר,
אדון נעים מראה בדיוק את הגישה הביורוקרטית לאזרחים שמשלמים לו את המשכורת, סוג של לעג וסלידה ליצורים נחותים.
ג'ו, פשוט תענוג לראות שבאמת מזיז לך מה שקורה לנו כאן ... ואני לא ציני בכלל!
ציטוט:
שלח את הרכב שלך למעבדה ואם תקבל אישור לכל מידה שתבקש אני אישית יאשר לך את גודל הצמיגים ברישיון רכב.
חברים, מי מרים את הכפפה?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sherifon
דרור
אנחנו לא מכירים אבל אתה חייב לעשות לי גור :D.
מהמילה הראשונה ועד ה4 הנקודות האחרונות שכתבת -אמת ויציב!
ת-ת-ע-ר-ר-ו אנשים ,הספינה טובעת !
את ההמשך מחקתי
עזוב אותי, יותר מדי גורים משלי יש לי כבר. מאיפה אני אאכיל את כולם?...
ההמשך מיותר. אנחנו מוציאים קיטור לשווא. זה לא יעזור לנו.
קריאת כיוון לכולם:
יוסף נעים, שאני אגב לא מכיר אותו ולא בטוח שאני מסכים עם דעתו, הוא לא "השיטה".
כל מיני הערות שהוערו כאן, בסגנון "איש קטן" וכיו"ב, לא ראויות.
וכאן אני אלמד אתכם משהו בחיים. אם אתם רוצים שמישהו יעזור לכם, יקשיב לכם, ינסה להבין אתכם, הדבר הרע ביותר שתוכלו לעשות זה לתקוף אותו ולקרוא לו "איש קטן", "משת"פ של חברות הביטוח" וכיו"ב. תהיו בטוחים שהוא יהיה עסוק בהתגוננות, או פשוט יתעלם, במקום באמת להקשיב לכם.
על מנת לתת דוגמא חיה, אני אנסה להמחיש:
יוסף, תודה על המידע, אבל אני אסביר לך את ההתנגדות שלי לשיטה בארץ:
אני מעדיף עניין של אחריות אישית. אחד קונה סופה ורוצה מהירות, צמיגי AT קטני קוטר וננמוכי חתך - בבקשה. אחר רוצה רכב טיולים עם צמיגי 31 - בבקשה. השלישי רוצה מפלצת עבירות עם צמיגי 35 ולשאת בכל העלויות של ההגבהות והחיזוקים הנדרשים - זכותו. למה אני צריך אישור של מישהו?
ואם מישהו שינה את רכבו, ועשה תאונה, שישלם על הנזק שעשה.
אני רוצה להיות כמו ארה"ב ואוסטרליה, ולא כמו גרמניה ואנגליה. מה רע בזה?
ולסיום, תודה רבה על ההתייחסות, שנה טובה וחג שמח.
יוני5
*
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
קריאת כיוון לכולם:
יוסף נעים, שאני אגב לא מכיר אותו ולא בטוח שאני מסכים עם דעתו, הוא לא "השיטה".
כל מיני הערות שהוערו כאן, בסגנון "איש קטן" וכיו"ב, לא ראויות.
וכאן אני אלמד אתכם משהו בחיים. אם אתם רוצים שמישהו יעזור לכם, יקשיב לכם, ינסה להבין אתכם, הדבר הרע ביותר שתוכלו לעשות זה לתקוף אותו ולקרוא לו "איש קטן", "משת"פ של חברות הביטוח" וכיו"ב. תהיו בטוחים שהוא יהיה עסוק בהתגוננות, או פשוט יתעלם, במקום באמת להקשיב לכם.
על מנת לתת דוגמא חיה, אני אנסה להמחיש:
יוסף, תודה על המידע, אבל אני אסביר לך את ההתנגדות שלי לשיטה בארץ:
אני מעדיף עניין של אחריות אישית. אחד קונה סופה ורוצה מהירות, צמיגי AT קטני קוטר וננמוכי חתך - בבקשה. אחר רוצה רכב טיולים עם צמיגי 31 - בבקשה. השלישי רוצה מפלצת עבירות עם צמיגי 35 ולשאת בכל העלויות של ההגבהות והחיזוקים הנדרשים - זכותו. למה אני צריך אישור של מישהו?
ואם מישהו שינה את רכבו, ועשה תאונה, שישלם על הנזק שעשה.
אני רוצה להיות כמו ארה"ב ואוסטרליה, ולא כמו גרמניה ואנגליה. מה רע בזה?
ולסיום, תודה רבה על ההתייחסות, שנה טובה וחג שמח.
יוני5
*
יוני חג שמח ומתוק לך ולכל המשפחה
יוני חשוב לדעת כי המפקח על הביטוח מר ענתבי הוא זה אשר העביר לכל חברות הביטוח שרכב אשר יבצע שינוי מבנה ברכב יכול וחברת הביטוח לא תשלם את הנזק ללקוח שמבוטח בחברה.
בכל פוליסה של חברת הביטוח יש סעיף הנוגע בשינוי מבנה ברכב.
נכון להיום משרד התחבורה מעוניין לפקח באופן הדוק על כל הצמיגיות בכדי שאלו לא ירכיבו צמיגים לא מאושרים יצרן על הרכב, בשנים עברו שנות ה90 צמיגיות רבות הרכיבו צמיגים בלי כל פרופורציה לרכב חישוק צר וצמיג רחב צמיג דגול על חישוק קטן לא מעט תאונות נגרמו בגלל צמיגים ברכב אשר לא תואמים את אישור יצרן הרכב.
לאורך כל השרשור המבורך הזה לא שלח אף אחד מהגולשים הצעה רצינית שאני יכול להביא לועדת צמיגים במשרד התחבורה ויקבל את אישור המפקח על הביטוח.
בכל אופן תודה לך על מה שרשמת בשרשור אני בדרך כלל לא עונה לאמירות לא מכובדות וכאלה לא חסר כלל יש לי בפרטי לא מעט מאמרים שאני שומר ליום אחר.....
בקשה לי לכל החברים לא לכתוב בפורום למי יש צמיגים גדולים או קטנים ובאיזה מכון הוא העביר את הרכב טסט ,לא לטעות ולשלוח צילום רישיון רכב של רכב מקביל ודומה למכון הרישוי עם חבר כזה ואחר כי כאשר יש לי צילום רכב שרשום לו ברישיון מידה מסויימת ולא מאושר יצרן הרכב אני מוריד את הרכב מהכביש בכדי שלא אוכל מחר להגיד לא ידעתי מיזה ורכב זה יהיה מעורב בתאונה,
כל עוד אין תאונה סעו על מה שבא לכם האחריות היא שלכם אבל ביום כרות תאונה אני בודק את מידות הצמיגים אך ורק לפי הוראות יצרן הרכב בלבד.
חג שמח ומתוק
עד פה אין חדש והלוואי וכך היה. הבקשה של האנשים פה היא לעבור למדיניות - "אחריות אישית".
הנקודה אינה התאונה כי אם התנועה - משטרת התנועה.
הצמיגאי יכול להמליץ על הדברים הנכונים וכך אמור לעשות כל בעל מקצוע, הלקוח יבחר אם ללכת על פיהם או על פי מה שהוא רוצה וכך זו זכותו וזו אחריותו. והיה ונגרם נזק, האלמנט על הלקוח, שבחר שלא ללכת על פי ההמלצה. והיה והוא נוסע ללא פגע, שיסע לשלום ושיהיה לבריאות.
ברור שיש כאלה שמנצלים את הפרצות ומנצלים את חוסר הידע של הלקוחות והם עצמם לעיתים חסרי ידע ויכולים לגרום לסיכונים, אך אין מדובר כאן (בג'יפולוג) באנשים כאלה, כי אם אנשים אחראיים הרוצים לטייל בכיף, ללא חשש מהניידת המסתתרת לה מאחורי הסיבוב שמחפשת דברים שלרוב אינה יודעת מדוע היא עושה זאת (וזאת לאחר כמה היתקלויות עם שוטרים שלא ממש ידעו על מה מדובר).
גם היצרן יכול לעשות טעויות, הוכח כך בלא מעט משפטים ותקדימים. גם היצרן רוצה לכסות עצמו ויכול לרשום מידה שתהיה פחותה מהיכולת של הרכב וזאת על מנת לבטח עצמו מפני תביעות. אך מרגע שהרכב בבעלותי - אני לוקח עליו אחריות. חובת ההוכחה לאשמה והסרת האחריות היא של חברת הביטוח וחובת ההגנה היא עליי.
כשם שמי שנוהג שיכור צריך ליטול את האחריות, כך גם מי שמשנה את מבנה רכבו. העניין הוא שבמדינתנו לא ניתנת ההזדמנות ללקיחת אחריות אלא כופים עלינו אחריות שלטונית (במילים אחרות כסת"ח שלטוני).
סיפור קטן לעניין ההוכחה - אני אישית הייתי בהתכתבות עם סוזוקי בעניין מידות לסמוראי. לסוזוקי יש כמה נקודות של קשרי לקוחות בעולם, לא רק ביפן, גם בארה"ב, קנדה, אירופה ועוד.
כל אחת מנקודות אלה אמרה לי משהו אחר -
* האחד טען שיש לפנות ליצרני הצמיגים בהמלצה (פניתי לכמה גדולים, חלקם אמרו שהכל אפשרי וזה רק תלוי בי, חלקם הפנו ליצרן חזרה וחוזר חלילה)
* האחד טען כי המידה המומלצת היא 205 ושכל מידה אחרת היא באחריות המשתמש (כן, גם 195 אינה מידה רשמית)
* האחד טען כי המידה המומלצת היא 195 ושכל מידה אחרת היא באחריות המשתמש (מה המסקנה משני האחרונים?)
אחריות המשתמש. בשום מכתב מההתכתבויות לא היה איסור על שינוי במידה.
ואני אשאל שאלה כזו - משרד התחבורה טוען ששינוי מידת הגלגל פוגע ומסכן, שיוכיח מדעית ובאופן לא משוחד. אני רוצה הוכחה שעליה מ205 ל215 פוגעת ובכמה אחוזי השפעה. אותו כנ"ל ל30 מול 29 ו31 אינצ', מידות נפוצות בקרב הטנדרים, הג'יפים ועוד.
אני מניח שאיש לא יענה לאתגר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף נעים
יוני חג שמח ומתוק לך ולכל המשפחה
יוני חשוב לדעת כי המפקח על הביטוח מר ענתבי הוא זה אשר העביר לכל חברות הביטוח שרכב אשר יבצע שינוי מבנה ברכב יכול וחברת הביטוח לא תשלם את הנזק ללקוח שמבוטח בחברה.
בכל פוליסה של חברת הביטוח יש סעיף הנוגע בשינוי מבנה ברכב.
נכון להיום משרד התחבורה מעוניין לפקח באופן הדוק על כל הצמיגיות בכדי שאלו לא ירכיבו צמיגים לא מאושרים יצרן על הרכב, בשנים עברו שנות ה90 צמיגיות רבות הרכיבו צמיגים בלי כל פרופורציה לרכב חישוק צר וצמיג רחב צמיג דגול על חישוק קטן לא מעט תאונות נגרמו בגלל צמיגים ברכב אשר לא תואמים את אישור יצרן הרכב.
לאורך כל השרשור המבורך הזה לא שלח אף אחד מהגולשים הצעה רצינית שאני יכול להביא לועדת צמיגים במשרד התחבורה ויקבל את אישור המפקח על הביטוח.
בכל אופן תודה לך על מה שרשמת בשרשור אני בדרך כלל לא עונה לאמירות לא מכובדות וכאלה לא חסר כלל יש לי בפרטי לא מעט מאמרים שאני שומר ליום אחר.....
בקשה לי לכל החברים לא לכתוב בפורום למי יש צמיגים גדולים או קטנים ובאיזה מכון הוא העביר את הרכב טסט ,לא לטעות ולשלוח צילום רישיון רכב של רכב מקביל ודומה למכון הרישוי עם חבר כזה ואחר כי כאשר יש לי צילום רכב שרשום לו ברישיון מידה מסויימת ולא מאושר יצרן הרכב אני מוריד את הרכב מהכביש בכדי שלא אוכל מחר להגיד לא ידעתי מיזה ורכב זה יהיה מעורב בתאונה,
כל עוד אין תאונה סעו על מה שבא לכם האחריות היא שלכם אבל ביום כרות תאונה אני בודק את מידות הצמיגים אך ורק לפי הוראות יצרן הרכב בלבד.
חג שמח ומתוק
הצעה מעשית -
הכלב קבור, עפ"י טענתך, בחצר של חברות הביטוח. הן כמובן ישמחו להתנער אחרי קרות תאונה מאחריות לתשלום לצדדים המעורבים ולכן הן דורשות "אי שינוי מבני", בכלל זה צמיגים.
מכאן, שהבעיה היא עסקית, לא בטיחותית ולא שום דבר אחר. הן לא רוצות להפסיד כסף בגלל שמישהו שינה את הרכב. צודקות. אבל הנה רעיון למכרה זהב מבחינתן - שתקום חברת הביטוח שתבין שיש כאן אפשרות לרווח קל, שתושיב ועדת חריגים שתקבל אישור של הממונה על ביטוחף משרד התחבורה וכו' (אחרי משוב של הגורמים המקצועיים - כמוך, מר נעים. ד"א, אותם גורמים מקצועיים יכולים לשמש כיועצים בשכר עבור ועדות מסוג זה...) ואשר תהיה אחראית על פוליסות מתאימות לרכבים שעברו שינוי מבנה שהיא תאשר. היא ממש לא חייבת לאשר כל שינוי מבנה, רק כאלה שבא לה.
במילים אחרות, דיסקברי עם צמיגי 235 ישלם X בשנה עבור הביטוח שלו, דיסקו עם 245 (שינוי שאני לא מכיר גורם מקצועי שיפסול אותו על הסף) ישלם 10 אחוז יותר. זה הכל.
בשוק משוכלל עוד תהיה תחרות על אחוז התוספת וסוג השינויים שיאושרו.
שלח את הרכב שלך למעבדה ואם תקבל אישור לכל מידה שתבקש אני אישית יאשר לך את גודל הצמיגים ברישיון רכב.
בכל אופן עד היום אף חבר לא נתן פתרון הולם לשינוי גודל צמיגים ברישיון להזכירך תקנה 306 אחריות הנהג לרכב[/quote]
שוב שלום יוסף
קודם כל שמי ינון ולא חבר אבל תודה על ההצעה וההתייחסות.
נמשיך בכך שאני דוגל להשאר קרוב ככל האפשר למה שהיצרנים ממליצים כך שאת הביקור אצלך אני לא צריך לבצע כרגע עם הרכב שלי אבל תודה.
מה שכן מפריע פה שאתפ נדבקים לתוויות ולמידות ומקשים על החיים של האזרח אני יכול להרכיב צמיג בחתך נמוך עם ג'נט 18' או צמיג בחתך גבוהה עם ג'נט 15 ולבסוף התוצא היא זהה הקוטר והרוחב החיצוני של הצמיג תהייה זה וללא חריגות (נפוץ יותר בכלי רכב פרטיים בעלי אוריאנטצייה ספורטיבית).
הנושא של אוטודטה מוכר לי והוא טוב צריך לוותר על רישום מידות ברשיון הרכב ולהחליף זאת בקוד שבו בעל מקצוע כמו בוחן /לא עלינו שוטר או ניידת ביקורת שלכם תדע לזהות את טווח המידות המאושרות לרכב ואם אתם מאשרים /טכניון מידה מוגזמת זה יצויין ברשיון.
באשר לאותו דוקטור מהטכניון שלצערי שכחתי את שמו האם הוא אותו אחד שאישר למגן ניסן ווינר (נגד ירי וכו') ולא כתב כלום על שינוי בבולמים. נקודה למחשבה!!!
בכל אופן תודה על ההתייחסות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
ג'ו, פשוט תענוג לראות שבאמת מזיז לך מה שקורה לנו כאן ... ואני לא ציני בכלל!
To be on the level...
זה לא מהסיבות שציינת, (אל תרגישו כאלה חשובים)
יש בי שנאה לא מובנת (אני בעצמי לא יכול להסביר למה) לעובדי ממשלה ישראלים, וזה לא רק בארץ ישראל. אותם טיפוסים שורצים בכל שגרירות בעולם.
נקודה למחשבה:
אם יאשרו מידות חריגות הרי זה יעודד צריכת מוצרים כמו צמיגים, ג'אנטים, שיפורי מתלים ושאר הוצאות נלוות.
יותר צריכה = יותר מוצרים מיובאים = יותר מיסים = יותר כסף למדינה
מה יותר שווה להם?
להשקיע באכיפת תקנות חסרות הצדקה עובדתית?
או לא לעשות כלום, לשבת, להתרווח בכיסא ולתת לנו להשקיע את הכסף ברצון?
הרי היום מי שבאמת רוצה, עושה שינויים ונוסע בפחד.
אבל אם יסירו את גורם הפחד הכמות תעלה פלאים ובעקבותיה המזומנים יזרמו...
אבל חשיבה הגיונית לצערינו היא לא הצד החזק של שום משרד ממשלתי.
בהצלחה לכולנו! ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nickya
נקודה למחשבה:
אם יאשרו מידות חריגות הרי זה יעודד צריכת מוצרים כמו צמיגים, ג'אנטים, שיפורי מתלים ושאר הוצאות נלוות.
יותר צריכה = יותר מוצרים מיובאים = יותר מיסים = יותר כסף למדינה
מה יותר שווה להם?
להשקיע באכיפת תקנות חסרות הצדקה עובדתית?
או לא לעשות כלום, לשבת, להתרווח בכיסא ולתת לנו להשקיע את הכסף ברצון?
הרי היום מי שבאמת רוצה, עושה שינויים ונוסע בפחד.
אבל אם יסירו את גורם הפחד הכמות תעלה פלאים ובעקבותיה המזומנים יזרמו...
אבל חשיבה הגיונית לצערינו היא לא הצד החזק של שום משרד ממשלתי.
בהצלחה לכולנו! ;)
בוא תחשוב אחרת....
שינויי מבנה , צמיגים, הגבהות וכו'....ז"א , אישורים, בדיקות , פחות שעות קפה מול המחשב...יותר עבודה לבוחנים ולפקידי הרישוי...באיזה מדינה אתה חי???
אתה רוצה שעובדי המדינה ופקידי השירות באמת יעשו את העבודה שלהם???
הפעם הגזמת !!!!....
אם הם היו יכולים היו מעבירים חוק שיקבע מידה אחת לכל הרכבים בלי קשר לסוג וגודל...היגיון אתה רוצה?...לא במדינת היהודים...לא בחיים האלה לצערי.
ליאור
יוסף אהלן,
אני קורא את השרשור הזה די הרבה וחוץ מכמות אמוציות שעולה פה, אני חושב שנקודה אחת היא מקובלת על כולם כולל אותך:
שינוי מידות צמיגים בתוך המידות המאושרות של היצרן לרכב לא אמור להיות בעייתי.
אז בואו נתחיל בכיבשה הזו: אם אתה באמת מסוגל, תראה אם אפשר באחת הוועדות (ויש די הרבה כאלו כולנו יודעים) אפשר לשנות את שיטת הרישום לכזו שמאפשרת רישום של כל מידות הצמיגים המאושרות לדגם הרכב.
ככה לנהגים יהיה מבחר גדול יותר של צמיגים למשל אם רוצים להחליף סט ולא חייבים למצוא צמיג שאין (ראה ערך סמוראי וג'ימני והחוסר בצמיג במידה המאושרת) סטים חדשים בד"כ יהיו בטוחים יותר, אנשים יחליפו סוף סוף צמיגים, ולא ישלמו את האגרה המטופשת של החלפת מידות או יחכו לטסט להחליף את המידה (ואנשים פשוט מחכים גם אם זה חצי שנה למרות שהמחיר הוא כמה עשרות שקלים וחצי יום עבודה לחכות בתור), אלא יחליפו כשבאמת צריך.
אם גם את הכפפה הזו אף אחד לא יכול להרים ומי כמוך להרים אותה, אז זו ההוכחה לכך שאנחנו באמת מתעסקים עם רשויות אטומות (לא אתה אלא הרשות כגוף כולו על כל סבך הבירוקרטיה שלו), אבל אם זה אפשרי אז נוכל לראות שבאמת מנסים ללכת לקראת האזרח ולא מתעקשים איתו על שטויות.
בהצלחה, שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה,
יריב whiksy שמרון
ובקיצור נמרץ:
- משרד התחבורע לא מעוניין להשאיר בידי בעלי הרכב ולו בדל של חופש להחליט.
- למרות שיצרן הרכב מאפשר מספר מידות - שימו לב שכולן נותנות קוטר זהה פחות או יותר, ככה שמה יוצא לכם מההתנגחות הזו? בעצם כלום.
- עניין סיווגי מהירות של צמיגים וכו' - לא באמת מטרידים את הפורום הזה. רכבי השטח כאן, (גם אם בודדים מהם מסוגלים תיאורטית, על הנייר, להגיע ל-180 קמ"ש ויותר) לא באמת נוסעים אי פעם במהירות כזו, שממילא לא חוקית בישראל... אם למישהו כאן התפרק/התפוצץ צמיג בנסיעה אז אחת מהשתיים - לחץ האוויר לא היה תקין, או שהצמיג היה ישן וסדוק לגמרי. לכן כל הויכוח בעניין הזה הוא עקר מיסודו, וחבל שבכלל עלה בשרשור הזה וביזבז מקום על השרת.
- חברות הביטוח הן עסק כלכלי ורואות לנגד עיניהן רק דבר אחד - איך להתחמק (באופן חוקי לגמרי כמובן) מתשלום הפיצוי למבוטחיהן. מבחינתן כל שינוי ברכב יהיה עילה לאי תשלום... לחברות הביטוח גם יש הרבה יותר כוח מאשר לציבור ויד אחת עם משרד התחבורע שקובע נוהל מאוד קשיח וברור בנושא הזה פותרת להן הרבה בעיות.
- נעים יוסף לא קובע את המדיניות של משרד התחבורע. הטעות שלו שהוא נכנס לשרשור הזה על תקן הסניגור של משרד התחבורע, ובאופן טבעי ספג כאן אש וגופרית. ואם היה מר יוסף ממליץ למשרד התחבורע להגמיש קצת את המדיניות בנושא מידות צמיגים, מישהו שם היה מקשיב לו?...
נעים יוסף - אתה צריך להבין שיש לנו, בייחוד לי, בטן מלאה על התנהלות הרשויות מולנו ובמיוחד משרד התחבורע. על ההצקות וההטרדות היומיומיות, על אינספור ההורדות מהכביש על עניינים של מה בכך, על הסיוט המצמרר של העברת טסט שנתי לרכב שטח תקין לחלוטין, על הקשר הקלוש עד לא באמת קיים בין צמיג תקין במידה אחת או שתיים גדולות יותר מהמידה המאוד בסיסית שהיצרן נותן - לבין בטיחות, (עובדה שבמדינות מתוקנות מאיתנו, שמקפידות באמת על בטיחות, אין שום בעיה עם זה) וגם אליך לא חסרות לנו טענות - אתה יואצ בהצהרות אבל לא מביא מספרים אמיתיים (נורא קל להגיד "המון תאונות". אבל כמה תאונות באמת נגרמו כתוצאה של הרכבת צמיג תקין, אבל במידה שאינה תואמת את המלצות היצרן?... תן לנו מספרים. בתוקף תפקידך יש לך גישה לנתונים כאלה? או שהכל נכנס אצלכם תחת סעיף "רכב לא תקין" או "צמיגים לא תקינים" וזהו? גם התפוצצות צמיג במידה החוקית כתוצאה מלחץ אוויר לא נכון, נכנסת לסטטיסטיקה של "צמיג לא תקין"?.....) ועוד ועוד.
הבטן המלאה הזו גורמת להתפרצויות מעל דפי הפורום מדי פעם. אין כוונה להעליב ועל כך אני מתנצל. אבל אתה מוכרח להבין את הזעם והתסכול של ציבור שלם ונרדף של אזרחים נורמטיביים ושומרי חוק, שנרדף - תרתי משמע, יום-יום, ללא הפסקה, על ידי משרד התחבורע והמשטרע - בתואנות של שמירה על "בטיחות".
אנשים מעלים כאן כל מיני הצעות לפתרונות, רובם ככולם נכונים וטובים וראויים ליישום כבר משלשום. לדעתי ולצערי ככל שפתרון לבעיה כלשהי הוא הגיוני וטוב יותר לציבור, כך הוא יידחה על ידי הרשות בתקיפות רבה יותר. יש לי תחושה שפקידים במשרד ממשלתי (לא רק במשרד התחבורע, אלא בכל משרד ממשלתי) לא באמת מעוניינים שכל מיני נודניקים עם רעיונות משונים לשיפור המצב יפריעו להם להתרווח על הכסא, לקרוא עיתון בשקט, ללגום את התה/קפה ולהמתין לסיומו של עוד יום בעבודה בלי שייאלצו לטרוח להזיז את התחת לטובת הציבור. יותר מזה? יש לי תחושה שאם בעל תפקיד מקביל למר יוסף היה מעלה רעיונות "רדיקליים" שכאלה לפתרונות יצירתיים שייטיבו עם בעלי הרכב (במקרה הזה - בעלי רכבי שטח, שהם "אויבי ציבור" מובהקים), לא רק שאף אחד במשרד התחבורע לא היה מקשיב לו, אלא שיותר מזה - היו דואגים להחליף אותו במישהו אחר, פחות נודניק, שיהנהן בהסכמה על כל גזירה שהם מטילים, ושיהיה נוח יותר לעבוד (כלומר - לא לעשות כלום) מולו.
בינתיים - לדעתי מה שהיה הוא מה שיהיה, אל תבנו על שינוי כל שהוא במדיניות. סעו על המידות המותרות וזהו. כדי ששוטרים ובוחנים לא יתעללו בכם וכדי שלא תסתבכו במקרה תאונה. וכמובן - להקפיד על תקינות הצמיגים ולא משנה באיזו מידה - לרכוש צמיגים טריים ולא עתיקים "במבצע", להרכיב אותם על חישוקים מתאימים ותקינים (רוחב מתאים וכו'), להקפיד על לחץ אוויר נכון. וכמובן על תקינות יתר המערכות ברכב - בלמים, הגה וכו'. זה הכל. כל זה לא חדש, את הדברים האלה תמיד בדקו בטסטים, וגם הבוחנים בניידות הבדיקה בצדי הדרכים תמיד שמו לב לדברים האלה. ובשביל זה אנחנו לא צריכים שטויות כמו "שנת הצמיג" או "שנת האגזוז". מר יוסף - בזמנך החופשי אתה מוזמן להעיף מבט בצמיגים שעל כל אחד מהרכבים כאן בפורום, כולל רזרביים, ואני חותם לך שלא תמצא צמיג אחד במצב לא תקין.
בברכת חג שמח, שנה טובה, מתוקה ובטוחה לנעים יוסף ולכולנו.
יוסף אהלן פעם שניה:
שאלה והבהרה לי אליך: אם אני מבין נכון אתה בכלל יו"ר ועד הצמיגים באיגוד המוסכים, ולא עובד משרד התחבורה וכמונו מתלונן על משרד התחבורה לא פעם*. אז אם אפשר להבין א. מה התפקיד שלך, ב. למה אתה כל כך מגן פתאום על משרד התחבולה ג. האם יש לך בכלל את הכוח להשפיע (לא מתוך זלזול אלא כדי שנבין אם אנחנו מדברים עם האדם המתאים). ?
ובקשה לי אליך: האם תוכל להעלות את החוברת שאתה מציין במזכר (http://www.iga.org.il/assets/hozrim/07-364.pdf) כדי שנוכל ללמוד קצת (למה שרק צמיגאים ידעו איך לטפל בצמיג :D)?
ובקשה נוספת, הואיל ואתה מתנגד למכירת צמיגים משומשים, ואפילו פנית למשרד התחבולה בבקשה שיאסרו מכירה של כאלו, האם תוכל לתת לנו הסבר של מה כן לבדוק אם אנחנו כבר רוצים לקנות צמיג משומש (חוץ מתאריך היצור)?
שוב אני חוזר על כל הברכות ממקודם (שנה טובה, כתיבה, חתימה חגים, צום קל, מזל טוב, מועדים לשמחה וזמנים לששון, בשעה טובה.....)
whisky
* http://www.motocar.co.il/news/new.as...Q=LGFL&Pn6Vq=E ו- http://www.moto4x4.co.il/article/8362.aspx
הי יוסף,
דעתי היא פשוטה. רוצה מר יוסף נעים להרכיב על סופתו צמיגים 37" - אהלן וסהלן. את הציריות שהוא ישבור, הוא ישלם מכיסו. זכותו.
אם הוא יעשה תאונה בגלל הצמיגים הגדולים, תוכל חברת הביטוח לתבוע ממנו את סך התשלומים שהיא חוייבה בהם.
אחריות אישית של יוסף נעים.
מה רע בזה?
כי ביננו, אין באמת משמעות מדוע פלוני בן אלמוני עשה תאונה וגרם לנפגעים.
עשה שינוי ברכב שגרם לתאונה? - האחריות שלו
לא שמר על רכב תקין וברם לתאונה - אחריות שלו
נהג שתוי כלוט ועשה תאונה - אחריות שלו
לא שם לב וגרם לתאונה - אחריות שלו.
בקיצור, הכל אחריותו של הנהג.
זה, אגב, הבדל משמעותי ביננו לבין ארה"ב למשל. בארץ, בחרת קרן פנסיה, שהשקיעה את כספך והפסידה - אתה מרגיש זכאי לזעוק חמס כנגד המדינה ולדרוש פיצוי. בארה"ב, אתה יכול לכעוס על קרן הפנסיה הפרטית, אבל לא על המדינה. למה? כי בארה"ב הפנימו טוב יותר את רעיון האחריות האישית של האדם על חייו ומעשיו.
לכן לא בודקים להם גודל צמיגים - כי זו אחריותם האישית לשאת בתוצאות מעשיהם.
שנה טובה,
יוני5