כזאת.
שימשה כרכב מפקדים.
מה שמגניב בה בה זה שניתן להסב כל חיפושית לדבר כזה.
Printable View
כזאת.
שימשה כרכב מפקדים.
מה שמגניב בה בה זה שניתן להסב כל חיפושית לדבר כזה.
אחת הבעיות הגדולות ביותר של הגרמנים במלה"ע - 2 הייתה סוגי הרכבים. לאחת הדיביזיות שיצאה למבצע ברברוסה היו 189 !!! סוגים של רכבים (כולל נושאות גייסות, לא כולל הטנקים). סיוט לוגיסטי של חלפים. אחרי כמה חודשים בטונדרה, רוב המכוניות נגררו בידי סוסים וחיילים. בעורפה של סטלינגרד השאירו הגרמנים בנסיגתם גוויות של חצי מליון סוסים.
הקצינים הגרמנים נהגו ליצור כל מיני דגמים פיינשמקריים ושיגעו את יצרני הרכב. לכל עניין יוצר משהו מיוחד. הכלי הזה, שיש לו תפיסה מקסימה אבל אני לא רוצה לחשוב כמה פועלי כפייה יהודים ואחרים מתו בשבילו, עושה רושם כאחד המיזמים האלה.
אני לא בטוח שהייתי קורא לפעולות של WW , במוו, או של אדם אופל, בזמן המלחמה הזו, "יפות". היצירות האלה נכתבו בדם.
ההנדסה של ההגרמנים יימח שמם תמיד היתה המתקדמת ביותר.
אבל כל דבר שתוכנן בגרמניה בשנים הארורות ההן, יוצר/הורכב על ידי פועלי כפייה.
החל ממדים ונעליים וכלה בטנקים ומטוסי קרב.
זה לא גורע אפילו מ"מ מההערכה ליכולת הטכנית וההנדסית שלהם.
מזכיר לי את היהודים האמריקאים החכמים....
לא יקנו בחיים מרצדס מסיבה לא ברורה(לפי האגדה דיימלר יצרו את התנורים לשריפת גופות) אבל יקנו פורדים למרות שהנרי פורד היה אנטישמי (וגאה בכך) ותמך בהיטלר באדיקות,
GM גם לא היו טלית שכולה תכלת, המשאיות של אופל היו קופי מדוייק של שברולט, עד כך שהיה נפוץ להוריד חלקים מהם לתקן את המשאיות האמריקאיות....
בקיצור, הכל שטויות, כל היצרנים (כרגיל) נהנו והרויחו משני הצדדים,
עזבו אותכם משטויות פרהיסטוריות.
ברוח הצרפתית של השבוע
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1248903591
האמת...הייתי בכיף נוסע בזה ומוכר גלידות לילדים
To call it ugly is JUST WRONG!
כן זה זבל צרפתי, וכן זה יכול לגרום לבחילות בנשים בהריון,ׁ( לפחות למרוקאיות)
אבל.....יש בזה עיצוב, ויש ..... 'jena se qua'
אני מבין למה לבנות כרכרות מאלומיניום שפורק ממטוסים, אבל למה לעזאזל לבנות אוטו שלם מפח גלי? זה פשוט מכוער בטירוף...
אומי 5 - ערכתי את תגובתך בטעות.
מצטער.
אתה מוזמן להעלותה מחדש.
ושוב - סליחה.
דרור.:(
וזה בערך העתיד שצפוי לחיפושית שלי ( עם רישוי )
סבא שלי , ניצול שואה שאיבד כמעט את כל משפחתו (נשאר אח אחד) אמר לי כשקניתי את החיפושית הראשונה " המנוול מת ואתה נהנה מרכב טוב , לי אין בעיה עם זה ", אז יש לי אישור להנות ולהעריך את ההנדסה הטובה שלהם .
אין בין זה ובין לשכוח או לסלוח שום קשר.
חפיף , לא נורא , אני מתאר לעצמי שאתה לא הכי מרוכז היום ....
מה שרציתי לכתוב לך זה שבכל זאת יש קשר ברור אחד בין הצורר ימח שמו וזכרו לבין החיפושית.
היטלר היה צייר מתוסכל. עוד כשהיה צעיר ודלפון, הרבה לפני שידע שהוא הולך להיות פיהרר ולגרום באופן ישיר או עקיף למותם של כמעט 60 מיליון בני אדם, הוא היה מצייר כל מיני תמונות נוף קיטשיות ומוכר ברחוב.
אחרי שעלה לשלטון והחליט לייצר עבור הגרמנים את "מכונית העם", הוא זימן אליו את פרדיננד פורשה (שאז עוד עבד במרצדס), שירבט לו על דף נייר את ה"גיבנת" המפורסמת והורה לו לתכנן דבר כזה בדיוק. בנביחות בשפה הגרמנית זה בטח נשמע יותר דרמטי.
וכל השאר היסטוריה.
דעתי על החיפושית כדעתך. המכונית של כל הזמנים.
כבר היו לי שתיים, ומה שקרה היום לסופה שלי אולי מזרז את בואה של חיפושית שלישית... רפליקה של Type-82 (עם צמיגים גדולים ומתלים טובים) יכולה להיות מאוד מעניינת כרכב שבילים...
יש לך סימוכין היסטוריים לזה?
כי זו הגירסה ה246 שאני שומע על חלקו של היטלר בתיכנון החיפושית .
לא כל כך מחריד. זה צולם בצרפת אצל חברים והסיטרואן למעלה העלה לי זכרונות...
שלדת RHS דקיקה ומרכב מפיברגלס. מנוע דיזל חד צלינדר וגיר וואריאטור.
אם כבר אתם בשיעור הסטוריה, דרור ואומי, אז חשוב לזכור שהחיפושית קיימת היום בזכות האנגלים. איך זה? הדגמים הראשונים נבנו לפני המלחמה, ואז המפעל הוסב לייצור חלקי מטוסים. עד סוף המלחמה נבנו כמה מאות פולקסווגנים בלבד, ששימשו כאבי טיפוס עבור מפקדי הצבא. עם כיבוש גרמניה בנות הברית השתלטו על המפעל, והכוונה המקורית היתה לפרק אותו ולשדוד את המכונות. המושל הצבאי האנגלי של החלק ההוא של גרמניה, חשב אחרת. הוא סבר שחשוב לשקם את המפעל כמפעל מכוניות, כשכוונתו המקורית היתה לספק מכוניות בזול לכוחות הכובשים שמסתובבים באירופה. המפעל נוהל על ידי הממשל הצבאי, והתחיל לייצר חיפושיות. בשלב מסויים עבר לשליטת הממשלה המקומית, והשאר, באמת, הסטוריה.
(אם אתן רוצים אני יכול להרחיב, אבל אני חושב שזה לא ממש עקרוני)
אסף.
אני לא בטוח שזה השירשור המתאים לפתח את הדיון הזה .
מה שבטוח ששלושתינו מסכימים שזו לא יצירה מחרידה ....
אסף , אכן החיפושית ניצלה דווקא בזכות הבריטים והפועלים שנותרו , שעבדו במפעל בלי גג (עקב המלחמה ).
אני באמת מעוניין למצוא מקור רציני שמתאר תכלס את הקשר בין היטלר לחיפושית , מה באמת היה או לא היה שם .
בנתיים לפי ספר על התקופה שקראתי, היטלר נתן פוש לרעיון אבל לא ממש היה קשור.
אבל הספר לא עוסק ממש במחקר של היסטורית הרכב אז אי אפשר ללמוד מזה הרבה.
תפתחו שרשור נפרד על ההיסטוריה של החיפושית חברים. יש לשמור על הסדר והמשמעת!
ועכשיו, למשהו שונה לגמרי. לא 4X4, אבל גם לא עונה לשום הגדרה אחרת:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1249928477
מי זה שם בתוך הקסדה? הסטיג?....:mrgreen:
נראה כמו פורמולה-הודו:D