אתה רואה, אני לומד מהר - תודה רבה לך יא בן זו.....
Printable View
מה ברוך אתה מנסה להתחרות בעצמך(בטרופיטראק)?
ברוך, תתקין דיבורית. יש קנס וגם נקודות על דיבור בסלולרי באוטו בלי דיבורית.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...3&d=1235512310
אסף.
תגיד, ברוך, לא מתחיל להיגמר לך המקום בסדנה?:twisted::twisted: אני מתחיל להבין למה שחטת בסוף את החרגול...
הלוואי שעוד מתחרים כמוך ינפיקו עוד רכבים איכותיים לתחרויות הן לראלים והן לעבירות כמו עידו כהן איציק מיני ועוד
שאלה מאחד שלא ממש מעורה בעולם רכבי השטח - הרכב חייב להיות כזה גדול פיזית?
הרוחב פשוט עצום!
מוטי
כן, מסיבות תכנוניות שאתה לא יכול לדעת ולא יכול לראות בשלב הזה.
אני מניח שהדברים יתבררו בהמשך.
אגב הטרופי טראק הכתומה שלי כמעט באותו רוחב - כ 5 ס"מ פחות, אבל אתה לא רואה את זה בגלל שהרכב כבר מושלם עם כל המערכות.
גם זה, כשיתמלא במה שצריך, לא ייראה כזה רחב.
וגם אם כן, לא נורא...:cool:
לא חייב להיות כזה גדול, אבל יכול ;)
הרוחב המותר על פי תקנון הFIA הוא 2.20 לרכב כזה - אבל זה רוחב כולל, חיצוני מקצות הגלגלים (או שמה המראות?). פה ברוך בנה כלוב התהפכות ברוחב 2.20, רוחב שלדה יוצא דופן שלא מעיד על הכלל. אם אתה מסתכל על טרופי טראקס אמריקאי אופייני, מבנה הכלוב עצמו לרוב לא יותר רחב מ1.80 בתצורה הזאת שבה הגיר והמנוע חודרים לתוך תא הנוסעים. אני מבין שגם זה ענק בעינייך...
יש כמובן אסכולה שונה לגמרי של בניית רכבי שטח עם מנועים אחוריים וטרנסאקסלים - באגים מה שנקרא - שהם באופן טבעי קטנים משמעותית.
לגבי הרוחב, ומיקום הנהג.
הנהג יכול לנהוג יותר מהר כאשר הוא קרוב יותר למרכז הכובד של הרכב, וקרוב לציר הגלגול של הרכב. כשאתה רחוק מהם, אתה יושב על "מטוטלת" וכל טילטול/ נדנוד/ גלגול מורגשים עם הגברה. ככל שאתה רחוק ותר, ההגברה גדולה יותר. ככל שהנהג סופג יותר אנרגיה, הוא נוהג יותר לאט. לכן גם במכויות מירוץ גדולות (טרופי-טראק), תא הנהג קטן.
אסף.
הוא לא רק שוקל, יש משקל ויש משקל - קילו רחוק ממרכז הכובד שוקל יותר מקילו קרוב ;) מה שנקרא מומנטי אינרציה.
אולי זה רכב לשלושה ?!:rolleyes:
אל תכעס מוטי, אבל זה שאתה לא מבין, לא אומר שאין סיבה לדברים.
אתה פשוט לא רואה את הסיבה ומסתבר שגם אתה גם שבוי באידיאולוגיה של חיסכון במשקל,
לפיה המשקל הוא חזות הכל, והבונה צריך קודם כל וככלי עבודה ראשון,משקל נייד שבו ישקול כל חלק וחלק.
אבל את הדיון הזה כבר סיימנו, ואני לא מעונין להמשיך אותו בשרשור הזה של הפרוייקט הנוכחי שלי, אלא אם תרצו לפתוח שרשור עקרוני בנושא זה.
רק לצורך הדוגמא - ברווח שבין הגיר לשילדה, יעבור דרייבשאפט קבוע, ומה לעשות, דרייבשאפט צריך מקום. אם אתה בונה כלי רכב, היית צריך להבין את זה מייד ממבנה מערכת ההינע ומיקום הטרנספר.
חוץ מזה, הנהג לא יושב במיקום שבו אני מדבר שם בטלפון אלא הרבה יותר קרוב למרכז הרכב.
תנסה לצאת קצת מהקופסא של מה ש"נכון, ידוע, מקובל וברור" ותחשוב קצת אחרת. אם לא, לא תוכל להבין שום דבר ברכב הזה, וההפתעות כאן יהיו גדולות ורבות.
והנה עוד דוגמא לחשיבה קונבנציונאלית - אתה יוצא מנקודת הנחה שהקילו המרוחק ממרכז הכובד הזה פועל בהכרח לרעה בכל מה שקשור לסוגיית הגלגול של הרכב.
ואולי כאן הוא דוקא מכוון ומנוצל לטובה??
את זה אתה לא יכול לדעת מכיוון שאתה לא יודע דבר על מערכת המתלים ועל מבנה הרכב, ואני לא יכול בשלב זה לומר על כך דבר.
מה שאני רוצה לומר, הוא שמי שחושב שמדובר כאן ברכב רגיל או בעוד רכב מירוץ במבנה מוכר, טועה וחושב לא נכון, ולכן שופט את מה שהוא רואה באורח מוטעה לחלוטין.
ימים יגידו - את זה, אגב, אמרתי גם על הטרופי טראק, שספג לא מעט ביקורת רעה וחיוכים "טובים", ונדמה לי שהימים(לפחות בינתיים) "מגידים" דברים יפים.
ברוך, כתבתי את התגובה הקודמת שלי בנימה די משועשעת וש לי את ההרגשה שהיא לא התקבלה כמו שהתכוונתי.
Your mother is forgiveness, או בעברית, עימך הסליחה ;).
לגבי האידיאולוגיה הקשורה במשקל, אני לא אחטוף את הדיון לכיוון שאתה לא רוצה ללכת בו (שרשור שלך, תרוויח!) אבל ניתן לומר שמי שבונה רכב של 500 ומשהו קילו להתחרות בקטגוריה שבה רוב הרכבים שוקלים צפונית לטון מאמין בהחלט שלמשקל יש תפקיד חשוב בביצועי הרכב.
אם זו הנוסחה המנצחת או אידיאולוגיית שווא נגלה מתי שהאוטו יהיה מוכן לתחרויות.
מוטי
לדעתי, לא שהיא מלומדת או שלמישהו אכפת ממנה, צריך לראות את המכלול הכולל.
דבר ראשון, הרכב לא יהיה בנוי כמו TT רגיל. המון אלמנטים ששוקלים המון פשוט לא יהיו ברכב. כמובן מבלי לפגוע ולו בעשירית מהבטיחות.
חוץ מזה, עם המנוע שיש לו שם, גם אם הרכב היה שוקל 3 טון (להזכירכם שפאג'רו מצוייד ומאובזר לא שוקל הרבה פחות) אז עדיין היחס משקל/כ"ס יהיה מעולה ועובר הרבה רכבים אחרים.
זו לא חוכמה גדולה להסתכל רק על אלמנט אחד ולחשוב שהבנתם את הרכב ואתם יודעים הכול. צריך לראות את הרכב גם כמכלול וגם בפרטני. לא תמיד מה שנראה לכם רע בפרטני לא יעבוד מעולה כמכלול.
זו דעתי כמובן וכמו החתימה...ט.ל.ח