תגובה להודעה: סקר שוק- למי יש טלפון חכם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
הרמה להנחתה...
כמה כאן עדיין מסוגלים לחשב בראש? כמה מסוגלים לחלק 869 ל12 בלי מחשבון?
מי זוכר מי המדינות שהשתתפו במלחמת העולם השנייה מכל צד?
מי יודע מה זה גז אציל ומה זה אלמתכת?
מי יודע מה ההבדל בן אבחנה להבחנה? מה לא תקין ב"הבית מצערת"?
כיום, כאשר יש גוגל, מחשבון וויקיפדיה, לא צריך לדעת, צריך לדעת איך ואיפה לחפש.
הבורות שמכשירים כאלה מקדמים רק מתחילה להיראות, צעירים אינטילגנטים לא יודעים לכתוב משפט תקני בשפט אימם, לא יודעים מה גבולות המדינה ובטח שלא את הנ"ל.
ולמה צריך? הרי כל המידע זמין בסמארטפון תוך דקה של חיפוש. הבעיה מתחילה כשצריכים לשלב מידע, להסיק מסקנות מתוך ידע ולהיות מקוריים, יצירתיים. אז גוגל והסמארטפון לא יכולים לעזור.
או קיי
נקודת מבט אחרת
אם במקום לבזבז שנים על למידת חומר בע"פ ומילוי המוח בדברים שאין להם שום חשיבות בחיי היום יום ( בלי דוגמאות, כל אחד יכניס פה מה שהוא רוצה )
מלמדים אותך כיצד למצוא את המידע ולא כיצד לזכור אותו
מלמדים אותך כיצד ללמוד ולא את חומר הלימוד עצמו
מלמדים אותך את הדרך ולא את השורה האחרונה.
אני גם מאילו שזוכרים איזה מדינות היו בציר הרשע ויודע לחשב 456 חלקי 23 ביד עם נייר ועיפרון. אבל כמה באמת אני עושה את זה ? מתי ?
כשהפסקתי לנווט עם מפות ( מחזיק בתעודת מדריך ניווט ובעבר לימדתי ) אלא עם מחשב נייד בשנות ה 90 עם מיו בשנות ה 2000 וכיום עם אייפון, התחלתי לראות את הכלניות, את העתיקות ואת הטבע .. יש כל כך הרבה דברים שנסעתי לידם עשרות פעמים ולא ידעתי שהם נימצאים מטר מחוץ למסלול. כיום אני עובר שם, עוצר ונהנה הרבה יותר מהטיול.
גם המצטרפים / חברים / ילדים נהנים יותר כשיש ערך מוסף לטיול.
גם אותי "היפה והחנון" מטריד נורא וגם לי אין בבית טלויזה כבר שנים, אבל האייפון ( או כל מכשיר חכם אחר ) כן מעשיר את חיי. גם אם אני כבר לא מתלהב מהמשחקים והאפליקציות אלא רק ממשימות אפורות ומשעממות כמו ניהול משרד נייד.
הכל צריך להיות בפרופורציה.
החינוך הוא לאו דווקא חשבון או לזכור בע"פ את פרק ג' פסוק כ"ז.
חינוך הוא לא המה אלא האיך.
לדעתי.
הידע שזוכרים בע"פ הוא הידע בו אתה משתמש, בשפה, בהסקת מסקנות, בפיתרון בעיות.
חינוך הוא אכן האיך ולא התוכן. לימוד ושינון הוא המה, ההשכלה. לדעת את האיך זה החלק הטכני, חינוך ללא ידע נצבר הוא טכנאות גרידא.
היפה והחנון מטריד אותך? חכה כמה שנים ותראה איך התכנית נכנסת לפנתאון יצירות המופת של הטלביזיה הישראלית.
כבר היום אתה קורא ושומע כתבי עיתונות וטלביזיה עילגים ובורים.
אגב ניווט, מי עדיין מסוגל תוך יומיים לזכור בע"פ סיפור דרך של 50 ק"מ ו15 נ"צ? יש עדיין דרישה כזאת בצה"ל?
מאוד נוח עם הפוך והמזגן, אבל אם לא תצא לרוץ תהפוך מועמד לצינתור ולקוח של מתאים לי. אותו דבר עם הראש.
גיא,
ברגע שאתה לומד רק איפה למצוא את החומר ולא לומד את החומר-זוהי בדיוק הנקודה בא אתה הופך מאדם חושב לפלטפורמה(ראיתה את סרט הילדים וואלי?).למה לבשל אם אפשר לקנות מוכן?למה לעשות ספורט אם יש מכשיר שיביא אותך לכל מהקום?למה לדבר עם חברים אם יש פייסבוק?
חופש וזמינות המידע גרם לאובדן הידיעה והדעת-כשאני הייתי ילד והייתי צריך להגיש עבודה בבית הספר,הייתי נאלץ לגשת לסיפריה ותוך כדי חיפוש הערך המתאים באינצקלופדיה נעצרתי וקראתי על עוד 10 ערכים שהיו להם תמונות מעניינות.היום פשוט נכנסים לגוגל או ויקפדיה ומוצאים בדיוק ערך אחד שחיפשנו,עושים קופי פייסט ונגמר.
את המוח כמו כל דבר צריך לתרגל,ילדים שכל היום נמצאים מול מסך מחשב ומשחקים כל היום עם הסמארטפון הופכים להיות מבוגרים עם יכולות טכנולגיות מרשימות אבל עם מעט השכלה.
כמו כל דבר בחיים הכל עניין של מידה-צריך גם סמארט פון וגם גוגל ואפילו קצת ריאלטי,הבעייה היא שאצלנו זה הולך קצת רחוק מידי לדעתי.אני יכול לספר לכם שיש מדינות שלבית הספר אסור להביא מכשירים ניידים ואם יש בעייה מסויימת צריך להפקיד את המכשיר אצל המנהל ורק בעת הצורך ובאישור ניתן להשתמש בו-אף אחד לא מת מיזה להיפך.
דרור הראל
מדיון על סמארטפונים עברנו לויכוח על להיות סמארט.
כמו שציינתי קודם, יש לי סמארטפון כבר מספיק שנים. החיים שלי
נעשו קלים יותר בהרבה מאוד מובנים. גם אני לא סובל תוכניות
ריאלטי, והבת שלי (בת 6 וחצי) התחילה להשתמש במחשב
לפני חצי שנה. הקטן אחריה אז התחיל בגיל 3.5.
המשחק המועדף על שניהם זה המשחק של הציפורים המעוצבנות (מעצבנות).
עדיין, שאנחנו חוזרים מהדרום הביתה, אנחנו לא מפסיקים לדבר על:
כיפה ואוכף, ואדי ונחל, על הנשיא הראשון, ורוה"מ הראשון וכו', הכל לפי
מה שרואים בדרך (הנסיעה גם עוברת ככה הרבה יותר מהר).
ואחרי שאנחנו חוזרים הביתה, היא לוקחת ספר וקוראת אותו בעצמה,
בעיקר מסקרנות (רוצה כבר לדעת מה קורה בהמשך הסיפור).
אז נכון שלא כל הילדים לומדים לקרוא בגיל 5 (אחרי מלחמת התשה של
ההורים שלא רוצים ללמד אותה לקרוא). אבל אם בונים בסיס הילד
כבר יודע לבד להמשיך ולבנות (מה שלא אמור לגרום להורים להפסיק).
הכי קל להאשים את הטלויזיה, בתי הספר וחברי הכנסת. איך אמר פעם מישהו:
שאתה מצביע, אצבע אחת מורה על הכוון, אבל 3 מצביעות עלייך.
הגענו למצב שההורים הפסיקו לחנך, יש להם היום כלים שאנחנו היינו מתים
שיהיו לנו, הבעיה היא שלא גורמים להם להפעיל אותם כמו שצריך.
הכי קל לתת למערכת החינוך להפעיל את הילדים, אבל גם בתקופתי,
אם ההורים לא היו מעורבים היינו מקבלים הרבה פחות. רק שבעידן
של חוסר תקציב ויחס משפיל יש להם עוד פחות זמן/רצון להגדיל ראש .
הבעיה היא לא עודף המידע, הבעיה היא השימוש בו והלימוד איך להשתמש בו.
ואם נחזור לנושא המקורי, הסמארטפון לא יפתור את בעיות החיים, הוא רק יעשה
אותם יותר קלים. אפילו אבא שלי (שהוא קצת יותר מבוגר מרוב האנשים פה,
טכנופוב לא קטן ועל כל בעיה אני מקבל טלפון) עבר לסמראטפון וברגע שהוא
הוחזר יחד עם העבודה הקודמת, הרגיש כאילו לקחו לו יד.
לא חושב שבאים פה להכריח אף אחד, אבל אתם (דרור, אשר ושות') לוקחים את זה רחוק למצב שמי שיש לו סמארטפון נהיה חסר ידע, יכולות חשיבה, זכרון (אני אחראי על 100 רכבים בחברה שבה אני עובד ואני זוכר את כל המספרים ולמי שייך כל רכב) וכו'. הגזמתם, כמו שאמרו ישנם הרבה תכונות בסמארטפון שמקלות על החיים וכן גם סתם מעבירות את הזמן(כמו לשחק טאקי בשירותים:)) וגם חלק מהעניין של ללמוד את הטכנולוגיה החדשה והשימושים בה זה מה שמשך אותי, אבל האייפון זה ממש לא מה שמאפיין אותי בתור בנאדם.
משעשע... זהירות לרגישים...
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FL7yD-0pqZg&hl=en_US&feature=player_embedded&v ersion=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FL7yD-0pqZg&hl=en_US&feature=player_embedded&v ersion=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>
והקונטרה:
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UAOtC9QfXac&hl=en_US&feature=player_embe dded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UAOtC9QfXac&hl=en_US&feature=player_embe dded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>
אני מחובר לאינפוזיה ואם לא היה לי טלפון חכן
כם לא הייתי יכול להתחבר בוויפיי
נחמד לי עד מחר ובנתיים אני עוד קצת מאופס
יש כאן אחות בשם יטי אין לה קק4*4 אך בהחלט יש לה פגושים יפים
וגם קראתי את המייל עם המזט ליום הולדת אזי תודה
יוסיאני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
גיא,
ברגע שאתה לומד רק איפה למצוא את החומר ולא לומד את החומר-זוהי בדיוק הנקודה בא אתה הופך מאדם חושב לפלטפורמה(ראיתה את סרט הילדים וואלי?).למה לבשל אם אפשר לקנות מוכן?למה לעשות ספורט אם יש מכשיר שיביא אותך לכל מהקום?למה לדבר עם חברים אם יש פייסבוק?
חופש וזמינות המידע גרם לאובדן הידיעה והדעת-כשאני הייתי ילד והייתי צריך להגיש עבודה בבית הספר,הייתי נאלץ לגשת לסיפריה ותוך כדי חיפוש הערך המתאים באינצקלופדיה נעצרתי וקראתי על עוד 10 ערכים שהיו להם תמונות מעניינות.היום פשוט נכנסים לגוגל או ויקפדיה ומוצאים בדיוק ערך אחד שחיפשנו,עושים קופי פייסט ונגמר.
את המוח כמו כל דבר צריך לתרגל,ילדים שכל היום נמצאים מול מסך מחשב ומשחקים כל היום עם הסמארטפון הופכים להיות מבוגרים עם יכולות טכנולגיות מרשימות אבל עם מעט השכלה.
כמו כל דבר בחיים הכל עניין של מידה-צריך גם סמארט פון וגם גוגל ואפילו קצת ריאלטי,הבעייה היא שאצלנו זה הולך קצת רחוק מידי לדעתי.אני יכול לספר לכם שיש מדינות שלבית הספר אסור להביא מכשירים ניידים ואם יש בעייה מסויימת צריך להפקיד את המכשיר אצל המנהל ורק בעת הצורך ובאישור ניתן להשתמש בו-אף אחד לא מת מיזה להיפך.
דרור הראל
אתה משכנע את המשוכנע
:)
גם פייסבוק אין לי
וגם בחיפה בבית הספר של הילדים אסור להשתמש בטלפון סלולרי. אם יש בעיה הם צריכים ללכת למזכירות
כל השרשור הזה מצחיק אותי
מספר מכשירי טלפון מסוקסים:
Motorola Tundra™ VA76r
http://www.cameraphonesplaza.com/wp-...ola-tundra.jpg
Samsung Xcover 271/B2710
http://st2.gsmarena.com/vv/pics/sams...710-ofic-2.jpg
Verykool R80
http://www.geeky-gadgets.com/wp-cont.../10/r80-gg.jpg
Technical Specifications
GPS, Altimeter, Barometer, Thermometer, IPX 5 Water resistance, E-Compass, UV Detector, Pedometer, Flash light, 3.5mm audio jack, Dual SIM optional.
Sonim XP1300 CORE
http://common1.ziffdavisinternet.com...50&sz=1,00.jpg
כל המכשירים בתקן IP-67 לפחות, דהיינו עמידים למיים, אבק וכו..
תגובה: תגובה להודעה: סקר שוק- למי יש טלפון חכם?
קראתי את כל השרשור מתחילתו ועד סופו בתקווה שאני אשכיל.
ובכן, עד לפני השרשור הייתי לחלוטין נגד ועכשיו אחרי שקראתי אני סתם מבולבל.
כן, אני גם מאותגר טכנולוגית אבל מוצא שזה מעניין ואם זה יכול להכניס את הכל לתוך מכשיר תומך אחד אז אני מתחיל להישבר ומגלה יותר ויותר עניין תוך כדי קריאת התגובות.
ועכשיו תסבירו לי בבקשה, למאותגר שכמוני- [FONT="Arial"][SIZE="6"]מה זה אנדרואיד לעזאזל???[SIZE="3"]
והאם זה ניתן להתקנה בכל מכשיר??
איזה הכי מומלץ בין כל אלו?
נוקיה E72 , NOKIA E5, SAMSUNG GAKAXY], BLACKBARY?
אנדרוייד זה מערכת הפעלה בדיוק כמו חלונות או IOS, ההבדל העיקרי שהיא קוד פתוח,
כול הכלים לשינוי תיכנות ניתנים ע'י גוגל לכול המעוניין,
בקשר למה מומלץ, יש לי סיפור קצר על זה, השבת היתי ב"מסיבת" פורים, היה בחור בשם אבישי (אצ'קלון) שהתלונן שה HD7 שרק קנה הוא חרא ולא עובד,(אין עיברית וכולו)
עניתי לו ככה,
אין מכשירים גרועים, יש מכשירים שלא מתאימים לקליינט,
שאליתי אותו...צ'גיד, לא עשית שעורי בית לפני שקנית?
לא ידעת שאין לו עיברית, ענה (בשיא הרצינות) "אבל יש לו מסך גדול!"
אתה הבנת......אדון תייש?
(אם לא, אז המושר השכל זה ככה: זה לא משנה מי ימליץ על מה, לך ותנסה ותראה מה מתאים לך)
בסוף היום אתה צריך להיות מרוצה ממה שקנית.
ג'ו, זה ששינית את החתימה שלך ואתה מוכר גם אנדרויד זה אומר שהוא עבר את המבחן ?
היו מבחני אש קשים,
בסוף היום הוכח שהיתרונות עולות על החסרונות.
כמובן, שזה לא לכול אחד, ולדעתי ההתאמה בין המשתמש למכשיר זה החלק החכי חשוב.
זה דומה ל...אדם שרוצה לקנות-לאמץ כלב
מה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר,לכול אחד יש דרישות שונות וגם יש מספיק זנים למלא את כול הדרישות וההעדפות.
הבנתי, אחלה.
ועכשיו התחלתי לבדוק.
הבנתי שלאייפון אין שירות תיקונים / אחריות. - הדבר מוזר ותמוהה בעיניי.
אני מעוניין לנסות אנדרואיד שכזה ו"לתת לו צ'אנס" אבל אין מצב שאני קונה משהו כל כך יקר בלי אחריות \ שירות ולכן הוא נפסל.
אשמח לקבל המלצות \ חוות דעת על מכשירים בעלי אופי דומה (אפשר בה"פ).
תודה
לא יודע למה אתה מתכוון ב"שרות"
האייפון זה המכשיר הכי זול לתיקון בעולם, אפילו בישראל אי אפשר לירוק בלי לפגוע במקום שמתקן אותם.
בקשר לאחריות.....כבר אמרתי, מעל ל%90 מהבעיות נובעות מהמשתמש ולא מהמכשיר, לידיעתי לא נותנים אחריות על נזק פיסי או נזק ממים, אבל, תמיד יש יוצאים מהכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
התייש
הבנתי שלאייפון אין שירות תיקונים / אחריות. - הדבר מוזר ותמוהה בעיניי.
אני מעוניין לנסות אנדרואיד שכזה ו"לתת לו צ'אנס" אבל אין מצב שאני קונה משהו כל כך יקר בלי אחריות \ שירות ולכן הוא נפסל.
אם הבנתי נכון את מה שכתבת אז יש כאן בלבול מסויים - אייפון אינו אנדרואיד (ממש לא!).
ארז גור
htc HD2 leo ומריץ WM6.5, android 2.3.3, ubuntu, וכרגע מנסה לאלץ גם את meegoo ואת xperia arc לעבוד עם המכשיר. נכון לכרגע השילוב של אנדרואיד עם מערכת ה sense של HTC הופך את כל מה שקשור לעסק בפרט ולCRM בכלל להרבה יותר נוח ופלואידי.
אני לא ממש מבין את הערגה הזאת לפעם, כשהיה יותר טוב. זה נשמע לי כמו סוג של דיסוננס קוגנטיבי. בעיניי לטוב הזה היה מחיר די רע ברמת החלופות שלו היום. זה קצת מזכיר לי שסבא שלי עדיין לא מבין למה צריך מזגן ברכב, בבריגדות לא היה צריך מזגן ולא היה צריך בוסטר לבלמים.
מצד שני אני משחק באנגרי בירדס (כולי תקווה שזה לא השפיע לי על היכולת לעשות דברים עם מידע), ולא חושב ש wall-e הוא סרט ילדים (הוא סרט משפחה, לא הייתי נותן לילד קטן לראות את השעה הראשונה לבד) אז אני כנראה סוג של מיעוט :)
אמיר.