תגובה להודעה: סופה של תקופה - הסופה הירוקה של דרור נגנבה
אם יש מודיעין שאומר שהרכב עדיין באזור המרכז אז אתה וחברים שלך צריכים להתחיל לרחרך בכל מקום, מוסך, חנות חלקי חילוף באזור שמתעסקים עם גיפים ולנסות לראות אם למישהו אולי יש מידע שיכול לעזור.
סיפור מלפני עשור ו. , בתקופת האופנועים שלי היה לבן דוד שלי אופנוע 750R, לילה אחד הוא מגיע לאופנוע שחנה ליד ביתה של חברתו ורואה שיש לו פנצר בגלגל הקידמי, הוא קשר אותו בכל המנעולים שהיו לו ונסע הביתה, למחרת בבוקר האופנוע כבר לא היה שם, התחלנו לרחרך ולתחקר את כל מי שאנחנו מכירים, היה לי מכר בעל חנות אופנועים שהיה גם מקורב לצד השני של החוק, הגעתי אליו לחנות ושאלתי אותו אם יש לו מידע לגבי אופנוע שנגנב היום בבוקר, הוא שאל אותי מה הדגם של האופנוע, ברגע שאמרתי לו הוא שאל אותי מהיכן הוא נעלם, ברגע שאמרתי לו את האזור שהוא נעלם הוא אמר לי שליפני יומיים היה אצלו מישהו (עבריין מוכר) שבירר עלות של צמיגים ל 750R שלו, ששמע את העלות של זוג צמיגים הוא עזב את החנות, אותו בחור גר פחות או יותר באזור שמימנו ניגנב האופנוע.
בן דוד שלי וחברים שלו התחילו לרחרך שם בכל האזור, בכל חור, מקלט ומה לא, בנוסף בלילה עשו סיורים ליד הבית של אותו בן אדם, יותר מאוחר באותו הלילה אחד מהם שהיה ללא רכב ראה טנדר נוסע אם אופנוע שוכב מאחור מהאזור לאזור יערות הכרמל, ישר הם יצאו לחפש באזור של יערות הכרמל הקרוב לאזור, ואכן אחרי מספר שעות הם מצעו את האופנוע זרוק.
האופנוע ניגנב ביגלל שאותו עבריין (שהוציא את האויר מהגלגל הקידמי), בן בליעל, אפס היה צריך זוג צמיגים ולא רצה לשלם אליהם, למישהו היה את המידע הזה והביא בסוף למציאת האופנוע.
אתה צריך לרחרך בכל חור לראות אם למישהו יש קצה חוט של מידע שיכול להחזיר לך את הסופה, הסיכוי קלוש אבל קיים, ואם הסופה עדיין במרכז הסיכוי נראה לי גדול יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
לדרור, מה שאתה מרמז זה בעצם שהרכב בכלל לא נגנב ע"י בני הדודים הדרומיים, או שהוא פשוט בתחנת ביניים, לפני ההעברה? אני יודע שבמקרים רבים הם גונבים את הרכב, ומחביאים אותו בשטח, בערוצים שאין בהם תנועה, בין עצים\שיחים ואפילו לפעמים תחת רשתות הסוואה (תקניות או מאולתרות), אבל באיזור המרכז-זה מחייב היערכות אחרת, שאולי לא אופיינית להם? אני לא מכיר כ"כ את תחום הרכבים שנגנבים במרכז...
קובי
גם הכלים שמגיעים בסופו של דבר לדרום, לא תמיד נגנבים על ידי הבדואים עצמם.
מה שנגנב ע"י גנבים מהמרכז (יהודים ו/או ערבים - שכחת שיש לא מעט בני דודים כאן במרכז - רמלה, לוד, יפו, המשולש, שטחי איו"ש וכו', וגם ביניהם לא חסרים "צדיקים" שמתפרנסים מגניבות) עובר דרך תחנות ביניים (רהט, לקיה, חורה וכו') וה"לקוח" הסופי של האוטו - זה שגר בפחון ברמת בקע למשל או במאהל בביר הדאג', הוא רק "יד שנייה" או "שלישית" על הרכב מאז שנלקח מבעליו. לעתים קרובות הוא גם משלם עבורו כמה אלפי שקלים, ואז מבחינתו זה בכלל לא רכב גנוב אלא רכב ששייך לו "כחוק" לכל דבר ועניין (מה באמת אומר החוק על מקוריות הרכב, לוחיות רישוי, ביטוחים וכו - לא מעניין אותם בכלל. 20 או 30 ג'יפים יכולים לנסוע על אותו מספר רישוי שלעתים שיך בכלל לאיזו סובארו ישנה).
האמת? אותי מדאיגה יותר הקלות היחסית (צביעה בלבד) שבה אפשר להסב ג'יפ כזה למשהו דמוי סופת-מפקדים צבאית, ולבצע באמצעותו פיגוע חס וחלילה.
דרור,
ראשית המשפט "גונב מגנב פטור" או במקרה שלך "קונה מגנב פטור" לא עובד. כלומר, גם אם מישהו יקנה את הרכב ויחשוב שהמוכר הוא בעל הרכב, אין הדבר אומר שהבעלות החוקית עוברת אליו. בטח לא אם קנה את הרכב במחיר נמוך משמעותית משוויו (אם אני לא טועה זה נקרא "תקנת השוק")
בכל מקרה, בהמשך לסיפור ה 750R שקראתי 2 הודעות מעלי, היום דברתי עם חבר שגנבו לו 750R לפני כחודש, לא חדש אבל משופץ עד היסוד ואהוב מאוד. למחרת בבוקר הוא התחיל לשאול בסביבה, בפיצוציות, בפיצריות, בפנצ'ריות וכו...
ביום השני לחקירה הפרטית שלו, הוא הגיע אל אדם מהישוב שלו שמוכר כ"עבריין צעצוע" שאמר לו שהוא שמע משהו וינסה לבדוק. כעבור שעה ה"עבריין" חזר אליו בטלפון ואמר שתמורת סכם מסויים (כרבע משוויו של האופנוע) ניתן לקנות אותו חזרה מקלקיליה. החבר בליית ברירה שילם, קיבל את האופנוע (כשהכידון שבור אבל כל השאר בסדר).
כל זה בא להראות שלא רק לפני הרבה שנים הצליחו להשיב אופנוע, גם לפני שבועות בודדים זה הצליח. צריך לשאול ולנג'ס ולבדוק ולהסתובב, בעיקר אם אתה מאימין שהוא עוד באזור.
אני בטוח שדרור ניסה גם את זה. אחרי הכל, בחולון לא חסרים עברייני צעצוע...
אני אישית הייתי מוכן לשלם כסף, אפילו לא מעט, כדי להחזיר את הרכב. הבעיה היא, לפי חבר בדואי, שאם הסופה כבר אצל המבריח-הוא לא רוצה למכור אותה. הוא לא צריך את הגרושים שלנו, הוא צריך את ה"סבל" שלי כדי להוביל סחורה, ששווה קצת יותר מהרכב, ממה שהשקעתי בו ומה שהייתי מוכן לשלם, ביחד. קרוב לודאי, שסופה שנמצאת כבר בידיי מבריחי הגבול, לא ניתן להחזירה בדרכי נועם, וההזדמנות היחידה היא בדרך אליהם.
קובי
אני קורא ועצוב.
ומתפלא..
איפה מוצאים את אותם שמכירים את מי שמכיר את ההוא שמכיר את זה ששמע משהו על האוטו ? ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני קורא ועצוב.
ומתפלא..
איפה מוצאים את אותם שמכירים את מי שמכיר את ההוא שמכיר את זה ששמע משהו על האוטו ? ...
בחולון...
לא רוצה להיות פסימי\ריאלי, אבל, כמו שכבר אמרתי בהתחלה, ככל שהזמן עובר-הרכב מתרחק. קשה להפנים את זה, אבל צריך לחשוב על תחליף, כי הסופה ההיא, היפה, המיוחדת והמושלמת, כנראה כבר לא תחזור לידי בעליה...:(
מוות לגנבים, מוות לגנבי הרכב, מוות לגנבי הסופות, מוות לאלה שלקחו לדרור (ולי) את הסופה המיוחדת ההיא...
קובי
סתם להבין מהו עבריין צעצוע ולמה שהוא לא יכלל ברשימת החיסול
היום הוא צעצוע ומחר הוא תכשיט שאני צריך להאכיל בכלא ולבסוף או שהוא מת או שהוא מתקדם בסולם הדרגות.
[QUOTE=kobiarava;259198]ארז, אם אתה בונה על 50 יח' מוזמנות מראש, מהרשמה כאן בפורום, אתה יכול לרדת מזה כבר עכשיו. אפילו קבוצת רכישה של 10 אנשים קשה עד בלתי אפשרי לארגן, ובטח כשמדובר על מוצר שאף אחד לא מכיר, לא ראה ולא יודע איך ואם הוא עובד. אם אתה רציני בעניין, תביא את המוצר לארץ, ותתחיל לרוץ איתו כשהוא נבדק, מוכח ואפשר לראות ולמשש אותו, אחרת-במה אתה עדיף על פני אי-ביי
ידידי המוצר בארץ ועובד אני מוכר אותו בארץ כסטוקים התכוונתי עד 50 יחידות לחברי האתר ללא רווח שלי בגלל המצב הנוראי הזה מעבר לזה כל מי שרוצה לקבל חומר מלא על המוצר מוזמן גם הוא זה מוצר פשוט מאוד שמשדר לך לטל' מיקום לפי GPS מה גם שאתה יכול לשמוע את הנעשה ברכב ואף לנתק הצתה אם אתה רוצה
ואני יותר טוב מאיביי כי אני מוכן לא להרוויח עליך שקל וגם לתת לך אחריות שנה
אני חוזר ואומר אני מוכן לא להרויח שקל מהחברים באתר
ארז
[quote=poo27;259284]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
ארז, אם אתה בונה על 50 יח' מוזמנות מראש, מהרשמה כאן בפורום, אתה יכול לרדת מזה כבר עכשיו. אפילו קבוצת רכישה של 10 אנשים קשה עד בלתי אפשרי לארגן, ובטח כשמדובר על מוצר שאף אחד לא מכיר, לא ראה ולא יודע איך ואם הוא עובד. אם אתה רציני בעניין, תביא את המוצר לארץ, ותתחיל לרוץ איתו כשהוא נבדק, מוכח ואפשר לראות ולמשש אותו, אחרת-במה אתה עדיף על פני אי-ביי
ידידי המוצר בארץ ועובד אני מוכר אותו בארץ כסטוקים התכוונתי עד 50 יחידות לחברי האתר ללא רווח שלי בגלל המצב הנוראי הזה מעבר לזה כל מי שרוצה לקבל חומר מלא על המוצר מוזמן גם הוא זה מוצר פשוט מאוד שמשדר לך לטל' מיקום לפי GPS מה גם שאתה יכול לשמוע את הנעשה ברכב ואף לנתק הצתה אם אתה רוצה
ואני יותר טוב מאיביי כי אני מוכן לא להרוויח עליך שקל וגם לתת לך אחריות שנה
אני חוזר ואומר אני מוכן לא להרויח שקל מהחברים באתר
ארז
מה המפרט של ה"קופסא" שאתה מוכר?
מה המחיר?
הי דרור,
צר לי לשמוע על הסופה - איתך בחוק שי דרומי!
יכול להגיד שמצאתי אופנוע שלי גנוב אחרי חודש, כמה רחובות מהבית מכוסה ונסתר - אולי יהיה לך מזל כזה....
לעצם העיניין, הדיפנדר של רמי למכירה, יכול להתאים לך מאוד, להזכיר: 110 פתוח אהוב ומטופל, אם אנני טועה הוא מדבר על 55K .
דבר איתי אם זה מעניין.
ג'וי
דיברתי איתך בטלפון , פשוט אין מילים .....!
משתתף בצערך .
נפתח עיניים בתקווה שנוכל למצוא אותה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עידכון ביניים:
רסיסי מידע, ואני מדגיש - אלה רק רסיסי מידע - מסתובבת שמועה שהג'יפ עדיין "חם" ומוחבא באיזור המרכז. אז תפקחו עיניים היטב.
בלב גלוי אני יכול לאמר לך שאישית לא היה לי ספק לרגע ואני בטוח שהיא עדין כאן, אפילו יותר מתחת לאף מאשר היית מעלה על דעתך. יש יותר מדי דברים במשוואה של המקרה האישי שלך שמכוונים לשם.
תהיה חזק ואל תתיאש. לך תדע.
אני יודע מי לקח את הסופה ...
מדובר על אירגון הפשיעה הגדול ביותר בארץ
אשר ראשיו מגיעים לדרגות הבחירות ביותר
יש סוכנים של האירגון בכל צומת
יושבים ואורבים לחף מפשע
הקרבן הבא
דרור שיטה בהם במשך שנים על גבי שנים
לעג למאמציהם ללכוד אותו
אך לבסוף
הם נישברו
הם הורידו את הכפפות
הם שיחקו מלוכלך ...
דרור, חפש את האוטו במגרש ההחרמות השכונתי של משטרת הפשע ..
:)
בהומור כמובן....
עדיין אופטימי... זה טוב.
" מודל 66', גרוש + 3, מאייר וגרפיקאי, כתב רכב ובוחן מכוניות ורכבי שטח ב"ידיעות אחרונות", "הגה בשטח" וג'יפולוג. מתעלל באותה סופה מודל 95' זו השנה העשירית ברציפות. "
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
בלב גלוי אני יכול לאמר לך שאישית לא היה לי ספק לרגע ואני בטוח שהיא עדין כאן, אפילו יותר מתחת לאף מאשר היית מעלה על דעתך. יש יותר מדי דברים במשוואה של המקרה האישי שלך שמכוונים לשם.
תהיה חזק ואל תתיאש. לך תדע.
במסגרת חיפושים בדרום הועלתה האפשרות הזו:mad::mad:
אהלן דרור
רק עכשיו קראתי, זוכר את הסיפורים על הפרה המשוגעת כבר לפני שנות דור.
באמת שאין מילים.
אם אתה רוצה סיוע בתעבורה זמנית, יכול להציע לך את הדיסקו שלי.
ואם מתארגן חיפוש כלשהו, תתפלא כמה יצטרפו, זו סופה אחת יותר מדי.
אולי עדיף שתנצל את היותך עיתונאי ולעשות מהסיפור כתבה, זה יקרר את הסופה בשוק ואולי יקרב אותה אליך.
בהשתתפות כנה,
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור מ
אהלן דרור
.
ואם מתארגן חיפוש כלשהו, תתפלא כמה יצטרפו, זו סופה אחת יותר מדי.
ליאור
באמת התפלאנו,
היה ממש קשה לספור את כמות הרכבים שהגיעו
בואו נראה מי הגיע
הגיע סוזוקי אחד שפרש מאוחר יותר עם תקלה טכנית המון תודה ,
הגיעו הרכבים והאנשים הבאים חוץ ממני,דרור ויריב קלר איתי ברכב
להלן הרשימה:
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
כל אלו הגיעו.
וכל מילה מיותרת:-(:-(:-(
תעשו טובה, אל תריבו.
כל מי שהגיע עשה מצווה.
גם אם לא מצאנו את הג'יפ, אתם לפחות עשיתם ככל שביכולתכם כדי לעודד את רוחי, ותודתי הכנה נתונה לכם:
מאיר, זיו, יריב קלר-ברוך וצור ליסבונה.
כמובן תודה לכל מי שמתקשר, מדווח על ג'יפים חשודים שנראו בכל מיני מקומות בארץ ומשתתף בצערי. כבר שבוע וחצי אחרי הגניבה, ועדיין עשרה מתקשרים ביום לפחות, שלא לדבר על אלה שפועלים מאחורי הקלעים ועזרתם לא תסולא בפז. מי יודע, אולי יהיו הפתעות.
בשורה התחתונה של הסיפור הרע הזה אמנם איבדתי ג'יפ, אבל למדתי את הפירוש של המושג חברים טובים.
דרור יקירי,
אין ולא היו ולא יהיו טענות למי שלא בא,
לא עשיתי דבר שלא היית עושה עבורי אז אין פה דבר וחצי דבר יוצא דופן,
לא יוצא דופן, כן יוצא דופן...
כל מי ששומע, מתעניין ומעורב במה שמתחולל סביבי מאז הגניבה, מביע הערכה כנה ואמיתית אליכם - אתם ששמתם הכל בצד ויצאתם איתי לחפש את הג'יפ.
שלא לדבר על זה שנתן לי רכב לבינתיים עד שאסתדר איכשהו - שהוא חבר אמיתי, יקר ונדיב. אני גאה שיש לי חברים כמוכם.