תגובה להודעה: מודעה מהעיתון היום בבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
למה אתם הולכים רחוק ?!
אז המשטרה תפסה רכב משופר והורידה מהכביש, יעלה לו קצת כסף וכמה ימים של טרטורים והוא יחזיר את הרכב לכביש. אתם מפחדים שהיום זה הוא ומחר אתם כי גם הבולמים שלכם צהובים ובגלל זה יש סיכוי שיורידו גם אתכם מהכביש - סטטיסטית באמת שאתם יכולים לישון בשקט וגם אם יצליחו להוריד לכם את הרכב מהכביש פעם בימי חייכם - לא יקרה כלום.
תראו מה הולך לקרות כאן אוטוטו - מצלמת אכיפת מהירות דיגיטאלית כל 2 ק"מ כביש, כזו שאוכפת גם פחות מ 20 קמ"ש מעל המותר- זה יקרה בכל הכבישים הכי טובים - זה מס עקיף שהולך לפגוע סטטיסטית בכולנו ללא יוצא מהכלל בתדירות הזויה. אני כבר מצפה לבכי שיציף את האתר כבר בגל הראשון.
לפחות כל בעל רכב הולך לסבול מזה ללא יוצא מהכלל - חכי"ם, שופטי תעבורה, שוטרי תנועה (בזמנם הפנוי). אבל עד שאותם מחוקקים/שופטים יאכלו קצת חרא שהם עצמם בישלו ויטרחו לתקן את המעוות - שימרו על ארנקיכם! תתחילו להתרגל לנהוג במהירות איטית בלתי שפויה כבר עכשיו.
לפי הנתון שלך,100-110 קמ"ש עדיין יהיו בתחום הבטוח,נכון?
אם כך,מה כל-כך לא שפוי לנהוג במהירויות האלו?
אני יכול להעיד על עצמי שאני נוהג במהירות הזאת ומרגיש בטוח ורגוע.
אני לא חושב שלשופטי תנועה יש בעיה לנהוג כך. (ח"כים ושוטרי תנועה לא משמשים דוגמא טובה במקרה הזה).
טל.
תקראו את מה שהדגשתי
פשיטה משופרת על המשופרות
מאת: ירון אדרי, מערכת וואלה!
יום חמישי, 26 באוגוסט 2010, 12:37
<STYLE type=text/css> .shr{font-weight:normal;font-size:0;} .shr .sright{width:212px;width:"215px";height :27px;padding-right:3px;} .shr .sright2{overflow:hidden;line-height:0;font-size:0;} .shr .sleft{width:"252px";width:246px;height: 27px;padding-left:6px;text-align:left;} .shr .add_tb{padding:5px 25px 5px 15px;background:url(http://iscWZA.walla.co.il/w9/v/item/tgova.gif) no-repeat 100% 5px;color:black} .shr .print{padding:5px 25px 5px 5px;background:url(http://iscWZA.walla.co.il/w9/v/item/print.gif) no-repeat 100% 5px;color:black} .shr .va_top{vertical-align:top;} .shr .pd_t1{padding-top:4px;} .shr .pd_t2{padding-top:6px;} .shr .pd_t3{padding-top:5px;} .shr .vsep{height:16px;width:1px;background:# e0e0e0;margin:5px 12px 0;margin-top:"6px";overflow:hidden;} .shr .i_label{margin:0 0 0 10px;} .shr a.fun161Btn{width:151px;height:31px;text-align:center;line-height:28px;background:url(http://iscWZA.walla.co.il/w9/v/fun/i...ecoration:none !important;} .shr a.fun161Btn:hover{text-decoration:none !important;color:white;} </STYLE>
הוסף תגובה גירסה להדפסה
שתף:http://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/i-send_01.gifhttp://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/i-fb_01.jpghttp://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/twitter.gifhttp://iscwza.walla.co.il/w9/v/item/mekosharim.gif
תשעה כלי רכב משופרים נעצרו אמש על ידי המשטרה ונהגיהם עוכבו לחקירה. נבדקים גם מכוני הרישוי בהם הם הועברו טסט
תגיות: משטרת ישראל,אגף התנועה,שיפורים
http://mscwza.walla.co.il/w/w-248/471717-18.jpg http://iscwza.walla.co.il/w9/v/zoom.gif "המטרה שלנו היא להרחיק את המכונית האלה מהכביש שהנהג שלהם לא יפגע ושלא יפגע באחרים" (צילום: קובי ליאני, למצולמים אין קשר לכתבה)
משטרת ישראל ממשיכה במאבקה נגד משפרי המכוניות. היחידה המרכזית של אגף התנועה פשטה אמש (רביעי) על בתיהם ומקום עבודתם של תשעה בעלי מכוניות משופרות, בפעם השנייה החודש. מדובר בהמשך "מבצע שיפור ניכר" כפי שמכנים אותו באגף התנועה, שמטרתו להרחיק מהכבישים כלי רכב בהם בוצעו שיפורים בניגוד לתקנות משרד התחבורה.
"אנחנו מרכזים כמות של כלי רכב שיש לנו מידע עליהם על שיפורים בניגוד לחוק ובודקים אותם יחד עם הבוחנים", כך אומר לוואלה! רכב סגן ניצב אלון מגן, מפקד היחידה המרכזית באגף התנועה. לדבריו, בין השיפורים העיקריים נמצאים מנועים שנוספו להם מערכות פליטה ויניקה, מגדשי טורבו וכדומה, המעלים את הספקי המכוניות בעשרות ואף מאות אחוזים.
אמש כאמור הגיעו בלשי ובוחני היחידה המרכזית אל בתיהם של הנהגים החשודים וביקשו לבדוק את רכבם. מתוך תשעה כלי רכב שנבדקו, שלושה נמצאו תקינים והשאר הורדו מהכביש בשל השיפורים שעברו ובעליהם עוכבו לחקירה. בינהם לדברי המשטרה, פולקסווגן גולף משנת 1993 שמנוע ה-1.3 ל' המקורי שלה הוחלף במנוע של VR6, פיג'ו 205 שהותקן בה מנוע טורבו ופורד סיירה עם שיפור דומה כשבנוסף הותקנו בה מוטות מייצבים וכיסאות ורתמות מירוץ.
בהמשך דבריו אומר מגן כי שני כלי רכב שהיו ברשימותיו אמש, לא נמצאו. "אין לנו בעייה עם זה שמחביאים אותם, כל עוד הרכב לא על הכביש זה בסדר גמור מבחינתנו. המטרה שלנו היא להרחיק את המכונית האלה מהכביש שהנהג שלהם לא יפגע ושלא יפגע באחרים". עוד הוא מוסיף כי אנשיו ימשיכו לנסות ולאתר את כלי הרכב הללו במידה וישובו לכביש.
חוקרים את מכוני הרישוי
מתחילת המבצע הצליחו באגף התנועה לאתר מעל ל-20 כלי רכב, מהם 15 הורדו מהכביש והשאר נמצאו תקינים או שכללו שינויים מינוריים. את המידע על כלי הרכב אוספים רכזי מודיעין "ממקורות שונים", כפי שאומר מגן. נציין כי איתורם יכול להיעשות בקלות רבה דרך האינטרנט (פורמים ייעודיים, פייסבוק וכדומה) וכן רבים מהם מתאספים אחת לתקופה במפגשים קבועים. כמו כן, חלקם על פי המשטרה משתתפים באופן קבוע במירוצים פיראטיים וכי בידיהם קטעי וידאו מצולמים כמו גם קטעי וידאו שהעלו בעלי המכוניות בעצמם ליו-טיוב.
נהגי המכוניות בהן נמצאו שיפורים הועברו כאמור לחקירה, כאשר חלק משני במבצע מבקש לגלות כיצד הם אושרו לנוע בכבישים על ידי מכוני הרישוי במסגרת הטסט השנתי. לדברי שניים מהנחקרים, הם פירקו את הרכב והחזירו אותו למצבו הרגיל כדי לעבור את הטסט ולאחר מכן הרכיבו שוב את החלקים המשופרים. לדברי מספר נחקרים, הם עברו טסט במצבו המשופר של הרכב ובאגף התנועה זימנו לחקירה את בעלי מכוני הרישוי בהם עבר הרכב טסט. מגן מציין כי אלה שנחקרו הכחישו או טענו שזה אינו נכון. בקרוב יזומנו לחקירה בעלי מכוני רישוי נוספים.
באגף התנועה מבקשים להדגיש כי "מבצע שיפור ניכר" ימשיך בשבועות הקרובים בהגעות מרוכזות של צוותי בילוש ובוחנים אל בתי בעלי המכוניות, בעיקר במרכז ובצפון הארץ. "אנחנו נמשיך ונגלה את כלי הרכב, גם את אלה שמחביאים וירדו למחתרת", מסכם מגן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לפי הנתון שלך,100-110 קמ"ש עדיין יהיו בתחום הבטוח,נכון?
אם כך,מה כל-כך לא שפוי לנהוג במהירויות האלו?
אני יכול להעיד על עצמי שאני נוהג במהירות הזאת ומרגיש בטוח ורגוע.
אני לא חושב שלשופטי תנועה יש בעיה לנהוג כך. (ח"כים ושוטרי תנועה לא משמשים דוגמא טובה במקרה הזה).
טל.
לפי מה שאני הבנתי היא אמורה לצלם כבר בקמש 1 מעל המותר ולא 25 קמש מעל המותר כמו במצלמות הישנות...השינוי נובע מזה שהמצלמות החדשות הם דיגיטליות ולא קיים הגבלה של מס' תמונות בניגוד למצלמות הישנות בעלות הפילם ככה שמעכשיו תצטרך לנסוע 90 קמש בכביש 2 ו-4 ו 100 קמש באיילון ....וכו בשאר הכבישים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
מה שקרה בירושלים לא כל כך קשור.
שתו וודקה, נדפק המוח, וככה זה נגמר.
ליהודים לא חסר בתחום הזה.
אבל הסטטיסטיקות של המגזר בתאונות דרכים הן עובדה ידועה וכואבת.
הם פשוט משתוללים בכבישים. פורעים כל חוק אפשרי.
סע על כביש כפר-סבא-טירה בכל שעות היום ותחווה את זה אחד על אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה שקרה בירושלים לא כל כך קשור.
שתו וודקה, נדפק המוח, וככה זה נגמר.
ליהודים לא חסר בתחום הזה.
בגלל מקרים כאלה יש מדינות שבהם צריכת וקניית אלכוהול אסורה לפני גיל 21
בקרוב אצלכם.
ה"בעיות" שלנו עם מצלמות המהירות החדשות הן:
1. כמעט ואין הגבלה במספר התמונות שהן מסוגלות לצלם ולהעביר למוקד. דו"ח עם תמונה יגיע אליכם הביתה בדואר תוך יום-יומיים.
2. הן מופעלות על ידי קבלן אזרחי ששותף להכנסות ובעל אינטרס כלכלי להגדלת מספר הדו"חות ככל שיתאפשר לו על ידי המשטרע.
3. בקטעי כביש מסוימים יוצבו מצלמות במרווחים של 3 ק"מ ביניהן - יש מצב שתחטפו 6-7 דו"חות בנסיעה אחת, בקטע כביש אחד!
4. המצלמות פועלות באמצעות פסי דריכה ולא באמצעות מכ"מ, ועל כן לא ניתנות לגילוי באמצעות גלאי הרדאר המקובלים.
5. המצלמות מוגנות בתא מתכתי משוריין כנגד ירי ושריפה ומאובטחות ע"י מערכת טלוויזיה במעגל סגור כנגד חבלות.
כל אלה יוצרים מצב של "קרן שפע" רווחית ביותר למדינה, שמפיקה כמות דו"חות שלאחר תקופת ניסוי "מוצלחת במיוחד" גם המשטרה מגדירה אותה כ"בלתי נשלטת".
לאחר תקופה, הנהגים יתרגלו למצב החדש ויפחיתו מהירות - מה שיגרום לירידה במספר הדו"חות ולהקטנת הרווחים. עם הירידה ברווחים, קיים סיכוי שהמצלמות יכוילו למהירויות נמוכות יותר ויותר עד כדי קמ"שים בודדים מעל למהירות המותרת, כדי להבטיח את קצב הנפקת הדו"חות והמשך שוד הכספים מהציבור. הבעיה הקשה ביותר תיווצר בכבישים בהם מהירו תהנסיעה המותרת משתנה על פי תנאי הדרך, דוגמת האיילון. יש שעו תבהן מורת לנסוע 50 קמ"ש יש שעות של 70 ויש שעות של 90. המהירות מופיעה על שלט אלקטרוני ולא תמיד תואמת את תנאי הכביש בפועל, מה שמבטיח שבכמעט כל נסיעה בכביש תקבלו דו"ח, אלא אם תקפידו לזחול לאט במיוחד בלי קשר לשעה ולמצב התנועה.
הפתרון המיידי נגד המצלמות הוא הכי פשוט - לנסוע לאט. אני מרשה לעצמי לנבא שבעלי סיקסים, סמוראים והיילקסים לא יסבלו יותר מדי מהמצלמות הללו.
ראוי לציין שלנסוע לאט זה מסוכן ממש כמו לנסוע מהר מאוד - אז ייהרגו בכבישים כמה עשרות בכל שנה בגלל שיירדמו על הכביש - למדינה ממש לא אכפת שכולכם תיהרגו בתאונות, כל עוד אפשר להאשים את הגורם האנושי כלומר - אתכם.
פיתרון נוסף מנצל את העובדה שרוב המצלמות הללו נייחות ולא ניתנות להעברה קלה ומהירה מנקודה לנקודה - מכשיר חדש שבזיכרון שלו נמצאים כל הנ.צ של המצלמות החדשות, ויתריע בפניהן במרחק בטוח, עומד לצאת לשוק. העלות כ-1,200 שקל פלוס-מינוס. השקעה די משתלמת לאור פוטנציאל הנזק שמצלמות אלה עלולות להסב לחשבון העו"ש שלכם.
עוד פיתרון, שאני בספק אם רבים ינקטו בו - לא לשלם את הדו"ח אלא לבקש להישפט. תיאורטית, המערכת תיסתם במהרה ולא תוכל לטפל בכל תיקי המהירות במסגרת הזמן שהחוק מקציב (עד שנה). מעשית - הנסיון מלמד שעם ישראל מרכין ראש ומשלם את הדו"ח, ולא מנסה להילחם על צדקתו או לסתום את המערכת בבקשות להישפט. זה לא יעבוד.
פיתרון אחרון - כל פוליטיקאי שיבטיח לכם להסיר את המצלמות - תשכחו את כל מה שהוא חושב על מדיניות פנים וחוץ - ותצביעו עבורו.
כל פתרון אחר - או שהוא פלילי (לפוצץ את המצלמות באמצעות מטעני חבלה, לרסס צבע/זפת על העדשות שלהן), או שאינו ישים לאור תרבות האין-מחאה של הציבור הישראלי. בבריטניה המצלמות חובלו/נשרפו/הושמדו באופן סדיר ומבהיל על ידי אזרחים שנמאס להם, ולבסוף רובן הוסרו משום שלממשלה היה מספיק יושר להודות שלא רק שאין לאכיפת המהירות כל השפעה על מספר התאונות, אלא שבקטעים בהם הוצבו מצלמות, דווקא עלה מספר התאונות. אתם רואים ממשלה בישראל שבה שיטת המשטר מבוססת על שקרים, נוכלויות ושחיתות אינסופית, עושה צעד כזה? מגלה יושר כזה?.....
בקיצור - נכון לרגע זה - ציבור הנהגים אכל אותה ברמה ארצית כוללת. סעו לאט ותשתדלו לא להירדם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
בגלל מקרים כאלה יש מדינות שבהם צריכת וקניית אלכוהול אסורה לפני גיל 21
בקרוב אצלכם.
בקרוב אצלנו?
כבר עכשיו אסור למכור אלכוהול אחרי 23:00 בלילה. זה עוזר?
אתה צריך לראות את הבהלה לוודקה בפיצוציות ובתחנות הדלק בשעה 22:45....
אני מבין שעוד מעט אתה צריך לקום....
אבל מה קשר לגיל הקונה-צרכן?
זו בעיה אמיתית.
אבל מה בין מגבלות גיל וכו' למניעת מקרים כאלה?....
יש כאן אצלנו הרבה חכמולוגים שקוראים גם לא לתת רשיון נהיגה לפני גיל 21. להזכירך ולהזכירם - נערים בני 20-21 נוהגים כאן בטנקים, מטיסים F16 ומפקדים על מחלקות ופלוגות. אז כשהם יוצאים הביתה לחופש פעם בשבועיים לא תיתן להם לנהוג במזדה 3? לא תאפשר לשתות בקבוק בירה?...
גם אני בעד למנוע מילדים ונוער לקנות אלכוהול בכלל, אבל אני ריאלי ויודע שחוקי יובש יועילו כמו כוסות רוח. לא מוכרים להם בפיצוציה אחרי 23:00? אז הם קונים את השתייה מאיזה "קיוסק-בגאז'" במגרש החנייה הסמוך או שקונים לפני 23:00, או שחברים מביאים להם, או שפשוט שותים קודם בבית, לפני שיוצאים.
הרי זה לא יעזור, ימשיכו לשתות. ואז המדינה תעשה כמו שאמרת. מגבלת גיל.
גם זה לא יעזור, אח גדול יקנה להם. חבר מבוגר יותר יקנה. ובסוף יאסרו כאן בכלל על מכירת אלכוהול.
אז מה? לא ישתו בכלל? דווקא ישתו. יזקקו לבד כל מיני נוזלי-זבל וישתו. כמו שהיה באמריקה בשנות היובש.
עונשים קולקטיביים לא רק שלא עוזרים, הם יוצרים אנטגוניזם בציבור.
יש משטרה שאמורה לאכוף את החוק, אבל "אמצעיה מוגבלים" והיא עסוקה רק בשטויות יחצ"ניות. באגזוזים פתוחים, בברקסים אדומים, בכסאות מירוץ. פלא שלא נשארים שוטרים כדי לתפוס גנבים ולעצור שיכורים משתוללים?....
נניח שהיו עוצרים את החבורות של נערים שיכורים שאתה יכול לראות כאן בלילות בכל פינת רחוב, ומאפסנים אותם במגרש הרוסים או באבו כביר למעצר של לילה-שניים, עד שיתפכחו - כולל מתנה בצורת רישום פלילי חביב שילווה אותם לשארית חייהם, (וגם שולחים להורים שלהם חיוב לתשלום עבור ה"מלון" בעלות של לילה-שניים עם פנסיון מלא - מחירים של הילטון) אולי זה יעזור?....
אני היום מיין-סטרים, נוהג ביומיום בפוקוס ליסינג שלא סובלת מעודף סוסים ובסופש"ים בפאג'רו דיזל איטי להחריד וסטנדרטי לחלוטין, 50% מהכנסתי לא מגיעה בסוף חודש לחשבון הבנק ובתור שכיר אין לי דרך להימנע מזה. את העובדה שאני חי במדינה חשוכה כבר הפנמתי לפני שנים רבות ואין לי שום סנטימנטים אבל - זה מה יש. אני לא רואה אפשרות להימנע מקבלת דוחו"ת מהירות עפ"י השיטה החדשה. הכבישים שאני נוסע בהם ביומיום הם כבישים רחבים וזורמים שמהירות הנסיעה הסבירה והממוצעת בהם היא 110 קמ"ש, את מהירות הנסיעה שלי אני מתאים לתנאי הדרך ומהירות המכוניות שמסביבי. 21 שנות נהיגה ,0 דוחו"ת מהירות עד היום , 0 תאונות דרכים, גליון עבירות תנועה נקי לחלוטין. פעם אחת עצר אותי שוטר כלב בן כלב על אי מתן זכות קדימה במעבר חציה במהלך "מבצע דוחו"ת משטרתי" והדו"ח בוטל לאחר ערעור.
היום המדינה יוצאת נגדי ושכמותי בפירוש ובאופן מוחלט - הכוונה הרשמית "להילחם בתאונות דרכים" היא עלבון לאינטיליגנציה ויריקה בפרצופי. אני בפירוש אצביע בבחירות הבאות למתמודד שיציע להילחם במדיניות האכיפה הזו, אנשים כמוני ואנחנו רבים - מצביעים ב 15 השנים האחרונות לטובת האינטרס האישי ולא בשביל קשקושים אידאולוגים ששווים לתחת שעה אחרי הבחירות. ככה הצבעתי עבור מפלגת הגימלאים (אני לא גימלאי אבל עוד 30 שנה אהיה) , עבור טומי לפיד בזמנו ועבור ליברמן ששונא את המשטרה. שימו לב כמה מנדטים קיבלה כ"א מהמפלגות האלו שצצו משום מקום ונעלמו/יעלמו באותה מהירות אחרי שלא עמדו בהבטחותיהם. אלו היו מפלגות שהן לשון מאזניים בקואליציה. אני כבר יודע בפירוש מה יהיה בבחירות הבאות, חבל רק שיצטרכו לפצות את הקבלן בהרבה מאד כסף מקופת המדינה וגם את זה אשלם מכיסי- הנזק כבר נעשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הבעיה הקשה ביותר תיווצר בכבישים בהם מהירו תהנסיעה המותרת משתנה על פי תנאי הדרך, דוגמת האיילון. יש שעו תבהן מורת לנסוע 50 קמ"ש יש שעות של 70 ויש שעות של 90. המהירות מופיעה על שלט אלקטרוני ולא תמיד תואמת את תנאי הכביש בפועל, מה שמבטיח שבכמעט כל נסיעה בכביש תקבלו דו"ח, אלא אם תקפידו לזחול לאט במיוחד בלי קשר לשעה ולמצב התנועה.
דרור לדעתי שלטי המהירות באילון מעידים על מהירות הנסיעה הממוצעת בקטע דרך מסוים,
אך אין כל קשר בינם ובין המהירות המותרת באותו כביש, שהיא קבועה ואחידה לאורך
כל שעות היממה, כאמור ללא קשר לשעה ו/או לעומס התנועה...
או שאני טועה או שאולי נתת למחוקק רעיונות... .-)http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon10.gif
השלטים האלקטרונים על איילון הם שלטים לכל דבר , השליטה עליהם היא ממרכז בקרה שצופה ממצלמות על התנועה בכביש.
אני לא מאמין שזה מעשי לאכוף מהירות על פיהם, הסיבה ליצירת הפקק היא עומס התנועה, אם אנשים ינהגו עפ"י השילוט הפקק לא ישתחרר והם יהפכו להיות הסיבה. מה גם שכאן באמת יהיו רבים שיטרחו לבקש משפט ולטעון שהשלט בדיוק התחלף אחרי שכבר עברו אותו וכו', גם ממשק בין המצלמה לשילוט נראה לי לא יקרה, במקומות שהשילוט משתנה באופן קבוע עפ"י השעה זה כבר עניין אחר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני כבר יודע בפירוש מה יהיה בבחירות הבאות, חבל רק שיצטרכו לפצות את הקבלן בהרבה מאד כסף מקופת המדינה וגם את זה אשלם מכיסי- הנזק כבר נעשה.
למי ניתנה הנבואה ניר?
הלוואי שאתה צודק, כי אז גם אני אשים את אותו פתק.
אל תבנה על זה. עם ישראל מעריץ רק את מי שדורך עליו ביד חזקה וברגל נטויה. עם נעל מסומרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
פיתרון נוסף מנצל את העובדה שרוב המצלמות הללו נייחות ולא ניתנות להעברה קלה ומהירה מנקודה לנקודה - מכשיר חדש שבזיכרון שלו נמצאים כל הנ.צ של המצלמות החדשות, ויתריע בפניהן במרחק בטוח, עומד לצאת לשוק. העלות כ-1,200 שקל פלוס-מינוס. השקעה די משתלמת לאור פוטנציאל הנזק שמצלמות אלה עלולות להסב לחשבון העו"ש שלכם.
פתרון כזה כבר קיים כיום, והוא כמעט חינמי ברוב המקרים למשתמשי טלפונים חכמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
פתרון כזה כבר קיים כיום, והוא כמעט חינמי ברוב המקרים למשתמשי טלפונים חכמים.
ההתראות הללו לטעמי מיושנות לא מעודכנות בזמן אמת
כשיש כל 100 מ' מצלמה בכביש שאתה משתמש בו כל הזמן ויש לך GPS שמתריע ללא הפסקה - אתה פשוט סוגר אותו ומתרגל לנהוג לאט. התכנות יהיו יעילות לטיולי סופ"ש בכבישים לא מוכרים אבל יהיו שימושיות רק בסוף התהליך כשיושלם הכיסוי. בכל מקרה היות ומדובר בכבישים מהירים ונוחים שגם עם פאג'רו דיזל ישן צריך לשים לב שלא לחרוג מה"מותר" החדש - אני מניח שאבלה יותר במבט על לוח השעונים מאשר על הכביש, את הפוקוס אני פשוט אנעל בהילוך שני ואתן למנוע לצרוח ב 95 קמ"ש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני מניח שאבלה יותר במבט על לוח השעונים מאשר על הכביש
זו אחת הנגזרות השליליות של ריבוי מצלמות בכבישים (ביחד עם הירדמות), מה שכמובן יגרום ליותר תאונות וליותר נפגעים. לא שזה ממש אכפת למשרד התחבורע, ל"אור ירוק" ולמשטרת התנועה - מבחינתם של שלושת הנ"ל, מה שהכי חשוב זה שהקופה תמשיך לצלצל ושתמיד יהיה אפשר להאשים את "הגורם האנושי".
כשהייתי ילד שאלתי את המלמד בישיבה מה זה סרסור לדבר עבירה ,ומה זה בדיוק זונה וזנות ...
לא שלא ידעתי , אבל הייה אתגר ,
התשובה הייתה מכות רצח ועמם מוסר השכל =כוחה של השררה !
בשבת סבי שראה את החבורות שאל אותי מדוע? סיפרתי ,חייך ואמר אני אסביר לך אין מתנהלים החיים בימינו , שאל אם אני מודע ויודע על מה מדובר עניתי שאני יודע את הפרטים,
תשובתו נכונה ומדוייקת במשנה תוקף גם היום,
סרסור= משדל לזנות ,מעשה תועבה בכפייה או אחר תמורת שלמונים
זונה =עובדת בכביש= עושה דברו=מוציאה לפועל ,של הסרסור תמורת שלמונים שתמיד
יועברו לכסו של הסרסור,
כל הדרכים והשיטות לביצוע המטלה חוקיים ומגובים ע'י הסרסור,אם יש צורך גם
באמצעים אלימים וכל סנקציה מותרת,מערכת המישפט כמו בסדום מגבה ומאשרת כל ,
קביעה ,חוק ,תקנה (הגיונית או לא)ובעקרון הנך אשם עד שלא תוכיח אחר(התפלאתי )
או שאתה יכול לשלם ואז חזרת למקומך בריא ושלם (מוסר השכל תהייה עשיר או חבר
במאפיה הנ''ל )
כאשר את המדינה מנהלים גנבים ושקרנים וסרסורים אז אין פלא שהמדינה היא בית זונות
והנבלות שולחים את ה...לרדת לכביש להביא כסף
ועליכם שרק בוכים וממשיכים להחליף כל קדנציה גנב שבע בגנב רעב (חבר מביא חבר )
השוטרים עושים את מה שאומרים להם הסרסורים הם צריכים לשרוד וראש גדול מקבל בונוס בעיטה בתחת.!!
מי שהולך לעבוד ברשויות זו בדרך כלל ברירת מחדל ,כולם מנסים להביא לחם
זה שמתנקזים לשם בעיקר זבלים שנהנים (לא תמיד יש יחידי סגולה לצערנו מיעוט )להציק, זה צריך להפנות לבית זונות אחר (ולא חסרים כאילו ) מערכת החינוך וכך הלאה ,
ועל זה יסוכם הכלבים נובחים והשיירה עוברת
במדינת הלא ההחלטי (שזמנה כניראה הולך ותם ) נישאר לי לאחל חג שמח ותמשיכו לשרוד
כי זה מה שיש כאן תרגיל בהשרדות , בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זו בעיה אמיתית.
אבל מה בין מגבלות גיל וכו' למניעת מקרים כאלה?....
יש כאן אצלנו הרבה חכמולוגים שקוראים גם לא לתת רשיון נהיגה לפני גיל 21. להזכירך ולהזכירם - נערים בני 20-21 נוהגים כאן בטנקים, מטיסים F16 ומפקדים על מחלקות ופלוגות. אז כשהם יוצאים הביתה לחופש פעם בשבועיים לא תיתן להם לנהוג במזדה 3? לא תאפשר לשתות בקבוק בירה?...
גם אני בעד למנוע מילדים ונוער לקנות אלכוהול בכלל, אבל אני ריאלי ויודע שחוקי יובש יועילו כמו כוסות רוח. לא מוכרים להם בפיצוציה אחרי 23:00? אז הם קונים את השתייה מאיזה "קיוסק-בגאז'" במגרש החנייה הסמוך או שקונים לפני 23:00, או שחברים מביאים להם, או שפשוט שותים קודם בבית, לפני שיוצאים.
הרי זה לא יעזור, ימשיכו לשתות. ואז המדינה תעשה כמו שאמרת. מגבלת גיל.
גם זה לא יעזור, אח גדול יקנה להם. חבר מבוגר יותר יקנה. ובסוף יאסרו כאן בכלל על מכירת אלכוהול.
אז מה? לא ישתו בכלל? דווקא ישתו. יזקקו לבד כל מיני נוזלי-זבל וישתו. כמו שהיה באמריקה בשנות היובש.
עונשים קולקטיביים לא רק שלא עוזרים, הם יוצרים אנטגוניזם בציבור.
יש משטרה שאמורה לאכוף את החוק, אבל "אמצעיה מוגבלים" והיא עסוקה רק בשטויות יחצ"ניות. באגזוזים פתוחים, בברקסים אדומים, בכסאות מירוץ. פלא שלא נשארים שוטרים כדי לתפוס גנבים ולעצור שיכורים משתוללים?....
נניח שהיו עוצרים את החבורות של נערים שיכורים שאתה יכול לראות כאן בלילות בכל פינת רחוב, ומאפסנים אותם במגרש הרוסים או באבו כביר למעצר של לילה-שניים, עד שיתפכחו - כולל מתנה בצורת רישום פלילי חביב שילווה אותם לשארית חייהם, (וגם שולחים להורים שלהם חיוב לתשלום עבור ה"מלון" בעלות של לילה-שניים עם פנסיון מלא - מחירים של הילטון) אולי זה יעזור?....
כמובן שזה לא פותר את הבעיה ב100%, תמיד יש פרצות בגדר,
אבל זה עובד לא רע, צרף לזה קצת חוקים כמו נער שנעצר בשיכרות (בלי קשר לנהיגה) יאבד רשיון נהיגה (או לא יקבל אם אין) עד גיל 21 ותקבל התרעה מעולה, זה גורם לאנשים לחשוב פעמיים.
אתה יודע מאיפה אני בא עם זה....
אבל גם, מסכים איתך, כול החוקים האלה, בלי אכיפה וחינוך שוים לתחת.
בישראל יש גישה שונה לנוער "בעייתי", הנה סיפור קצר
לא מזמן דיברתי עם חבר באזור המרכז, יש לו בעיה ש"ילדים" ניכנסים לו לג'יפ ומשחקים, שוברים וגונבים דברים
אמרתי לו....תעשה אמבוש, תפוס על חם ותסגיר אותם למישטרה, התחיל לצחוק עלי, אמר: מה המשטרה יעשו להם? יגידו זה ילדים עזוב אותם....אמרתי לא יודע, אצלינו ניתן להגיש כתב תביעה לכל פושע מעל לגיל 10.
שיטת החלונות השבורים....מכיר?
השרשור הגיע למקומות, שאפילו הצהוב, בימיו הטובים לא הגיע.
הגבלת מהירות ל 100 קמ"ש תרדים את הנהגים.:D
התינוק, מזמן נישפך החוצה עם המים.