חוזר: כל הטיפים לחיסכון בדלק-שרשור עצות בנושא כאוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
אני אישית לא הייתי עובר לדו גלגלי רק מטעמי חיסכון בדלק..יש המון סיבות למה לרכב על דו גלגלי..פאן- כיף, הימנעות מפקקים ובעיות חניה, עלויות כוללות נמוכות (לא רק עניין הדלק) ועוד..אבל אסור להתעלם גם מהחסרונות והסיכונים..
שלמה
אני אחד מאלו שעשו את המסלול ההפוך - אחרי שבגיל 35 הוצאתי רשיון לאופנוע וקניתי לי אחד. לקח לי שנה וחצי להבין שזו דרך בטוחה לגמור את חיי לפני התכנון המקורי ולוא דווקא באשמתי. ההתנהגות של נהגי המכוניות סביבי לא השאירה מקום לספק - כולם רוצים להרוג אותי!!! עוד התהפכות קטנה בהחלקה במהירות 0 על חצץ ושוכנעתי - מכרתי את האופנוע וקניתי ג'יפ. לא יעזור מה שתגידו - בארצינו האופנוענים מכורים לגבס!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
..אבל אסור להתעלם גם מהחסרונות והסיכונים..
שלמה
ולרכב אין חסרונות וסיכונים? ורכב 4X4 גבוה?
עזוב, בוא נפסיק כאן.
בידידות,
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shayrs
השרשור מאד מעניין .
אומנם טוסטוס הוא חסכוני אבל בגשם הוא מסוכן ובשרב הוא עינוי.
קצת קשה ללכת איתו לקניות שבועיות או לבקר את סבתא חיה עם כול המשפחה.
לי קשה לראות חוך מבחינה תאורטית היכן החיסחון בטוסטוס חוץ מרכב סידורים.
:smile:
כאשר משפחה ישראלית ממוצאת זקוקה לשני כלי רכב, בד"כ ניתן להסב פחית אחת לדו גלגלי.
לסבתא חיה נוסעים ברכב המשפחתי.
...מזל שאין לי סבתא...
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
עודד
שאלה פשוטה ואנא תענה בכנות...האם אי פעם נפלת מהאופנוע ??
אני לא מכיר את הסטטיסטיקות ובכל מקרה ניתן לשחק עם הנתונים לכל כיוון ולכל פרשנות.
כן אני בהחלט מכיר ומודע ליתרונות הדו גלגלי ובעיקר האופנועים ככל שמדובר בנושא הבטיחות האקטיבית (היכולת להמנע מתאונה).
העניין הוא שברכיבה על דו גלגלי נפגעים בגוף גם מכלום או מאירוע שלא מוגדר בדיוק כתאונה..סתם נפילה טפשית כשהרוכב לא נופל טוב..
שלמה
שלמה - אתה כזה דמגוג.
לא רכבת מטר בחיים שלך ואתה מדבר על מקדם החיכוך של הצבע על הכביש. אין לך מושג מה זה אופנוע, ואתה מדבר על יכולות ובטיחות אקטיבית. בחיים לא פתחת ספר סטטיסטיקה, ואתה טוען שזה יותר מסוכן מההוא. אתה מנפנף באויר בנתונים שאין לך סתם, לשם הדמגוגיה.
אהבתי במיוחד את השאלה שלך אלי - כחרב כפולת פיפיות. אם נפלתי תאמר "אמרתי לכם". אם לא נפלתי תאמר "סתם מזליסט. עוד תיפול". כך או כך, תחזק בעיני עצמך את הדיעה הלא מבוססת שלך. דמגוג.
אני מכבד את התשובה של עופר ל': ניסה, לא התאים לו, עזב. חקר את הנושא, הגיע למסקנות, פעל בהתאם. לא מקובלים עלי כל אותם יפי נפש שחורצים דיעה על דברים שאין להם מושג ירוק בהוויתם. הם תמיד נשמעים לי כילדים חסרי כל ניסיון מוטורי שמתווכחים עם פרארי עדיפה על למבורגיני.
אשמח לנהל איתך דיון מגובה בעובדות. דיון עיניני, ומבוסס על סטטיסטיקה קונקרטית. דיונים על תחושות בטן לא מובילים לשום מסקנה משתופת. חבל לנו להתנצח לשוא.
בברכת נסיעה בטוחה,
עודד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shayrs
השרשור מאד מעניין .
אומנם טוסטוס הוא חסכוני אבל בגשם הוא מסוכן ובשרב הוא עינוי.
קצת קשה ללכת איתו לקניות שבועיות או לבקר את סבתא חיה עם כול המשפחה.
לי קשה לראות חוך מבחינה תאורטית היכן החיסחון בטוסטוס חוץ מרכב סידורים.
בתוכנית הילוך חמישי בערוץ אגו היתה השואה בין פריוס דיהטסו שרייד וסיטרואן סקסו דיזל.
בסוף המיבחן שכלל תאוצות נסיעה מנהלתית וכ"ו הסקסו דיזל היתתה החסכונית מכולם כלומר ההיברידי לא כול כך חסכוני ולדעתי הוא גם יותר מזהם בגלל בעיית הסוללות שצריך להחליף פעם ב7 שנים.ואלו סוללות גדולות.
.אז לסיכום כיום רכב דיזל שנוהגים בו בצורה שקולה ומטפלים בו כראוי יהיה החסכוני ביותר. :smile:
shyrs,
יש בערך כ-20 ימים גשומים בשנה, וגם בהם לא יורד גשם כל היום. מסתדרים.
שרב בבין עירוני לא מציק מידי. בפקקים של ת"א קשה. לא נעים, אבל סביל.
לקניות שהבועיות ולטיולים בסוף השבוע לוקחים את הג'יפ.
את הסבתא מבקרים הרבה יותר כי פתאום היא גרה הרבה יותר קרוב. כך גם עם חברים.
בזמן הפנוי שנוסף שמרוויחים במקום לבלות בפקקים, מבלים.
סתם מספרים למחשבה: בימים עברו, כשגרתי באיזור המרכז, חברי היו מבלים כשעתיים ביום בפקקים (שעה בבוקר בדרך לעבודה, ושעה בחזרה בערב). שעתיים ביום הן למעלה מ-10% מהזמן שאנחנו ערים, וכ-50% מהזמן הפנוי שלנו ביום. דמה בנפשך שאתה פוגש לך קוסם צעיר והוא מציע להכפיל לך את מספר שעות הפנאי ביום, כל יום. המחיר? קצת קר לך בחורף, קצת חם לך בקיץ. לא שווה?
טוב, צריך להוסיף למשוואה גם את כל נהגי הטונה שמנסים למעוך אותך נמרצות מחד, אך גם את החיסכון היחסי בעלויות השוטפות מאידך. אם ממש תדקדק, תוסיף לך אות אזרחות טובה על יצור פחות מזהמים ואהבת הזולת (הסיכוי שתוריד הולך רגל קטן בשני סידרי גודל מנהג ג'יפ).
לא שווה?
עודד
הדיון בעד ונגד דו-גלגלי כאמצעי לחסכון מרתק. מבחינתי הוא רק מוכיח שוב את החוק הראשון של התרמודינמיקה - אין ארוחות חינם. הרי אם דו-גלגלי היה פתרון מושלם כולנו כולל שלמה היו נוסעים על קטנוע... אבל לא. יש גם לנסיעה על דו"ג שפע של חסרונות, כמו גם יתרונות, מה שמותיר אותו כפתרון שמתאים לחלק מהאנשים בחלק מהמצבים.
כנ"ל תחבורה ציבורית שעכשיו כשמחירי הדלק עולים, כדאי לכל אחד לשקול שוב באופן אישי וספציפי לנסיבות שלו אם הוא יכול לשלב אוטובוס או רכבת בחיים שלו.
זה כן אגב הכיוון הנכון של הדיון הזה, למרות שחיים התחיל אותו כדיון טכני על חסכון בצריכת דלק של מכונית נתונה, כי התשובה לדיון המקורי היא שאין באמת הרבה מה לעשות בנדון. מכוניות ב20 שנה האחרונות (לפחות) יצאו מהמפעלים בתצורה די אופטימאלית לחסכון בדלק ואין שינויים טכניים שניתן לבצע בהם בעלויות סבירות שישפרו את צריכת הדלק. השינוי חייב לבוא בהתאמה של אורח החיים של כל אחד למציאות של דלק יקר. העתיד כבר כאן.
מה שעוד מרתק בעיני בדיון הדו גלגלי זה נושא עלות הביטוח לפני כשנתיים-שלוש (לא זוכר בדיוק מתי) עלויות הביטוח של הדו עלו משמעותית, רוכבים דיברו על לנטוש את הכלי עקב עלויות מטורפות...
היום (עקב עלויות הדלק) זה חזר (ואולי אף פעם לא איבד את המעמד) של הפיתרון הזול....?
שלום
כאחד שנסע מאות אלפי ק"מ בדו גלגלי ועובד בתחום. לא יעזורו שום פילפולי לשון
הדו גלגלי יותר מסוכן ממכוניות!
לדו גלגלי יתרונות אדירים (פקקים חניה וכו') חיסכון בדלק לפחות לטעמי הוא שיקול משני לחלוטין!!!!
שלמה היה קצת קיצוני בהצהרה שלו אבל תכלס צודק.
אני נכנסתי לעולם הדו גלגלי בערך בשנת 96, גם אז אימו להכפיל את עלויות הביטוח, היו הפגנות ענק בתל אביב כל שנה (כי כל שנה אימו לעשות זאת), ואז העלו את הביטוח "רק" ב 25 או 30 אחוז כמעט כל שנה, זה נעשה עקב ההוצאות הגדולות של חברות הביטוח עקב פגיעות גוף שיש לרוכבי אופנועים, לגבי היום אני לא מכיר את הסטטיסטיקה אבל אז קרוב ל 70 אחוז מתאונות האופנועים היו שלא באשמתם (אבל זה לא משנה כי תנחשו מי ניפגע יותר), אז למה להם מעלים את ביטוח החובה ולא לנהגי הרכב?
לגבי בטיחות של הכלי רכב האלה, אין ספק שהיכולת תמרון של אופנוע ממוצע גבוהה בהרבה מרוב המכוניות, לגבי כוח בלימה או תאוצה בכלל אין מה להשוות, אבל, וזה אבל גדול, שהרכבים מסביבך לא מתייחסים אליך כלל זה יוצר בעיה, אני ביקרתי בבית חולים יותר מפעם אחת בעקבות מפגש לא רצוי שכזה, זה גורם לך לחשוב, אני עזבתי את עולם הדו גלגלי אחרי חמש שנים ושלש ביקורים בבתי חולים, אף אחד מהביקורים הללו לא היה באשמתי! לא עזבתי בגלל התאונות אילה מסיבות אחרות.
שכל אחד יעשה את החישוב שלו לגבי קטנוע בכדי לחסוך כסף, רק לא לשכוח שלקטנוע יש הרבה פחות יכולות לברוח מתאונה מאשר לאופנוע, ולהחזיק אופנוע זה לא זול בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
עודד
שאלה פשוטה ואנא תענה בכנות...האם אי פעם נפלת מהאופנוע ??
אני לא מכיר את הסטטיסטיקות ובכל מקרה ניתן לשחק עם הנתונים לכל כיוון ולכל פרשנות.
כן אני בהחלט מכיר ומודע ליתרונות הדו גלגלי ובעיקר האופנועים ככל שמדובר בנושא הבטיחות האקטיבית (היכולת להמנע מתאונה).
העניין הוא שברכיבה על דו גלגלי נפגעים בגוף גם מכלום או מאירוע שלא מוגדר בדיוק כתאונה..סתם נפילה טפשית כשהרוכב לא נופל טוב..
שלמה
"רק על עצמי ידעתי לספר"
אני כנראה אחד מאותם רוכבי דו גלגלי ש KOOKE מכיר.
רכבתי במשך 6 שנים על דו גלגלי.
2 נפילות קטנות עם שפשופים.
ודוקא הקשה מכולם היתה שעמדתי ברמזור וחיכיתי לירוק וזקן פנה שמאלה
ברמזור אדום (אין פניה שמאלה כלל שם) ופגע בי מהצד במהירות לא גבוהה כנראה.
נפלתי לא טוב ! על הגב. נותרתי נכה ללא יד אחת וקצת פחות חלקי גוף פחות חשובים.
אין ספק שתאונה כמו שלי היתה או נמנעת (סביר להניח שאפילו זקן היה רואה רכב גדול יותר)
או הפגיעה במהירות זו היתה מסתכמת בהחלפת דלת נהג.
חבר של אבי, אלוף משנה בדימוס (שעבר מספיק מלחמות בחייו) , החליק במרכז ת"א
על כתם שמן ומונית שנסעה אחריו עלתה עליו ורגלו השמאלית נקטעה.
לצערי בבתי החולים בהם ביליתי הכרתי עוד כמה מקרים דומים.
מצד שני ,אני יכול להבין את החיסכון והנוחות בדו גלגלי.
שני אחיי עדין רוכבים בדו גלגלי.
אפילו אני חוטא במחשבה על איזה רכב קטן חסכוני לסידורים בת"א.
למישהו יש רעיון ?
ביד אחת אוכל לרכב על החדשים בעלי 3 גלגלים ?
אולי משהו חשמלי בסגנון "תום קאר" ?
אף אחד לא הכחיש את עניין התאונות והסיכון ולמעשה את השבריריות של הרוכב לעומת הנהג בפחית. המקרה שלך באמת מצער...
אבל דובר על ענייני עלויות וחסכון. וכאן הקטנוע לוקח את המכונית ללא עוררין.
גם אני עפתי לקיבינמט בתאונת אופנוע באופנוע ופגשתי את האספלט במהירות תלת ספרתית, גם עפתי לקיבינמט כי איזה דביל לא עצר בעצור , גם נפל עליי האופנוע הכבד כמה פעמים כי לא הייתה אחיזה לג'ק ועוד כל מיני הפתעות.
יש לי חבר שהגיע מונשם לבי"ח כשהיד שלו לצידו...בשקית(!) , וחצי גוף שלו תפרים שלא יביישו את מיטב מעצבי האופנה, כיום הוא מתחרה בקרוס קאונטרי ושמו דודי מצוות DBM.
היה לי חבר שפגש בלנו שלא בדרכים המקובלות ולקח איתו גם את החבר השני שהרכיב (ואני גיליתי את זה בYNET כמה שעות אחרי שזה קרה...)
יש דברים שאי אפשר להמנע מהם כנראה, מה היה ההבדל אם רכב היה מחליק על כתם השמן ומוריד נוסעים בתחנת אוטובוס ליד או מטיס מכונית אחרת לתוך עמוד ? נזקים היו קורים בכל מקרה.
תחבורה ציבורית היא הפתרון הכי זול (פרט לאופניים, שמעצימים באופן קיצוני את יתרונות וחסרונות הרכב הדו-גלגלי בכלל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
תחבורה ציבורית היא הפתרון הכי זול (פרט לאופניים, שמעצימים באופן קיצוני את יתרונות וחסרונות הרכב הדו-גלגלי בכלל)
זול אבל לא פרקטי, על אחת כמה וכמה בארצנו המשובחת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
תמיד אפשר לעבור לקורקינט ממונע וככה יהיה גם לחברה במתנ"א על מה לשאול שאלות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי בומס הקופץ
תמיד אפשר לעבור לקורקינט ממונע וככה יהיה גם לחברה במתנ"א על מה לשאול שאלות.
קורקינט ממונע חשמלי הוא חוקי לכל דבר. זה אלה על בנזין שבעייתים
יש כמה חבר'ה שאני רואה באיזור רמת החייל מתניידים על זה בכיף. זה זז לאט אמנם (עד 40 קמ"ש למקסימום 100 ק"ג), זה סוחב 3 שעות נסיעה ברצף (לא מציינים אם במאמץ או לא)
אבל למי שגר קרוב למקום העבודה או למשל יכול לסחוב אותו ביד בזמן שהוא ברכבת (יש דגמים מתקפלים) , יכול להיות כלי מאד שימושי.
שקלתי את זה ברצינות לפני שקניתי את הקטנוע, אבל 6000 ש"ח לחדש עם אחריות לעומת 1500 לקטנוע שנת 2003... נחש מי ניצח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
זול אבל לא פרקטי, על אחת כמה וכמה בארצנו המשובחת.
זה לא פחות פרקטי מלקנות ג'יפים עם מנועי 4 ליטר, ולכבות את המנוע בירידות...
תקראו שוב את מה שנמרוד כתב לכם - אין פתרונות פלא שישפרו מהותית את תצרוכת הדלק.
המצב שנכפה עלינו הוא של דלק שהולך ומתייקר לרמות שבקרוב יהיו בלתי נסבלות, ומכיוון שאין דרכים פרקטיות לשכנע סופה או דיסקו V8 או פוראנר לאכול פחות בנזין, אז צריך למצוא פתרונות תחבורתיים חלופיים. אתה לא זקוק דווקא לג'יפ כשאתה נניח, יוצא לסידורים בת"א, היכן שאתה תקוע בפקקים האינסופיים ומסתובב סחור-סחור בחיפוש עקר אחר חנייה (או שתשלם 15-20 שקל לשעה! בחניון).
גם אני אוהב דו גלגליים - ומרשה לעצמי להתעלם לרגע מההתקפה המילולית החריפה על שלמה שלצערנו צודק בכל מילה. דו גלגליים הם מסוכנים, לא משנה באשמת מי ולמה. זו עובדה שאין עליה ויכוח. הם זריזים ונוחים אבל גם עולים כסף - רכישה, אבזרים, ביטוחים יקרים, אחזקה ותיקונים, הצקות של שוטרים ודלק - הם עדיין צורכים דלק, אפילו שליטר בנזין מספיק להם כדי לנסוע בכיף 20-30 ק"מ.
אופניים - זה רכב דו גלגלי שמעצים את כל היתרונות והחסרונות - אמנם קיים אלמנט רכישת האופניים + ציוד בסיסי כגון קסדה, מנעול וכו', אבל אחר כך זה לגמרי בחינם. אין אגרות וביטוחים וטסטים, אין בעיות עם שוטרים ופקחים ואין דו"חות, והעיקר - לא צריך דלק!!! הבונוס לסביבה ולחברה הוא שאין זיהום ואין רעש ואין בעיות חנייה. מצד שני, "המנוע" מעפן ולכן הביצועים על הפנים, אתה מגיע לעבודה מזיע ומסריח, והעיקר - אופניים זה מסוכן לפחות כמו קטנוע/אופנוע. לדעתי הרבה יותר.
אז מה נשאר? תחבורה ציבורית (אוטובוס) היא אחד מהפתרונות החלופיים היותר טובים - תגיד מה שתרצה על זמינות ועל תדירות ועל נוחות, אבל אתה לא יכול להתווכח עם העובדה שבשורה התחתונה זה הפיתרון הפחות יקר שבנמצא. חוץ מזה שהיום כל האוטובוסים ממוזגים היטב ונוחים יחסית, אז זה לא כזה נורא. ממש לא.
ביקרתי פעם בפראג, מאוד התרשמתי לטובה ממערכת הטראם ( רכבת חשמלית ) שמסתובבות שם. ביקרנו גם באזורים לא תיירותיים וגם שם ( כלומר לאזרחים סתם ) המערכת הזאת היתה זולה, מהירה ויעילה בצורה מדהימה.
עד היום אני זוכר את זה לטובה.
כשאני נאלץ להשתמש בתחבור"ץ פה בארץ, אם זה מונית, רכבת או אוטובוס, אני ניתקל בלפחות 2 בעיות נוראיות, מחיר, זמן. לעשות סידורים באוטובוס בחיפה, לא יודע לגבי תל אביב ... זה אומר להכין המון זמן פנוי לטובת המתנה לאוטובוס ולטובת לחכות לאוטובוס הנכון שיגיע. מכיוון ש time is money ולפעמים מדובר על הרבה זמן .. שיש לו מחיר ...
זה לא כל כך זול לדעתי כמו שאתה מצייר את זה.
וגם אם נתעלם לרגע מהמחיר.
ומנהגים חסרי אחריות ופרועים. ( בתור נהג אמבולנס אני מפנה יותר מידי נוסעי מוניות ואוטובוסים מאשר הייתי רוצה ... )
---
צירפתי כתבה על רכב קומבינה חשמלי שניבנה בעזה .. אולי פה העתיד ? כמובן אם לוקחים בחשבון את הבעיה של שינויי מבנה ...
כבר זמן מה שאני מוצא את עצמי חושב על מה נעשה בעצם עם המכוניות כשהמחיר יהפוך ללא אפשרי. אחת האפשרויות היא למכור את המנוע כברזל ולרכוש מצברים ומנוע חשמלי בכסף ....
לא יודע מה עובר על נהג אמבולנס, ולמרות שאחי נפצע קל בתחילת השבוע בתאונת דרכים כשחזר לגדוד שלו כשהוא יושב לו "לבטח" באוטובוס אגד... עדיין, סטטיסטית, נוסעי תחבור"צ נפגעים הרבה פחות בתאונות. פיגועים זה משהו אחר, אני מודה...
נכון שתדירות חלק מקוי האוטובוסים נמוכה יחסית, ואני לא מדבר על החוויה האנושית המפוקפקת שבנסיעה באוטובוס בישראל, אבל אפשר לברר טלפונית במודיעין אגד על תדירות הקו הרצוי ולחכות הרבה פחות. זה בכל מקרה יוצא יותר זול מכל אלטרנטיבה אחרת.
התחבורה הציבורית בארץ לא מוצלחת במיוחד, זה לא סוד.
רוב התחבורה הציבורית מבוססת על קווי אוטובוס וקווי הרכבת שכן קיימים בארץ נסללו רובם כבר בתקופת הטורקים או הבריטים ובמקרה "נפלו" במקומות מרכזיים גם היום.
גם קווי האוטובוס שכן קיימים היום בארץ סובלים ברובם ממסלולים ארכאיים, ארוכים, מפותלים ובדרך כלל לא אטרקטיביים. קחו לדוגמא את האוטובוסים שנכנסים לת"א מאזור הדרום, שכמעט כולם נכנסים דרך צומת חולון ויפו במקום להמשיך על איילון או כביש 4.
אבל עכשיו רגע של אופטימיות.
אומרים שעוד שנתיים בערך תיהיה רפורמה ענקית בתחבורה הציבורית, וכמעט כל מסלולי האוטובוסים בתוך הערים ישונו ויהפכו למשהו קצת יותר מודרני ויעיל.
אם אכן ההשקעות ברכבת ישראל ימשיכו בקצב הנוכחי ויפתחו קווים של רכבת קלה בחיפה, ת"א וירושליים תיהיה קל אלטרנטיבה לאוטובוסים.