תגובה להודעה: "יירוט" אקטיבי של רכבים משופרים על ידי המשטרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אריה בבקשה,
בדרך כלל אתה עושה רושם של אדם אינטלגנטי וממש לא מתאים לך לכתוב שטויות,
אתה כותב על נושאים שאין לך מובן בהם,
1. תסביר לי מה ההבדל בין צמיג 40 או צמיג מקורי 33" תוכיח שאחד יכול להתפוצץ יותר מהשני
2. בא נגיד....שהצמיג של השכן התפוצץ (ולא משנה איזה גודל) ומישהו נפגע,
זה לא שונה מכל תאונת דרכים אחרת ובשביל זה מחייבים אותנו להחזיק ביטוח, נכון?
אני לא בטוח מאיפה קיבלת את הרעיון שהשכן ישלם 20M$....זה לא עובד ככה.
הנפגע יקבל עד סכום הביטוח, במקרה שהוא רוצה יותר הוא יכול לתבוע את יצרן הצמיג לדוגמה.
אגב, הנה הוכחה חד משמעית שגודל צמיג לא גורם לתאונות......מוכן?
אף חברת ביטוח לא דורשת תוספת פרמיה בגלל גודל צמיג (או כל שינוי אחר), ואף חברת ביטוח לא תסרב לבטח בגלל גודל צמיג, בדיוק הפוך ממה שאתה מכיר, נכון? פעם חשבת למה?
התסמונת שטוקהולם הזאת....זה דבר מרתק. מדהים לראות איך ערמת בולשביקים שיכנעו עם שלם לעבוד על עצמם.
תקרא מה שכתבתי
1. לא דיברתי על צמיג שמתפוצץ, דיברתי על גלגל שמשתחרר מהרכב.
ציריה או נאבה שמתוכננת לשאת צמיג 33" לא בהכרח תוכל לשאת צמיג 40" , היא יכולה להגזר .
מחר אמיר שם על הסוזוקי צמיג 40 " , נוסע ברחובות תל אביב, בסיבוב הנאבה מתפרקת מהעומס והגלגל טס אל מישהו שיושב בבית קפה והורג אותו, מי אחראי ?
2. בתביעת נזיקין הנפגע תובע את מי שאחראי לנזק שלו בכל סכום הנזק שנגרם לו. זה לא קשור איזה גבול אחריות פוליסה יש לפוגע.
3. בישראל בניגוד לארה"ב, אם הלכת ברחוב ורכב פגע בך אתה מכוסה ביטוחית ע"י המדינה, גם אם לא יודעים בכלל מי הרכב שפגע בך (אין פוליסה לתבוע), במקרה כזה בארה"ב אם אין לך ביטוח אישי אף אחד לא יטפל בך .
4. כמו שכתבתי בהתחלה, הייתי שמח אם היה אפשר לעשות שיפורים ברכבים באישור מהנדס/בוחן. זה לא המצב בישראל וכתבתי מה הסיבה לכך.
זה לא עניין לבג"ץ, רוצים - תשנו את חוקי המדינה, בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמית JK
חברים יקרים!
כולכם צודקים,מבולבלים?גם אנחנו.
נכנסתי לקישור צפיתי בסרטון ואף בתמונות המצורפות ושימו לב חברים שלפחות שניי רכבים מתנדבים לא בדיוק עומדים בחוק המדינה. אז אולי זה הפתרון! בואו "נתנדב"כולנו ונהייה קרובים לצלחת וסוף טוב הכל טוב
היי.
קדימה - תתנדב ליחפ"צ.
תוכל לחוות את הסיטואציה ההזויה לגמרי - אתה מנדב לשירות מתנ"א את זמנך היקר ואת הרכב היקר והמשופר שלך לטובת חילוצים מורכבים של משאיות הפוכות - וכל זאת ללא תמורה, ושעה אחר כך בוחן משטרתי יוריד לך את הרכב מהכביש... ואם בתמימותך תנסה לנפנף לו בתעודת המתנדב שלך, תראה מה יקרה....
עד כמה שזכרוני אינו מטעה אותי, ואולי מאיר יוכל להרחיב, בהחלט היו דברים מעולם.
ובכל זאת הם מתנדבים ומגיעים לכל אירוע. למה? כובע. כל אחד ומצפונו, ושיקוליו האישיים. גם אני לא בדיוק מסתדר עם עצם המצב של משטרע שמתעללת באזרחים, ובו בזמן נזקקת להם שיתנדבו לעשות את עבודתה, ומצד שני יש לי הרבה מאוד הערכה לאנשים שם ולפועלה של היחידה הזו, שבכלל לא קשורה לויכוח הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כי מנקודת המבט הצרה שלי, אני רואה שתי דרכים. ( ואני משוכנע שיש עוד, רק לא רואה אותן )
1. להלחם במערכת בכלים שהיא מספקת לצורכי בקרה ושינוי - קרי, פוליטיקה ...
2. להרים ידיים וללכת לגור בקנדה ...
1. זה לא אפשרי, לא כי אני עצלן אלא כי אין חכם כבעל נסיון, הנסיון האישי שלי והנסיון הקולקטיבי של תושבי ישראל מלמד אותי שפה אי אפשר ליזום שינוי. אני נידהמתי פעם לראות איך חודשים על גבי חודשים גרים אנשים בדשא שממול ... ואף אחד לא בא לשוחח איתם או להקשיב להם .. בסוף בא הגשם והם התקפלו .. וזה קרה יותר מפעם אחת. ההגיון שלי אומר שאם באים מסה של אנשים ולוחצים לשינוי בסוגיה אמיתית משמעותית .. כמו למשל אוכל .. או תרופה מצילת חיים .. אז המערכת בודאי תקשיב להם. אבל מתברר שלא ! .. אז שינוי באישורי גודל צמיגים ? .. פפכככ .. כמו שהבת שלי אומרת.
2. אני עוד לא שם, אולי כי אני תמים ואולי כי אני עוד מקוה שיקרה משהו או כי ככה חונכתי ... אבל אני עוד לא שם. וזה לא בגלל שאין לי ויזה .. :)
גיא, שזאת עדיין המדינה שלי ואני עדיין חי בה ...*
בפרשת יתרו ה' אומר /מברך את עם ישראל "והייתם לי עם סגולה" וגו'
אחד הפירושים הוא שעם ישראל בורך ביכולת "להסתגל" לכל מצב במהירות תכונה חשובה לכל הדעות,
לקראת מה שעבר על העם מאז יציאת מצרים ועד היום.
בזכות תכונה זו יכולת ההשרדות של העם היהודי היא כל כך מרשימה,
אבל אותה תכונה בדיוק היא זו שגורמת לנו להתנהג כמו שטיח מקיר לקיר גם היום.
מעלים את המיסים? הסתגלנו! מקצצים בסל התרופות נשרוד (או שלא).
אבל מה שבטוח יותר קל לנו להסתגל מאשר להתנגד או לשנות ,
אפילו לעזוב לקנדה אנחנו לא עוזבים לא כי טוב לנו אלא מפני שקל יותר לשבת ולרטון ולא לעשות כלום
סתגלנות -תכונה חשובה אבל צריך להיות גבול.
מצד שני מהפכנים שורדים כמונו ;)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
בפרשת יתרו ה' אומר /מברך את עם ישראל "והייתם לי עם סגולה" וגו'
אחד הפירושים הוא שעם ישראל בורך ביכולת "להסתגל" לכל מצב במהירות תכונה חשובה לכל הדעות
אהבתי :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
תקרא מה שכתבתי
1. לא דיברתי על צמיג שמתפוצץ, דיברתי על גלגל שמשתחרר מהרכב.
ציריה או נאבה שמתוכננת לשאת צמיג 33" לא בהכרח תוכל לשאת צמיג 40" , היא יכולה להגזר .
מחר אמיר שם על הסוזוקי צמיג 40 " , נוסע ברחובות תל אביב, בסיבוב הנאבה מתפרקת מהעומס והגלגל טס אל מישהו שיושב בבית קפה והורג אותו, מי אחראי ?
2. בתביעת נזיקין הנפגע תובע את מי שאחראי לנזק שלו בכל סכום הנזק שנגרם לו. זה לא קשור איזה גבול אחריות פוליסה יש לפוגע.
3. בישראל בניגוד לארה"ב, אם הלכת ברחוב ורכב פגע בך אתה מכוסה ביטוחית ע"י המדינה, גם אם לא יודעים בכלל מי הרכב שפגע בך (אין פוליסה לתבוע), במקרה כזה בארה"ב אם אין לך ביטוח אישי אף אחד לא יטפל בך .
4. כמו שכתבתי בהתחלה, הייתי שמח אם היה אפשר לעשות שיפורים ברכבים באישור מהנדס/בוחן. זה לא המצב בישראל וכתבתי מה הסיבה לכך.
זה לא עניין לבג"ץ, רוצים - תשנו את חוקי המדינה, בהצלחה.
1,
כל זה טוב ויפה בתאוריה בלבד, המציאות היא שונה ואני עד לה
הסיכוי שלך להפגע מגלגל שהשתחרר מכל סיבה, בכל גודל יותר קטנה מלמות במלחמה גרעינית
אז אולי צריך חוק ממשלתי שכולם צריכים לעבור למקלט ולהשאר שם עד הודעה חדשה.
אולי תרים את הכפפה ותוכיח מבחינה סטטיסטית שרכבים משופרים גורמים ליותר תאונות ופגיעות מרכבים סטנדרטיים....I double dare you
2 . על איזה מדינה אתה מדבר? ואני מקווה שכוונתך למדינת ישראל.
3. בארה'ב אף בית חולים לא יכול לסרב טיפול לכל אדם בלי כל קשר ליכולת כספית, אם אתה משוכנע אחרת, אתה טועה.
4 אשאל שנית, מדוע אתה חושב שצריך אישור מהנדס או בוחן
אריה,
עם יד על הלב.
מה איכפת לך שיעוף גלגל מאוטו ומישהו ימות ? ... תכלס !?
מתים פה מכל כך הרבה סיבות אחרות מטומטמות הרבה יותר.
ואם יקרה ... אז שיזיינו את בעל הרכב עד העצם, אותו ואת אבא שלו ואת סבא שלו ... בפעם הבאה ישימו לב טוב יותר ...
בגלל שאולי יעוף גלגל למישהו אז כולם לא יכולים לשים גלגל ? ... ענישה קולקטיבית ?
אני רוצה שכטה ממה שאתה מעשן.
ומה עם זה שעף לו הגלגל החוקי, סתם כי הוא לא דאג לתחזק את הרכב כמו שצריך? תגיד שהיו צריכים לעלות על זה בטסט-חצי מדינה מעבירה רכבים טסט עם מכערים, בחלק מהמקרים הרכב אפילו לא מגיע פיזית למכון הטסטים, מחתימים טפסים ומעבירים כמה שטרות, והכל עובד פיקס. רכב צריך להיות מתוחזק ע"י בעליו או מי שהבעלים בחר שיתחזק בעבורו, בלי קשר לשיפורים ברכב או אפילו לגילו. בעל רכב שהזניח את הרכב הזנחה פושעת (=כשל בטיחותי)-שישלם, יעלה כמה שיעלה. למה אני ואתה צריכים לסבול בגלל זה?
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
ומה עם זה שעף לו הגלגל החוקי, סתם כי הוא לא דאג לתחזק את הרכב כמו שצריך? תגיד שהיו צריכים לעלות על זה בטסט-חצי מדינה מעבירה רכבים טסט עם מכערים, בחלק מהמקרים הרכב אפילו לא מגיע פיזית למכון הטסטים, מחתימים טפסים ומעבירים כמה שטרות, והכל עובד פיקס. רכב צריך להיות מתוחזק ע"י בעליו או מי שהבעלים בחר שיתחזק בעבורו, בלי קשר לשיפורים ברכב או אפילו לגילו. בעל רכב שהזניח את הרכב הזנחה פושעת (=כשל בטיחותי)-שישלם, יעלה כמה שיעלה. למה אני ואתה צריכים לסבול בגלל זה?
קובי
כל מילה בסלע.
וחצי מדינה מעבירה טסט עם מאכער כי במקום לבדוק שהצמיג במצב תקין ושהגלגל יושב כמו שצריך, כל מה שמעניין אותם זה המידה שלו ברשיון, הבליטה שלו מהכנפון, ולמה יש לו חור של סיגריה בריפוד וברזנט במקום פח ולהפך... זה למה. זו מין תכונה אנושית כזו, שככל שיהיו בחברת בני אדם נורמלית יותר הגבלות ואיסורים - כך יהיו יותר ויותר עבריינים.
עוד אחד שלא התאפק :)
לגבי הנושא הפותח של השרשור הזה - אני באמת לא מבין על מה הפליאה - הרבה יותר פשוט לשלוח סוכן סמוי למירוץ מכוניות, שוטר זוטר כזה או אחר, ואחרי זה לשלוח נקודתית בוחן "מקצועי" לזמבר כל נהג ונהג. כנ"ל לגבי פטנט הקונה המדומה.
לגבי ענין היחפ"ץ - שני דברים - 1. המשטרה יכולה לעשות כל מה שהיא רוצה, כל דבר. וכפועל יוצא מכך - היא לא עושה מה שעושים בשבילה. כשיש עבודות שאין אף אזרח שמוכן לעשות אותן ישלחו משטרה. כמו שיש כל מני יחדיות לאכיפה כזאת או אחרת - כך צריכה להיות יחידה של שוטרים שתפקידםפינוי צירים. שבר שני { 2 } - אם אני לא טועה, למדינת ישראל יש כח שתפקידו הוא גם פינוי צירים - קוראים לזה "מכבי אש".
לגבי השאר - שם המשחק הוא כסף, וכסף וכסף. אם תמצאו מישהו מספיק עשיר שירצה שיהיו פה מירוצים ושיפורים חוקיים וכו'- אז זה מה שיהיה. כמו שקורה פה עם כל דבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
יש לי שכן שגר לא רחוק ממני, יש לו F350 שהגג שלו הוא מעל 2.5 מטר מעל לקרקע, צמיגים 40"+ (לא התעניינתי לעומק), הוא קטן כזה, מטר שבעים ושיבה......
הוא נוסע על הדבר הזה יומית, כבר לפחות 7 שנים, ואין תאונות, אין בעיות, לא שובר צריות וסותם את איילון :-)
ויש מאות אלפים בדיוק כמוהו, וגם הם לא גורמים לכל בעיות ואף אחד אחר לא צר עין להם.
.
אני מאוד שמח שהשכן שלך לא מסתובב בשכונה שהילדים שלי מסתובבים!
אני משוכנע שהשכן שלך אם באו לו בלילה הזיות על חייזרים שרוצים לקחת אותו לסיבוב לא מתקשה להיכנס
לחנות נשק ולצאת עם 16M לביטחונו העצמי...
לגבי זה שבתי החולים מחוייבים לקבל את כולם זה נכון אולם הם נותנים את הטיפול ההכרחי ושולחים את האדם
להתמודד עם הצרות שלו בעצמו.
בישראל יש עודף רגולציה ובירוקטיה ללא ספק.בארה"ב אין הרבה...הטוב נמצא איפשהו באמצע )אירופה?(
אל תתרפקו בערגה כזו על אירופה... נראה אתכם עוברים טסט בגרמניה למשל.
פוקסי יקירי ...
איך השכן שלך עם האוטובוס הפרטי עובר טסט אתה יודע ? .. או השכן השני עם המשאית בטון ... ?
תפסיקו לראות את העולם דרך החור של האסימון ...
בחייכם.
ויותר גרוע מזה, אם השכן של ג'ו חטיאר שנוסע 40 קמש כל הזמן זה משנה את העובדה ? ... כי לידו גר איזה ארס עם פורש חדשה לגמרי, חוקית ומקורית שנוסע לסופר בקצה הרחוב 280 קמש כל הזמן ... זה לא הרבה יותר מסוכן ? ...
פוקסססי.....
אם אתה משוכנע שרכבים משופרים יותר מסוכנים לילדים (גם שלך) מרכבים סטנדרטיים, בבקשה תביא ראיות, תוכיח!
בנתיים אתה מפחד משד שאינו קיים,
האגדה האורבנית הזאת לא שונה מפחד מאבו ללה או צ'ופקברה.
חוץ מזה אף אחד לא התוכח איפה יותר טוב, איפה פחות טוב, כולו פסלנו אגדות אורבניות ותיקננו ידע שגוי.
פוקסי יקירי,
החופש לעשות עם רכושך הפרטי הוא מיסודות הדמוקרטיה.
במקרה, ארה"ב נושאת את הדגל הראשי של הדמוקרטיה בעולם (ולא, אני לא מעריץ שלה!)
אז אם מוסכם בנינו שמותר לי חוקית לתקוע מסמרים בשקע הביתי ולחשמל עצמי לדעת, אני לא רואה מניעה שאסע על רכב רעוע שבניתי מקרשי בניין רקובים ומנוע של מטוס סילון.
לטענה המתבקשת אודות פגיעה בעצמי מול פגיעה בזולת, אענה בכך שהכל על אחריותי, לכן, אם אשרוט את הבן שלך עם מסמר שבלט מאותה יצירה מוטורית מפוקפקת שאני מתעקש להעלות לכביש, כנראה שתרושש אותי.
נובעת מסקנה (שבאה לידי ביטוי במציאות) שאשתדל בכל מאודי לא לעבור ליד הילד שלך עם הגרוטאה!
לגבי ה-M16, אולי היה רצוי שגם בחוקי היסוד שלנו,יכתב מפורשות (כמו בחוקה האמריקאית) כי לכל אזרח ישנה הזכות להסתובב חמוש וידע השלטון ויפחד ויזהר לא לאבד את אמון הציבור!
אגב, אני לא בטוח אבל נדמה לי שגם פה בארץ ילדים השיגו נשק ורצחו נהג מונית כך שאיפה היתרון היחסי במניעה ממני להנות מחצי קילו ברזל ולא מעט דאגות על הירך?
משום מה, אני לא מזהה גאונים גדולים שיודעים יותר טוב ממני מה טוב לי לעשות עם האחריות והכסף שלי.
(עוד לא אמרתי כלום על הטענה הדמגוגית משהו "אני יכול לצאת הביתה עם M16 מהמילואים אבל לא יכול לרכוש אקדח "0.22 . ")
בקיצור,
תחליטו כבר אם אנחנו דמוקרטיה והממשל עובד אצלנו או שאנו מוטציה שילטונית שמעסיקה את האזרחים שלה שלשמחתי, עוד מרגישים מחוברים רגשית בגלל אי אלו ערכים ישנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
פוקסססי.....
אם אתה משוכנע שרכבים משופרים יותר מסוכנים לילדים (גם שלך) מרכבים סטנדרטיים, בבקשה תביא ראיות, תוכיח!
בנתיים אתה מפחד משד שאינו קיים,
האגדה האורבנית הזאת לא שונה מפחד מאבו ללה או צ'ופקברה.
חוץ מזה אף אחד לא התוכח איפה יותר טוב, איפה פחות טוב, כולו פסלנו אגדות אורבניות ותיקננו ידע שגוי.
אוי ג'ו ג'ו...
הלוואי שספקן כמו פוקסי היה צריך להיות זה שמחליט. הוא לפחות היה מקשיב לך לפני שהיה חושב אם לענות לך בכן או לא.
הפקידונים הרעים של משרד התחבורע בישראל מותנים אוטומטית לומר "לא" לכל דבר. הם לא רוצים לראות הוכחות או ראיות לשום דבר, כי זה מפחיד אותם, כי פתאום הם יצטרכו לעבוד ממש, לקחת אחריות על דברים. מכאן נובעת המציאות שבה אסור לשנות כלום במכונית - כולל שינוי מבנה הרה-גורל במאפרה או הדבקת כלבלב לא תקני מפלסטיק עם ראש שמתנדנד לצדדים על הדשבורד, ולא מסכימים אפילו לדבר עם אף אזרח (אלא אם קוראים לו שי אגסי או עידן עופר) באף נושא, וזה מעדותו של מכר שמנסה כבר זמן רב להזיז משהו בנושא שקשור לתקינת רכב חשמלי.
אם זה קורה בגלל בולשביזם, רוע, טימטום (או במקרה של עובדי משרד התחבורע, מהשר התורן ועד אחרונת מחלקות התה - כל שלוש תכונות אלה גם יחד בוודאות) - לא יודע. אבל עובדה - הרגולציה התעבורתית הכמעט הכי מחמירה בעולם, האיסורים הקשים ביותר בכל הקשור לרכב - ועדיין הכי הרבה הרוגים בתאונות דרכים בעולם המערבי, לפי כל קנה מידה נמדד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אוי ג'ו ג'ו...
הם לא רוצים לראות הוכחות או ראיות לשום דבר, כי זה מפחיד אותם, כי פתאום הם יצטרכו לעבוד ממש, לקחת אחריות על דברים.
זהו דרור, אני חולק עליך ומצאתי סוף סוף את הנקודה!
מי אמר שהם צריכים לקחת אחריות לעזאזל?
מי שמם להיות אחראים עלי ועל רכושי יותר ממני?
עד שלא יהיה ברור פה שבעל הבית בדמוקרטיה הוא האזרח עצמו,
שאותו אזרח, הוא למעשה ה"מבוגר האחראי", הוא האיש החכם ביותר כשזה נוגע לרכושו,
לא תהיה בארץ הקודש דמוקרטיה.
(אצל השכנים, לפחות, המצב ברור ולא מוכרים אשליות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
זהו דרור, אני חולק עליך ומצאתי סוף סוף את הנקודה!
מי אמר שהם צריכים לקחת אחריות לעזאזל?
מי שמם להיות אחראים עלי ועל רכושי יותר ממני?
עד שלא יהיה ברור פה שבעל הבית בדמוקרטיה הוא האזרח עצמו,
שאותו אזרח, הוא למעשה ה"מבוגר האחראי", הוא האיש החכם ביותר כשזה נוגע לרכושו,
:)
ספר על הרעיונות שלך לגלעד ארדן
שמכריח אותך לקנות ווסטים זוהרים
מכריח אותך לעשן בחוץ
מכריח אותך לחבוש קסדה כשאתה רוכב על אופניים
המדינה בישראל היא ה"אבא והאמא" של כולם - האזרחים כולם טיפשים, כולם נטולי שיקול דעת, ולמען האמת עדיף לחוקק כמה שיותר חוקים - ככה שנשמור על כל ראשי הבקר במדינה הולכים בדרך שייעדנו להם ולא מפעילים חלילה שיקול דעת או מפתחים אחריות אישית.
רעה חולה שהיא תוצר לוואי קלאסי של התנהלות כזו היא באמת הסרת האחריות המוחלטת מהאזרח אל עבר הממשל- הגברת הטפילות החברתית.
וזה מכביד על הממשל, שמחזיק בשמיכת משאבים מוגבלת, וכשהוא מושך אותה לכיוון אחד (לסבסד אוכלוסיות למשל) הוא לוקח אותה ממגזר אחר (למשל משטרה חכמה יותר, יחידה לפינוי צירים...)
ואיפה הכל התחיל?
בהסרת האחריות מהאזרח באמצעות חקיקת-יתר ונטילת אחריות מין האזרח אל הממסד.
דרור,
אתה מנסה להאשים את האנשים הלא נכונים,
מה הם הפקידים? הם לא ישראלים נורמטיביים? הם לא שכנים שלך? (ועוד אתה גר בחולון אז בכלל....)
למה אתה מצפה מהם לחשוב בניגוד לכל עם ישראל?
בא ניקח את האתר בזה, שאם כל הכבוד לחברים בו, תראה איזה אחוז חושבים כמו פוקסי,
"אני לא רוצה את הרכב הזה ליד הילדים שלי"
"כל שינוי ברכב מחיייב בדיקת מהנדס"
בא ניצא מהאתר ונעשה סקר ברנדום ברחבי הפופולציה,
איזה אחוז של אנשים אתה משער חושבים בדיוק כמו פוקסי?(או יותר גרוע)......אני שם כסף על 100%
למה? ככה, כי אי אפשר להתעלם מ62 שנים של שטיפת מוח בולשביקית.
כל עוד האגדות האורבניות האלה ישארו עם הציבור הרחב, המצב הנוחכי רק יחמיר.
ופוקסי אגב, אם אני זוכר נכון בילה קצת בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות (שיתקן אותי אם אני טועה)
והוא ראה במו בעצמו יצירות מוטוריות שונות ומשונות....אני בטוח, אבל כנראה שלא התעמק בזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron1999
:)
ספר על הרעיונות שלך לגלעד ארדן
שמכריח אותך לקנות ווסטים זוהרים
מכריח אותך לעשן בחוץ
מכריח אותך לחבוש קסדה כשאתה רוכב על אופניים
המדינה בישראל היא ה"אבא והאמא" של כולם - האזרחים כולם טיפשים, כולם נטולי שיקול דעת, ולמען האמת עדיף לחוקק כמה שיותר חוקים - ככה שנשמור על כל ראשי הבקר במדינה הולכים בדרך שייעדנו להם ולא מפעילים חלילה שיקול דעת או מפתחים אחריות אישית.
רעה חולה שהיא תוצר לוואי קלאסי של התנהלות כזו היא באמת הסרת האחריות המוחלטת מהאזרח אל עבר הממשל- הגברת הטפילות החברתית.
וזה מכביד על הממשל, שמחזיק בשמיכת משאבים מוגבלת, וכשהוא מושך אותה לכיוון אחד (לסבסד אוכלוסיות למשל) הוא לוקח אותה ממגזר אחר (למשל משטרה חכמה יותר, יחידה לפינוי צירים...)
ואיפה הכל התחיל?
בהסרת האחריות מהאזרח באמצעות חקיקת-יתר ונטילת אחריות מין האזרח אל הממסד.
כתבת יפה ומדויק,
חבל שאתה לא משתתף פה יותר.