חוזר: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
אני אחוז התפעלות כל פעם מחדש.
מה שהכי מסקרן אותי הוא התהליך התכנוני של העבודות המורכבות האלה. כמה מזה נעשה על הנייר/מחשב וכמה תוך כדי עבודה? האם ברורה לך התמונה הסופית של הפרויקט לפני הכיפוף הראשון? האם הכל נופל במקום בול בפעם הראשונה או שיש הרבה שינויים ותיקונים תוך כדי העבודה? אני מניח שהניסיון המצטבר מאפשר עבודה חופשית יותר תוך שמוש בעקרונות מוכרים ופחות הצמדות לתוכניות ושרטוטים.
חשבת פעם לעשות תערוכה של היצירות הללו? זה יכול להיות מיוחד ומרענן.
ארז
כל מה שאתה רואה, ללא יוצא מן הכלל, מתוכנן מראש. אמנם לא באמצעות מחשב אלא בשרטוטים, אבל ידוע. וגם אם יש פרטים לא משורטטים, ויש כמה, הם נמצאים בראש.
הדבר היחיד ששיניתי במהלך העבודה היה מיקום מיכל הדלק - חשבתי לשים אותו ממש מאחור, תלוי אחרי הסרן, אבל שמעתי לדעתו של חבר והזזתי אותו למרווח הלא מנוצל שנמצא ממש מאחורי הקשת העיקרית.
אחד השיקולים היה ההשתנות של כמות הדלק וההשפעה שלה על התנהגות הרכב עם מיכל מלא ומיכל ריק.
כשמדברים על 300 ליטר פלוס, יש להבדל הזה של 100-250 ליטר, השפעה משמעותית על הזנב, בעקר כשמדובר במיכל שתלוי מאחרי הסרן והמרחק מהווה מנוף משמעותי גם הוא.
סנדקיניו מסטלבט על מאותגרי התמונות ומסתבר שתמונותיו הוא לא עולות אף הן... 8-)
8 קבצים מצורפים
לא מבין את האתר הזה , אפילו התבניות במקום.. קיבינימט!
8 קבצים מצורפים
3 קבצים מצורפים
עוד נגלה וכאן אציין גם שאת התמונות האלה אפשר לקבל בצורה מוגדלת דרך המייל , אפשר גם לבקש שאצרף זום ספציפית על נקודה מסוימת , קבצי המקור גדולים פי עשרות מונים.
4 קבצים מצורפים
היום התחלתי לבנות את שתי הנאבות הקדמיות. טוב, לא בדיוק נאבות, אלא מה שהנאבה יושבת עליו, ובאנגלית "באחאית" = upright.
הבסיס הוא של רכב 4x2 שמתאים לדרישות של הרכב הנבנה, והחומר הוא בעקרו
פרופיל RHS בעובי דופן 5 מ"מ.
יש עוד לא מעט עבודה על הנאבות, הנבנות בזוג - כל דבר וכל פריט נבנה כפול בדיוק נמרץ,
ומורכב/מרותך אחד במקביל לשני כדי לודא זהות מלאה.
הנה כמה תמונות של התקדמות העבודה, למרות שאתם יודעים למי לא מראים חצי עבודה......
החומר הוא בעקר פרופיל 5 מ"מ
1 קבצים מצורפים
למי שמתענין, החומר ממנו עשויה הנאבה הוא יציקת פלדה, אשר להבדיל מיצקת ברזל ניתן לרתך אותה במיג.
מכיוון שמדובר בחלק העומד בעומס רב ולמען הזהירות, אני מרתך את כל הריתוכים בנאבות המחברים פלדה ליציקת פלדה באלקטרודה המיועדת לכך ומכילה ניקל בריכוז גבוה.
אח"כ אני עובר על קצה התפר עם תפר נוסף של co2.
ואוו, עכשיו אני מבין למה אתה אומר שהנאבות יוצאות לך כבדות! :smile:
לא אתה לא מבין - אלה הנאבות החדשות. הקודמת יצאה לי באמת כבדה, אז העפתי אותה ועברתי לשיטה הזאת............
הנאבה באמת לא כזאת כבדה, לפחות לא כמו שאתה חושב.
כשחושבים על משקל לא מוקפץ שצריך לקפץ בשבילים ולעלות ולרדת בתדירות גבוהה, אפשר ממש להיבהל. אבל למעשה אתה לא יכול להשפיע כל כך הרבה על הענין - הג'נט, הצמיג, הדיסק(כולל הנאבה במקרה שלי), הקליפר והתפוחים, כולם לא ניתנים להפחתה מאד משמעותית, והם בפועל גורם כמעט קבוע, אלא אם תקנה באמריקה צמיג מפלסטיק, קליפר מטיטניום, נאבה מאלומיניום, מיסבים מסיבי פחמן, בידלוק ממרגרינה וכו' וכו', וגם אז לא תרויח כל כך הרבה.
אין ספק שלמשקל לא מוקפץ יש חשיבות, אבל נראה שאין מקום להפריז בחשיבותם של כמה ק"ג כאשר ממילא רק הגלגל שוקל יותר מ 40 ק"ג.
הרי גם ברכבי 4x4 יש משקל לא מוקפץ גדול מאד מקדימה ובכלל משקל הרכב יותר גדול משמעותית, והם מסתדרים לא רע, גם עם מהלכי מתלה בינוניים למדי.
4 קבצים מצורפים
לצערי אין יותר מידי עדכונים, מכיוון שאני מחכה ומחכה לגלגלים, ליוניבולים, להגה וכו', וכבר 10 ימים שאני כמעט באפס מעשה, וזה ממש קטסטרופה.:-D .
אבל במחשבה שניה, אולי יותר טוב כך כי הקור הזה פשוט מוציא כל חשק ויכולת לתפקד בסדנא, ואני עובד בעקר בשעות הערב, ואז קררררררררררררררר זה לא מילה שיכולה לתאר מספיק טוב את הכפור הזה שחודר לעצמות, ובעקר לרגליים...
בכל זאת עשיתי כמה דברים, כמו משולשים תחתונים, תושבות בולמים, העמדת הבולמים, קשתות קדמיות קצת, התחלה של מיכל דלק מאלומיניום בתכולה של כ 250 ליטר, וכו'.
הנה כמה תמונות.
4 קבצים מצורפים
המהלך מקדימה הוא כ- "30, אבל הוא נראה לי מוגזם ולכן אגביל אותו ל "28 בערך, מחצית כניסה ומחצית יציאה. לא רע בשביל משולשים באורך 65 ס"מ ורוחב רכב כולל של כ 217 ס"מ.
ג'יזוס קרייסט, מוחמד הנביא ומשה רבנו! אני לא יודע באיזה עוד תארים תזכה - אני מאחל לך שבהרבה נצחונות ואליפויות - אבל על תואר שלדת הטרופי טראק הכבדה בהיסטוריה אתה בהחלט מתמודד ראוי. כמה זרקנו אז בסדנא? 600 קילו? בלי להתווכח, אם השלדה, בסוף בסוף, שוקלת קילוגרם אחד פחות מ600, אני מזמין אותך לארוחה באווזי שליד הסדנא שלך. ואם רק בשביל לדפוק אותי תחסוך במשקל - דיינו :D
1 קבצים מצורפים
הגלגל שמחובר כרגע, הוא רק לצורך אינדיקציה מסויימת. האופסט שלו חיצוני לגמרי מה שגורם לscrub radius חיובי גדול, דבר שאיננו רצוי.
הגלגלים שיגיעו יהיו עם אופסט שונה לגמרי בשאיפה לכיוון scrub radius = 0, בנתון של kingpin inclinaton = תשע מעלות.
הנה תחילת הדרך של המיכל, הבנוי לפי תקנון הבטיחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
י. כמה זרקנו אז בסדנא? 600 קילו? בלי להתווכח, אם השלדה, בסוף בסוף, שוקלת קילוגרם אחד פחות מ600, אני מזמין אותך לארוחה באווזי שליד הסדנא שלך.
קמצן עלוב נפש שכמוך! ארוחה באווזי, זה כל מה שיש לך להעמיד בסיכון של ההתערבות שנכנסה עכשיו לתוקף???
לא מקובל עלי, בעקר כשאני יודע שכבר זכיתי.....
600 ק"ג - כנראה שיש לך סיוטים וביעותי לילה מהצורך לחסוך במשקל :lol:
אני מבקש לקבוע שהמפסיד יזמין לארוחה רצינית במסעדה לפי בחירת המנצח. זה הרבה יותר ראוי, מכובד וחינוכי.
הולך??
ורק בשביל לסבר את האוזן - יש בשילדה כרגע כ - 75 מטר רץ לפי משקל ממוצע של 3.7 ק"ג, שזה 278 ק"ג.
תוסיף עוד אי אילו פרופילים בריאים ועוד כמה תושבות שמנות במשקל כולל(מוגזם) של 72 ק"ג, ותגיע ל 350ק"ג. אמרתי לך בסדנא(וכך אמר לך גם ארז אברמוב), שאתה טועה בגדול עם ההערכה של 600 ק"ג, ושלדעתי השילדה לא תעבור את ה - 400 ק"ג, אבל אני מאד שמח שאתה מתעקש על ההערכה שלך.....
אל תשכח שמאחור לא תהיה תוספת שילדה משמעותית וגם מקדימה יקוצצו כמה חתיכות עודפות, כי הרדיאטור לא ישב שם. אבל, שוב, מי אני שאמנע ממך את התענוג והכבוד להזמין אותי ואת אשתי שתחיה למסעדה טובה?;) ?
מכיוון שאני מקווה לטעות ויותר מכך, רואה עצמי בעל מצווה בהפעלת לחץ חברתי לחסכון במשקל, מה שעלול להוביל להפסד אישי שלי - אני מעדיף לגדר את הסיכון. שאם לא כן אתה עלול להזמין את עצמך ל"מול ים" על חשבוני. בוא נסכם על "דיקסי", ואת הנשים - נשאיר בבית.
סגור.
חוץ מעניני המשקל והדיאטות, מה דעתך על הפוזיציה שבחרתי בסוף לבולמים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
לא רע בשביל משולשים באורך 65 ס"מ ורוחב רכב כולל של כ 217 ס"מ.
טוב שהחלטת לרדת מהרעיון של 230 ס"מ.
אני רואה קיר אש מברזל :shock: