חוזר: ריתוך - שאלה / מסקנה / חוו"ד
ציטוט:
לדעתי בדיוק ההפך! לפחות בהתחלה.
החום הגבוה + עוד אמפר יכול לגרום לחורים רציניים.
מצד שני אסור לו להיות נמוך מידי.
עדיף לך לייצר חור מלייצר ריתוך שנראה טוב אבל הוא חלש, ההגיון ברור - את האחד אתה רואה, את השני לא. אפילו רצוי באימונים להגיע למצב שאתה מחורר את החומר כדי לדעת איפה הגבול שלו, של התנועה ושל ההספק. שים לב, באימונים ולא בריתוך עצמו, אליו אתה כבר מגיע מאומן.
אם תחליש את האמפר, אולי היכולת שלך לרתך ריתוך רציף שנראה נורמלי תעלה, אבל הריתוך לא יחדור לחומר עצמו ויהיה חלש ביותר.
אני שוב פעם מזכיר את נושא הבטיחות בריתוך. תלבש חולצה ארוכה ועבה, מענסיים שמכסים את הקרסול והנעל ולא רואים את הגרב, חולצה בתוך המכנסיים - שלא תיהיה רפוייה, אם אין לך חולצה ארוכה עם צווארון אז תכרוך סביב הצוואר איזה בנדנה או מגבת, שלא יהיה חשוף, כמו גם שיכסה את הראש עד הסוף; ככה כשאתה באוברהד המתכת נופלת עליך, היא תגיע לכל מקום וזה כואב.
לי אישית יש כבייה עגולה בקוטר 2 מ"מ מתחת לקרסול, כי חתיכה של ברזל עוד במצב נוזלי נכנסה לנעל כשהייתי עם מכנסיים ארוכות. שיכסו את הקרסול! חודש שלם לא יכלתי לדרוך על הרגל שלא לדבר על לעבוד.
אין נושא שנכתב בדם אדום יותר מהנושא הזה.
למה לא להשאר עם אותו אמפר שהריתוך בתאוריה "אותו דבר רק הפוך ", כל עוד שומרים על תנועה נכונה ומרחק נכון אני לא רואה סיבה להעלות את האמפר.
אם מדובר על + 5- 10 אמפר אני מסכים בהחלט בגלל הריתוך ההפוך, אבל יותר מזה לא חושב.
אתם מנוסים לכן אם אתם אומרים להגדיל את האמפר אני מעדיף ללכת עם העצה במקום ראש בקיר.
ברור לי כל עניין הבטיחות, אני ארכוש כפפות עם שרוולים ארוכים משום שעיקר הנזק יהיה באזור כף היד-זרוע, וכמובן ביגוד מתאים.
אם תצטרך עזרה בהפיכת האלמנט אני אשח לעזור.
כשרק קניתי את הקסדה שלי היא היית היחסית בסדר. ראיתי מה אני מרתך, הבורר חסימה פעל.
היום הוא כבר כנראה לא משפיע ועל מנת לראות משהו אני צריך לעבוד במקום יחסית מואר ו/או לשחק עם תצורת הקסדה על הראש.
אם אתה רוצה לנסות ולראות למה אני מתכוון אז צור קשר, זה יהיה חייב להיות עד סוף השבוע כי אחרי זה אני כבר לא יכול לארח אנשים לסדנא החדשה שלי.
דבר נוסף, אם תחליט על קסדה אלק' אז תבחר בזו שיש לה חלון הכי גדול ותקנה כמה משקפים רזרביים, הם נשרטים יחסית בקלות ומתלכלכים מאוד.
תודה רבה מיכה אבל אני רואה שאתה מהמרכז ואני גר בדרום.
אולי בהזדמנות אחרת....
שימו לב!
מסתובבת פירמה סינית בשם SWAG או משהו כזה, אלקטרודות בחצי מחיר.
ב 2 מילים...
ג-ו-ע-ל נ-פ-ש
לא להתקרב.
חרא של מוצר והגזים אחרי הריתוך עשו לי כאב ראש רציני!
מאוד לא בטיחותי!
יש לציין שאני ריתכתי עד עכשיו עם חברה ( איטלקית? ) בשם MAGMA, מאוד מרוצה וממליץ בחום.
יש לי "עסקים" בדרום במהלך חודש הבא, איזה שישי שבת.
אם אתה תהיה קרוב לאיפה שאני אהיה אז אוכל לבוא לכמה שעות לנסות לעזור לך, כנראה בשעות הערב.
קניתי 5 קילו אלקטרודות של חברה גרמנית כלשהי, עלה 70+ אבל קניתי ממקום יחסית יקר.
מחר אני מקווה ללכת לבדוק את הפירמה. לא רע בכלל.
שם החברה הוא לא SWAG
אלה SWEC
כמובן שתוצרת סין.
ה"באגי" כבר הפוכה, אבל תודה רבה בכל מקרה!
הבעיה הייתה יותר הפיכת השלד במקום הנתון ולא המשקל שלו, כמה אנשים והכל הסתדר.