מאיפה כול הידע הזה? על מנת להרכיב אקסים של דנה 44 בדנה 30 . פשוט מחליפים את הסטליטים . ולמה עשו את זה? הרבה פעמים אנשים היזמינו נעילות ושלחו להם נעילה דנה 60 עם 30 שיניים. אז לקחו אקסים של דנה 44 והרכיבו.. ..
Printable View
אסף, עדיין לא הבנתי למה החלק החיצוני של ציריות דנה-60-קומבינה צריך להיות כגודל הפלאנג' של ה-44. למה לייצר ציריות חדשות?
כמו כן, מדבריך משתמע שהציריות של ה-60 המקורי בארה"ב הן בעלות פלאנג' גדול יותר בקצה, כלומר אנחנו לא יכולים לקנות שם ציריה. אני צודק?
גיתאי
כן, אתה צודק. אסף הסביר את הסיפור הזה של סרני הסופה כבר הרבה פעמים... זה סרן די יחודי. דנה 60 שאתה מוצא בארה"ב הם לרוב full floater ומקורם בטנדרים פולסייז, ישנים, ועם 31 שיניים בכלל (סרני גלדיאטור וכאלו)! דנה 60 35 שיניים הוא לרוב סרן קדמי שמלווה בסרן אחורי כבד עוד יותר (דנה70 ומעלה, GM14, פורד 10.5 או מה שזה לא יהיה המפלצת בF350).
אתה צודק. אין בארה"ב מוצר כזה- דנה 60 חצי צף, צר. לכן אין עבורו ציריות. במקרה עמדתי היום ליד ערמה של דנה60 לפני הסבה, ועוד ערמה של אותם סרנים אחרי ניסור הקצוות. ההבדל ברוחב הוא משמעותי. אבל למה לקנות ציריות בארה"ב אם בארץ מייצרים ציריות מחוזקות, מכרומולי, שטובות לסופה ממוגנת? אני לא מכיר ציריה מחוזקת של סופה שנשברה.
אסף.
חג שמח גיתאי
- כבר היו אינספור דיונים על עניין הצמיגים, חפש בשרשורים אחרים.
- שוב - נא להיצמד לנושא הדיון המקורי ולא להכניס עניינים שאינם קשורים גם אם זה מפתה. יש תשובה שעוד לא נענתה? נא לא להתעצל ולפתוח שרשור חדש.
- נושא רישוי הצמיגים הוא מאותם דברים שיפה להם השתיקה בדיונים פומביים. רשום לך ברישיון? שמח בחלקך. אתה לא ישן בלילות? הורד ל-31 וסע לשלום.
מעין סיכום דיון, מבחינתי.
הדנה 44 הוחלף בדנה 60, ומאז כבר הספקתי לרוץ איתו בכביש וגם טיפה בשטח (מדבר יהודה). התרשמויות עד כה:
נעילת דיפ' חדשה תגיע בקרוב, וגם זה פרמטר נוסף לבחירת ה-60 בהתחשב בעומס הנוסף שהיא מוסיפה למכלולי הסרן וגם לעניין חוסן רכיבי הנעילה עצמה.
- משקל - אני מעריך שההבדל בין ה-44 ל-60 ה'ישראלי' עומד על כמה עשרות קילוגרמים בלבד, כ-50 ק"ג בהערכה גסה. בכל אופן זה רחוק מהשמועות על 100+ ואפילו יותר לדעת כמה מהחברים.
- נוחות - לא הורגש הבדל כלשהו, למרות תיאוריית המשקלים המוקפצים והבועטים. התיאוריה ודאי נכונה מתמטית, אבל במבחן הגב של משפחתי ההבדל אינו קיים.
- קלירנס - לא נחוותה בעיית עבירות או אפילו מגע של ביצה-מכשול למרות שלא שיניתי מהרגלי הנהיגה שלי בטיול הקצר שעשיתי עד כה, אם כי אציין שלא תיקלתי עדיין שטח טכני-סלעי למהדרין. במספרים, קוטר הקורונה של ה-44 הוא "8.5 וזו של ה-60 היא "9.75. המשמעות היא הפרש של 3.175 ס"מ, שאם נחלקם חצי-למעלה וחצי-למטה נקבל הנמכה של כ-1.6 ס"מ בביצה ואולי עוד כמה מ"מ בודדים לטובת בית דיפ' מאסיבי יותר. זה לא משמעותי עבור צמיגי 33 מצד אחד, ונותן תחושה בטוחה יותר מצד שני, בייחוד עם תוספת החיזוקים האלכסוניים.
שורה תחתונה בראיה שלי - דנה 60 עבור צמיגי 33 ומעלה, דנה 44 מספיק לחלוטין ל-31 ומטה.
גיתאי
השורה התחתונה שלך שגויה . דנה 44 מתאימה בחוזקה גם לצמיגי 35" . מנסיון אישי.
המטרה היא להגדיל קלירנס ולא "לקזז" אותו עם גודל הביצה של ה 60. זה פחות או יותר המקרה שלך.
סרן דנה 60 לצמיגי 33" טוב לנהגים שאוהבים לתת בגז ולהשאר עם מקדם בטחון.
איזה סרן מותקן אצלך מקדימה ? עדיין 30 ?
ותמשיך לעדכן ...
אופיר .
אופיר, אולי הייתי צריך לדייק במילותיי וטוב שכתבת מה שכתבת.
אין ספק שדנה 44 מתאים בהחלט גם לצמיגי 33. המסקנה שלי מתייחסת למקדם הבטחון שנותן האוברקיל, ולכך שהחסרונות של הדנה 60 אינם משמעותיים לעומת התחושה הרגועה.
חשוב לי לציין שעד היום פתחתי את הסרן האחורי - ה-44 - כמה פעמים, אבל אף אחת מהן לא היתה בשל שבר במכלול הדיפרנציאל (החלפת יחסי העברה, ציריה שנגזרה ובישלה ברדק נוראי בפנים, התפתחות חופש על ציר הפיניון בשל שימס שנקרע, ואחרון 'חביב' - חבלה בנעילת הדטרויט במזיד שגרמה לשרשרת תגובות).
נכון, הקלירנס 'התקזז' ושווה פחות-או-יותר לביצת 44 עם צמיגי 31 (אצלי עדיין עדיף מספרית, תעשו חישוב פשוט).
לדעתי אני לא נותן בגז במושגים אמריקאיים-מופרעים, כלומר אין לי עניין בשבירת הג'יפ ואין לי הנאה מזוכיסטית בהוצאת $$ ושעות שכיבה מתחת לגחון. אבל אני כן מעביד את הג'יפ בכל תוואי דרך קיים ללא מגבלה, ולפעמים גם מעמיס אותו; משקל ריק - 2 טון, משקל מועמס ב-5 אנשים וציוד לטיול - עד כ-2.6 טון. נדמה לי שזה לא מעט בהשוואה לרנגלרים בארה"ב, תקן אותי אם אני מפספס.
מלפנים יש - לצערי - דנה 30, אם כי צלבי הציריות הן ה-30 מ"מ של הדנה 44. אם היה להשיג בארץ דנה 44 קדמי נפוץ והייתי יכול להתקזז במחיר עם הסרן הקדמי שלי, לא היתה פה שום שאלה מבחינתי. אבל למגינת ליבי זה לא המצב, וכן, לפני חצי שנה פתחתי בפעם השניה סרן קדמי ושם זה היה בעקבות שבר בשיני קורונה (אם כי לא הופתעתי בשל הנסיבות ההסטוריות של הסרן הספציפי הזה, שכללו 2 שיני קורונה לא-שלמות ואיכות כיוון לא ידועה שבוצע ע"י מוסך, כך שגם פה לא ניתן לקבוע בודאות שהסרן קרס תחת הצמיגים).
אשמח לעדכן בממצאים נוספים אם יהיו בהמשך.
גיתאי
בחייך אביגדור, גם אני מכיר את הכלים המדוברים. אתה הרי לא מאמין באמת, שאם היית מקבל את אותה סופה רק עם דנה 44 מאחור אז החניכים העדינים שלך היו מפסיקים לפגוש את הגג מבפנים, נכון? צריך להשוות תפוחים לתפוחים ולא לאגסים, גם אם שניהם נושאים את אותו לוגו.
בכל אופן, לפני שבוע הגיע אלי אחד החברים פה עם כל משפחתו על מנת לבדוק אם סופה תתאים לצרכיהם (ניסוח פוליטיקלי קורקט ל"לחץ פיזי (לא) מתון על מקבלת ההחלטות החשובות"). יודע מה? היא ישבה מאחורה והסכימה שהעסק בהחלט נוח למדי, ואני מדבר על נסיעת שטח מהירה בלחץ של זמן (עד 60 קמ"ש). על כל פנים אבדוק מחר גם עם הכנופיה שלי אם הם הרגישו שינוי כלשהו בזנבותיהם הרכים מאז ההחלפה.
שבוע טוב
גיתאי
נראה שהשרשור עוסק בסרן האחורי אבל אני נמצא בהתלבטות דומה לגבי הסרן הקדמי
אני רוצה יחס של 4.56 לקוטר "33
לגבי הסרן האחורי אני רגוע
( 60 )
הקדמי שלי 30 ואני מצטט את השמועות " שה 30 הופך לסרן עדין ביחס המדובר "
כרגע אין לי מידע אמין שגורם לי לא להאמין לשמועות
ולכן אני מנסה ללמוד על סרנים חסונים יותר 60 קדמי ? נשמע בריא !
אשמח ללמוד מהניסיון שלכם
בתודה , ערן דרומר
אתה תצטרך כנראה דנה 44 מקדימה. הבעיה היא שהם נדירים מאוד.
אפשר לקחת סרן של וונדורה ולקצר אותו. את הזרועות של הסרן הכוונה. אחר כך להביא ציריות מקוריות/מחוזקות באורך הנכון או לקצר א הציריות של הוונדורה. עבודה לא קלה אבל גם לא מסובכת מידי.
או שאתה נשאר עם הרוחב של הוונדורה ומשתמש בספייסרים לסרן האחורי. בעיה נוספת היא שהסרן של הוונדורה הוא עם 8 גוז'ונים ולא 5.
בריא? כן. אפילו בריא מדי...
יש כאן בעיות שיצריכו פתרון - לא מעט עבודה והשקעת כספים.
1. קודם כל, אין דנה 60 קדמי ברוחב של סופה ותצטרך לקצר צד אחד (עם כל המשתמע, קיצור ציריה וכו') או להשתמש בסרן כפי שהוא (קדמי של אביר למשל) ואז אתה צריך ספייסרים לסרן האחורי (כדי להשוות רוחב).
2. דנה 60 קדמי מגיע בד"כ עם מעגל חלוקה של 8 ברגים (תצטרך ג'נטים אחרים)
3. סרן אביר לדוגמה (שהוא הדנה 60 היותר נפוץ כאן) הוא בעל ביצה בצד ימין. תצטרך טרנספר אחר, או לסובב את הטרנספר שלך (יש קיט לזה), או מלכתחילה למצוא דנה 60 עם ביצה בצד שמאל (ואנדורה 4X4 דיזל/סוואנה 4X4)
4. משקל הסרן (משקל לא מוקפץ גדול). צפה פגיעה משמעותית בנוחות הנסיעה.
5. בניית תושבות לקפיצים על הסרן. לכאורה לא בעיה, אבל בפועל - חשוב ביותר להקפיד על דיוק, סימטריה וזוויות נכונות. זו לא עבודה שהייתי מבצע בחצר ואפילו לא במסגריה, אלא בסדנא שמתמחה בדברים כאלה (אוברלנד למשל)
וכל זה בשביל צמיג 33"?? אויי ויי
לא עדיף להרכיב דאבל טרנספר וזהו? יהיה לך LOW קצר כמה שתרצה ועדיין תשאר עם הסרנים הנוכחיים. דנה 30 קדמי עם ציריות צלב 30 ויחסי העברה מקוריים מחזיקים יפה מאוד צמיגי 33".