תגובה להודעה: איך לעזאזל מתגרשים מסלקום?
אהלן דרור,
נתחיל מגילוי נאות, אני עובד במעבדה שמתקנת סלולארים עבור אחת מחברות הסלולאר, לא בתיקונים אלא בקטע של חידוש הפלסטיקה.
תאמין לי שאני יכול לכתוב לך כאן מגילות על מגילות על הטמטום ששולט בחברת הסלולר שאיתה אנחנו עובדים.... כמו כל חברה גדולה כמעט, אין ליד ימין מושג מה יד שמאל עושה, וכל אחד עסוק 90% מהזמן בפוליטיקה פנים משרדית (דרך אגב, אחוז הזמן שמתבזבז על זה גדל ככל שאתה מטפס בדרגה...) ןלא בלעבוד......
כמו שאמרתי אני לא מבין בתיקון האלקטרוני, אבל אני יכול להגיד לך מה שאני שומע מהטכנאים.... אל תתקרב לס"א... בדר"כ כל פעם שטכנאי מקבל כזה מכשיר הדבר מלווה במטר קללות ברוסית שוטפת....
ואולי תתחיל להקשיב לכל מי שאומר לך לקנות נוקיה.... ה-3100 שלהם הוא סוס עבודה, בלי מצלמות ודור 8, אינטרנט מובנה, עידכונים מתחנות חלל ושאר חרטה.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מאד תתעקש לצאת מהחברה.
מי שקונה מכשיר במחיר מפולפל עם התחייבות למשכנתא לכל החיים - מגיע לו.
לא מסכים! בכל שלושת החברות הגדולות היחס זהה! אז מה תיתן לו המלחמה חוץ מכאב ראש? אני העדפתי להתמקד בהחלפת מכשיר.
כל אחד מספר לי ניסים ונפלאות על מכשיר כזה או אחר.
התובנות שלי הן שכולם - אבל כולם, ס"א, נוקיה, סמסונג, LG, מוטורולה, כולם - הם זבל עופות מזוקק ומרוכז. והמכשירים ממותגים פחות גדולים - עוד הרבה פחות מזה.
המכשירים הם צעצועים באיכות זבל. את זה אני כבר מקבל כנתון, ועם כל העצבים והתסכול, אני לא מאשים בזה את סלקום/אורנג'/פלאפון, כי גם כשייגמר החוזה של יעם סלקום וארכוש מכשיר פשוט ברחוב, הסיכוי שיתקלקל הוא לפחות שווה.
הטענות שלי הן רק לשירות הרע של סלקום. להתשה המתמשכת. להתייחסות המחפירה שלהם. ולויברציות שאני מקבל בכל פעם שאני נכנס למרכז התשת הלקוחות שלהם. לעובדה שאני צריך לבטל סדר יום שלם בגלל השעתיים לכאורה שאני צריך להקדיש שם, ולעובדה שנזק נלווה כלשהו הוא חלק בלתי נפרד מהביקור שם.
מה שמייאש אותי זה שאני משוכנע שאצל המתחרים זה לא ייראה אחרת. חברות הסלולר מחזיקות אותנו בביצים, והלוואי ויכולנו להיגמל מההתמכרות המיותרת הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לא מסכים! בכל שלושת החברות הגדולות היחס זהה! אז מה תיתן לו המלחמה חוץ מכאב ראש? אני העדפתי להתמקד בהחלפת מכשיר.
כי מאז שאני לא לקוח של אף החברה, החיים שלי יפים ובעיקר רגועים.
אני לקוח מזדמן של אורנג' ו/או של סלקום.
מצלצל מתי שבא לי כמה שבא לי
ללא שום דמי שרת שום תשלום חודשי. לא דברת לא שילמת
לא חייב להם כלום והם לא חייבים לי כלום
אין לי שום מגע איתם
המכשיר שלי שייך לי ולי בלבד. ללא שום התחייבות. נירכש בתשלומים של ויזה מחנות. עם אחריות לשנה. שהשתמשתי בה עם חיוך פעם אחת.
והחיים יפים.
היי דרור.
מסכים איתך במאה אחוז - מצ"ב מייל שכתבתי הבוקר לעיתונאית של "ישראל היום" על סלקום - חברה כוחנית ומגעילה.
בוקר טוב הילי.
להלן המקרה שקרה לנו עם סלקום.
שמי מאירי דניאל, אני מנהל עסק משפחתי בשם "גומספיד" בהרצלייה לייבוא מוצרי אטימה מזה 18 שנים יחד עם הוריי.
משנת 93 אנו לקוחות של חברת "פלאפון".
בחודש דצמבר התקשרה אליי נציגה מחברת "סלקום" וביקשה לתאם לי פגישה עם נציג מכירות שלהם שיכול, לטענתה, להוזיל לנו את החשבון החודשי לחצי ממה שהוא היום (כ-2,800 ₪ עבור חמישה מכשירים). נשמע לי אטרקטיווי, ונקבעה פגישה.
הגיע בחור בשם מאיר, שעבר על החשבון החודשי ולאחר שבדק את הצריכה שלנו, נתן הצעה של 1,250 ₪ לחודש.
שאלתי לגבי קנס יציאה, הוא בדק שנית את החשבונית של "פלאפון" ואמר שיהיה לנו קנס של כ-9,000 ₪, אך בעבור זה הוא ייתן לנו זיכוי חודשי ע"ס 360 ₪ למשך 36 חודשים, כלומר שעוד נצא ברווח.
היות והצעתו נראתה לי מאוד, הסכמנו לנייד את הקווים שלנו ל"סלקום". נחתמו כל המסמכים הדרושים עם פרטי כרטיס אשראי עסקי שלנו, הנציג נסע להביא את המכשירים וחזר כעבור שלוש שעות עם כל המכשירים, וחיבר אותם.
למחרת התקשרו אלינו מחברת "פלאפון" (הם קיבלו הודעת ניתוק) ואמרו שהקנס שלנו עומד על 28,000 ₪. כמובן שהיינו המומים, וכל ההצעה של "סלקום" הפכה ללא רלוונטית, מיהרנו לפקסס להם את ההסכם בחזרה וביקשנו לבטלו (חלפו 24 שעות מאז שהתחברנו). הנציגה של "סלקום" שעמה שוחחתי טענה שהדבר לא אפשרי, למרות שהסברתי לה בדיוק את שארע.
ביקשנו מחברת "פלאפון" להחזיר את המצב לקדמותו, ושלחנו בדואר רשום את המכשירים לחברת "סלקום", אשר מצידה לא היססה לרגע וחייבה את כרטיס האשראי שלנו ע"ס 29,000 ₪ (סכום שכלל קנסות על המכשירים ועל המסלולים שעליהם חתמנו).
כל ניסיון לדבר איתם, ונעשו כמה כאלה, נתקל בחומה בצורה של "בלתי אפשרי לבטל".
מה עם 14 יום שיש ללקוח להתחרט אפילו ללא סיבה? מה עם זה שהטעו אותנו בגסות? מה עם להודות שעשיתם טעות?
הדבר כל כך מרתיח אותי, ההתנהלות הזו של לפנות ללקוח תמים, להציג לו כל מיני הצגות על חיסכון ולהחתים על מסמכים אשר כמובן מכסים אותם מכל הכיוונים, ולחייב 29,000 ₪ על יום אחד של שימוש, זו פשוט שערורייה, וחשוב שיידעו כולם את האמת העומדת מאחורי המספרים המרשימים של גידול במס' המנויים של החברה.
אני מצידי, העברתי את כל העניין לעו"ד (6,000 ₪) ואני תקווה שהעניין ייפתר מבלי שנינזק. גם למכתב ש"סלקום" קיבלה מעו"ד, שלחה תשובה קצרה שאין בכוונתה לבטל את החיובים.
אודה לך אם תוכלי לפרסם את המקרה, שפרטיו מובאים כאן כפי שקרו בדיוק.
שיהיה לך יום נפלא,
דניאל מאירי
בע"מ גומספיד
[email protected]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כי מאז שאני לא לקוח של אף החברה, החיים שלי יפים ובעיקר רגועים.
אבל חוצמזה יש לך סלולארי של העבודה, לא ?
נדב.
מישהו כאן מוכן לשלם עבור שירות ?
ומי ניסה לאחרונה להתנתק מהוט ? (אני די בטוח שב YES זה אותו סיפור בדיוק)
בעקבות סיפורי הזוועה שקראתי כאן בשנים האחרונות, התחברתי להוט והתנאי היה - שבשום אופן אינני מעוניין להתחייב אפילו לדקה. הייתי מוכן לשלם דמי התקנה של 400 ש"ח, הייתי מוכן לא לקבל הנחת "שקר כלשהו", קבלתי רק שתי חבילות ולא ארבע. למרות שאמרו לי שהשיחה מוקלטת, דרשתי גם שישלחו לי את זה בכתב, שחור ע"ג לבן "ללא התחייבות" .
נראה לכם שזה עזר ?! כעבור שנה התחלתי לקבל הודעות שהמבצע נגמר ועליי לחדש את ההתחייבות. צלצלתי לשירות , ענו לי אחרי שזיהו אותי שאכן נגמרת החבילה ושאין כזה דבר מנוי ללא התחייבות, לא יכול להיות שיש לי , אין אפשרות, וכו' . הם טענו שהייתי מחוייב לשנה וכעת זה נגמר. אז ביקשתי להתנתק (כי ממילא הרי נגמרת ההתחייבות) ולקבל החזר כספי על דמי החיבור שנגבו ממני על פארש... כמובן שפתאום נמצאה ההערה "ללא התחייבות" , הסאגה הזאת חזרה עם חמישה נציגים שונים שהתקשרו אליי. בעוד שבוע באים לאסוף את הציוד, אני אנשום לרווחה רק אחרי שיפסיק חיוב האשראי ואקבל את הזיכוי על פער הזמן שבין בקשת הניתוק להפסקת הגבייה (כי בינתיים אני מחוייב ב 50% יותר ממה שהיה עד כה).
זאת סתם אנקדוטה, אני בטוח שאני לא מקרה מיוחד, זה המצב עם התאגידים האלה, חברות התקשורת, פעם קיללו רק את בזק וערוץ 1 , נוספו להם עוד 6 מתחרים על תואר "השירות הגרוע ביותר" ואם כבר מציינים את המספר 6 ... יש גם כביש כזה.
שאלת מליון ה $ שלי היא - האם במעמד הרכישה , יש כאן מישהו שעם יד על הלב, היה מוכן לשלם נניח 10% יותר בעבור שירות עדיף ? גם אם לא יצא לו להיכוות אישית משירות גרוע מהחברה הספציפית בעבר. התשובה לשאלה הרטורית היא - לא ! אתם דורשים שירות ולא מוכנים לשלם עליו, אתם ככלל לא כבודדים, אז תמשיכו לאכול חרא !
נדב, אין לי טלפון מהעבודה. מה אני משוגע ? שיצלצלו אלי באמצע הלילה ??? מספיק יש לי מחשב נייד שלהם.
ניר, אני משלם 59 א"ג לדקת שיחה שזה מאוד יקר ומחייך. המחיר הגבוה הוא בשביל לא לחתום על התחייבויות ולא לשלם דמי כופר.
אני אנטי טזה לתאוריה שלך.
אגב, מידי פעם מצלצלים נציגי חברת זונות כזאת או אחרת ומנסים לשכנע אותי לחתום על התחייבות ...
התרוץ הוא שיהיה לי יותר זול. אז תסבירי לי בבקשה איך זה יהיה יותר זול ?
כי אתה תשלם רק 39 על כל דקה והיום אתה משלם 59. וכמה תשלום חודשים ? .. ככה וככה וכמה כל סמס ? ... ככה וככה ... או קיי אז תעשי לי חשבון על ככה וככה שעות דיבור בחודש וככה וככה מספר סמסים ?... כמה יצא ? ואללה.
אז איך זה יותר זול אם היום אני משלם 60 שח פחות ממה שאת מציעה לי על אותו זמן אויר ואותם סמסים ? ...
את יודעת חשבון ? או שאת חושבת אותי מטומטם כמו שאר הלקוחות שלך ?
הלו .. הלו ? .. את עוד שם ? ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל אחד מספר לי ניסים ונפלאות על מכשיר כזה או אחר.
התובנות שלי הן שכולם - אבל כולם, ס"א, נוקיה, סמסונג, LG, מוטורולה, כולם - הם זבל עופות מזוקק ומרוכז. והמכשירים ממותגים פחות גדולים - עוד הרבה פחות מזה.
המכשירים הם צעצועים באיכות זבל.
דרור יקירי,
זה לא מדויק, או יותר נכון זאת המציאות עם המכשירים שמסופקים לך ע'י החברה. האנטרסט שלהם כמובן זה לקנות בזול, למכור יקר ולהוציא ממך כמה שרק אפשר ויותר.
לא חסר מכשירים טובים ועמידים שיתנו לך שנים של שרות אמין, כן הם עולים כסף.
You get what you pay for.
אז זהו, שלא, ג'ו. המוטורולה שהזכרתי לפני לא מעט תגובות - היה המכשיר הכי זול בארץ. אבל מכונה מוקשחת, אטומה, אמינה ובלי שטויות שאף אחד לא צריך. ובגלל זה המחיר הנמוך.
אסף.
צודק, יש כמו V3,
אבל לא לזה התכונתי,
לי נראה שדרור....אה...קצת אה...ידיים גדולות....בא ניצא מנקודת הנחה הוא פחות עדין מהממוצע.
התכוונתי יותר לכוון המכשירים הצבאיים, כמו של סניו , היה לי אחד לפני כמה שנים, מכשיר מעולה ועמיד בצורה יוצאת דופן.
תגובה להודעה: מישהו כאן מוכן לשלם עבור שירות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ומי ניסה לאחרונה להתנתק מהוט ? (אני די בטוח שב YES זה אותו סיפור בדיוק)
בעקבות סיפורי הזוועה שקראתי כאן בשנים האחרונות, התחברתי להוט והתנאי היה - שבשום אופן אינני מעוניין להתחייב אפילו לדקה. הייתי מוכן לשלם דמי התקנה של 400 ש"ח, הייתי מוכן לא לקבל הנחת "שקר כלשהו", קבלתי רק שתי חבילות ולא ארבע. למרות שאמרו לי שהשיחה מוקלטת, דרשתי גם שישלחו לי את זה בכתב, שחור ע"ג לבן "ללא התחייבות" .
נראה לכם שזה עזר ?! כעבור שנה התחלתי לקבל הודעות שהמבצע נגמר ועליי לחדש את ההתחייבות. צלצלתי לשירות , ענו לי אחרי שזיהו אותי שאכן נגמרת החבילה ושאין כזה דבר מנוי ללא התחייבות, לא יכול להיות שיש לי , אין אפשרות, וכו' . הם טענו שהייתי מחוייב לשנה וכעת זה נגמר. אז ביקשתי להתנתק (כי ממילא הרי נגמרת ההתחייבות) ולקבל החזר כספי על דמי החיבור שנגבו ממני על פארש... כמובן שפתאום נמצאה ההערה "ללא התחייבות" , הסאגה הזאת חזרה עם חמישה נציגים שונים שהתקשרו אליי. בעוד שבוע באים לאסוף את הציוד, אני אנשום לרווחה רק אחרי שיפסיק חיוב האשראי ואקבל את הזיכוי על פער הזמן שבין בקשת הניתוק להפסקת הגבייה (כי בינתיים אני מחוייב ב 50% יותר ממה שהיה עד כה).
זאת סתם אנקדוטה, אני בטוח שאני לא מקרה מיוחד, זה המצב עם התאגידים האלה, חברות התקשורת, פעם קיללו רק את בזק וערוץ 1 , נוספו להם עוד 6 מתחרים על תואר "השירות הגרוע ביותר" ואם כבר מציינים את המספר 6 ... יש גם כביש כזה.
שאלת מליון ה $ שלי היא - האם במעמד הרכישה , יש כאן מישהו שעם יד על הלב, היה מוכן לשלם נניח 10% יותר בעבור שירות עדיף ? גם אם לא יצא לו להיכוות אישית משירות גרוע מהחברה הספציפית בעבר. התשובה לשאלה הרטורית היא - לא ! אתם דורשים שירות ולא מוכנים לשלם עליו, אתם ככלל לא כבודדים, אז תמשיכו לאכול חרא !
רק לידיעתך.
עבור השליח שלוקח את הממירים מחייבים אותך במאה ש"ח.
ידיים גדולות....
להזכירך אני מאייר וכותב. לא מסגר, לא מכונאי, לא פועל בניין.
אם תתעקש, הידיים שלי אולי קצת פצועות כמו של כל מי שיש לו ג'יפ אמיתי וארגז כלים גדול, אבל שום דבר מעבר לזה.
ואם הייתי עדין עם הנשים בחיי כמו עם הטלפון הזה, אולי לא הייתי מתגרש....
המכשיר הנוכחי (סוני-אריקסון 595) לא נפל אפילו פעם אחת. לא נשרט, לא נרטב. אני מקפיד שהילדים לא יגעו בו. אפילו לא במשחקים... כשהוא לא מחובר למטען, הוא נמצא אצלי רק בכיס הקדמי או בכיס של מעיל, כדי שלא אשב עליו בטעות. והוא רק בן חודש וחצי, להזכיר. גיל מופלג לכל הדעות לצעצוע זבל סיני שכזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
צודק, יש כמו V3,
אבל לא לזה התכונתי,
לי נראה שדרור....אה...קצת אה...ידיים גדולות....בא ניצא מנקודת הנחה הוא פחות עדין מהממוצע.
התכוונתי יותר לכוון המכשירים הצבאיים, כמו של סניו , היה לי אחד לפני כמה שנים, מכשיר מעולה ועמיד בצורה יוצאת דופן.
ג'ו, אני לא מתכוון לטלפונים העדינים. המלצתי על המוטורולה שדומה לסונים המוקשח, אבל טיפה פחות מוקשח, קוראים לו 390 והחברות הסלולריות לא הצליחו למכור ממנו כמעט כלום, כי הוא מכשיר טוב, עמיד ופשוט. אני קניתי חדש ב200 שקל. חבל לשלם יותר על טלפון.
ככה הוא נראה:
http://www.ynet.co.il/PicServer2/201...9/C390-2_m.jpg
ואם תצליחו לשים יש על כזה, הוא יעבוד לא רע.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ידיים גדולות....
להזכירך אני מאייר וכותב. לא מסגר, לא מכונאי, לא פועל בניין.
אם תתעקש, הידיים שלי אולי קצת פצועות כמו של כל מי שיש לו ג'יפ אמיתי וארגז כלים גדול, אבל שום דבר מעבר לזה.
ואם הייתי עדין עם הנשים בחיי כמו עם הטלפון הזה, אולי לא הייתי מתגרש....
המכשיר הנוכחי (סוני-אריקסון 595) לא נפל אפילו פעם אחת. לא נשרט, לא נרטב. אני מקפיד שהילדים לא יגעו בו. אפילו לא במשחקים... כשהוא לא מחובר למטען, הוא נמצא אצלי רק בכיס הקדמי או בכיס של מעיל, כדי שלא אשב עליו בטעות. והוא רק בן חודש וחצי, להזכיר. גיל מופלג לכל הדעות לצעצוע זבל סיני שכזה.
יש טלפונים טובים ואת אחד מהם הציעו לך כמה חברים בתגובות הקודמות.
NOKIA 6230i סוס עבודה אמיתי .
יש לך אפשרות לגבות את כל הנתונים על ה PC.
קנה אחד משומש והאמן לי שלא תתאכזב.
יש לי ולאבא שלי נוקיה עתיקת יומין דור המייסדים לו יש פנס מובנה ולי מצלמה פיקסל ורבע.
את המכשירים רכשתי מחנות בעלות של כ 100 ש"ח למכשיר משופץ.
אבא שלי באורנג' ואילו אני בסלקום והכל עובד כבר כמה שנים טובות ללא התחייבויות וללא עיקולים ואפילו ללא ניתוקים.
בקיצור רכוש מכשיר ישן בחנות הקרובה למקום מגוריך ובמקרה הכי גרוע רכוש אחד נוסף.
אגב אני מקבל טלפונים מסלקום שרוצים לצ'פר אותי רק שאני אתחייב להם וכמובן שאני מסרב בדקתי עם חברות אחרות הם מעוניינים בהתחייבות כך שכיום אני עם סלקום לך תבין אותם.
נתחיל בזה שקראתי את כל השרשור הזה:cool:
דרור הייתי ממליץ לך להכנס לאתר
http://www.pocket.co.il/community/index.php
שם נמצאים מנהלי חברות התקשורת.
תודה, אני איכנס.
תמיד טוב לתקוף בכמה חזיתות.
אבל אתה תתפלא - הם נמצאים גם כאן. הם ויחצ"ניהם. כולל ברגע זה ממש.
ולא רק הם. גם יבואני המכשירים ויחצ"ניהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפי מאגנום
יש טלפונים טובים ואת אחד מהם הציעו לך כמה חברים בתגובות הקודמות.
NOKIA 6230i סוס עבודה אמיתי .
יש לך אפשרות לגבות את כל הנתונים על ה PC.
קנה אחד משומש והאמן לי שלא תתאכזב.
כבר הייתי בסרט הרע של נוקיה.
המכשיר שהיה לפני הס"א היה מהדגם הזה או דומה לו. זבל עופות.
כתבה מעניינת בכלכליסט טוענת ששירות הלקוחות הגרוע זה אינטרס של החברה, שיש לה אינטרס לייבש אותך על הקו / במרכזי שירות לקוחות כחלק ממדיניות מכוונת.
אני לא יודע איך נראה מרכז שירות לקוחות של סלקום / אורננג' וכו' מבפנים, יש לי אייפון (ישן ושבור) בלי הסכם עם שום חברה, לא מחוייב להם, לא מכיר אותם ולא רוצה להכיר.
מהכבלים התנתקנו, ויש DVD ואנטנה לקליטת שידורים דיגיטליים, ככה שאני גם לא יודע מה זה יס או הוט, ובטח לא מחוייב להם.
הכתבה הזו רק הראתה לי שקיבלתי את ההחלטה המתבקשת.