תגובה להודעה: פרוייקט פורמולה SAE לראשונה בארץ הקודש
לאחר כמה שבועות בלי עדכונים, הגיע שוב הזמן לספר מה חדש.
נכון לעכשיו הרכב בהכנות קדחתניות לקראת תערוכת אוטומוטור בה הוא מתעתד להופיע (ביתן 15 - אל תתביישו לקפוץ לבקר).
הרכב חזר ממש לפני כמה ימים מטיפול מקיף במפעל אלובין שכלל צביעה והתאמות שונות, בינהן התאמה לאיכלוס מושב מירוצים חדש (OMP שתרמו החברה הטובים ב'פיט סטופ'). כל השלדה נצבעה בצבע שחור מרושע :twisted: אשר יבלוט על רקע החיפוי החדש שיצא מהתנור לפני כמה ימים גם הוא - שני פודי צד וכיסוי לחרטום מסיבי פחמן (קרבון פייבר לחובבי 'באופן מילולי'). בנוסף נבנה סטנד שיציג בגאון את המנוע שמתוכנן להזיז במהירות את המכונית של השנה הבאה אינשאללה (מנוע של ימאהה XJ6 כאמור בשרשור).
נתראה באוטומוטור
לחברי השרשור, קרוביהם ושיר-אללל חג הפסח בפתח ואיתו אירוע אוטומוטור.
קודם כל חג שמח וכשר (לשומרי הכשרות). מספר עדכונים:
אתר הקבוצה עלה לאוויר דרכו ניתן יהיה להתעדכן לגבי התקדמות מצב הרכב ושונות בין השאר קיימת האופציה ליצור קשר. אתם מוזמנים לפרסם את קבוצתנו והאתר לקהל המתעניינים המתרחב
http://www.bgracing.com דומיין דוט קום זה לא צחוק :)
אירוע אוטומור יתקיים בימים שלישי עד שבת הקרובים חול המועד כמו שכבר כתבנו דייויד ינוח בביתן 15 (ניתן לראות במפה) ולידו יהיו נציגים שלנו שישמחו לענות על שאלות ולהיפגש עם גורמים רלוונטיים.
תודה רבה לכולם על ההתעניינות ושוב שיהיה לכולנו פסח שמח מלא טיולים ( הטבע דאג לנו לבוץ אחרון לפני הקיץ)
1 קבצים מצורפים
להלן תמונת התוצאה הסופית רגע לפני התערוכה שהתחילה היום, עדכונים נוספים בהמשך
לאחר הרבה חודשים של שתיקה (והרבה עבודה שקטה של הקבוצה) חשבתי לשתף את חברי הפורום בחלק הקטן שלי במכונית של השנה, מיכל הדלק ומערכת אספקת הדלק עד למזרקים. זהו פרויקט קטן יחסית כיוון שאני נמצא רק בשנה שלישית לתאר ועוד לא מתחיל פרויקט גמר. אפיון החלק הוא כזה: מדובר במיכל בנפח קטן יחסית, בסביבות שבעה ליטר. מעבר לדרישות הבסיסיות של להחזיק את הדלק על המיכל ליהיות מסוגל לשרוד התהפכות ללא יציאה של דלק החוצה, על המיכל חייבים ליהיות צינורות מדידה ומילוי לפי מפרט מוגדר. כמו כן, כיוון שמדובר ברכב מירוץ ישנן העדפות ברורות בכל הנוגע למיקום המיכל ברכב עצמו. מעבר לדרישה למקם את המיכל נמוך לטובת מרכז הכובד חשוב למקמו גם באיזור מרכז המסה של האוטו משתי סיבות, מירכוז המסה והקטנת מומנט האינרציה הפולרי וחשוב לא פחות מיקומו במקום בו ירידת מפלס הדלק לא תשפיע על התנהגותו של הרכב ע"י הזזת אותו מרכז מסה מדובר (תופעה אשר ללא ספק קיימת ומשפיעה ברכבי מדבר בהם מדובר במיכל דלק ענק שיושב מעל ומאחורי הגלגלים האחוריים - משיקולים ידועים).
כרגע מדובר בשתי אופציות לגבי המיכל עצמו:
1. בניית מיכל פשוט מפחי אלומיניום מרותכים: מיכל דומה לכזה הנמצא ברכב רגיל, משאבה טבולה במיכל עצמו, קו עודפים החוזר למיכל ממערכת ההזרקה וכו'. זהו הפיתרון הפשוט אשר עונה על הדרישות, אך מכריח שימוש בשוברי גלים, קצף מונע שכשוך וכוסות איסוף למיניהן על מנת להבטיח אספקת דלק סדירה גם במצבים בהם המיכל נמצא בתאוצה של 1-1.8 ג'י.
2. שימוש במיכל מירוצים (בדומה למיכלים של ATL, Fuel Safe וכדומה): פה מדובר במיכל גמיש, מעין שלפוחית המכילה דלק ללא אוויר. זוהי יקרה הרבה יותר אך בטוחה יותר ויותר יעילה מבחינת אבטחת ספיקה סדירה של דלק למע' ההזרקה. כמו כן, התקנון מאפשר שימוש בקופסה המכילה את המיכל כגורם הנושא עומס בשלדה (לא ניתן לעשות זאת במיכל רגיל).
הערות, שאלות והצעות למימון ייצור של מיכל מירוצים יתקבלו בברכה :-D.
רני שלום,
משתי האופציות שמנית, ברורה עדיפותה של השניה, כלומר אופציית המיכל המוכן ובעל התקן
מ FIA.
אלא שאז מה אתה תורם לתכנון ולבניה?
נראה לי עדיף ללכת על האופציה הראשונה, ולהתמודד עם כל מה שמנית, לרבות מדידת גובה הדלק וכמותו, כוסית אגירה למצבי שיפוע למיניהם, בניית חוצצים למניעת הצלפת הדלק(אין חובה להשתמש בספוג תקני למירוצים בתוך המיכל) וכו'.
יש בתקן הישראלי מבוסס ה FIA שערך נמרוד לגבי רכבי מירוץ(ראלי רייד), הסבר מפורט איך לייצר מיכל דלק, מה שמכונה מיכל מבניה עצמית.
תוכל למצוא את ההנחיות בתקנון המפורסם באתר הראלי רייד ישראל.
זה יאפשר לך להתמודד עם תכנון ובניה עצמית מלוח אלומיניום 3 מ"מ(עדיף על פח פלדה, כמובן, גם מבחינת המשקל).
אגב, אין כל צורך להתקין במיכל של 7 ליטר שום חוצץ - במיכל כזה קטן אין מצב שבו תהיה תנועה מסוכנת של דלק, וממדיו גם מבטיחים חוזק מבני מול משקל זעיר של דלק. עם זאת, יש חשיבות לצורתו של המיכל וזה ענין לענות בו אלא אם אתה מחוייב למיכל צורני.
כאמור, מיכל כזה ניתן לשימוש ללא חוצץ או - אם רוצים - רק עם קוביית ספוג.
יש לי ספוג מירוצים תקני כזה והוא יכול להיות שלך, אם רק תרצה לעבור ולקחת.
כמובן שפרט לפתח חזרה לדלק(במקרה שהמנוע מוזרק), אתה צריך פתח נוסף אשר ישמש את השסתום האל חוזר, שבעיקרו הוא מנגנון פשוט המאפשר כניסה של אויר(במקום הדלק המנוצל) אך חוסם במקרה של התהפכות, דליפת דלק החוצה מן המיכל. בד"כ מדובר בשסתום אל חוזר המשלב מסלול אנכי עם גולת פלדה, סגור ומומנע דליפה בצידו האחד, העליון, ומשונן בצידו השני, התחתון, ומאפשר כניסת אויר.
בהצלחה 8-)
רני שלום .
עם תרצה אני מוכן לתרום מיכל אלומיניום כולל הריתוך .
עידו
תתכננו מיכל נושא עומס כחלק מהשלדה, ללא ספק. ואני מציע לך רני להיכנס לעומק לנושא המיכלים הגמישים, כולל לתכנן מיכל גמיש צורתי, גם אם לא תייצר אותו בגלל מגבלות תקציב. ואולי כן תייצר אותו כי תגלה שהשד לא נורא כל כך? ואולי גם תמצא מפעל בארץ שירצה להיכנס לעניין? ויש בהחלט מועמדים. אתה צריך לתת את הפתרון ההנדסי הטוב ביותר, מה גם שאתה לא זקוק לאישור FIA רשמי. במקרה הטוב יהיה לנו כאן בפורום מישהו שפיתח יכולת והבנה בתחום, ואני בהחלט אשמח להעזר בידע הזה בעתיד.
יש בארץ את מגם שעושים מיכלי דלק גמישים, בטכנולוגיה מאוד דומה לשל המיכלים הספורטיביים. במקרה כזה, בונים את הקופסה כחלק מהשלדה (ומדובר על אלמנט מאוד קשיח) ובתוכו מניחים את המיכל.
אסף.
קודם כל תודה לכל העונים על התשובות המהירות והעניניות. תודה רבה גם על כל ההצעות הנדיבות, כף לראות אנשים שמוכנים לתרום רכוש ועבודה מקצועית לקבוצת אנשים שמעולם לא פגשו. לא מובן מאליו ומעורר הערכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
משתי האופציות שמנית, ברורה עדיפותה של השניה, כלומר אופציית המיכל המוכן ובעל התקן
מ FIA.
אלא שאז מה אתה תורם לתכנון ולבניה?
........................................ ........................................ ...............
כמובן שפרט לפתח חזרה לדלק(במקרה שהמנוע מוזרק), אתה צריך פתח נוסף אשר ישמש את השסתום האל חוזר, שבעיקרו הוא מנגנון פשוט המאפשר כניסה של אויר(במקום הדלק המנוצל) אך חוסם במקרה של התהפכות, דליפת דלק החוצה מן המיכל. בד"כ מדובר בשסתום אל חוזר המשלב מסלול אנכי עם גולת פלדה, סגור ומומנע דליפה בצידו האחד, העליון, ומשונן בצידו השני, התחתון, ומאפשר כניסת אויר.
בהצלחה 8-)
ההודעה הראשונית שלי לא נוסחה כל כך טוב, הכוונה הייתה לייצר מיכל דמוי פיול סייף, שלפוחית ומיכל חיצוני וכו'. אכן קנייה של מיכל שכזה לא תורמת לאף אחד כלום חוץ משפשוף האנגלית שלי עם הטלפנית של ATL והגדלת חשבון הבנק של היצרנים.
הצורך בשסתום ידוע, אם מישהו יוכל לפרסם לינק למוצר מדף כזה זה יהיה מעולה, אני רוצה לראות איך זה נראה ובנוי (אוי הבורות) כדי לשלב את זה במיכל.
ציטוט:
רני שלום .
עם תרצה אני מוכן לתרום מיכל אלומיניום כולל הריתוך .
עידו
שלום עידו,
אשמח להיעזר בך בנושא, ראה הודעה פרטית.
ציטוט:
תתכננו מיכל נושא עומס כחלק מהשלדה, ללא ספק. ואני מציע לך רני להיכנס לעומק לנושא המיכלים הגמישים, כולל לתכנן מיכל גמיש צורתי, גם אם לא תייצר אותו בגלל מגבלות תקציב. ואולי כן תייצר אותו כי תגלה שהשד לא נורא כל כך? ואולי גם תמצא מפעל בארץ שירצה להיכנס לעניין? ויש בהחלט מועמדים. אתה צריך לתת את הפתרון ההנדסי הטוב ביותר, מה גם שאתה לא זקוק לאישור FIA רשמי. במקרה הטוב יהיה לנו כאן בפורום מישהו שפיתח יכולת והבנה בתחום, ואני בהחלט אשמח להעזר בידע הזה בעתיד.
אהלן נמרוד, האמת שהיה לי רעיון לשלב את המיכל בתוך קופסה אשר תכיל גם רכיבי חשמל שונים (מצבר, מחשב ניהול מנוע וצמות חשמל למיניהן) תוך ניצול המיקום המעולה של המיכל (מרכז כובד וכו'). חשבנו לייצר את הקופסה המדוברת מסיבי פחמן. ראיתי שלדות של אופני הרים שעשויות בחלקן קרבון וחלקן אלומיניום אבל אני לא מכיר את הפרוצדורה שבחיבור כזה, ואם הוא רלוונטי בכלל ליישום המדובר. ישנם עוד יתרונות בשימוש במיכל כגורם נושא עומס פרט לנושא המשקל ?
ציטוט:
יש בארץ את מגם שעושים מיכלי דלק גמישים, בטכנולוגיה מאוד דומה לשל המיכלים הספורטיביים. במקרה כזה, בונים את הקופסה כחלק מהשלדה (ומדובר על אלמנט מאוד קשיח) ובתוכו מניחים את המיכל.
אסף.
באמת חשבתי לפנות אליהם, תיארתי לעצמי שמה שמתאים לכלי טיס יכול להתאים לרכב שלנו.
לפי חוקי התחרות, חייבת ליהיות אפשרות לריקון המיכל, כלומר
The fuel system must have a provision for emptying the fuel tank if required
במיכל רגיל אין בעיה, בורג ריקון בתחתית המיכל עושה את העבודה. מה עושים כשצריך לרוקן שלפוחית גמישה שנמצאת בתוך מיכל קשיח שנמצא עמוק בתוך שלדה?
לדעתכם מותר לי לעשות פתח בצינור דלק ולשים מפסק על המשאבה? לא בדיוק כוונת המשורר אבל נופל תחת provision לא?
רני
מיכל מעצם הגדרתו הוא קופסה סגורה - כלומר משהו עם קשיחות לפיתול גבוהה. הוא חייב להיות אטום וקשיח מטבעו, כדי להגן על המכל הפנימי הגמיש וכדי להכיל דלק שמקרה שבכל זאת יש דליפה, אז השימוש בו כחלק מהשלדה מתבקש. הצורה הקלאסית, במיוחד שהנפח אצלכם די קטן, היא בתור גב המושב.
נפתח שרשור חדש לבקשת ההנהלה, הדיון על הרכב של 2011 ממשיך כאן:
http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=48931
בינתיים נניח לשרשור הזה לפרוש לגמלאות, יחד עם הסטודנטים שסיימו את הפרויקט בשנה לעברה :mrgreen:.