אפשרי אם הכירה באמצע לאורך (וקרובה לצירים לרוחב) - דבר הנותן משטחי עבודה משני הצדדים. ומקום לפני הכירה לכלי בישול קטנים, תבלינים וכדומהציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
Printable View
אפשרי אם הכירה באמצע לאורך (וקרובה לצירים לרוחב) - דבר הנותן משטחי עבודה משני הצדדים. ומקום לפני הכירה לכלי בישול קטנים, תבלינים וכדומהציטוט:
בגלל שהאורך המכסימלי הוא עד 700 מ''מ חשבנו לנכון למקם את הכירה בצד שמאל לגמרי ,ואז הברז נמצא מצד ימין - וזה נח לימניים, בעוד משטח עבודה קטן נשאר בצד הימני .באם נחלק את המשטח הזה לשני הצדדים לא ישאר מקום למחבת או אפילו לפינג'אן בשום צד - במיוחד בארגז 400 או 500מ''מ.ברור שבמשך הזמן נתמקצע עד לס''מ האחרון בינתיים בסדרה הזו - 80 ערכות ראשונות - כך בוצע הייצור.
חיים, אני סקרן.
רשמת שהחלטת למקם את הכירה בקצה השמאלי ואז הברז יהיה בצד ימין ונוח לימניים,
ואם אני אשב בצד השני של הקופסה? היא הרי סימטרית.
הרי ששמאל יהיה לימין וימין לשמאל.
אלא אם כן אני מפספס משהו אני רוצה אחוזים על ייעוץ חיצוני בפתרון בעיות תפעוליות לציבור השמאליים.
;)
אתה מפספס משהו. כשהברז בצד ימין ,צינור הגז יוצא ממנו לכיוון החזית האחורית ששם גם ממוקם בלון הגז. כאשר תשנה את מיקומך ותשב בצד השני ,אמנם הברז יהיה משמאלך ,אך גם הבלון של הגז יהיה לידך ויפריע לך בבישול.כנראה שהחיים יותר מסובכים ממה שנראה.
גמר חתימה טובה לכולםציטוט:
וואלה חיים...מצאת פתרונות לכל כך הרבה בעיות... אתה נותן אופציות לכמעט כל בקשה...
ת'אמת...לא אוהב אפילו את הרעיון של כוסות בתוך גרב צמר... גם בגרב נקייה...
לפי התמונות יש מספיק מקום למגשית שתתאים ל 6 כוסות... מה זה עד כדי כך קשה לייצור???
בלי שום קשר אחלה מוצר...
לגבי הכוסות - הנכון ביותר זה לעטוף כל שתי כוסות בנפרד בתוך שרוול פלציב מתאים - גומי מוקצף - ובגלל גודלן ניתן להניח אותן במקום שיורי שאין לו שימוש אחר. כך יעילות האיחסון גדלה. מכל מקום יש לתכנן בפעם הראשונה את האיחסון האופטימלי של כל הציוד -כמו בפאזל- ולאחר מכן יש לאחסן תמיד באותה צורה עד שעושים זאת בעיניים עצומות.לצורך לימוד המערכת - אני מבשל עכשו בבית על הגזיה הזו - ומה אגיד לכם - אין כלל אפשרות להשוות אותה לגז הביתי , מכל בחינה שהיא ,מעבר לאפשרויות של אלף עוצמות להבה ,מהירות הבישול מדהימה כוס קפה לשלושה אנשים מסתיים בדקה וחצי. לעיתים אני פוחד שעוצמת הלהבה תמיס את סיר האלומיניום - ובחיי - אני לא צוחק. יתכן ותוך שלושה ארבעה חודשים אביא לארץ כירה עם שלושה מעגלי להבות - כמו זו שמותקנת היום ,אך עם שני ברזי גז - במקום האחד כיום -שיאפשרו הצתה של מעגל אחד בנפרד מהשניים האחרים.מי שירכוש היום מערכת עם ברז אחד - מובטחת לו החלפה עתידית של הכירה לדגם החדש במחיר מצחיק של 50 ש''ח.
ההחלטה להוזיל את המערכת בכדי להרחיב את הנגישות אליה ליותר משתמשים ,הביאה אותנו למסקנה הגיונית שאין צורך למכור את הערכה עם ציוד הבישול שרבים יכולים לארגן מהבית ללא עלות כספית נוספת.אי לכך מי שירצה לעשות השלמת ציודים לערכה יוכל לקבל אותם במחירים המפורטים כאן. פינג'אן נירוסטה 0.8 ליטר (6 כוסות קפה) -.30 ש''ח. מחבת טפלון בקוטר 20 ס''מ -.40 ש''ח. כוס קפה דורלקס -.5 ש''ח. מיכל פלסטי לקפה/סוכר/בסקוויטים/פירות יבשים בנפח 0.50 ליטר -.5 ש''ח. בלון גז 400 גרם - רזרבי -.35 ש''ח. אנו אמנם לא מוכרים אותן ,אבל אני ממליץ בכל הרצינות לרכוש מספר צלחות ''קורנינג'' שאני נהנה מהן למעלה מעשר שנים בשטח ואין עליהן סימן שהן לא חדשות. שיהיה לכולם גמר חתימה טובה.
היום התקדמנו צעד נוסף בשכלול המערכת.הברנר של הכירה יושב על מסגרת פלדה שבאמצעות 4 ברגים ארוכים הם יושבים על המכסה.הברגים עוברים בתוך צינוריות נירוסטה שמהווים סמכים למסגרת.בסוף ההתקנה עדיין יש להוסיף את הפתרון לשובר הרוח.החלטתי לשלב בין כל החלקים המייקרים את הערכה ודורשים מהמשתמש ''לבנות'' את שובר הרוח כל פעם מחדש.אי לכך תיכננתי מסגרת פח היקפית לכירה בגובה 60 מ''מ המקובעת הן למכסה והן לכירה ,וכך קיבלתי שובר רוח אינטגרלי קבוע שאינו תופס מקום בארגז. וזאת מעבר להגדלת היציבות וחיסכון בעבודות הרכבה.בינתיים מצאנו את הספק בסין ואנו מנסים להביא כירה עם שני ברזי גז במקום אחד לצורך חיסכון באנרגיה.יתכן ובעתיד תוכלו לבחור בין כירה עם ברז אחד או עם שניים. הפרש המחיר בינהם בערך 100 ש''ח.אך כל זה הינו למוצר שיהיה בעוד 6 חודשים.
הארגזים באורך 600 נמכרו, ונותרו במלאי רק ארגזים באורך 700 וברוחב 300 מ''מ לאספקה מיידית.בשבוע הבא יהיו כבר ארגזים צבועים בכל המידות - אולי אפילו לחג השני.
לאור השיפורים בערכה יש לשנות את שמה ל- ''מטבח שדה נייד'', היות וזו בכלל לא ערכת קפה.אבקש מהמשתמשים הראשונים לאשר שזה אמנם כך.
חיים
האם בדגתם את האופציה לעבוד אם גז בישול בבלון רב פעמי
בסגנון בלוני ה 5 ק"ג של אמגזית?
האם אפשר להתקין שתי גכירות על מכסה?
בכמה עולה העלות
אני חושב על ה 700 אם שתי כירות ובלון רב פעמי
אשמח לחוות דעתך ותמחור.
תודה
ערן
אני בהחלט חושב שזו הפכה להיות ערכת בישול ניידת.
מעבר ליכולות שלה, נראה לי שערכת קפה ששוקלת ריקה כ-10ק"ג היא לא דבר כל כך פרקטי לשימוש יומיומי.
דרך אגב, הרעיון של שתי כירות על ארגז גדול הוא מצוין - הוא גם ישים?
גלעד
אין בעיה להכין ערכה כפולה על ארגז גדול. במשך היום יהיה כאן את המחיר שלה.לעניות דעתי ערכה כזו בארגז קטן של 300X400 יכולה בהחלט להיות ערכת קפה מדהימה ,או ערכת בישול מינימלית.
מטבח שדה נייד בארגז במידות 420.700.240 הכולל שתי כירות מוזנות סימולטנית משני בקבוקים תעלה -.1230 שקל +מ.ע.מ .מערכת כזו יכולה להיות מוזנת מכל מיכל גז רצוי ,שכולל מיכלים בייתיים של 12 ק''ג. יש לבצע רק מתאם לצינור הגז שיותאם לראש הבלון הרצוי.
אתמול רכבתי על אופנוע דראג עם מנוע V12 ללא המתקן שמגביל את הרמת הגלגל.
לחלופין התנסתי בהפעלה של מבער לכדור פורח עם להבה בגובה של מטר.
בעברית שיחקתי עם הגזיה (זה אנדרסטיטמנט לקרוא לה ככה) כדי ללמוד איך מפעילים אותה.
יש לי הרגשה שהיא over kill לשימושים שלנו ומיועדת לטפל בסירי ענק (ודרור בדיאטה).
השליטה בלהבה היא בעייתית (או כמו שאישתי אומרת "בזה אני לא נוגעת" הרחיקה את הילדים לטווח ביטחון של מספר מטרים והלכה לקנות גזיה קטנה להכנת קפה).
אני אנסה להפעילה גם היום אבל עצם הצורך בלימוד יחד עם להבות הענק שהיא מייצרת הופך אותה לסוס אציל לא מסורס.
שחר
נ.ב.
1.הקצוות של המכסה מעט חדים, זה בא לידי ביטוי בעיקר בידיות - עדיף לקפל עוד 20 גרם ולקבל שפה חלקה.
2. לטעמי חסרים עוד 3 סנטימטר לערך בגובה כדי שמיכל הגז יוכל להיות מאוכסן בעמידה, כך יותר קל לשלוף אותו מלמעלה ויותר נוח לארגן את הארגז.
שחר , אני מזכיר לך שיש שלושה ווסתי עוצמה .שניים הם ברזים על המיכל והכירה ואחד נמצא על הכירה עצמה קצת אחרי הברז בצורת בורג 6 מ''מ עם קפיץ. סביר להניח שאותו לא כיווננתה והוא מעביר תערובת עשירה מאוד של גז ואוויר. שנה את יחסי ההעברה ותקבל עוצמות רצויות תוך חיסכון בגז. דווח כאן מה הצלחת.
אין צורך בהוספת וסת בין המיכל לכירה?
הברז שעל המיכל משמש לצורך ויסות יציאת הגז הבסיסית והברז שעל הכירה משתמש בחלק הגז הדרוש באותו זמן. הבורג הקפיצי משמש לחלוקה קבועה של יחסי התערובת הרצויה ,שצריכה להיות בתחום הכחול ולא האדום. היום עשינו קפה עם עירא ודורון בדקה וחצי, וזה אומר שאתה צודק לגבי העוצמה האפשרית.
לפי חוות דעת מומחי הפרסום ,תיקרא המערכת ''מטבח שדה צבאי'', על כל המשמעויות המחייבות מאחורי השם.בכדי לעמוד מאחורי ההתחיבות הזו , אנו ניתן אחריות של 10 שנים לבלאי של ארגז הפלדה, ושנתיים למערכת הגז גם בשימוש סמי-צבאי.השרות ינתן אצלנו במפעל כפי שמקובל עלינו מבחינת הגישה ללקוח.אשמח אם תביעו דעתכם על השם שבחרנו.
זה מחייב גם מספר סידורי לכל ארגז
ומספר סידרה לכל גודל .
חיים שרק לא יבואו ממשרד העבודה / תחבורע / בריאות ויבקשו לעשות טסט למטבח
או לרשום אותו ברשיון ;-)
איציק