תגובה להודעה: צריך מחשב חדש עבור סוליד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אהלן בועז, המפרט שהצגת הוא בהחלט מה שאני צריך. יתרה מזאת, איש הIT אצלי בעבודה מצא לי משהו דומה מהמלאי בארץ - מפרט זהה אבל במארז Optiplex שזה מה שאצלנו הולך בחברה האם לאנשים שעובדים בסולידוורקס - ובמחיר טוב. אז הזמנתי - וקיבלתי היום בבוקר. אמרתי לכם שאני טיפוס מעשי... דיווחים אחרי התקנת סולידוורקס 2010 64 ביט בקרוב (שלמיטב הבנתי כן תומך בריבוי מעבדים? זיו, מבטיח לך תמונות מסך).
אגב, השרשור מאד מועיל, ורצוי בהחלט להמשיך אותו, מעבר למקרה הפרטי שלי (אני כנראה מאבד עניין במחשב עצמו ל3-4 שנים הקרובות - אבל צפו לפעילות בפורום הבונים עצמו ;) ).
נמרוד,
אני אולי לוחץ...אבל אני לא קומיקאי, אני לא מדבר מהבטן. שהתחיל הדיון הזה, עשיתי קצת שעורי בית. צריך להבין את הביטוי "תומך בריבוי מעבדים".
זו רק אחת הדוגמאות:
Does SolidWorks make use of multiple and/or dual core processors?
SolidWorks is multi-threaded. Many of the user interface activities such as redraw and dialog box
interaction, etc., take advantage of this technology. However, the solving process used for parametric
modeling is by nature very linear and cannot take full advantage of multiple or dual core processors. No
benchmark tests have been done to determine the increased speed associated with running on a
multi/dual core-processor machine but there should be a slight performance gain.
http://www.javelin-tech.com/main/sup...f/hardware.pdf- ישנה אפשרות (תאורטית) שהאפליקציה לא תרוץ בכלל (כמעט ולא קורה, מערכת ההפעלה יודעת להסתדר).
- ישנה אפשרות שזה ירוץ על Dual Core ועל Quad Core (בהנחה ששניהם באותה מהירות שעון), בערך באותה מהירות - זה בעצם המקרה של סוליד.
- ישנה אפשרות שעל Quad Core זה ירוץ משמעותית (לפחות 20% שלא לומר 100%), לעומת Dual Core באותה מהירות שעון (אלו אפליקציות שרתים אמיתיות שיודעות לנצל ריבוי מעבדים).
במילים פשוטות, סוליד לא יודע לנצל ריבוי מעבדים, זה לא אומר שהוא לא רץ.
לכן הטענה שלי ש i5 Dual Core 3.6GH יריץ סוליד מהר יותר מ I7 Quad Core 2.8GH
אוופסס, זה לא הקישור שהתכוונתי לשים, הנה הנכון (הקטע הרלוונטי בסביביות עמ' 19):
http://www.solidworkscommunity.com/p...sw_webinar.pdf
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אהלן בועז, המפרט שהצגת הוא בהחלט מה שאני צריך. יתרה מזאת, איש הIT אצלי בעבודה מצא לי משהו דומה מהמלאי בארץ - מפרט זהה אבל במארז Optiplex שזה מה שאצלנו הולך בחברה האם לאנשים שעובדים בסולידוורקס - ובמחיר טוב. אז הזמנתי - וקיבלתי היום בבוקר. אמרתי לכם שאני טיפוס מעשי... דיווחים אחרי התקנת סולידוורקס 2010 64 ביט בקרוב (שלמיטב הבנתי כן תומך בריבוי מעבדים? זיו, מבטיח לך תמונות מסך).
אגב, השרשור מאד מועיל, ורצוי בהחלט להמשיך אותו, מעבר למקרה הפרטי שלי (אני כנראה מאבד עניין במחשב עצמו ל3-4 שנים הקרובות - אבל צפו לפעילות בפורום הבונים עצמו ;) ).
למיטב ידיעתי ה PLEX לא "מאושר" לעבודה עם סוליד.... יש לזה סיבות טכניות שנובעות ממגבלות של המערכת.
אחרי שתקבל אני אשמח אם תספר אם כל הרכיבים בפנוכו של דל.
אגב, איזה כרטיס מסך לקחת בסוף?
לפלקס יש ספק כח חלש שלא תומך בכרטיסים חזקים שדורשים הזנת חשמל ישירה.
דרישות חומרה עבור SolidWorks
מה זה החרטא הזו במסמך ?
Windows 7 X86 ושורה אח"כ Windows 7 X64 ?
לא ידעתי שיש CPU חדש עם מילים באורך 86 ביט :D:D
בקיצור שלא יבלבלו אורך מילה עם סט פקודות, והאמת שלכתוב X86 מיותר לחלוטין, אין וינדוס שרץ על סט פקודות אחר.
כל מחשב שתקנה היום יעבוד עם סולידוורקס. דרישות המינימום (שהוצגו כאן בשרשור על ידי המשתמש solidworks) הן לא משהו יוצא דופן. סולידוורקס ירוץ גם עם כל כרטיס גרפי למיטב ידיעתי, וכל עוד מדובר על עבודה מזדמנת, עם חלקים בודדים, הרכבות קטנות - אפשר בהחלט להסתדר. ההבדל באיכות התמונה ניכרת, עם כרטיסים לא מתאימים מקבלים כל מיני תופעות מוזרות (התוכנה הופכת את החלקים לקוביות כדי לסובב אותם מהר יותר, מדי פעם הכל הופך לשחור, מידות לא נראות...) אבל לא ברמה שלא מאפשרת עבודה. אני בעבודה מריץ סולידוורקס 2009 על דל E6400 נייד ללא כרטיס גרפי מאושר סולידוורקס.
אגב, קניתי מחשב חדש כאמור, התקנתי סולידוורקס 2010, ואכן, כצפוי, שיפור דרמטי. המהירות ואיכות התמונה נהדרים לעומת מה שעבדתי עליו לפני כן. זו תחושה שחוזרת כל 4 שנים :D בינתיים לא מצאתי יותר מדי זמן מעבר ללימוד ועשיית סדר בהרכבה הגדולה של הטרופי טראק למען ההיסטוריה. בקרוב צריך לגמור לתכנן זרועות תחתונות משופרות לאוטו של לירן לקראת העונה הבאה, ואחרי זה מי יודע ;)
נמרוד,
האם יש לך תובנות לגבי המעבד (4 ליבות לעומת 8)?
האם בכל המשימות, כל 8 המעבדים עובדים אותו הדבר? האם יש משימות שרק 4?
זיכרון? בסופו של יום, כמה זיכרון בפרוייקט הגדול ביותר? יש הצדקה ל 64 ביט?
זיו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
אותי הצלחתם לבלבל לגמרי.
היה עוד שלב שעקבתי והבנתי.
קצת מהנסיון שלי, עד לפני כמה ימים עבדתי על מחשב נייח Dell Precision T3500
המחשב הגיע עם התוכנה שקניתי בתור מתנה (אחרי הכל 30 אלף על תוכנה)
עבודה שגרתית על הרכבות של כ-300 חלקים המחשב היה נתקע לעתים רחוקות, ז"א שעדיין היו מצבים בהם הסוליד היה נתקע וזורק אותי החוצה.
לפני כמה ימים החלפתי את הנייח בנייד Dell Precision M4500 שיתפקד כעמדת עבודה
תנו לי כמה ימים ואדע עם החדש עומד בעומס לחלוטין.
בימים אלו אני מנסה לקדם את רכישת SW2011 העומדת למבצע כפי שציינת
מתגובתך אני מסיק שהמחשב הנייח לא עמד בדרישות ונאלצת להחליפו
אופי עבודתי מתרכז בעיקר במכניקה קלאסית ומסתכם בהרכבות עד 100 חלקים
האם מניסיונך המחשב הנ"ל מסוגל לשמש כתחנת עבודה ראויה ?
האם למישהו יש ניסיון עם מחשב נייד שמריץ סוליד 2010 עבור אותן הדרישות שנמרוד פירט בתחילת השירשור ?
אשמח לקבל חוות דעת של משתמשים בעלי ניסיון
תודה דני
אני עובד עם גרסת 2010 על מחשב יקר של DELL דגם M70. עובד נפלא גם עם הרכבות של 400 חלקים +. אני תמיד עובד עם הרכבות Lightweight כי אני מפחד שיפול.
לעומת זאת עד לפני שנה עבדתי עם גרסת 2009 על HP dual core מיושן עם 2 ג'יגה זכרון וזה גם עבד יפה עם הרכבות של עד 100 חלקים בערך. כמובן שמחשב שולחני עדכני תציד ינצח.
תגובה: תגובה להודעה: צריך מחשב חדש עבור סוליד
הגיע הרגע, וגם אני צריך מחשב. אני חייב לומר שאת רוב הדיון לא הבנתי, ואין לי שום כוונה להתחיל ללמוד. בשביל זה אתם פה - לתת עצה ממוקדת אבל בלי לחפור (כי אני לא אבין את החפירות שלכם, כאמור).
אני לא מרכיב בסוליד מכוניות שלמות, אז הדרישות מעט צנועות יותר. הוגדר תקציב - 3000 שקלים. חדשים.
מצאתי משהו כזה:
Intel® Core™ i7 2600 3.4GHz
2X2GB(4GB) DDR3 1333MHz
כמובן עם מארז ודיסק סביר והכל, ב2600 שקל בערך.
שעל פניו עונה על הדרישות חוץ מכרטיס מסך שיהיה צריך להוסיף ואז מגיעים בערך לתקציב או פורצים אותו במעט. באייבורי למשל מציעים כרטיסים עם ביצועים טובים מכל מיני סוגים, אבל לא את השתי משפחות שסולידוורקס ממליצים עליהן. כמה זה קריטי?
הציעו לי גם ב3000 שקל מחשב Packard bell iMedia i6543IL עם מעבד3.2GHz i5-560, זכרון 6GB כרטיס מסך GeForce G315 ועוד כל מיני דברים שאני לא מבין.
(משקל 10 ק"ג, מקלדת ועכבר במתנה דווקא כן הבנתי, אבל זה פחות רלוונטי כרגע)
זה יהיה טוב כמו שהוא בלי להחליף כרטיס מסך? שוב, בלי הרכבות גדולות לנהל בסוליד.
יש למישהו הצעה אחרת ב3000 שקל שאני אוכל לחזור הביתה עם מחשב שיריץ מה שאני צריך?
אסף.
אסף,
הכי פשוט... 4050...
מנסיון של כמה מחשבים שקניתי מאייבורי כשהקמתי רשת בעבודה הקודמת שלי (עד שהבנתי...) ממליץ בחום על פנדה מחשבים.
אצלי רץ חלק כל עוד אני לא משתולל עם כמות החלקים בהרכבה עם מחשב הרבה יותר חלש ממה שכתבת.
מה שכן, כרטיס מסך NVIDIA, אם אני זוכר נכון של 512MB, שיפר פלאים.
לא הייתי משקיע במדבקה עם לוגו של יצרן כזה או אחר...
איל
עריכה: OOPS... http://www.google.co.il/search?hl=iw...52l452l4-1l1l0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אסף,
הכי פשוט... 4050...
אתה רואה, כבר במשפט הראשון איבדת אותי...
אסף.
בתור התחלה אל תקנה באייבורי.סתם חברה ושמעתי שיש להם מלא לקוחות לא מרוצים.
אם לקנות ממישהו ביהוד זו אופציה אז צור קשר בפרטי. בחור מאוד נחמד שאני קונה רק ממנו את כל המחשבים שלי (קניתי קרוב ל5 בשנה החולפת לכל המשפחה). מחירים טובים ומבין עניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הגיע הרגע, וגם אני צריך מחשב. אני חייב לומר שאת רוב הדיון לא הבנתי, ואין לי שום כוונה להתחיל ללמוד. בשביל זה אתם פה - לתת עצה ממוקדת אבל בלי לחפור (כי אני לא אבין את החפירות שלכם, כאמור).
אני לא מרכיב בסוליד מכוניות שלמות, אז הדרישות מעט צנועות יותר. הוגדר תקציב - 3000 שקלים. חדשים.
מצאתי משהו כזה:
Intel® Core™ i7 2600 3.4GHz
2X2GB(4GB) DDR3 1333MHz
כמובן עם מארז ודיסק סביר והכל, ב2600 שקל בערך.
שעל פניו עונה על הדרישות חוץ מכרטיס מסך שיהיה צריך להוסיף ואז מגיעים בערך לתקציב או פורצים אותו במעט. באייבורי למשל מציעים כרטיסים עם ביצועים טובים מכל מיני סוגים, אבל לא את השתי משפחות שסולידוורקס ממליצים עליהן. כמה זה קריטי?
הציעו לי גם ב3000 שקל מחשב Packard bell iMedia i6543IL עם מעבד3.2GHz i5-560, זכרון 6GB כרטיס מסך GeForce G315 ועוד כל מיני דברים שאני לא מבין.
(משקל 10 ק"ג, מקלדת ועכבר במתנה דווקא כן הבנתי, אבל זה פחות רלוונטי כרגע)
זה יהיה טוב כמו שהוא בלי להחליף כרטיס מסך? שוב, בלי הרכבות גדולות לנהל בסוליד.
יש למישהו הצעה אחרת ב3000 שקל שאני אוכל לחזור הביתה עם מחשב שיריץ מה שאני צריך?
אסף.
בין השנים - לך על הראשון, מעבד חזק יותר.
על תתקרב למערכת הפעלה 64BIT מה שאומר, שאין משמעות לזיכרון מעל 4GB.
לא יודע מה זה דיסק סביר, אבל דווקא בסעיף הזה היתי שוקל להשקיע - זה יחסוך לך הרבה זמן המתנה.
אפשרות אחרת , להשקיע בדיסק SSD של כמה GB , אם תדאג שהפרוייקט שעליו אתה עובד, יושב על ה SSD בכלל תחגוג.
למרות שאם אני זוכר, כולכם שריונרים - מה שאומר בעיות שמיעה :-) . תשקול לבדוק את נושא המאוורים.
מאווררי 120 מ"מ (לעומת 80 המקובל) מבטיח מחשב שקט. בלילה שעובדים שעות, זה משמעותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
על תתקרב למערכת הפעלה 64BIT
למה?