תגובה להודעה: ושוב עליהום על ג'יפים
שימו לב: הם לא דיברו על שטח. (על הקטע הזה אנחנו במרכז הכוונת של הירוקים ומחבקי העצים)
הם לא מאשימים את ההנעה הכפולה, את ה-4X4 שיש לרכבים הללו. הם מאשימים את הגובה שלהם, את המשקל שלהם, את כושר הבלימה המחורבן והיציבות הלקויה, את שדה הראייה המוגבל שלהם, את הכננות ומגיני החזירים שלטענתם נועדו אך ורק כדי לשפד הולכי רגל.
לחלק מהטענות יש אחיזה במציאות, לרובן ממש לא. הבעייה העיקרית היא כמובן בחוסר הזהות הבולט בין מאפייני כלי הרכב השונים. לא כל רכבי השטח לא יציבים, לא בולמים או רגישים להתהפכות. אבל העובדות ממש לא מעניינות את האדונים הללו, כי מה שמוביל אותם זה שינאה עיוורת, צרות עין ובורות. המון בורות.
ועכשיו במיוחד לנמרוד, מדריך קצר לאיתור ערסים:
לא, זה לא המוצא העדתי, צבע העור, זיפי הזקן, המוסיקה המועדפת עליהם, תכשיטי הזהב או סוגי וצבעי המכוניות שהם אוהבים.
כדי לאתר את הפוטנציאל הבעייתי, כל מה שצריך זה לבדוק את הרזומה, שבדרך כלל רשום ומתועד במחשב המשטרה.
במקרה של הבחור הנחמד שנהג שיכור באור אדום בלנדקרוזר השחור ודרס את מיטל אהרונסון ז"ל - אדם בעל עבר פלילי סמיך ביותר, שהיה חבר בכנופיית פשע מפורסמת, שהורשע בהריגה וישב כמה שנים טובות בפנים... להגדיר אותו כ"פצצה מתקתקת" - זה אנדרסטייטמנט פראי.
אלה אנשים שהוציאו את עצמם מחוץ לחוק לא רק על הכביש. ערס הוא ערס לא רק מאחורי ההגה. אתה לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי לעצבן אחד כזה ולקבל ממנו סכין סתם ככה. מספיק שהוא יחשוב שהסתכלת על החברה שלו במועדון.
ההנחה הבסיסית היא שזה לא הכלי או גודלו אלא זה שיושב מאחרי ההגה.. אז זה לא אני ולא אתה וזה בטח לא ציבור שלם של בעלי רכבי שטח.. אבל התופעה שאינה גורפת קיימת.
אולי צריך לנסות ולתת סוג של פתרונות אופרטיביים ולא לעסוק רק בתאורייות.
לתקשורת קל להציע את הפתרונות הגורפים והמוכללים <ובעיניי מופרכים> אנחנו במקום אחר..
איך מחנכים אדם שכזה? אפשרי?
ניתן לפתח מודעות ואחריות אצל מי ששם קצוץ??
ניתן למזער את התופעה?
תקציבים? תשתיות? חינוך?
מעגל קסמים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay-rover
עם רוב מה שכתוב כאן אני מסכים,וכנראה שגם רוב באי פורום זה,זה כבר נאמר ומוסכם.
אני רק לא מבין מדוע מתעסקים בטכניקה עצמה שאינה רלוונטית,כלי ההרג עצמו.
אם נתייחס למקרה הנורא האחרון של לפני כשלושה שבועות,אני לא מצליח להבין מדוע המשטרה(שלא באשמתה,אלא בגלל מערכת החוק)משקיעה זמן ומאמצים בכדי להוכיח מי בדיוק נהג ברכב.
אני לא בעד משפטי שדה ו"למען יראו וייראו" אבל זה מקרה קלאסי והזדמנות נדירה "לשבור את הכלים" כלומר ברגע שידוע בוודאות כי האנשים הללו היו בתוך הרכב בזמן הארוע המחריד,אזי האחריות נופלת על שניהם שווה בשווה.
זו אוליי לא התגובה הכי "דמוקרטית " ויש עיוות קל של הצדק,אבל בסך הכל המחיר הזה הוא זניח מול המחיר של קיפוח חיי אדם.
אם למישהוא היו ביצים לעשות כך,אנשים פתאום יבינו את גודל האחריות והמשמעויות שבנהיגה ואפילו רק בשימוש בכלי רכב בכביש ציבורי.כי מי שלא מבין הגיון מבין כלא-ערסים ודומיהם.
איתי.
גם אני הייתי מת לעשות את זה, ככה הבטן אומרת. אבל מכיוון שאנחנו חיים במדינת חוק, ויש חוקי יסוד ויש זכויות יסוד שנובעות מהם, אי אפשר להשתולל כמו בדיקטטורה.
נגיד שכל אחד משליך את האחריות על חבירו, ומוסיף וטוען בתוקף שבמשך כל הזמן שקדם לאירוע הוא ניסה להניא את חבירו (=הנהג) מלהתפרע על הכביש, ואפילו רצה בכל מאודו לעשות פרסה ולחזור לשוטרת הנחמדה שממנה הם ברחו כדי להגיד לה יפה "סליחה" ולהושיט זוג ידיים לאזיקיה.
מה תעשה? תכניס את שניהם לקלבוש? לא פשוט.
הבעיה היא שגם אם יש פתרונות משפטיים יצירתיים למצבים כגון אלה, התביעה המשטרתית כל כך על הפנים (מניסיון אישי) שהיא רק תבייש את המדינה בביהמ"ש.
כואב, אבל מציאותי.
גיתאי
בהמשך למה שכתב דרור על המדריך לאיתור הערס הישראלי - או בעברית תקנית ערסוואת - נא להוריד את המדריך המלא אל המחשב שלכם בלינק פה, מדריך חווייתי והמקיף מסוגו שהופק ע"י נשיונל ג'יאוגרפיק. הקובץ יישאר שם זמן קצר אז לא לחכות - חובה לכל מי שעוסק בחקיקה אשר משימת זיהוי ערסוואת מצוי עומדת בראש מעייניו!
אגב, דרור - שים לב שיש בדבריך-שלך רמז נסתר על המכנה המשותף החזק, הקיים בין הירוקים לבין ערסים בעלי עבר פלילי סמיך, המצוי בביטוי המדוייק "מחבקי העצים".
ולגבי נתן זהבי, אני דווקא חשבתי שהוא רוכב על איזה "ג'יפ" ב.מ.וו X-משהו, אלא שמאז שהוא חזר בתשוב/קה (מחק את המיותר) הצבע פשוט התחלף ללבן.
הבעיה שכולם צודקים.
זה נכון שיש סטטיסטיקות שמוכיחות שרכבים גדולים יותר וכבדים יותר (במקרה שלנו 4X4) מסוכנים יותר.
וזה נכון שאשם רק הנהג (אפילו שסוג הרכב יכול לשנות משמעותית את תוצאות המעשה של הנהג)
וזה נכון שאי אפשר להוריד את הכל הג'יפים מהכביש (אפילו שהצליחו לא רע להוריד הרבה אופנועים)
ואם אתם שואלים אותי מה כן אפשר לעשות (לא שאלתם אבל בכל זאת), אני חושב שהדבר היחידי שיכול איכשהו להוציא אותנו טוב הוא לצאת כנגד תאונות הדרכים.
הבעיה היא שצרי האופקים לא מצליחים לעשות את ההפרדה בתוך קבוצת בעלי ה-4X4 (ואני לא מסכים שהם מיעוט) בין שומרי החוק ואוהבי הטבע לבין החלאות הרועשות "שמייצגים" אותנו בהקשרם שליליים בלבד.
הרי הבעיה, בשורה התחתונה היא תאונות הדרכים ומזה אי אפשר להתעלם. זה בעיה שהיא לא נגזרת של כלי הרכב אלא נגזרת של סוג הנוהג בו.
ולכן אני חושב, שאם דווקא נביע תמיכה במלחמה בתאונות הדרכים, אולי אנשים יתחילו להבין שסוג הרכב הוא לא חלק מהמשוואה.
נועם.
לצערי (אולי לשימחתי) לא שמעתי את שיח האיוולת בגלי צה"ל.
עלינו להודות כי ג'יפ הנו רכב מסוכן (אני כיום נוסע בסופה) יותר מרכב פרטי בשל מרכז כובד גבוהה פגושי ברזל משקל עצמי ומה לא. אבל!!!! לא הרכב נוהג את עצמו כאם הנהג ואני מאמין שרובנו נפגעים מאותם פוחזים שנדמה להם כי הנעה כפולה היא ערובה לאחיזת כביש משופרת ואני מניח כי אלו גם אותם אחדים שינשאו את השם וורן בגדול וכמובן איזו כננת 9 טון על סמוראי כאשר אין להם מושג מה לעשות איתה.
אני נמנה על ציבור הנהגים שמקפיד על חוקי מדינתנו ויותר מזה אני משתדל לקחת מקדמי ביטחון תוך ניצול יתרונות הרכב כגון ראות משופרת בשל הגובהה וכמובן מסגל לעצמי נסיעה חסכונית ובטוחה( ואיטית ).
באשר לקורסים יש לשנות את שיטת לימוד הנהיגה בארץ וכמובן להתחיל חינוך לתעבורה בארץ (אני מורה ואני מנסה להחדיר לדור ההמשך את חשיבותה של זהירות בדרכים) וכמובן עבודה על המנטאליות של בני ארצנו העצבניים.
בברכת לילות יפים לאור לבנה באיזה ג'אבל נידח (רק אנחנו יודעים מה זה) ינון משפחתו ויוסף הפטיש העברי
ג'יפים הם לא מסוכנים אלא חלק מהנוהגים בהם הם הם המסוכנים. ממש כשם שכלבים הם לא מסוכנים אלא חלק מהבעלים שלהם. אפשר להמשיך ולהקצין שגם סכין אינה מסוכנת אלא מי שמחזיק בסכין כדי לדקור את האחר הוא המסוכן..
כמעט בכל דבר יש את "הסיכון הטבוע בו" מטיבו ומטיבעו הבעיה היא לא בחפצים או ביצורים שבשליטת האדם אלא באדם עצמו.
על כך כולם מסכימים.
צחי
אני אחד מאותם האידיוטים שחושבים שהחוק הגורף האוסר על גידול "כלבים מסוכנים" הוא דבר הכי מטומטם שיש..
בעניין הספציפי הזה..אני שמח שאנו חיים במדינה שבה מאד קל לצפצף על החוק..חוק איסור גידול הכלבים המסוכנים הוא עוד אחד מהאותיות המתות שבספר החוקים ושאף אחד לא אוכף אותו...רק פתח לוח יד שנייה וראה כמה גורי כלבים "מסוכנים" מוצעים למכירה.
כל הפיתרונות הקלים של איסור גורפים לא יפתרו דבר....לדעתי הפיתרון היחידי שיפתור הרבה רעות חולות במדינה הוא אחד ויחידי חינוך, חינוך ועוד פעם חינוך...רק כך עולי בעוד דור או שניים יהיה כאן יותר טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
רק כך עולי בעוד דור או שניים יהיה כאן יותר טוב.
שלמה נראה לי חסרה לך ר בנבואה....
דור או דרור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בעניין הספציפי הזה..אני שמח שאנו חיים במדינה שבה מאד קל לצפצף על החוק..חוק איסור גידול הכלבים המסוכנים הוא עוד אחד מהאותיות המתות שבספר החוקים ושאף אחד לא אוכף אותו...
העניין הוא שמראש אתה עבריין. נאכף או לא נאכף.
הבעייה היא שברגע שקורה משהו (נניח נשיכה במקרה הנ"ל), אתה אשם מראש, כי אתה עבריין !
ולא משנה שנקטת את כל האמצעים הנדרשים ע"פ חוק, ומי שננשך הוא בכלל גנב שנכנס אלייך הבייתה בלילה.
אותו דבר יהיה עם ג'יפים.
ברגע שזה לא יהיה חוקי, וגם אם זה בכלל לא ייאכף,
אם תיכנס בך נהגת, שרק קיבלה רשיון, ואולי לא נתנה לך זכות קדימה (כי היא בדיוק כיוונה את הרדיו תוך כדי שהיא מסתרקת)
אתה תהיה אשם, כי מראש אתה עבריין !
(ונא לא להיכנס לעניין הכלבים יותר, זו רק הייתה תגובה דוגמא, ואין שום כוונה להתדיין על החוק הנ"ל, או על נשיכת גנבים באמצע הלילה. ולא, זה לא משנה אם הנושך הוא בן-אדם ולא כלב)