1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: דיון מרוכז - מערכות מים אפורים בבתים פרטיים.
אני קורא את התגובות של אלו שמחפשים תירוצים למה לא לעשות ופשוט לא מאמין אז כנראה שאני צריך להשתמש בנשק כבד יותר כדי לשכנע אתכם. הנה תמונה ראשונה מהגינה והפעם שומר שגדל על מים אפורים. גם יפה וגם היה מאד טעים עם שמן זית ולימון.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1242155959
בנוגע לטיהור - קיבלתי הפניה לאתר של המשרד לאיכות הסביבה בו מדברים על הסכנה במרכיבי אבקות הכביסה לקרקע ולחקלאות:
השפעות הבורון
http://www.sviva.gov.il/Enviroment/b...ty&enVersion=0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
אני אענה לך לפי הסעיפים שלך:
1. אין כדאיות כלכלית אם אתה קונה מערכת. בתור אחד שהחזיק גרוטאה גדולה ומיותרת לא תהיה לך כל בעיה לבנות אחת.
2. אם תשתמש בסבונים
ביולוגיים, כלומר פריקים אין לך שום בעיה להשקות כל דבר. המעבר לסבונים כאלו הוא קצת יותר יקר (סבון כלים למשל עולה כ-3 ש"ח יותר לבקבוק שמחזיק אצלי כחצי שנה, הטבליות הביולוגיות למדיח עלו כמו הרגילות).
3. משרד הבריאות, כמו כמו משרד ממשלתי אחר, קצת אטום לרעיונות "אחרים".
אתה מוזמן לגלוש לכאן:
http://www.eretzcarmel.org/ אצלו יש מערכת פשוטה ביותר ועובדת ואין לי ספק שהמחקרים שלו בתחום האקולוגיה הם מהמעמיקים שאפשר למצוא.
אל תוותר על זה בשלב הבנייה, גם אם לא תעשה מחזור מים עכשיו שווה לך להפריד בין הצנרות (זה לא יקר יותר מטיול ליומיים לדרום בריאו).
בקשר לפגיעה בצמחים קראתי על עוד מחקר פה.
http://www.hametaher.co.il/index.php?option=com_content&view=articl e&id=71&catid=14&Itemid=1
זה נראה די אמין. מה שמפחיד זה מה שקורה לחסה.
לפי מה שכתוב, נעשה מחקר ע"י נציבות המים ותוצאותיו קשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
העיסוק של כולם בנושא - מדהים, כל הכבוד!
ובנושא קולחי מכונות הכביסה - כדאי לשים לב לעובדות :
1. ריכוז הבורון בנוזלי ובאבקות כביסה נמצא בפיקוח כבר שלוש שנים ובמוצרים הקיימים היום בשוק - אין כל סכנה בשימוש
2. בנוזלי כביסה ובאבקות 'ומפקטיות אין תוספת מלח - אין כל בעייה בשימוש
3. מלחי זרחן אורגני - הם תוספת דשן מבורכת למירב הגידולים.
4. מכונת כביסה במחזור של שלוש שטיפות צורכת כ 100 ל' מים, במשפחה של ארבע נפשות = כ 500 ל' בשבוע.
אם מזרימים את הקולחים מיידית - אין כמעט בעייה של חיידקים או ריח.
אני בונה מערכת המורכבת מחבית 200 ל' , משאבת ריקון של מכונת כביסה, בקר (מלא-הפעל, ריק- כבה) וממטרת סביבון ללא פיה על הדשא. השקייה רק בלילה.
נראה מה יהיה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
לי זה דווקא לא נראה אמין, במחקר מדעי אין סימני קריאה (!) וכותרות מפחידות. וכמובן שמדובר על אתר מסחרי של חברה שעוסקת בהנדסת מים, כך שעל פניו יש להם אינטרס להדגיש את הסכנות שבהשבת מים ביתית לא מקצועית. יתכן מאד שהם צודקים - אבל מראש זה הופך את הטענות ללא אמינות.
אני לא אומר שהמחקר המקורי של נציבות המים לא אמין - אני אומר שנראה שהציטוטים והדגשים שהובאו נבחרו מתוך כוונה. אין שם קישור למחקר עצמו (לא מצאתי).
שלום רב,
אצלנו מותקנת מערכת למיחזור מים אפורים, רוב ההכנות למערכת נעשו בשלב הבניה אולם מאז בוצעו מספר שינויים ועדכונים.
בבית של שלוש נפשות ואחרי מעקב של שנתיים ניתן לומר על המערכת מספר דברים:
1. היא עובדת, הצמחיה דשא ועצי הפרי אוהבים אותה.
2. היא דורשת תחזוקה וטיפול שוטף, אפילו יותר מהג'יפים שלנו, פעם פעמיים בשבוע חייבים להסתכל עליה ללטף אותה ולשיר לה.
3. כמובן שבבית משתמשים באבקות כביסה, סבוני כלים ושמפו הניתנים לפרוק (לסבון גוף טרם נמצא פיתרון טוב).
4. היא חוסכת, בבית של שלוש נפשות + חייל צריכת המים הממוצעת ירדה מ- 30 קוב לפחות מ- 10 קוב.
5. בבניה עצמית, עם שימוש בחומרים ממוחזרים (משאבות משומשות, אמבטיות משומשות) המערכת עלתה כסף רב, למרות החסכון החודשי שהופך להיות ניכר ולמרות הגינה המלבלבת, קשה להגדיר את העניין ככלכלי, הוא עדין יותר ערכי.
המערכת בנויה משלושה חלקים:
1. מערכת לטיפול במי גשמים.
2. מערכת למיחזור מים אפורים - מקלחות וכיורים.
3. מערכת ל"מיחזור" מים אפורים - מטבח (כיור ומדיח).
מי גשם:
עקב בעיות שיפועים בחצר כנגד הרחוב, בחצר נחפר בור חלחול המנקז את שטח החצר וחזיר מים לאדמה (במקום לשטוף איתם את מערכות הביוב השכונתית...), על גג הבית (גג שטוח, קומה אחת) הוצבו מיכלי אגירה (8 קוב, ועוד היד נטויה). המים עולים חזרה לגג לאחר שירדו למפלס הרחוב ע"י משאבה. כיום המים משמשים להדחה באסלות.
מקלחות וכיורים:
המים מועברים למערכת מחזור "אגן לח" שלוש ברכות מים (אמבטיות ממוחזרות) בתוכן טוף וצמחי מים, המים נאגרים ופעם בשבוע (בהתאם לכמות הנאגרת) ניתן להשקות את הדשא בהמטרה (דורש משאבת לחץ). אין בעיות ריח והדשא שותה בשקיקה היות והוא לא מקבל מים אחרים, בריכת דגים קטנה שותה גם היא מידי פעם ולא שמענו מהם תלונות...
כיור מטבח ומדיח:
כמות החומר האורגני והשומנים שמגיעים מהמטבח גדולים למדי ולמרות שבטרם נכנסו המים ל"אגן הלח" הם עברו במפריד שומנים, הם יצרו בעיות ב"אגן הלח", הפרדנו את המים וכיום הם זורמים (באמצעות משאבה) באופן ישיר לעצי פרי, סביב העצים נחפרו גומות מתאימות שמולאו בגזם, הגומות מונעות הופעה של ריח וברחשים למינהם (אצלנו כל הגזם נשאר בתחומי החצר, חלק לקומפוסטר וחלק לחיפוי הגומות).
מי שמעוניין להגיע ולראות מוזמן ליצור קשר בה"פ.
אזור המרכז
Nash
Nash שלום,
תוכל להרחיב יותר לגבי הטיפול השוטף? הגדרת אותו כיותר מאשר לג'יפים, פעם-פעמיים בשבוע... בתור אחד שבקושי מוצא זמן לג'יפ, זה נראה לי משהו שאין סיכוי שאעמוד בו.
אם תוכל לפרט יותר, כולל תמונות, כאן בפורום, אני חושב שכולנו נודה לך.
היי,
ייתכן וקצת הגזמתי, להסתכל עליה, ללטף אותה ולשיר לה, זה עדיין לא כמו להחליף לבגדי עבודה ולעשות טיפול 10,000 בחניה...
כל מה שאני כותב עליו נכון למערכת אצלי, אני מניח שלכל מערכת יהיו את נק' התורפה של עצמה. אצלי, במערכת יציבה, יש שלושה חלקים שדורשים יחס אישי:
"האגן הלח" - צמחי המים שתוכו דורשים דילול נכון ובזמן. זה תלוי במזג האוויר ובטיב המים הנכנסים, ללא דילול נכון השורשים רצים מאוד מהר וצ'יק צ'אק סותמים צינורות או פשוט תופסים נפח גדול והטוף פשוט נשפך מהבריכה.נראה לי שזה נדיר, המשמעות של זה: לעקור הכל, לנקות את הטוף (לא ליזרוק, אנחנו בקטע של מיחזור..), למלא את האמבטיה חזרה, לשתול את צמחי המים חזרה ולחכות שבועיים שלושה עד שהבריכה תתחיל לעבוד כמו שצריך.
להקביל לעולם הג'יפים? לא החלפת שמן בזמן, ועכשיו עושים אוברול למנוע...
במערכת של כיור המטבח והמדיח - המים אצלי זורמים ישירות לעצים, כששמים מחבר T בצינור המים לא מתחלקים בדיוק חצי וחצי ולעצים מגיעות כמויות לא שוות של מים, בקצה כל צינור צמוד לעץ התקנתי ברז שנועד לעזור לווסת את כמות המים שמגיעה, פעם בשבוע צריך לעקוב ולראות מה מצב העצים ולשים לב מי מקבל יותר מים ומי פחות.
בעולם הג'יפים? להתכופף ולראות איזה אם יש נזילת שמן חדשה.
המערכת אצלי עדין לא מחוברת למחשב הגינה הרגיל, ההשקיה היא ידנית וכל השקיה של הגינה היא יזומה (פתיחה וסגירה של הברזים).
בג'יפים? ידני או אוטומט, מה יותר טוב בשטח ???
תמונות בעתיד
Nash
nash שלום,
את נושא החלוקה לעצים שאינה שווה,אתה יכול לפתור באמצעות חיבור-צינור עם טפטפות מווסתות(אתה בונה לולאה או שתיים מסביב לעץ על מנת שתהיה לך כמות ספיקה מספקת)לחלופין אתה יכול להשתמש במתזים.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
nash שלום,
את נושא החלוקה לעצים שאינה שווה,אתה יכול לפתור באמצעות חיבור-צינור עם טפטפות מווסתות(אתה בונה לולאה או שתיים מסביב לעץ על מנת שתהיה לך כמות ספיקה מספקת)לחלופין אתה יכול להשתמש במתזים.
דרור הראל
מתזים במערכת ללא לחץ?
המים בעצים הם ללא טיפול וההבדלים בזרימה נובעים לדעתי לא רק בגלל ה T יים אלה גם בגלל חתיכות מזון שנתקעות ונדבקות ומשנות את הזרימה בצנרת.
טפטפות, אני מניח, מועדות עוד יותר לסתימות.
בנוגע למתזים, למרות שיש משאבה, ויש לחץ, הריח, הו הריח, כל השכונה תיסבול.
Nash
אייל , הזכרת את ארץ כרמל : "אתה מוזמן לגלוש לכאן: http://www.eretzcarmel.org/ אצלו יש מערכת פשוטה ביותר ועובדת ואין לי ספק שהמחקרים שלו בתחום האקולוגיה הם מהמעמיקים שאפשר למצוא"
מכיוון שעבדתי איתם איזה תקופה עם הדיפנדר שלי להובלת עגלת הקומפוסט (אנחנו גרים באותו ישוב), ואני מכיר את הנפשות הפועלות - המערכת שלהם באמת עובדת יפה, יש מצב שאם יש התעניינות , אני אולי יכול לארגן סיור קצר במקום לראות איך המערכת פועלת ...
אמיר.
הנושא מעניין מאוד ואין ספק שהשרשור יהיה לי לעזר ביום שהתחיל לבנות את ביתי
עד אז אני מקווה שאתם תצברו מספיק נסיון.
הנה כתבה ששודרה בערוץ 2 "תוכנית חיסכון" בנושא מים אפורים ועמדת המדינה בנושא
http://www.mako.co.il/news-channel2/...62bc121004.htm
דף שמפרט שיטות וחומרים לניקיון ידידותי לסביבה היתרון ברור למערכת מיחזור מים אפורים
ניקיון ידידותי לסביבה
מתוך אוקו ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
ניקיון ידידותי לסביבה הוא השימוש בשיטות ובחומרים שאינם גורמים לנזק בריאותי וסביבתי. הכוונה לחומרים שאינם תוקפים את העור ואת מערכת הנשימה, ושמערכות אקולוגיות יכולות לפרק אותם בקלות כחלק ממחזור אקולוגי קיים. הנושא כולל שיטות להקטנת שימוש בחומרי ניקיון, שיטות לניקוי קל וטבעי, חומרי נקיון טבעיים וכן מוצרים מסחריים.
שימוש בחומרים ובשיטות אלה מאפשר להקטין בעיות של זיהום מים, ומקל על טיהור ושימוש במים אפורים ועל ידי כך לחסוך כמויות גדולות של מים.
הפחדתם אותי עם הנושא של זיהום הקרקע ובכל מקרה העברת המים מהמקלחת לדשא לא חוסכת כלום בחורף, וההשקייה לדשא היא לא אופטימלית עקב הלחץ הנמוך, אז ביצעתי שינוי:
עשיתי מערכת שלוקחת את מי המקלחת ומעבירה אותם אל הניאגרות בחדרי השירותים.
חבית שאליה נאספים המים לאחר סינון ברשת גסה ללכידת שערות שעלולות אולי לגרום לבעיות במשאבה.
משאבה בחבית שמרימה את המים לפח קטן שממוקם גבוה, מפוקדת ע"י מצוף שנמצא בפח הנ"ל.
מהפח המים יורדים בגרביטציה אל הניאגרות.
במידה והחבית כמעט מתרוקנת יש בתחתית שלה מצוף של ניאגרה שמזרים אליה מים מקו המים השפירים.
סה"כ עלות של כ1000 ש"ח.
המערכת עובדת כבר יומיים. מעניין אותי לראות מהי צריכת מי הניאגרות ביחס לכמות מי המקלחות ואני עוקב אחרי המפלס בחבית. אם אני אראה שיש עודף או חוסר יכול להיות שאני אשנה משהו.
בינתיים אנחנו מרוצים מאוד. יש לזה חסרון שמילוי מלא של מיכל של ניאגרה לוקח כ15 דקות, אז אי אפשר לעשות שטיפות תכופות, אבל בינתיים זה לא יצר שום הפרעה לאף אחד, וממילא הפח אמור בהמשך להגיע למקום גבוה יותר, שייצור לחץ גבוה יותר ויוכל לספק מים גם לניאגרה בקומה העליונה. בינתיים שמתי את הפח במקום נמוך יחסית לצרכי דיבוג של המערכת במקום נגיש יותר.
חנן,
אם כבר יש לך משאבה,למה אתה לא יכול להשתמש בה ע"מ ליצור את הלחץ וכך לא תצטרך לחכות 15 דקות?
אין איזה פקד תת לחץ שיכול לתת פקודה למשאבה כשיש דרישה?
אם לא, אז אולי כדאי להשתמש במשאבה כמו ש\יש לי במיכל המים בטנדר, שעובד ע"י תת לחץ
יוני
אני מניח שזה אפשרי. אתה מוזמן לנסות.
חוץ מהעלות של פרסוסטט נוסף, לא יהיה הבדל גדול כי מדובר במשאבה של 0.6 באר, ואת הפח אני מתכוון לשים מעל התקרה של הקומה השנייה. זה יתן לקומה התחתונה, שהיא השימושית יותר, לחץ של 0.45 באר ולקומה העליונה לחץ של 0.2 באר. כרגע הלחץ הכבידתי הוא רק 0.1 באר, אז בוודאי שהמצב ישתפר מאוד (לא שכרגע יש טענות, כפי שכתבתי) .
במחשבה שנייה, זה לא יועיל בכלל. אם המשאבה נותנת 0.6 באר אז עד שהיא תגיע לניאגרה בקומה השנייה, הלחץ כבר ירד ל0.2 באר. בקומה התחתונה יהיה 0.5 באר, אז לא הרווחנו כלום.
למעשה, אפילו הפסדנו. עכשיו המשאבה תצטרך לספק לחץ בכל זמן שהמים נכנסים לניאגרה, וזה כאמור זמן ממושך. אם היא תהיה ללא אל-חוזר, אז היא לא תוכל להפסיק בכלל כל זמן שיש כניסה של מים לניאגרה, כי מייד המים יחזרו דרכה לחבית והלחץ ייפול. אם כן נקנה ונרכיב אל-חוזר, אז המשאבה כל הזמן תיכנס ותצא מפעולה.
תגובה לeran4X4(באחור של כמה חודשים,סליחה-מעבר בין יבשות)
ערן לשאלתך-יש היום מערכות השקייה,בעיקר טפטוף שיודעות לעבוד בלחץ של פחות ממטר אחד.ולמעשה ניתנות להפעלה גרווטציונית ומיועדות לאזורים בהם לא ניתן לספק לחץ למערכת-ליד המנחט במגידו יש מערכת יפה של חברת פלאסטרו שמשקה שטח של כ 400 דונם במערכת עם מיכל שגובהו פחות משלושה מטר.
בנוגע למערכת של NASH הוא ציין שהוא משתמש במשאבה,כך שלחץ לא חסר לו כנראה.
NASH בנוגע לחשש מריח,אתה יכול להשתמש בטפטוף מווסת טמון-כזה שאתה למעשה קובר באדמה,בצורה זו המים מגיעים ישר לשורשים,אתה צורך כמות קטנה יותר מאחר ואחוז ההתאדות נמוך יותר-אין ריח,אין צנרת על פני הקרקע.קצת חפירה ויש מערכת מעולה שאם תרכיב נכון ותקפיד על מסנן בכניסה,לא תצטרך להשקיע בה כמעט זמן,למעט אחת לכמה שבועות,פתיחת פתח ריקון ולתת למערכת להישתף. מאחר ואת כל הציוד יש לך,כל מה שחסר לך,זה צינור טפטוף מתאים להכין ממנו לולאות מסביב לעצים,שוחות כפר חפרתה(כך שאני מניח שטוריה יש לך בבית)אז הרבה עבודה אין.
דרור הראל