8 קבצים מצורפים
חוזר: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
טוב, טוב... די לדבר על דיפנדרים. זה כבר היה לי.
החבילות ממשיכות להגיע, ומצד שני תוך כדי התקדמות אני מגלה עוד דברים חסרים- למשל, בהרכבה הסופית של הפחים סביב למנוע גיליתי סעפת יניקה סדוקה (של ראש ימין). עליה מה שאפשר להגדיר כנסיון ריתוך איום ונורא, מה שמשאיר עדיין את הסדק במקומו, ומסביב ערמות של חומר ריתוך לא מזוהה. כמובן שבפירוק הסעפת גיליתי שאין את אטמי הנחושת בחיבור הסעפת לראש- פריט שהוא חובה כדי למנוע מהראש להתחמם כתוצאה מחוסר האטימה והגזים החמים. אז הזמנתי אטמים, ועכשיו אני מחכה להם כדי להמשיך לעבוד על המנוע. "על הדרך" הזמנתי גם אטמים לצינורות של המוטות הדחיפים, כי ראיתי שהם כנראה במצב רע מאוד, ונוזל מהם המון שמן. את הסעפת לקחתי לרתך שכבר ראה כמה אגזוזים וסעפות בחיים.. והוא קצת עשה פרצוף. הסעפת עשויה מחומר דק מאוד, וסוג של פלדה בלתי מחלידה. בקיצור- לא משהו שטריוויאלי לתקן, אבל לא לדאוג.
אבל לא משעמם לי, כי בין השאר הגיעו עיגולי הניקל שסביב לפנסים הראשיים מCIP, והם לא מתאימים! לא ניכנס לפרטים, אבל קצת עבודה עם דרמל סידרה מה שצריך.
בגזרת המרכב, התקנתי את האטם של הדלת האחורית, ובדרך הייתי צריך לטפל בכמה נקודות חלודה בפח שמתחת לדלת. נקודות ממש קטנות ושטחיות ("נמשים") שטופלו עם ממיר חלודה. כיוון שכבר פתחתי את הממיר, טיפלתי גם בחלודה הדי שטחית במדרגות הכניסה של הנהג והנוסעת (או הנהגת והנוסע, או כל סידור אחר, איש איש לפי טעמו). אני לא יודע את הכימיה של זה, אבל המח"ט הוא חומר נפלא לטיפול בחלודה שטחית. חזרה לאטם עצמו- יפה לראות שהאטם, שעולה בערך 100$ והוא היקר ביותר ברכב כולו, והוא גרמני מקורי- מתאים בול, לא כמו האטמים של הדלתות, הברזילאיים, שמתאימים "כמעט" (והם די איכותיים, שלא תהיה טעות- הרבה יותר מאטמים גרועים מאוד שמוכרים בארץ בכמה מקומות). לדלת האחורית אין תחליפי, בגלל הצורה המאוד מסובכת שלו- וזו הסיבה, ככל הנראה, למחיר הגבוה.
חוץ מזה שמתי פעמיי ל"אוו ספידומטרים" וקניתי שעוני טמפרטורת שמן ולחץ שמן של VDO, ואת החיישנים שלהם. בחרתי לטמפרטורה בחיישן עם ההברגה המילימטרית, על מנת להתקין אותו בפלטת השמן מתחת למנוע, כמו בהוראות של VDO לפורשה 914 (שחולקת עם הטרנספורטר את רוב המנוע).
בעניין שעונים- השעון היחיד שחסר לי ואני רוצה מאוד להשיג הוא מד טורים בקוטר 80 מילימטר (עם מחט לבנה) - לא מצליח למצוא במחיר סביר. אם למישהו יש (מדגמים מסויימים של אאודי או פורשה) אני אשמח. מי שמכיר את לוח השעונים של הטרנספורטר- אז בצד ימין יש חור ריק. בדגמים מסויימים היה שם שעון זמן, ובגרסה הצבאית / כבאית היה שם מד טורים. שימושי מאוד במנוע שיכול למות מאוברטורינג, וממוקם שני מטר מאחורי הנהג.
אה, כן... לגבי המפתח - לא, לא נכנס. אבל תודה על הנסיון.
תמונות..... חוב מהפעם הקודמת- התריס של הקירור במצב בו הוא מזרים אוויר למצנן שמן (ומדגים למה כל כך חשוב לשמור על המערכת עם כל חלקיה)
הניקלים החדשים של הפנסים (לאחר עבודת פבריקציה)
חלודות לשעבר
תא המנוע צבוע
אטם חדש לדלת האחורית
בקליות חדשות לפנסים האחוריים
אסף.
נראה טוב, העניין של הניקלים... אה, כן, וגם ה ;) תריס.
אם זה טוב לך, מצא לי אחד אחר (0-4000 או 6000), אפילו קטן יותר, והוא שלך.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=8891&stc=1
אה, בעצם המחט לא לבנה...:twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
אה, בעצם המחט לא לבנה...:twisted:
בדיוק.
טהרן זה לא רק מקום.
אסף.
8 קבצים מצורפים
אתמול, שישי, הקדשתי חצי יום למיקום חיישן טמפרטורת השמן בSUMP PLATE של המנוע.
מדידת טמפרטורת השמן היא דבר בעייתי, והמקום היחיד שהוא באמת אופטימלי, עם הרבה זרימה וכשהשמן חם, הוא בפקק שליד משאבת השמן. זה גם המקום בו ממוקם החיישן בגרסה התעשייתית של המנוע הזה. אבל בטרנספורטר, הנקודה המצויינת הזו מוסתרת על ידי תושבת המנוע. המיקום הבא המקובל הוא בתחתית אגן השמן. לVDO יש הוראה מפורטת כיצד להתקין את החיישן במנוע של פורשה 914, שהוא דומה מאוד, פרט לעובדה שמדיד השמן בא ישר מלמעלה (כמו בטרנספורטר ונאגון) ואילו בטרנספורטר המדיד בא באלכסון.
למיקום הזה יש שני חסרונות- האחד הוא שהפלטה של אגן השמן מתפקדת, הלכה למעשה, כHEAT SINK ולכן זמן התגובה של החיישן ארוך. הבעיה השניה היא שצידו החיצוני של החיישן נמצא בזרימה של אוויר קר (מתחת למנוע) מה שהופך את הקריאה ללא מדוייקת. את העניין הזה פותרים עם מכסה כלשהו.חסרון נוסף במיקום הזה הוא הפגיעות של החיישן, שהופך להיות אחת מהנקודות הנמוכות במנוע. במקרה שלי, מתוכנן מיגון מתחת למנוע (לפי השרטוטים המקוריים של VW) , מה שיפתור את הבעיה.
לעסק...
ממנוע 2 ליטר מושבת שיש לי, לקחתי את פלטת אגן השמן, ובו גם השתמשתי למדידות, ומצאתי את המיקום האידאלי לחיישן, היכן שלא החיישן ולא האום יתקלו באיברים פנימיים של בלוק המנוע. החיישן הוא עם שפיץ ארוך- זה עוזר לקצר את זמן התגובה- וזה החיישן שבא במקור בפורשה 914. בתמונות תוכלו לראות שמדיד השמן בטרנספורטר שלי מתנגש עם החיישן, ונדרש לקצר אותו. עוד תוכלו לראות בתמונה שהקיצור לא קריטי- כי הסימונים נמצאים רחוק מקצה המדיד. ההברגה של החיישן הזה היא M14, ובמיקום שבתמונה אני מצביע עליו עם עפרון, קדחתי קדח של 14 מ"מ. הנחתי את החיישן במקומו, ובדקתי שאין התנגשויות בתוך הבלוק.
השלב הבא- מיקמתי את האום מצידה השני של הפלטה. בחרתי באום עם "חצאית" בשביל שטח מגע גדול ככל האפשר, שיעזור גם באטימה. כדי להתחמק מהתנגשויות בחלקים הפנימיים של המנוע, החבר 4.5" בא לעזרתי ונתן לאום צורה חדשה, וגם עזר לי לעשות אותו דק יותר. לסיכום, התקנתי הכל, עם דיסקית נחושת מתחת לחיישן לצורך אטימה, ומדדתי שאין התנגשויות במנוע של הטרנספורטר. נדרש עוד עיבוד של חצי מילימטר באחת הפאות של האום, והחיישן מוכן להתקנה.
אני מקווה שהתמונות עוזרות להבנה...
אסף.
8 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
בעקבות האירועים המשפחתיים המשמחים, ראיתי את הקמפר רק מרחוק במשך כחודשיים, ואתמול החלטתי לחזור לתלם. יופי, בתחילת אוגוסט... זמן מצויין לעבוד בצהרים, כשהצל היחיד הוא מדלת המטען המורמת כלפי מעלה...
קצת אחורה, לפני כשבועיים ביזבזתי בוקר שלם במשרד התחבורה ובמכס כדי להוציא רשיון ייבוא ולשחרר את האטמים לסעפות הפליטה והיניקה שהגיעו בדואר. האטמים של סעפת היניקה הבהירו לי למה היה קשה להרכיב את המזרקים בהרכבת הנסיון- האטמים שהיו מורכבים היו בעובי שני מילימטר. החדשים, לפי המפרט המקורי, הם בעובי 10 ממ, ומרחיקים את הסעפת, עם המזרקים מהפחים שסביב המנוע. יופי. אבל עוד נגיע לזה...
בעקרון, עם כל החלקים כאן, אין שום דבר שמונע ממני להרכיב את המנוע ולהכניס לרכב, וזה מה שאני עושה עכשיו בעדיפות ראשונה. אתמול החלפתי את האורינגים שאוטמים את צינורות מרימי השסתומים. הישנים, כצפוי, היו לא איכותיים, חלקם מעוותים, ואחד לפחות קרוע. מדובר בחלקים שעולים גרושים, גם כשמדובר בסוג האיכותי (של פורשה) שאני קניתי, וגם כשמדובר באחרים שנמכרו בארץ. בהחלט לא משהו ששווה לחסוך עליו, אבל כנראה שבכל זאת חסכו. לעומת זאת, נחשו מה היה במוסך בו הרכיבו את המנוע? נכון, ילדים... סיליקון. מי צריך להחליף אורינגים כשיש סיליקון? אבל עזבו שטויות, היה לי חם מדי אחרי צד אחד של המנוע, סגרתי בזה יום עבודה קצר, והדבר הבא שאני אקנה לטובת השיפוץ יהיה רשת צל איכותית.
ההישג החשוב הוא שמלאכת השיפוץ חזרה לתלם אחרי הזנחה של כחודשיים, ועכשיו אין סיבה לעצור.
אסף.
תגובה להודעה: חוזר: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יאללה כבר כמה דיבורים.......
תניע אותו כבר ובוא לאילת :rolleyes: בעצם עדיף לחכות שהטמפרטורה הממוצעת תרד מתחת ל 50 מעלות...:mad:
אחלה פרויקט, כל הכבוד.
אני לא מפסיק להסתכל על התמונה הזו ולחשוב איך מכניסים צמיגים כאלו לרשיון...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני לא מפסיק להסתכל על התמונה הזו ולחשוב איך מכניסים צמיגים כאלו לרשיון...
אסף.
הכל שאלה של מחיר
6 קבצים מצורפים
השבוע הייתי בחופש מהעבודה, שבחלקו נוצל לזמן איכות חסר עם המשפחה, וברובו להמשך השיפוץ. שיפוץ כזה מסתכם בסופו של דבר בהרבה מאוד התרוצצויות, כאלו שאי אפשר לעשות בשבתות או אחרי שעות העבודה, ולכן חופשה היא הזמן לקפיצת זמן בשיפוץ.
קודם כל, התקנתי רשת צל מעל משטח העבודה. המסקנה הראשונה היא שהייתי צריך לעשות את זה לפני עשר שנים. השניה היא שבפעם הבאה שאני מתקין רשת צל, כדאי להתקין אותה מעל הזרקורים שמאירים את המשטח, לא מתחתיהם. :rolleyes:;)
אחרי זה השלמתי מטלות שהיו על הפרק.
השלמת החלפת האטמים של צינורות מרימי השסתומים- שני צינורות היו עקומים ברמה שלא רציתי להרכיב בחזרה, ומנוע הואנאגון תרם שני צינורות במקומם.
את סעפת הפליטה של ראש ימין, שיש בה סדק, השחזתי- יותר נכון השחזתי את ערמת חומר הריתוך שהיה דבוק אליה ב20 שנה האחרונות, כדי לגלות שהרתך החובב עשה מתחת לערמת החומר חור רציני בסעפת. בכל מקרה ניקיתי טוב את שאריות הריתוך וקדחתי חור בקצה הסגור של הסדק, כדי ללכת לאגזוזנים שיוכלו להעריך את מחיר התיקון, אם הוא בכלל אפשרי (בגלל החומר המיוחד ממנו הסעפת עשויה). נראה לי שבכל מקרה אני בסופו של דבר אקנה סעפת מפירוק בארה"ב (היא יחודית להזרקה) אבל תיקון לבינתיים הוא חשוב כדי להניע את המנוע וגם לנסוע. את הסעפת השמאלית, לעומת זאת, אני לא מצליח לפרק בינתיים, כי מי שהרכיב אותה השתמש רק ב2 מ4 הגוז'ונים המקוריים, ובמקום השניים האחרים הוא תקע ברגים במידות אחרות. אני פוחד לגרום נזק לראש, אז אני צריך לעבוד על זה בעדינות.
בזכותו של אבי ממועדון החיפושיות (תודה ענקית! ) זכיתי בגלגלת לכבל התרמוסטט, והרכבתי אותה. כעת נשאר רק לקנות תרמוסטט תקין- כנראה של חיפושית שאני אעשה לו הסבה. עם הגלגלת וכבל אופניים, בדקתי את פעולת מנגנון התריסים- וזה עובד יופי יופי.
ה"ח" שעליו מחובר האלטרנטור היה שבור, ובעזרת "מכבש כיפוף 1.5 קילו" (שזה אומר מלחציים ופטיש) ומקדחת עמוד התחלתי לייצר "ח" חדש, מחומר מעט חזק יותר מהמקורי. יצא יופי, ומתאים בול.
גוז'ון אחד מהשניים שמחברים את המנוע לגיר היה שבור כשפירקתי את המנוע, אז קניתי חדש, והרכבתי אותו עם הרבה לוקטייט.
נשאר רק הדבר שבגללו הוצאתי את המנוע- חיישן טמפרטורת ראש מנוע של מערכת ההזרקה, ובעצתם של החברים מ thesamba.com הברזתי הברגה m10X1 עבורו בתצורה של מנוע אמריקאי משנת 79, קרוב לסעפת היניקה. את הקדח לא קדחתי לכל העומק, רק 7.5 מ"מ הדרושים לחיישן, כדי שצידו האחורי לא יהיה חשוף לאוויר. אני עדיין חושב שהמיקום הזה פחות טוב מהמקורי, כיוון שהוא גם רחוק יותר מתא השריפה וקרוב לזרימת אוויר קר בסעפת היניקה, וגם, בשורה התחתונה, הוא מחובר בתוך צלע קירור. עבה, אבל עדיין עם זרימת אוויר משני צידיה. אבל זה מיקום מקורי ב'79, אז אני לא מתלונן.
בשורה התחתונה המנוע כבר מוכן להרכבה, נשארו כמה פינישים ברמה באמת פשוטה, אבל הייתי חייב לרוץ היום לצלם בטקס ההכרה בהתאחדויות הספורט המוטורי, אז השארתי את הכנסת המנוע לאוטו לפעם הבאה.
תהנו מהתמונות, עד הפעם הבאה.
אסף.
6 קבצים מצורפים
תמונות של סעפת הפליטה, לפני ההשחזה ואחריה
אסף.
2 קבצים מצורפים
צינורות מרימי שסתומים (אגב, מדובר במרימים הידראוליים)- שימו לב לפשטות של פירוק הצינורות והמרימים, לא כמו במנוע חיפושית, וגם- צינור מעוות שכנראה הותקן עם הרבה כוח בפעם הקודמת (אחרת אין לי הסבר לעיוות)
אסף.
החלטתי לא לבזבז זמן וכסף על תיקון סעפת הפליטה הסדוקה, ובלוח המודעות של thesamba.com מצאתי סעפת משומשת מבחור קנדי חביב, במחיר של 25 דולר קנדי לפני משלוח. בשורה התחתונה, כולל משלוח באוויר תוך 14 ימי עבודה, שילמתי 77 דולר קנדי והסעפת בדרך אלי. עולם קטן...
אגב, אתר שימושי שמצאתי ועוזר לי הרבה - www.vagcat.com עם קטלוגים של כל רכבי הקונצרן לדורותיהם.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קודם כל, התקנתי רשת צל מעל משטח העבודה. המסקנה הראשונה היא שהייתי צריך לעשות את זה לפני עשר שנים. השניה היא שבפעם הבאה שאני מתקין רשת צל, כדאי להתקין אותה מעל הזרקורים שמאירים את המשטח, לא מתחתיהם. :rolleyes:;)
אסף.
אני חושב שזכית בכרטיס הכניסה לשרשור המיתולוגי של עירא....:-) אמנם אין לך סיכויי לנצח עם הסיפור הזה,כי לא נגרם נזק ממשי אבל זה בהחלט יכול לתפוס מקום מכובד.
איתי.
היום קניתי אלטרנטור משומש, 55A כמו במפרט המקורי של הרכב (ושוב תודה ענקית לאבי איש הTYPE4 ), וקניתי גם ברגים. החלטתי שכל התושבות וכו' שאני מפרק יורכבו מחדש רק עם ברגים חדשים, ושכל חיבורי האגזוז למיניהם רק עם ברגי נירוסטה. חוץ מזה הגיע זמן לעשות סדר בברגים שמחברים את הפחים שסביב המנוע, וגם כאן, רק ברגים חדשים. את ההגדרות המדוייקות של הברגין המקוריים מצאתי באתר המדהים vagcat.com שאני לומד לאהוב כל יום עוד קצת.
בהמשך היום גמרתי להתאים סופית את תושבת האלטרנטור המחוזקת מבניה עצמית, הרכבתי את האלטרנטור לא לפני שאת הצמה שלו שיניתי מצמה של פורשה לצמה של טרנספורטר עם מפצל טעינה (עבודת "תספורת" קלה והחלפת החוט הראשי בעבה יותר מהמקורי).
אחרי זה כל הפחים של המנוע חזרו למקומם, חוץ מהשלישיה האחורית, והפח הגדול שתחת קיר האש- הם יורכבו רק אחרי שהמנוע יהיה במקומו.
עשיתי עוד קצת פינישים, חיזוק ברגים וזהו. המנוע מוכן להתקנה ברכב.
ובלהט העניינים לא צילמתי היום בכלל. בפעם הבאה תמונות לפני הכל.
אסף.
8 קבצים מצורפים
החלטתי להרכיב את ההזרקה על המנוע לפני ההכנסה למקום של המנוע. זה הולך ליצור לי בעיה- עם הכל מורכב, המנוע גבוה מדי. זה אומר או לחפור שוחה בשביל העגלה, או להרים עוד את האוטו שכבר גבוה באופן מפחיד. אבל דיה לצרה בשעתה, ובשבוע הבא אני אצטרך לפתור את הבעיה.
בינתיים, היום החלפתי את כל צינורות הגומי במערכת הנשמים של מיכל הדלק (אלוהים ישמור- למה עשו כזה מבוך של צינורות נשם? ) אחרי שבשבוע שעבר אחד מהם התפורר לי ביד. התברר לי שזה שתפורר לי ביד היה היחיד שבאמת הייתי צריך להחליף. אבל לא נורא, זה חשוב.
אחרי זה החלפתי פלאגים (וגיליתי שאלו שהיו מורכבים הם לא אלו שצריך), והרכבתי את חלקי מערכת ההזרקה על המנוע. זה נראה נהדר, והרבה יותר אלגנטי מהקרבורטורים המגושמים.
שימו לב גם לתמונות של הגבההת ופיצול חיישן לחץ השמן, לשני חיישנים- אחד (המקורי) לנורה, והשני (חדש) לשעון. לא השתמשתי בחיישן "גם וגם" כי זמן התגובה שלו לצד של הנורה הוא ארוך יותר במעט, וזה בהחלט קריטי במנוע מקורר אוויר. אגב, צינור ההארכה הוא צינור ברקס משומש של הדיפנדר... קצת מלחיץ.. חלק של לנדרובר בVW...
אפשר גם לראות תמונה של משאבת הדלק החשמלית ושל הפילטר (חדי העין יבחינו בכיתוב made in israel על הפילטר, שקניתי בארה"ב), ועוד תמונה של העיקוף סביב למזרק החמישי, "שסתום להתנעה במזג אוויר קר", שהגוף שלו סדוק, ויש סכנה לנזילת דלק.
טוב, מה אני מבלבל ת'מח, התמונות ידברו.
אסף.
1 קבצים מצורפים
ממשארבת הדלק שהיתה מורכבת נפטרתי כי היא לא נתנה מספיק לחץ, וזו החדשה.
אסף.
והנה עדכון ממש משמח...
לכבוד השנה החדשה, החלטתי להוציא לקמפר רשיון אספנות. הרשיון האחרון שהיה לו פג בשנת 93, וזה די מזמן.
הבוקר שמתי פעמי למשרד הרישוי בחולון, בשעה מוקדמת (אבל לא מדי), עם תעודת הזהות שלי, ושל בעל הרכב. הגעתי, קבלתי מספר 811, ובשורה כי מערכת המחשב של משרד הרישוי נפלה ואין קבלת קהל עד להודעה חדשה. נחישות... נחישות... אמרתי לעצמי, ואכן, הנחישות השתלמה אחרי כשעתיים. למרבה המזל, לא כל הנוכחים באולם היו נחושים כמוני, ואת 200 המספרים שהפרידו בין המספר שעל הצג למספר שבידי, העבירו הפקידות (4 פקידות ב9 עמדות) בזריזות, משנוכחו לדעת שרוב האזרחים בעלי המספרים לא ניחנו בסבלנות הדרושה לביקורים במוסדות השלטון.
ובסוף, יש רשיון, אספנות, ואחרי העברת בעלות מהירה ויעילה- הרכב גם רשום על שמי!
שנה טובה!!
אסף.