תיקון קטן לכמה מהחברים למעלה החור באוזון ממש לא נעלם ולא נסגר הוא חדל לגדול ואולי הצתמצם וחוקרים מעריכים כי בעתיד הוא יצתמצם עוד.
וזאת דוגמה מצויינת לגל פרסום ירוק שכן עבד.
עובדה כבר לא מייצרים תכשירים עם גזי הCFC (כמעט ולא).
Printable View
תיקון קטן לכמה מהחברים למעלה החור באוזון ממש לא נעלם ולא נסגר הוא חדל לגדול ואולי הצתמצם וחוקרים מעריכים כי בעתיד הוא יצתמצם עוד.
וזאת דוגמה מצויינת לגל פרסום ירוק שכן עבד.
עובדה כבר לא מייצרים תכשירים עם גזי הCFC (כמעט ולא).
גדול,עורך דין עם חוש הומור
מסכים עם האמירה שלך,בנושא נחשמל הנתון החשוב ביותר הוא שכל עוד חשמל מיוצר ברוב העולם באמצעות תחנות כח זוללות מזוט או פחם-אין משמעות אמיתית לרכב חשמלי.
לרמי-אני לצערי מתקשה לקבל את נושא החור באוזון כפי שמשתמע מדבריך,וגם אם יש קשר בין צמצום שימוש בגז מסויים ע"י בני האדם לחור באוזון-כיצד תסביר לאן נעלמה ההיסטריה האופנתית בנושא?
דרור הראל
תחנות כח גרעיניות,טוב או רע? מה אתם אומרים?
צרפת מקבלת מייצרת חלק ניכר מהאנרגיה שהיא צורכת באמצעות תחנות כח גרעינית,כנ"ל גרמניה ומדינות נוספות,אנרגיה גרעינית "נחשבת" כאנרגיה נקייה.
אבל כיצד תסבירו שלא מתקיים דיון ציבורי עמוק בנושא--כמה בטוח כור כזה?מה הנזק הסביבתי שיכול להגרם מתקלה בכור גרעיני?
הנזק האדיר והסכנה שכור כזה יכול לגרום במידה של תקלה טכנית,פיגוע או כל נזק שהוא היא אדירה-אז איך תסבירו את השקט שאופף את הנושא?
דרור הראל
שלום דרור אני לא אומר שאין היסטריה טרנדית ומיותרת בכל הנושא "הירוק" ואני זה שסובל מזה(בגלל עבודתי) פשוט ציינתי שבמקרה החור באוזון הקמפיין נשא תוצאות ולשאלה לאן הוא נעלם התשובה היא שזה כבר לא מכר עיתונים.
שתי הדברים היחדים שאתה יכול לסמוך עלהים בעיתון שהם נכונים הם המחיר והתאריך.
ולשאלתך על כורים גרעיניים יש בהם בעיה אחת גדולה קשה להיפטר מהפסולת הגרעינית שמיוצרת.
ארה"ב לדוגמא טומנת אותם בתהומות האוקינוסים במקומות בהם תהליכים גאולוגים מחזרים את הקרקע לבטן האדמה.
השקט שאופף את זה אין לי ממש מושג אך התאוריה שלי אומרת הון=שילטון=תישקורת(זו לא טעות כתיב).
רמי.
למה שקט?
בעולם הגדול (לא ארצנו הקטנטונת) יש דיונים בנושא בלי סוף, גם בבריטניה בצרפת גרמניה וארה"ב יש דיונים על זה, האם להמשיך האם להגדיל את הייצור, האם להקים תחנות חדשות.
הבעיה העיקרית, יותר מהפסולת (כי מזה כמובן מתעלמים כמו שאתה יודע) היא הסכנה של תקלה או תקיפה של כור כזה, יש מדינות שלא פוחדות מזה, יש מדינות שבהן בגלל שהיו כורי חשמל לפני "המהפכה הירוקה" אז אין הרבה רעש, אבל כשרוצים לעשות אחד חדש כל ה"מצילי לוויתן ארוך אף תכול סנפיר וזב חוטם" קופצים, אבל צ'רנוביל בהחלט טרף את הקלפים בעניין הזה, קצת בצדק.
תסתכל כאן למשל:
http://www.haaretz.com/hasite/spages/1104132.html
יש בעד ויש נגד, עד היום, לדעתי (הממש לא מבוססת) הנזק שגרמו כל התקלות מהפקת חשמל גרעיני בעולם כולו, זה כלום לעומת כמות הרעלים שאנחנו נושמים מהארובות ליד חדרה/אשקלון/אשדוד... בארץ בלבד. מה גם שיש לנו כבר מתפרה אחת כיעד אסטרטגי לטילים הפרסיים, ועוד מתפרונת ליד החוף המגניב (קרוב לאוכלוסיה צפופה מאוד, והרבה ממנה), אז עוד מתפרה שתייצר חשמל, הנימוק הבטחוני הוא נימוק לא רציני (לדעתי). מה גם שאת ההשפעה של דיקור הכור אם תהיה ירגישו גם בירדן מצרים ערב הסעודית לבנון וסוריה אז אני לא בטוח שהם ירצו לגרום להשפעה הזו לגבי כור חשמלי, בניגוד למתפרה האסטרטגית שלנו.
יריב
ברוב הנושאים שאתם דנים פה אין לי מושג (וקראתי את כל השרשור )אבל דבר אחד בטוח בהיסטוריה האנושית האמת של היום מחר כבר לא נכונה ותחשבו על זה .
עידו
+1
המערכת מחייבת אותי לז**ן את השכל כי זה מה שקרה כשרציתי לתמוך בך (תמונה מצורפת).
יריב
קובץ מצורף 19917
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
פרופוגנדה מטורפת ... אבל צילומים מרהיבים !!!!
זו דווקא דוגמא מצויינת למשהו שהוא הכי כאילו קונצנזוס, וכולם איתו שחור (אבל כהה) או לבן (אבל ממש בהיר).
כי אחד היתרונות של רכב חשמלי מונע תחנת כוח מזהמת הוא הוצאת זיהום האוויר מהערים ופיזורו ע"פ שטח מאוד רחב. ועיקר בעיית זיהום האוויר היא בערים.
די אפור, הייתי אומר ...
ומה דעתכם על הפיתרון של המשרד להגנת הסביבה לזיהום בערים: רוצים אוויר נקי יותר? שלמו בכניסה לערים
איזו מסקנה מדהימה!ציטוט:
הרחבת השימוש בתחבורה ציבורית תגרום לעלייה במספר הנסיעות שמבצעים אוטובוסים ורכבות - וכך גם תגדל כמות הזיהום שאמצעי תחבורה אלה פולטים
כמה מדענים יגעו את מוחם יומם ולילה עד שהצליחו להגיע אליה?
אז ברור שחובה להמליץ להטיל איזה מס חדש על הציבור.
אחרת איך הדו"ח יצדיק את עצמו?
חן
אגרת גודש מנקה את האוויר ממש כמו שמס הבצורת מוריד גשם.
את הרשויות לא מעניין כלום - מצידן שכולכם תיחנקו ותתייבשו, ובלבד שתשלמו יותר - כדי שיוכלו להמשיך לממן את השחיתויות שלהן. יש גבול לכל תעלול.
המדינה הזו כבר מזמן יותר מאשר בשלה למרי אזרחי.
זאביק ,
ההתייחסות העקרית שלי בנושא המכונית החשמלית הוא ביחס ליצירת "אפקט החממה" ולא בנושא מניעת זיהום בערים-מבחינת יצירת גזי חממה,צריכה להיות התייחסות ישירה בין מכונית החשמלית לרכב דיזל דומה כולל תהליכי יצור ומחזור.
אם יהיו יותר מכוניות חשמליות יתכן שבערים יהיה פחות "אפור" אבל ההשפעה על יצירת גזי החממה עלולה להיות הפוכה.
לצורך העניין של הזיהום בערים-
חלק ניכר מזיהום האויר נגרם ע"י רכבים גדולים-משאיות,רכבי חלוקה,אוטובוסים ועוד-אותם המכונית החשמלית לא תחליף.
לטעמי הפתרון האמיתי היחידי לצמצום התנועה בערים ומניעת זיהום,הוא תחבורה ציבורית-נוחה,זולה,זמינה,נקייה.
שבילי אופניים,רכב דו גלגלי. כל השאר כמו נושא אגרות ומיסוי-זה הבל ורעות רוח של פוליטקאים קטנים ופקידים רעים וטיפשים. אבל זה מגיע לנו,אולי האזרחים הטיפשים על פני כדור הארץ,שחיים בכאלו דמוקרטיה ומצליחים לתת לכולם לעבוד עלינו.(אבל זה נושא לשרשור אחר במקום אחר)
דרור הראל
דרור הראל
מה עושה עיר כשהיא לא רוצה שיכנסו אליה רכבים מסויימים?
בגרמניה שהיא מדינה פדרלית,זאת אומרת שיש בה מדינות שונות(למשל בוואריה,תורנגיה,סאכסוניה ועוד),יש לשלטון המקומי עצמאות רחבה.
כלי הרכב בגרמניה מזוהים באמצעות מדבקות,המציינות את רמת הזהום שהם פולטים-כשהנפגעים העיקריים הם רכבי דיזל מתחת לשנת 96 שלהם לא ניתן להתקין פילטר שישדרג את אמת פליטת המזהמים.
לכל עיר גדולה בגרמניה,יש בכניסה אליה שלט המראה את צבע המדבקה המותר(יש שלושה צבעים-ירוק,צהוב ואדום)בכניסה אליה,רכב שאין לו את המדבקה המתאימה-חייב לחנות בחניונים שבכניסה לעיר ולא להיכנס אליה,מי שמפר את התקנה חוטף קנס כבד והורדת נקודה ברשיון הנהיגה של הנהג.
דרור הראל
לא כואב לכם ?
לי כואב.
מאוד.
כשאני מתבונן איך אותו זקן שאכל אותה בשלטון הקודם ונישאר לאכול מהפח בגשם בלי תרופות, הולך ומצביע לאותו אדם / מפלגה שזיינה אותו עד העצם בפעם הקודמת ....
בגלל האידיאולוגיה, בגלל הטימטום, בגלל שעבדו עליו .. בגלל כל הסיבות ה"נכונות" ....
על מה אתם מדברים ? ....
אנחנו כולנו נאכל חצץ פה ושום דבר לא ישתנה. פשוט כלום.
אז זהו אני לא נאיבי .. אני הצבעתי למישהו אחר, למרות שהוא קיבל יותר קולות הוא לא ניבחר ...
ה"דמוקרטיה" .... פה פועלת אחרת ממה שלימדו אותי בבית הספר.
בגלל זה אני חושב שבדרכים המקובלות זה לא יעבוד.
גיא,תשאירו בבקשה את הנושא החשוב שאתה מעלה לשרשור אחר.
השרשור הזה עוסק בעיקר בנושא-של "הירוק" כאידאולגיה,ואמיתות ושקרים בנושא איכות הסביבה עם הקשר שחשוב לכולנו לעולם הרכב.
אם נעסוק בנושאים אחרים השרשור יאבד מערכו ולבסוף ינעל.
דרור הראל
היום שמעתי שני דברים ברדיו.
1. מר כבוד הנשיא - שימון , מסר באיזו ועידה בנידמה לי ספרד, שעד שנה הבאה ישראל תפלוט 20% מזהמים פחות מאשר השנה. - הוא מתחייב ואנחנו נשלם, אני מניח שהמפעלים הכבדים שמיצרים את הזיהום לא הם אלו שיעשו משהו ...
2. איזה שר לענייני משהו הודיע שמכוניות חשמליות מייצרות קרינה בכמות רבה וגדולה פי כמה מאשר רכבים רגילים ( כמה מוזר, מנוע חשמלי מייצר שדות אלקטרו מגנטיים ? וואוו ) והוא יחקור בעניין .. "מישהו צריך לשמור על תושבי ישראל !" ...ההממ ... !@!@
כבוד הנשיא נאם בקופנהאגן, ב"קטטת האקלים" הגדולה.
ולגבי מכוניות חשמליות ושאר רעיונות עיוועים, אז הנה - בבקשה...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3820808,00.html
דוגמא לפוליטיקה של הסביבה ניתן לראות בסרט בקישור של גיא-לא ראיתי הכל-אבל כמובן שהצליחו להכניס ביקורת שלילית על ישראל,באותו משפט ציינו את הפרחת השממה אך באופן ביקורתי . ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בטיפול במי שופכין והיא ממחזרת 70 % ממי השופכין שמועברים באמצעות מערכות תשתית אדירות לצורכי השקייה.
גיא בנוגע לשמעון פרס-אדם דגול בעיניי,אבל חסר כל הבנה סביבתית,האיש פרויקטור ענק וזה בדרך כלל לא הולך עם איכות סביבה ביחד. הוא מבטיח הפחתת זיהום של 20% ,אני קראתי במאמר של אביב לביא שישראל יכולה רק להבטיח את צמצום הגידול בפליטת גזי חממה ולא הפחתה ובטח לא ב 20 שנה הקרובות
דרור הראל