חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
בשנת 95 ייבאתי ביבוא אישי פאסט סטיישין עבור הבן שלי שהשתחרר מהצבא.ייבאתי הרבה פלדה מגרמניה ולכן קניתי את הרכב שם.כשנישאלתי איזה תוספות אני רוצה באוטו - עניתי - ''הכל''.קיבלתי רכב המיועד לארה''ב עם מנוע VR6 ( שהשבוע שתלתי אותו בקורדו שלי).הרכב הגיע עם מערכות שרק עכשו מגיעות למכוניות חדשות ,ובינהן מערכת של כריות אוויר אוטומטית המתאימה את עצמה באמצעות קומפרסור ללחץ הנוצר עקב משקל המטען ברכב.היות וזו מערכת גרמנית - והעמסת את הרכב מעל המותר במשהו - באופן אוטומטי היא היתה פורקת את כל האוויר מהכריות ומשכיבה את הרכב על הכביש.מילא כשזה קורה במצב עמידה , אך לעיתים תוך נסיעה כהרכב קפץ על מהמורת מע''צ ונוצר לחץ מעל לכיוונון ,הרכב היה נשכב עם 5 ס''ב מרווח גחון בינו לכביש.נאלצתי לפרק את המערכת לקונבנציונלית ואת הקומפרסור הזה אני רוצה להשתיל בהומו.
רק שתבין - הצעצוע הזה ב-95 עלה לי 240,000 שקל - יותר ממרצדס שקניתי שנתיים אחר כך.
או קיי הייתי בטוח שאתה מדבר על כרית אוויר למצב תאונה .
מנוע vr6 הוא מנוע חזק מאוד
אם אני לא טועה מוציא 180 כ"ס
יש דגמים של קורדו שכבר באו עם מנוע שכזה לא ?
בכל אופן יש לך תמונות של הקומפרסור?
אשמח לראות גם תמונות של הקורדו אולי בשרשור אחר אפילו
למה על כל פגוש יש רק נקודת עיגון אחת?
יחד עם הפאסט קניתי גם קורדו עם אותו מנוע.(היא עלתה בזמנו 330,000 ש''ח) ל-VR6 קיימות שתי גירסאות בהפרשי נפח של 140 סמ''ק - 2800 ו-2940 סמ''ק .174 כ''ס ו-190 כ''ס בהתאמה.שני המנועים מוגבלי עוצמה ע''י ניהול המנוע הממוחשב עקב מגבלות שילדה. אלה ששינו את המגבלה הגיעו ל-350 כ''ס ללא שינויים טכניים רציניים זולתי שינוי בכמות האוויר והגדלת נפח הקירור. וו הגרירה מאחור לא נועד לחילוצי רכב כבדים אלא רק לנסיעה מנהלתית של רכב אחר על דרך טובה. לחילוץ יש את הוו הקדמי שמאפשר ראות של הנחלץ עם כח אחורי חזק יותר.במקרה של צורך בוו נוסף ניתן להשתמש בווים הסמויים הנמצאים על השילדה מלמטה.היום חיסלתי את שאריות הפלסטיק שבתא המטען מאחור.אם אמיר יעלה כאן שתי תמונות תוכלו לראות מה מסתתר מאחוריהם במצב שהרכב עמד במפעל.באופן עינייני כמעט הרווחתי 10 ס''מ מכל צד של הנישה שמאחורי הגלגלים.וקיבלתי בנוסף קיר נקי מווים, קופסאות החגורות ונעילות המושבים האחוריים.את הכנף של הגלגל האחורי שמאלי יישרתי בלחיצה באמצעות הזרקת פוליאוריטאן מוקצף לתוך החלל הפנימי והמשטח קיבל את צורתו המקורית. היות ופח האלומיניום הוא בעובי של נייר סיגריות יש צורך לעשות זאת גם בכנף השניה ובכך לקבל משטחים מיוצבים.בכנף נכנס בקבוק אחד של ספריי שעלה 25 שקלים.מחר - לפני שאחתוך את שאריות החומר אצלם את הכנף לצורך התרשמות מהתוצאה.מחר ההומו עולה למוסך וכשיחזור נתחיל בהרכבת הזיוודים שממתינים לו במפעל.
הרכב נמצא אצל אבישי בדברת. מחר מרכיבים מנוע חדש ואולי עד סוף השבוע יהיה גם טסט.משום מה נראה לי שאין צורך ב-4 ליטר ובתצורת V8 לכזה רכב אם הגיר שלו בעל יחסי העברה נכונים. בשביל מה צריך 170 כ''ס תאורטיים עם פיסטונים כאלה גדולים. הייתי מקטין בהרבה את הקוטר שלהם ומגדיל את הפסיעה , מסתפק במכסימום 3 ליטר ומקבל מנוע שעובד גם בטורים מאוד נמוכים ולא נחנק תחת מאמץ ראשוני.מבלי שנהגתי עליו שעה אחת ניראה לי שהוא חייב לעבוד על טורים גבוהים כל הזמן - לפחות 2300 סל''ד בכדי לתת כח מינימלי לפני שהוא יחנק וייכבה. תקנו אותי אם אני טועה.
אתה טועה. זה מנוע גמיש ונעים גם בסל"ד נמוך.
אלא שהגיר האוטומטי הורג אותו, והצמיגים שאנסת אותו ללבוש גומרים עליו סופית.
כדי שההומו הזה ייסע כמו שצריך עם צמיגי 32' וכל הזיוודים שאתה הולך להעמיס עליו, אתה מוכרח לשנות יחסי העברה בסרנים.
דרור ,מתוך סקרנות - תוכל לתאר לי מה תהיה תחושת הנהיגה ברכב על הכביש ומה תהיה בשטח?? אני מתייחס רק לביצועי ''רכבת ההנעה'' לאור הכרתך את העגלה ולאור הכרתך את הרכב הזה.אני למשל חושש מעודף כח בדיונות כך שהעליה הראשונה תגרום לכלי להתחפר עד צוואר.אני חושש שאין לי אפשרות להתקדם באיטיות בשטח טכני תוך כיוונון מדויק של ההגה להצבת הגלגל בנקודה המדויקת בגלל מחסור במהלך טחינה.אני חושש שחוסר השליטה הזה יגרום לפתיחת וסגירת הבולמים באופן גס במקום בגליות עדינה,מה שיגרום למרכב לגעת בסלעים בולטים - מה שלא קורה לעולם בוואז. גם ההגה ניראה לי שגורם לניתוק הנהג מהדרך עקב הפאוורסטירינג.ברור שהמעבר לנהיגה עם קפיצי סליל תשפר את התחושה על הכביש אבל בשטח לאלוהים פתרונים אם הוא לא יקפצץ כמו תיש שאכל סחוג.שלא כדעתך נראה לי שהכלי הרבה יותר קל היום - לפחות ב-300 ק''ג ממה שכלי כזה אמור לשקול כשהוא יוצא מהמפעל. אני אשקול אותו ריק מיד לאחר הרכבת המנוע מתוך סקרנות.הזיווד שיכנס בו יהיה במשקל זניח יחסית היות והמערכת תחסוך בסופו של דבר את כל הארגזים והמיכלים שתמיד צריך לשטח. משקלם העצמי של שלוש מגירות 1.20 מטר ומיכל מים 72 ליטר אינו עולה על 40 ק''ג ועם כל הזיווד והמים יגיע להערכתי למכסימום 180 ק''ג ובוודאי לא יעבור את ה-200 ק''ג.גם זה יישקל בבוא העת מתוך סקרנות.אני מחפש עדיין את הסיבה מדוע וואז מפלדה עבה בשאסי ובמרכב שוקל רק 1600 ק''ג וההומו עם שאסי 2.0 מ''מ ומרכב אלומיניום שוקל חצי טון יותר.או-קיי המנוע המפלצתי גנב 100 ק''ג מכסימום ,אז איפה השאר?? גג האלומיניום לא הרבה יותר כבד מברזנט על קונסטרוציה מצינורות, חלונות יש לשניהם בכמות זהה, הריפודים על הדלתות יעלו עוד 20 ק''ג. ממש תעלומה.
חיים כמי שנוסע בסופה אוטומטית ארוכה אני יכל להגיד לך שבדיונות יש קצת בעיה (לא נסעתי על דיסקו) אך בשטח טכני זה מאוד נוח האוטומט כי אין צורך לשחק אם קלאץ ברקס יש תמיד כח זמין וניתן לבצע זחילת סלעים
איזה בעיה יש לסופה בדיונות? אני נוסע על סופה ידנית. אוטו הרבה יותר עצבני ומגיב מהדיסקו. סופה זה מטוס בדיונות. מאיץ כמו משוגע על כל הסכינים ובכל הזוויות. ועדיין הייתי שמח לקבל עוד ועוד סוסים... זה פשוט ממכר.
אהה... אתה מדבר על סופה אוטומטית? נו טוב. "בעיה בדיונות" זו רק אחת הבעיות של גיר אוטומטי. מעבר לאמינות מפוקפקת, צריכת דלק מוגברת, פגיעה בביצועים, התחממויות של הגיר ותרומה נדיבה להתחממויות של המנוע, ביטול בלימת המנוע, שליטה טובה פחות ברכב בכמעט כל מצב נהיגה למעט סיטואציות טכניות נקודתיות... וגם, עם הזמן - פגיעה אנושה בקואורדינציה שלך כנהג. כן, אני יודע, זה נוח בזחילה בפקקים וגם, אהמממ... נוח בפקקים כבר אמרתי?
עכשיו להומו. הוא כבד. למה? מרכב אלומיניום וכל החרטא? לא יודע. זאת עובדה. מרגישים את זה בנסיעה וגם המשקל לא משקר. למה הוא יותר כבד מהוואז? כי מכוניות מודרניות כבדות בהרבה מהישנות. למרות עובי הפח הקטן יותר. הן עמוסות בריפודים ופינוקים ואבזרי בטיחות. כל מיני פיצ'פקעס קטנים שביחד כנראה שוקלים המון. לא שקלתי מנוע וגיר וטרנספר וסרנים ונוזלים וכו', אבל עובדה. ויודע מה? אולי אלומיניום לא קל משמעותית מפח כמו שחושבים (לא מדדתי עובי פח האלומיניום של הדיסקו מול עובי הפח בוואז), וכנראה שבאמת יש בו יותר ברזלים מאשר בוואז.
אתה אמנם מגלח ממנו משקל מיותר אבל מוסיף את רובו בחזרה בברזלים, זיווד ובמים, ומעבר לזה - הגיר האוטומטי זו רעה חולה אמיתית - לא רק בסופה, אלא גם בדיסקו. הוא האחראי העיקרי לתגובה העצלה והאיטית. על צריחת הדלק ההיסטרית והאין-אמינות אני כבר לא מדבר. דווקא אצלך, שדורש שרידות כתנאי בל-יעבור, אני לא מבין איפה בדיוק משתלב הפינוק המיותר הזה. בסדר, זה מה יש על האוטו בינתיים. אני מבין. אם הוא גם תקין אז תשאיר אותו בינתיים. אבל אני לא אתפלא אם תוך חצי שנה לכל היותר אתה תתחיל בפרויקט הסבה לגיר ידני...
חוץ מזה, עניין יחסי ההעברה הוא קריטי. יחסי ההעברה המקוריים מתוכננים לגלגלים במידה 235/70-16 שבג'יפאית = 29 אינץ'. אתה קפצת ל-32 אינץ' וזה אולי נראה מגניב וגברי ותורם לעבירות בלהבלהבלה, אבל הרכב ממש לא אוהב את זה. תאמין לי. הוא יצא לגמרי מאיזון.
מעבר לבלאי מואץ של תפוחים, מיסבים, בלמים, ציריות וכל דבר מסתובב אחר, הוא הופך לעצלן בטירוף ושתיין עוד יותר. גם אם אתה מגלח ממנו משקל, את עקומת המומנט של המנוע זה עדיין לא משנה... יחסי העברה קצרים יותר בסרנים יחזירו אותו לעצמו, לפחות מבחינת ביצועים. תגובת הדוושה תהיה נכונה יותר. אתה תשלוט בו טוב יותר ותתפלא, אולי אפילו הצריכה תשתפר במעט.
אז הרכב הזה כבד ומסורבל ובעיקר מנתק אותך מהשטח. לחיוב ולשלילה. נכון, כתוב עליו לנדרובר והוא אמור להיות מסוקס, אבל בתכל'ס זה SUV. תתרגל. נוח, ממוזג, משכך היטב. הגה כוח רך. הכל מרוכך ונעים. אין יותר פינות חדות. איזה כיף זה להיכנס בסוף היום לשק"ש כשאתה נקי ורענן, בלי אבק באוזניים ובשיער? זה פשוט משהו אחר - הומו - אתה אמרת? שיהיה הומו.
אבל תהרוג אותי ממה אתה מפחד בקפיצי סליל בשטח? שיהיה לך יותר מדי נוח? שהגלגלים יעקבו טוב יותר על פני השטח? שמהלך המתלים יהיה גדול יותר? שלא יהיו יותר קפיצות ומכות גסות בגב שהתרגלת אליהן? ותסביר לי מה זה בדיוק "מהלך טחינה"?
הנסיעה הראשונה בשטח תהיה עבורך מוזרה ומפתיעה ואחר כך לא רק שלא תרצה לשמוע יותר על הוואז ועל קפיצי העלים שלו, אלא שאולי אפילו תודה בעצמך שההומו הכחלחל הזה הוא גבר-גבר לא פחות מהוואז. אם לא יותר.
לעניין יחסי ההעברה - שים לב שבדיפנדר יש צמיגי 32 ויחסי ההעברה בסרנים זהים. ההבדל הוא ביחס ההעברה הגבוה בטרנספר (שפרט לכך זהה לחלוטין). כלומר- החלפת הטרנספר לשל דיפנדר תיתן לך יחס העברה מקורי כמו בדיפנדר שבנוי סביב צמיגי 32. אני לא בטוח שחייבים את זה, היות ובכביש לא תהיה לך בעיה גם עם היחס הגבוה (אתה תיסע בטורים יותר נמוכים בשיוט- לא משהו להתלונן עליו, ותאיץ פחות בנחישות באופן כללי- אבל לא נורא), ובשטח, אתה עם אותו LO כמו בדיפנדר, עם צמיגים כמו בדיפנדר, ועוד עם ממיר מומנט (בינתיים) שנותן לך לזחול.
אסף.
אתם בהחלט מרגיעים אותי. בלי ספק אני סקרן משהו משהו.השבועיים הקרובים יהיו ארוכים כנראה. האם למישהו יש רשימת חלקי חילוף מקצועית לדבר הזה?? אני מתחיל באיסוף חלקים והייתי רוצה ללמוד מבעלי ניסיון איזה חלקים לצרף לרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
גג האלומיניום לא הרבה יותר כבד מברזנט על קונסטרוציה מצינורות,
.
חיים הגג של הדיסקו הוא פח ברזל לא מאלומיניום
גם מחליד וגם אפשר למקם עליו אנטנה מגנטית
חיים
עזוב את דרור הוא"קיצוני ימני" :mrgreen:
דיסקברי כשהיה חדש האיץ מ0-100 בפחות מ11 שניות
נכון זה לא סופה ידנית אבל...........
היום אני נוסע על בהמה דומה עם נתונים דומים
טרופר בנזין אוטומט
הרכב בפירוש יכול לעבוד קשה אם הוא מתוחזק נכון ואין שום מגבלה עם הגיר האוטומט
אני לא יודע איך זה בדיסקו אבל אם הרדיאטורים של הגיר והמיים הם יחידה אחת - תפצל ומהר
גם יקרר את הגיר יותר טוב וגם יבטל את אופציית חדירת המיים לשמן גיר במיקרה של תקלה
מבחינת יכולת זחילה זה הרבה יותר קל ונח - עובדים עם שני רגליים
מבחינת דיונות - הצחקת אותי
אני מוריד ל 14 psi ונוסע עם הנאה(זו לא טעות כתיב) אחורית רוב הזמן - אהה כן את זה אי אפשר בדיסקו (4x4 קבוע להזכירך)
מדרגות סלע האורך עושה את העבודה וכך גם המשקל העצמי
המקומות היחידים שבהם אני חש חסרונות הם במקומות מאד טכניים ומפותלים (אל תשכח שאני נוסע גם על סמוראי :mrgreen: )בגלל הגודל של הבהמות
מעבר לכך - ערוץ החיים הטובים 8)
חיים
קח בחשבון שאם אתה לא מחליף ציריות למחוזקות תחזיק באוטו מוט מתכת 3מ"מ באורך של כ100 ס"מ על מנת לחלץ את הגדמים של הציריה או מוט עם מגנט חזק מאד
3 מ''מ זה חוט ברזל ,אולי התכוונת ל-30 מ''מ? יש לי עכשו ציריות רזרביות אז צריך גם את המוט??
לא טעיתי
3-4 מ"מ
כך אתה יכול לפרק את הציריה התקינה ולהשחיל את המוט הדק דרך בית הסטליטים עד לגדם ולדפוק אותו החוצה
מנסיון
אני לא מכיר דרך אחרת לחלץ את הגדם הנ"לשנשבר ממש קרוב לביצה אבל מספיק רחוק כדי שלא יהיה ניתן לפרק את כל "החבר השלישי" ולחלץ את הגדם בחוץ
אנחנו עשינו את זה עם מוט של אוהל אבל אז כשהנ"ל ננעץ בין הפינים של הסטליטים הייתה בעייה לחלץ אותו
אז הגדם יצא אבל אז החלה מלחמה על המוט ..........
בקיצור זו העיצה הכי טובה שתקבל - take it or leave it :twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
חיים
עזוב את דרור הוא"קיצוני ימני" :mrgreen:
דיסקברי כשהיה חדש האיץ מ0-100 בפחות מ11 שניות
נכון זה לא סופה ידנית אבל...........
8)
כן. בטח. 11 שניות...
אולי בטרופר שלך.
דיסקו? אולי עם גיר ידני וגם זה בספק. תוסיף 4-5 שניות באוטומטי. וזה כשהיה חדש, עם צמיג 29'. סוזי, כשדיסקו בנזין מאיץ הכי חזק שהוא יכול, הטרופר עדיין עושה סביבו עיגולים.
לא ש-0 ל-100 משנה משהו למישהו, גם לי אין שום צורך לוודא שהסופה עושה את זה ב-9 שניות המובטחות או חצי שנייה יותר, אבל זו אינדיקציה לביצועים.
בדיסקו בנזין אוטומטי תקין וסטנדרטי עם צמיג 32, אם נתפשר על 18 שניות זה יהיה מאוד בנדיבות... ולמי שרוצה משהו להשוות אליו, הרי שסובארו DL אוטומטית מלפני 15 שנה, (רכב שידוע כעגלה), תהיה יותר מהירה מהדבר הזה. אני נסעתי על רכב יפה ומטופל בקונפיגורציה הזו (צמיג 265/75) לפני חודש ומשהו והוא פשוט לא סחב. משהו נורא, לא מה שמצפים לקבל מ-V8 בנזין.
וכן - האפשרות להחליף לטרנספר של דיפנדר מעניינת בהחלט. יכול להיות שזה הפיתרון.