סופת המדבר, הבולם נשבר באמצע, נמעך או שניהם ?
Printable View
נמרוד, לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר...
חברים, כנותן שירות אני תמיד לוקח בחשבון במקרים מהסוג הזה "כמה זה יעלה לי עכשיו" לעומת "כמה זה יסב לי נזק אחר כך"
לאור חלק גדול מהתגובות כאן, אני בטוח כי לו היה היה ניתן להחזיר את הגלגל לאחור היו באספיר לוקחים החלטה שונה והיו "סופגים" את מחיר הבולם (למי שלא הבין את מה שידידנו ג'ו ניסה להסביר) ומחליפים ללקוח את הבולם ללא שום תמורה.
תתארו לכם אם השרשור היה נפתח כך:
שברתי את הבולם ואספיר החליפו אותו ללא תמורה - שרות ברמה אחרת.
ובנימה אישית, לא נראה לי כי מדובר בכשל בבולם שנבע מפגם ביצור.
בידידות, אורן
הבולם לא נמעך המוט של הבוכנה נשבר באמצע וכתוצאה מהשבירה הבולם התכופף לכיוון הסרן ומזה הוא קיבל מעיכה קטנטונת
ועוד פעם הכול השערות כי ככה זה נראה הכי הגיוני
ועוד משהו נזכרתי שליפני איזה שנתיים אמא שלי קנתה GPS של סנסויי מאיזה אתר אינטרנט (נראה לי 'וואלה')
מההתחלה היו איתו צרות כל פעם נתקע ועד שמוצא לוויון בקיצור חרא של מכשיר
אחרי תקופה של כמה חודשים שזה כבר נמאס שלחתי אותו לתיקון- חוזר מהתיקון ושוב עוד בדלפק קבלה
הוא לא תקין וככה היה איזה חודשיים שלוש נשלח לתיקון חוזר לא תקין ונשלח שוב
בקיצור אחרי כמה חודשים שהוא רק בתיקונים התקשרה אלי האחראית של השירות שלהם או משהו כזה
ואמרה שהיא מצטערת ולא יודעת למה זה קורה ואם אני רוצה מכשיר חדש אחר במקום או לקבל את מלוא הסכום חזרה בזיכוי בכרטיס אשראי שבו חוייב אז אמרתי לה שאני כבר לא רוצה את המכשיר
ואמא שלי קיבלה זיכוי מלא בכרטיס אשראי למרות שזה היה כבר כמעט שנה אחרי הקניה
ורק בגלל זה אמא שלי ממשיכה לקנות מהם כי זה שרות למרות שבהתחלה הוא לא היה טוב
אבל מהר מאד הם הבינו שהם טועים ועשו הכל כדאי שאהיה מרוצה
יש לי נסיון די טוב עם מדיניות אחריות של בולמי רוביקון אקספרס בארה"ב.
חלק מהנסיון הוא כתוצאה משני מכשלים של הבולמים - אחד נשבר במואב במהלך טיול, כמתואר ע"י סופת המדבר, והשני כתוצאה של שימוש ארוך טווח. כדי לחסוך לכם את המתח בסיפור, אקדים ואומר שבשני המקרים הבולמים הוחלפו באחריות ללא שום וויכוח, או שאלות או תהיות. פשוט הוחלפו במקום.
יותר מכך, במקרה השני, רוביקון הכריזו כי אין להם בולמים מדגם זה במלאי, ולמרות זאת סיפקו בולם חדש, כנראה ממלאי שמוקצה להחלפות. שאפו !
החלק השני בנסיון, נרכש מתוך סקרנות.
יש לי ידידה יקרה ברוביקון אקספרס שדרכה אני מזמין מכלולים, חלקים, חלקים באחריות וכו'.
היא לא איכזבה אותי אף פעם, וכל פעם מרשימה אותי מחדש עם תודעת השירות,המקצוענות, והידע הטכני במתלים. המקצוענות באה לידי ביטוי גם בסירוב להחליף חלקים באחריות כתוצאה מסיבות שונות.
לאחרונה הוחלפה זרוע פיטמן באחריות, וארבעה בושינגים למרות שבושינגים אינם מכוסים באחריות.
חשוב לציין כי רוביקון אקספרס מספקת אחריות לכל החיים, למעט חלקים מתבלים כגון בושינגים.
לצורך העניין, לבולמים ניתנת אחריות לכל החיים.
במסגרת היותי ישראלי מצוי וסקרן, ומורשם מהאומץ שרוביקון אזרה בלספק אחריות לכל החיים על רוב המכלולים, שיגרתי מספר שאלות לידידה וקיבלתי מידע מאוד מעניין, ספציפית לגבי בולמים.
עפ"י רוביקון אקספרס אפשר לסכם שבולם אינו מכוסה באחריות בשני תרחישים הגיוניים ביותר:
1) הבולם נסגר או נפתח עד הסוף ופרץ את האטמים. נפוץ מאוד במקרים שדגם ומידת הבולמים לא תואמים את ההגבהה על הג'יפ.
2) נזק שנוצר מהרכבה לא נכונה של הבולם או מפגיעת עצם זר, הגורמים למעיכה, ובכך מנטרלים את תפקוד הבולם. נפוץ בעיקר בבולמי מונוטיוב אך תקף בהמון מקרים בבולמי דואלטיוב.
חשוב מאוד מאוד לציין שבשני המקרים שמניתי ניתן בוודאות לזהות את הסיבה לפגיעה בבולם.
אירוע של שבירת הבולם באמצע, כפי שתואר ע"י סופת המדבר (יש לך שם?), מכוסה באחריות והבולם יוחלף במקום.
לדעתי אספיר עשו, עושים, וממשיכים לעשות טעויות בכל מה שקשור לשירות לקוחות. זו תדמית שנוצרה להם כבר מזמן והמצב רק מחמיר.
אין לי מושג מה מניע את אספיר להתנהג בצורה כזו, אבל אפשר לנחש שזה אולי הרצון שלהם להרשים את היצרן במינימום תביעות או בדומה לסובארו ישראל, המוצר נרכש ללא אחריות ובכך מקטינים את עלויות הבולמים מהיצרן.
אין לי מושג אם זה נכון או לא. אני סתם מנחש. בכל מקרה אני בטוח שהם עושים טעות בדרך בה הם מתמודדים עם ריקושטים מלקוחות ובאופן עקיף יוצרים בעיית תדמית למוצרים שהם מוכרים, במיוחד לבילשטיין.
סופת המדבר, אין לי שום קשר מסחרי עם רוביקון אקספרס, אבל אם אתה עדיין בעניין של בולמים איכותיים, שווה לך לשקול את האופציה. אני מאוד מרוצה מהם, והם עומדים במבחני הסיבולת.
עדיין הייתי ממליץ לך לוודא עם החבר'ה במתלם האם מדיניות האחריות בישראל תואמת את מדיניות האחריות בארה"ב ,תוך ירידה לפרטים ותרחישים.
לפני די הרבה שנים פתחתי שרשור באתר "המרכז הישראלי לסיור" (ג'יפולוג עוד לא נולד), בטענה כנגד יצרן גלי הינע גדול ומפורסם בשם "גרינגראס", אחד השרשורים המיתולגיים בזמנו...
להבדיל מהמקרה הזה, שם בעל הבית הגיב בעצמו, בצורה שבואו נאמר - לא ממש החמיאה לו ולעסק שהוא מנהל וממש לא הוסיפה לו נקודות.
מאז זרמו הרבה גלי הינע בשבילים, זה בטח לא מנע מרבים מדי לקנות שם, הנזק שנגרם לו היה בוודאי יקר יותר מאשר הדריוושאפט המצ'וקמק שהוא דחף לי לפנים בחזרה מבלי בכלל לבדוק את הטענות שלי - את זה אני אומר בוודאות כיוון שאני לפחות לא עשיתי איתו יותר עסקים ואני יודע שהשארתי מאז אלפי ש"ח רבים אצל יצרני גלי הינע.
אבל בואו נאמר שיקשה על בעל העסק להבחין בחסרוני, בדיוק כשם שיקשה על חברת "סונול" להבחין בכך שהפסקתי לתדלק אצלם בעקבות מהילת דלק לפני 20 שנה, אני עדיין מחפש בדוחו"ת שלהם את אזהרת הרווח ולא מוצא...
אני יכול לסכם זאת כך - בין אם אתה צודק ובין אם לא (במידת האחריות לשבר), "אספיר" הפסידו לפחות לקוח אחד ואתה שחררת קיטור לפחות. גם אם עוד 200 איש יצטרפו אליך בחרם על אספיר - זה לא יורגש אצלם במאזנים. מה לעשות - זו חברה מבוססת ולא בוטיק שיפורים.
להגיד אם המדיניות הזו שלהם (אני מתייחס לזה כאל מדיניות ולא כאל אירוע חד פעמי) היא כלכלית להם או לא - אין לי מושג וזה גם לא ענייני.
להגיד שאפשר ללמוד מזה לקח ? לא יודע...
הייתי רוצה לראות פה יותר תגובות חיוביות לשירות יוצא דופן של עסק, כדי שנדע ממי כן לקנות.
הייתי גם רוצה לראות גישה שונה אצל ציבור הקונים - שיבינו ששירות ואחריות אמיתיים, שווים כסף.
לא לזה התכוונתי
הכוונה היתה בכיוון של אופיר
ציטוט:
"אין לי מושג מה מניע את אספיר להתנהג בצורה כזו, אבל אפשר לנחש שזה אולי הרצון שלהם להרשים את היצרן במינימום תביעות או בדומה לסובארו ישראל, המוצר נרכש ללא אחריות ובכך מקטינים את עלויות הבולמים מהיצרן."
אם מסתכלים באתר של בילשטיין למוכרים בישראל מקבלים את זה:
http://www.bilstein.de/products/sear...-contacts.html
יש 2....כלומר אספיר הם לא יבואן בלעדי, ולפי איך שאני רואה, אין יבואן בלעדי, רק "מוכרים מורשים"
בעניין האחריות, יש 2 אופציות, אחד שיש אחריות מהיצרן (ואז נציג אספיר מפברק ש(במקרה הזה) אין)
הסיבה פשוטה, אספיר, בתור הנציג מכירות מחליטים אם יש אחריות או לא ומקבלים זיכוי מהיצרן,
האופציה השניה שאין אחריות בכלל מהיצרן ואספיר מפקים אחריות משלהם ושוב, נציג אספיר "פיברק".
אין מצב שאספיר יבקשו החזר על הבולם מבילשטיין ובילשטיין יסרבו לשלם, זה לא עובד ככה (במידה וכמובן, אספיר קונים מוצר עם אחריות)
בקיצור, אני לא יודע מה ההסכם של אספיר עם בילשטיין, ולא כול כך מעניין אותי, מה שברור לי, שמה שנציג אספיר כתב זה שטות, או שהוא לא יודע או שהוא מורח, אין אופציה שלישית.
לפותח השרשור:
יש מוכר מורשה בראשון,
Hamaagar Ltd.
Rishon Letzion
Rishon Letzion
Israel
Tel.: 00972 3 9487229
Fax.: 0972 3 9640001
שווה לך להרים להם טלפון ולברר אם יש אחריות מבילשטיין על המוצר.(ולא דרך אספיר)
אני מניח שאתה מתכוון ל'מאגר' חלקי חילוף לרכב..
אני ירים טלפון וינסה לברר איתם אבל השאלה אם הם ירצו להיכנס לבור שהם לא חפרו
היתה לי רביעיה של 5125 בגראנד, אחד הקדמיים פרץ את מחזירי השמן אחרי נסיעה מהירה, עבדו פחות מ 2000 ק"מ בסה"כ... , את הבנזוג שלו מסרתי לקונה של הרכב במתנה - אין לו מה לעשות איתו בטח כי מאז הוחלפו כל הבולמים, איבדתי את מס' הטלפון שלו אבל אולי הוא יראה את ההודעה.
לי היתה בעיה עם סט הגבהה של פרוקומפ ל CJ,
אחרי שניסיתי במשך תקופה ארוכה לפתור את הבעיה מול היבואן ולא הצלחתי שלחתי מייל לפרוקומפ בארה"ב עם כל הסיפור (גם דברים שחשבתי שיכולים להיות לרעתי), בהתכתבות של חמישה מיילים (+- מייל לפה או לשם) הוחלפו לי רביעיית הקפיצים בסט, זה היה לפני שנתיים או שלש, מאז אני מרוצה מהסט ומפרוקומפ ופחות מהיבואן.
הצעתי לך, תנסה לפנות ישירות לתמיכה של החברה, אל תקח את מה שהיבואן אומר לך כתשובה סופית
לא יודע למה אבל היבואנים לא תמיד באים לטובת הלקוח אפילו אם השירות של החברה שממנה הם מיבאים את המוצרים הוא מצויין
אני ידבר איתם
אבל איך אני מגיע אליהם? (סליחה על הבורות)
ל ניר איזה מידה היו ה5125 שלך
הוא היה 10"