היי דני התכנה היא sketchup של google תוכה מאוד ידידותית ופשוטה אבל לא משתווה לתוכנות הסוליד,
chase הלואי והייתי מוצא דפרנציאל עם יחס העברה מתאים ( בעצם 1ל1)
כרגע מערכת גלגלי השניים הכרחית כדאי לפצות על יחס ההעברה של הדפרנציאל
Printable View
היי דני התכנה היא sketchup של google תוכה מאוד ידידותית ופשוטה אבל לא משתווה לתוכנות הסוליד,
chase הלואי והייתי מוצא דפרנציאל עם יחס העברה מתאים ( בעצם 1ל1)
כרגע מערכת גלגלי השניים הכרחית כדאי לפצות על יחס ההעברה של הדפרנציאל
אם כך במגבלות התקציב ואופי המערכת עדיף לך לבחור במערכת דיפרנציאל מרכזי נעולה.
הכי פשוט.
מוגבל החלקה בא לפצות על החסרונות של דיפרנציאל פתוח והזה טוב ברכב מרוץ ,אבל העלותו תהיה גבוה מאוד.
מורן, מה שאתה מתכנן עם השרשראות או רצועות, פשוט לא ילך, אתה לגמרי לא בכיוון. ובעוד שבשלדה ובמתלים אפשר לא להיות בכיוון בדיוק אבל עדיין לבנות כלי מהנה שנוסע ואחר לשפר ולשנות, כאן מה שאתה מנסה לעשות, שזה לא פחות ולא יותר לבנות תיבת העברה 4X4 (טרנספר) - לא תצליח, מה שאתה מתכנן אפילו לא קרוב לאיך שדבר כזה צריך להיות בנוי - סגור (לא רק כדי להכיל שימון - החוזק המבנה של קופסה סגורה נדרש כאן!), צירים קצרים, יותר מיסבים,
אבל אם אתה מבין שאתה בסך הכל מנסה לחבר את ציר היציאה של מנוע אורכי, לשני דיפרנציאלים בקצות הרכב - זה בדיוק מה שתיבות ההעברה בכל רכב 4X4, בכל ג'יפ ובכל SUV עושות, ולכן אתה צריך לקחת תיבה קומפלט! אל תנסה לבנות טרנספר כמו שאתה לא מנסה לבנות תיבת הילוכים - זה לא פרויקט לחובבים, בשום מובן.
כל עוד אתה עושה את זה על המחשב למטרת לימוד זה מצויין, תמשיך, אבל תדע שזה לא ריאלי לחלוטין.
מורן אני לא יודע מאיפוא יש לך אומץ להתעסק עם הנעה כפולה (ברכב ראלי רייד) ,אבל אם אתה מתעקש בכל זאת תבחר בסידור יותר פשוט ואמין וקל לביצוע (-:
מורן שלום ראיתי את הפרויקט לרכב מירוץ/טיולים שאתה בונה 1 כמה כסף הושקע עד עכשיו
2 האם אתה מבין שבליגת ניווטים אתה תהיה בקטגוריה של הילל ורז 3 האם הרכב עומד בתקני fia
לי אישית ניראה שאתה לא ממוקד מספיק ברעיון שרצית מהתחלה ומקבל רעיונות לא ממש טובים מאחרים.
אורי סימון
שלום אורי
1 השקעו ברכב כרגע קרוב ל20K ,אבל מה זה משנה!?
2 כן אני מבין שמולי יתחרו נהגים מעולים ובינהם גם רז והילל
הרכב נבנה כמה שאפשר לפי תקנון הראלי רייד ,תיקני FIA הוא לא היה!
ברעיון שרציתי מהתחלה אני ממוקד יותר מידי , אבל בדרך שבה הוא צריך להעשות מודה ותוודה לא נמצאו כול הפתרונות ,
אני שמח על כול הרעיונות שמוצעים לי חלקם טובים חלקם פחות אבל לכולם אני מתייחס בשיא הרצינות
אל תשלול רעיונות שלך אין , או שיש לך אני מאוד אשמח עם כן?!
מורן תודה על המענה ניראה לי שתתחרה קודם עם הרכב הנוכחי תרשים ספונסרים פוטנציאלים שיתנו חסות
ואולי גם כסף ואז תבנה משהו יותר טוב עם תקציב גדול אתה עושה צעד חשוב במעבר מחובבן לנהג מקצעוני
ברגע שיהיה יותר כסף וספונסרים אפשר יהיה לבנות משהו שיתאים גם למרוצי ניווט ואולי עבירות עם
מתלים נפרדים מקדימה ואחורה ומנוע חזק יותר יש לי משהו שאני מפתח בראש שלי כבר
תקופה ארוכה אשמח להעביר לך את הרעיון דבר איתי בפלא המיספר 052-3281929 אורי סימון
זה מסרק ההגה שתוכנן ונבנה
וכרגע הוא כמעת גמור!
קצט פרטיים:
המסרק בנוי מפס מודול שיניים מחוסם (מצומנט) וגלגל שינים גם הוא מחוסם
שתי פלטות אלומיניום שנחרטו בהם בתי מיסב
ושתי פלטות פלדה עליונה ותחתונה ,שקושרות ונלחצות בין פלטות האלומינום
ע'י שמונה ברגים.
בין פס מודול השיניים לקירות הפנימיים של תיבת ההגה, ישנם פלכים עשויים מפליז
שהם בעצם פסי שחיקה של מודול השיניים.
קצת יותר מחצי סיבוב הגה בין נעילה לנעילה. (בערך סיבוב וחצי מקצה לקצה).
הציר מחובר לגלגל השיניים ע"י שגם ובורג הידוק וקוטר הציר 15 מ"מ.
חסר עוד:
פטמת גירוז, מכסה עליון לגלגל השיניים, בוקסא ובתוכה קפיץ שמחוברת בתחתית המסרק ולוחצת את פס מודול
השיניים כלפי גלגל השיניים כדי לבטל חופשים שנוצרים ע"י שחיקה במערכת.
מצרף שרטוט פיצוץ של המערכת.
המסרק מגניב מורן! סחטיין על ההשקעה. נראה טוב, מקווה שיעבוד טוב ולא ידרוש יותר מדי דבאגינג.
שאפו על הרעיון התכנון והביצוע.
לא רואים היום הרבה חברה שמתאמצים לתכנן ולבנות חלקים אלמנטריים.
מחזיק אצבעות נראה באמת יפה
ארנון
יפה מאוד, תכנון וביצוע של מסרק הגה !
כל הפרויקט שלך מיוחד במינו חדשני ומעורר השראה, כל הכבוד.
המסרק יפה מאוד, וכל הכבוד על הייצור העצמי. לא ראיתי כניסות ללחץ שמן של משאבת הגה. אתה מתכנן הגה כוח? סיבוב וחצי מצד לצד על כלי עם גלגלים כאלה והנעה כפולה נשמע די קשה.
בהצלחה בהמשך!
אנשים תודה על הפירגון!
רני , הרכב כידוע הולך להיות עם מנוע אחורי , להערכתי המשקל מקדימה היה באזור ה 400 קילו , ממה שהבנתי המשקל הזה לא מצריך הידראוליקה
אם תהיה בעיה אז נקנה !
מורן סחטיין על המסרק .
עידו
עידו תודה!
עידכון קצר
במהלך השבועות האחרונים גובשה סוף סוף צורת ההנעה !
והחלט שרכבת הכוח תהיה מהמנוע הקיים ומגיר 4x4 קומפלט , עוד לא נבחר גיר ספציפי ,ואשמח לקבל חוות דעת בנושא
גם לגבי בעלי מקצוע בתחום ההתאמות של מנועים/גירים
השבוע סימתי למקם את המשולשים העליונים , נשאר רק לגמור לסגור אותם לרתך!
מבחינת בניית הפרונט נשאר , מוטות היגוי , רצועות הגבלת מהלך פתיחה, הערכת ציריות ,מיקום צנרת ברקס
סיימתי גם לבנות את דבשת הברקס ,ללא בוסטר ( השתמשתי במשאבת הבלם של האודי)
היום התחלתי לרכרך קצט את תא הנהג , ומיקמתי קצת מכלולים (בשלב מסוים מצאתי את עצמי יושב בכיסא ועושה קולות , ואי ואי יאלה שיסע כבר!!)
מורן שלום הבניה מתחילה להיראות מעולה לגבי השידוך מנוע גיר עם זה המנוע של אודי או להישתמש בגיר של ראב 4 או משהו דומה ואז
המנוע יהיה לאורך או להישתמש בגיר של סובארו שאתה מכיר מעולה בכול מקרה אתה תיהיה צריך להישתמש בדרפנציאל
עם תעשה שימוש בדרפנציאל תבדוק לאיזה אפשר גם לשים נעילת דרפנציאל כי יש מצבים שבמרוץ אתה עלול לשקוע בבוץ נעילה יכולה
לעזור לצאת בקלות. אורי סימון
מורן היסתכלתי בתמונות על החלק האחורי של הבאגי ניראה לי כידאי להחליף למשולשים את המיתלים במקום
זרועות עוקבות יהיה יותר פשוט למקם דרפנציאל בקונספציה הנוכחית הדרפנציאל יהרס מהר מאוד כי הוא יהיה נמוך וחשוף למכות
תחשוב על העניין שוב . נוסף לזה תבדוק לגבי קוילאוברים כמיתלים לבאגי איזה אורך אתה צריך אולי יהיה אפשר לקחת מטרקטורון ולחסוך כסף. אורי סימון
מורן שלום אני מצרף קישור לפרווייקט של ברוך טולדנו שיכול לתת לך השראה לאיך לחבר את המנוע. אורי סימון
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive תוכל למצוא את זה גם בקטגוריה של בניית הרכבים באתר של ג'יפולוג
המשך הבניה כרגע תלוי במציאת גיר מתאים לרכב,שידע לעמוד בנתוני המנוע, המכלולים ואופי הנהיגה של התחרויות.
המנוע יוציא כ 250 כ"ס לאחר שיפורים קלים. גודל הגלגלים הוא "29 ומשקל הרכב המוערך הוא כ 1,100 ק"ג.
הגיר שאני מחפש הוא גיר 4X4 סטנדרטי שנמצא בטנדרים וג'יפים. העדפה לגיר לא ממוחשב. אשמח לשמוע המלצות והעדפות
האם להשתמש בגיר אוטומט או רגיל בתנאי מירוץ?
מוקמו רצועות הגבלת מהלך הפתיחה וגם מכלולי תא הנהג תפסו את מקומם הגה, דוושות גז וברקס וגם תושבות הכיסא.