יובל
הכי פשוט כמו שדרור רשם - לבאים מצפון, (שזה רובינו מן הסתם) צומת שיבטה שמאלה >פניה ראשונה ימינה לכביש המנדטורי > נסיעה של 10 ק"מ ואתה במקום
Printable View
מה עושים?
שולחים לגוגל תלונה שההדמאות שלהם ישנות..
או שמזיזים ת'תחת צפונה לראות בעצמך..
עכשיו ברצינות...
פקחים יסתובבו באזור ולכן כל אזור השמורה של הר נצר , הר בוקר , רמת ציפרים אסורים בתנועה.
אין הרבה לאן לטייל בלי להשתעמם מאזור המפגש של גיפולוג...
לטעמי התגובה הזו מיותרת.
ראשית לגבי הפקחים- מה ואם אין פקחים אז האזור מותר לנסיעה? אם עץ נופל ביער ואף אחד לא שם הוא לא עושה רעש?
אסור זה אסור בלי קשר לפקחים. לגבי ההגיון באיסור זה כבר סיפור אחר.
ולגבי המסלולים מאזור המפגש- יש הרבה מאד מסלולים יפים למדי באזור הקרוב והרחוק של המפגש. מספיק לפתוח מפת סימון שבילים ולראות. הן מסלולים מסומנים והן שבילים אחרים מחוץ לשמורה!
התגובה הזו לא נועדה לעורר שום וויכוח אלא לתקן את הנאמר עבור כל מי שכן מתכנן להגיע. אין טעם להגיב עליה...
השטחים הסמוכים למפגש גיפולוג מדרום ובקעת קרחה הינם שטחי מצרר.
מצפון יש דיונות ( גם תחום שמורה ) , כל התואי מכתף שבטה ומזרחה הוא שמורה האסורה לתנועה
( לטעמי גזל של הטבע ) צריך אפוא , לנסוע רחוק יחסית ע"מ להתחיל מסלול טיול
או לנסוע לכוון גבול מצריים ונחל ניצנה .
נסיעה בערוץ הבשור והמשורה הוא לא ממש מעניין וגם ציר רמבו ( חלמוניות בוקר ) לא משהו
הקיצר , המסלולים היפים באזור נחמסו לנו ע"י "החוק " .
פעם טיילו שם חפשי ולאף אחד לא היה אכפת ( ראו ספרו של אבירם ברקאי - טיולים במדבר )
הר ספון,רמת רוח,הר רסיסים, הר חמרן, באר רסיסים, באר חפיר, נחל ניצנה, נחל ניצנה, נחל עקרב, נחל חרשה, נחל אילות, נחל דורבן, בורות לוץ, חסר לאן לטייל?
לכל מי שמחפש מסלולים באזור, הנה רשימה קצרה ככה בשלף:
מצפון לכביש 211:
1. נחל לבן, מסלול החולות הקלאסי, מאגר לבן, רחובות בנגב, הדיונה של מושב דקל ועוד.
מדרום לכביש 211:
1.באזור המערבי- נחל ניצנה, חורשה, אילות. (דרך הפטרולים ובור הסבחא)
2. מרכזי- נחל רביב, רסיסים, נחל ניצנה לביר חפיר, נחל לענה, נחל עבדת/נחל עקרב-דרבן/נחל יתר.
3. נחל ניצנה
4. הר חמרן
5.אפשר לשפר מזרחה ולשחק באזור שטחי האימונים של משאבי שדה-ירוחם. אזור מיוחד במינו עם הרבה אפשרויות מעניינות...
למי שמגיע עפ פרייבט- אפשר לחבור כמה רכבים ולעשות טיול על כביש הגבול עד אזור שזפון (במידה ויפשרו כניסה, בד"כ מותנה בנשק ומספר רכבים)/ טיול חוות בודדים (קונמל, נאות ועוד) וכד'...
[ולא דיברתי בכלל על מסלולי "מחקר" בהתאם לחוק ולחשק... (שדורשים קצת מעבר למסלול מוקלט בגי-פי-עז). ]
בקיצור, אחלה אזור ומלא באפשרויות טיול כיד הדמיון!
ראיתי בעמוד הענן שכל האזור דרומית ומערבית למפגש זו אדמה מלאה נפלים ומסוכנת לנסיעה, האזהרה מפורסמת שם מספר פעמים.
האם יש אמת בדבר? מה הם הגבולות המסוכנים לחציה בדיוק?
חשוב שכולם ידעו....
כמה קילומטרים ממזרח, אכן אזור מצררים. מסומן טוב בעמודענן.
ואכן, יש המון דברים מעניינים באזור, גם בלי להיכנס לאזור המצררים.
אסף.
במפות סמנ"ש חצי נגב מסומן כ"אסור לכניסה" אבל בפועל, האזורים שבהם יש מצררים מאד ספציפיים, ברמה של ק"ר רבועים ספורים, מסומנים בברור במפות הצבאיות. מזרחית לרכס של ספון יש אזור אחד כזה. אבל רוב רובו המוחלט של השטח לא בעייתי.
מארגנים יקרים.
שכחתם שיש חברים שגרים בצפון.
כדי להגיע למפגש מהגליל העליון אני צריך לכסות כ 400 ק"מ מנהלתיים לכל כיוון.
מפגש בצפון מדבר יהודה או בקעת הירדן, היה מקרב גם את הרחוקים.
מאחל לכולם מפגש מהנה, ומקווה שבשנה הבאה תחשבו גם עלינו.
אשר
לי יש בדיוק טענה הפוכה.
הודיעו שיש מפגש בדרום, ועדיין אני צריך לנסוע יותר מ 200 ק"מ צפונה...
בברכה,טושי
אשר, המארגנים לקחו מה שאמרת בחשבון, ולאור הערות מסוג זה, הועתק מקומו של המפגש לפתיחת עונת הטיולים למרכז הארץ. וזה היה די מוצלח.
ואז עלו כמה חברים ושאלו למה לא עושים מפגש כמו פעם, במדבר. האמת היא שגם לנו דיגדג מפגש מדברי כמו פעם, בלב הנגב.
המטרה היא לא לקיים מפגש המוני, אלא מפגש שמיועד למי שרוצה ומוכן לבלות סופשבוע בנגב. לטייל עם הג'יפ, ועל הדרך להיפגש למדורה משותפת, סיפורי גבורה ופילה סביב המדורה.
אנחנו מבינים לגמרי שזה לא מתאים לכולם - הן מבחינת המרחק והן מבחינת סוף השבוע המלא, לא כועסים, ולא מבקשים ממי שקשה לו שיבוא בכל זאת.
אי אפשר לרצות את כולם, וגם להנות מזה על הדרך.
אסף.
מחפש שותפים לטיול של יום המחרת.
אני מגיע עם חיפושית חובבת שטח, אבל עם כל הרצון שלה ולא משנה מה יהיו היכולות שלי, במקומות בהם ג'יפים אמיתיים מאותגרים , אני או אתקע או אהיה נטל.
מחפש חבר'ה אוהבי מדבר, וגם קצת אקשן, אבל שירצו מסלול שלא כולל אתגרי עבירות שגורמים לטובי הסיקסים להזיע.
אני פתוח לרעיונות ובעיקר רוצה לשתות משהו קר בלב מדבר.