http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/ma...sgid=138849939
יש פה הסבר ותמונות
Printable View
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/ma...sgid=138849939
יש פה הסבר ותמונות
היכונו היכונו !!
בסופ"ש הבא,
שיטפונות !!!!!!!!!
הנה זה בא באדיבות אבי ק. ופורום מזג אויר.
אחה"צ הערב והלילה- - משעות הצהריים יעשה מעונן חלקית עד מעונן בעננות גבוהה ובעיקר בינונית, ואחה"צ צפויים לרדת טפטופים/גשמים מקומיים קלים ברוב אזורי הארץ, בערב יש סיכוי גם לסופות רעמים יחידות. הטמפ' יעלו. הרוח משתנת קלה. גובה גלי הים מ 50-100 ס"מ.
יום חמישי- 25/2/10- - מעונן חלקית עד מעונן וגשם מקומי צפוי לרדת בכל מקום בארץ, הגשמים צפויים להתחזק אחה"צ והם יהיו מלווים בסופות רעמים וברד ורוחות דרומיות מערביות עד מערביות ערות עד עזות. הטמפ' ירדו. בלילה בפסגת החרמון צפוי לרדת שלג. גובה גלי הים בצהריים עד 50 ס"מ.
יום שישי- 26/2/10- - ממטרים לפרקים מלווים סופות רעמים וברד ירדו מצפון הארץ ועד צפון הנגב, במרכז הנגב יתכן גשם מקומי, יש חשש לשיטפונות בנחלי הדרום והמזרח והצפות במקומות הנמוכים. הרוח מערבית עד דרומית מערבית ערה עד עזה. גובה גלי הים מ 200-300 ס"מ. בפסגת החרמון ירד שלג.
יום שבת- 27/2/10- - בבוקר ממטרים לפרקים מצפון הארץ ועד צפון הנגב, במרכז הנגב יתכן גשם מקומי( הגשמים ירדו יותר במרכז ובצפון הנגב) יש חשש לשיטפונות בנחלי הדרום והמזרח והצפות במקומות הנמוכים, במשך היום תהיה היחלשות בגשמים והם ירדו מדי פעם בעוצמות קלות , אחה"צ תהיה הפסקה בגשם באזור המרכז ובדרום, הרוח בבוקר מערבית ערה, במשך היום תחוג לדרומית עד דרומית מזרחית קלה עד מתונה ובערב תחוג לדרומית מערבית מתונה עד ערה ובלילה תתחזק לערה עד עזה. הטמפ' יעלו מעט היום. בלילה תהיה התחזקות בגשמים בעיקר לאורך החוף ובצפון הארץ, הגשמים יהיו מלווים בסופות רעמים וברד. בפסגת החרמון יתכן שלג.גובה גלי הים מ 200-300 ס"מ
יום ראשון- 28/2/10- בבוקר ממטרים לפרקים בצפון הארץ ובמישור החוף מלווים סופות רעמים וברד, במשך היום הגשמים יתפשטו למרכז הארץ ואחה"צ גם לצפון הנגב, יש חשש לשיטפונות בנחלי ים המלח והצפות במקומות הנמוכים, בערב הגשם צפוי להיפסק בצפון הארץ ולהמשיך במרכז ובצפון הנגב ובלילה צפויים לרדת גשמים מקומיים גם במרכז הנגב, יש חשש לשיטפונות בנחלי הדרום וים המלח. הרוח במשך היום מערבית עזה עד סוערת, ואחה"צ ערב תחוג לצפונית מערבית ערה. גובה גלי הים מ 300-400 ס"מ. בפסגת החרמון צפוי לרדת שלג.
יום שני- 1/3/10- - מעונן חלקית , במרכז ובדרום צפויים לרדת מדי פעם גשמים מקומיים בעוצמות קלות בדרך כלל, יש חשש עדין לשיטפונות בנחלי הדרום והמזרח, בצפון מעונן חלקית עד בהיר ובשעות הבוקר יתכן לפרק זמן קצר גשם מקומי קל שיפסק די מהר. הטמפ' ללא שינוי. הרוח צפונית מערבית מתונה. הגשמים בדרום ובמרכז צפויים להיפסק אחה"צ. בלילה יעשה קר ובהיר.
יום שלישי- 2/3/10- - בהיר עד מעונן חלקית והתחממות.
עד כאן התחזית.
קוז'קרו אבי – חובב מזג האוויר
יתכן ונקבל לפי הזמנה לסופ"ש.
מציע לקרוא כאן (שלי):
http://www.jeepolog.com/797.html
בהתאם לתחזית, אני נכנס לכוננות...
הכתבה מצויינת, דא"ג, שאפו לאילן על ההשקעה
קובי
התראת שיטפון בזק מהשמ"ט - באזור אילות.
על פי מכ"מ גשם נכון לעכשיו יש גשמים באזורים נרחבים בדרום,
האם ישנו מישהו שיכול לעדכן מהשטח??? משהו מתחיל לגלות סימני זרימה?
תומר.
אחר צוהריים טובים ,
ככל הנראה מערכת הגשם הנ"ל לפי התחזית תביא אלינו שיטפון אומנם לא כמו חודש שעבר אבל גם זה טוב ....
דיווח ראשוני מהשטח - צפון מדבר יהודה כמה שעות טובות כבר יורד גשם חקלאי -
יורד גשם יפה בערבה הדרומית, אבל עדיין אין סימני זרימה
קובי
צפון מערב הנגב - גשם טוב משעה 14:00
אם במהלך סוף השבוע מישהו יורד לראות ויש לו מקום אחד, אני מאוד אשמח להצטרף.
0505782498
אפשר לקבל קורס מזורז בצייד שטפונות? אני מגיע מאיזור המרכז. לאן כדאי לנסות, כמה זמן אחרי הגשם, וכמה זמן לחכות עד שמתבאסים? :cool: אני אוהב מאד את הנוף של שדה בוקר - יש מצב לראות מלמעלה שיטפון?
בדיוק בשבילך כתבתי את זה:
http://www.jeepolog.com/797.html
נכון ל12 בלילה אזור מדבר יהודה , הנגב והערבה ללא ענן אחד. בתקווה שיהיה מחר שמח.
הגשמים שיורדים בירושלים בצד המזרחי מבטיחים זרימה יפה באוג.
בוקר טוב
יש עדכונים מכיוון דרום או מזרח?
תודה לארז גור שפגשתי באוג ונתן לי טרמפ ולצביקה על הקפה
התחלה בנבי מוסא ואחכ נחל אוג ליד אלמוג
קומראן
נחל קדרון שטף את הכביש - נפתח ונסגר במשך היום
השטפון מגיע במבט מלמעלה ממצפור האפס על נחל דרגות הרעש בקניון כאילו זרם עצום אבל בפועל מתחיל הקטנה
רצנו לשפך הדרג'ה והנה הוא מזדחל ועולה על הכביש
תוך דקות הפך לזרם אדיר והכביש נסגר לזמן מה