תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
גם לי יש סט מוטות ברזל (ראנצ'ו) על הבלייזר, מפנטז על היום שכבר אחליף אותם, לצערי יש כמה דברים חשובים יותר ברשימה.
פשוט ראיתי באחת התמונות את הצינורות צעצוע שמחוברים לדבר הזה שהם קוראים לו מדחס.. אז רציתי להשתתף בצערך, אבל אם רשמת שאתה לא מבין כנראה שאתה לא סובל מהם כמוני..
4 קבצים מצורפים
פירקתי היום את בית הגלגל הימני , מצברים ותושבות , כבלים וכונס/בית יניקת אויר לפילטר מהחזית .
בחזית , 2 נקודות ריקבון של המסגרת , לא גדולות למזלי - כבר גרדתי חשפתי ושייפתי את האזור , אצטרך לרתך שם
פלאח של 3 מ"מ .
בדופן , מגש המצבר הקרוב לחזית היה תלוי על קרעי תרנגולת בריתוך עלוב שעשו שם ואת זה וואללה , אני
לא מצליח להבין . איזה חורני עושה כזה דבר כשיש לך אחלה פח בדופן עם גישה לבורג גדול וחזק עם קונטרה
/אום מאחור ואפילו עם אפשרות להכניס פלטת לחץ ?
בקיצור , עבודה ,,, לא חסרה ,,,קצת תמונות .
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yarinzim
גם לי יש סט מוטות ברזל (ראנצ'ו) על הבלייזר, מפנטז על היום שכבר אחליף אותם, לצערי יש כמה דברים חשובים יותר ברשימה.
פשוט ראיתי באחת התמונות את הצינורות צעצוע שמחוברים לדבר הזה שהם קוראים לו מדחס.. אז רציתי להשתתף בצערך, אבל אם רשמת שאתה לא מבין כנראה שאתה לא סובל מהם כמוני..
תכל'ס , הבעיה היא בדר"כ לא בצינורות (אם הם מחווטים נכון וממוגנים היכן שצריך) או במדחס , הם מספיקים בהחלט לעבודה אותה הם צריכים לבצע .
הייתה לי בעיית בריחת אויר - אבל לאחר בדיקה וחיפוש , מצאתי שלא היה O RING על אחד מהמחברים .
שמתי אחד והכל הסתדר.
תקלה שניה הייתה , במנגנון הפנימי של השעון שהשפיע על דיוק המד. הוצאתי את השעון מלוח הפיקוד ופתחתי
אותו , אחרי כמה התעסקויות עם מברג הצלחתי לכייל אותו . וזהו . מאז הכל תקין .
ראנצ'ו 9000RSX 9 מצבים (ללא מערכת שליטה) הבאתי בזמנו לסופה מארה"ב , היו אחלה וממש נהניתי מהם ,
תפקדו מצויין כמה שנים טובות , כך שלי יש נסיון טוב איתם .
שחר.
רעבים כבר לתמונות!
איך מתקדם?
14 קבצים מצורפים
כן , הרבה זמן יחסית לא עידכנתי , אבל זה לא אומר שאני לא עובד או הפסקתי .
רציתי לעדכן רק בסיום העבודה ותמונות סופיות של תא המנוע = מברכים על המוגמר.
אז אחרי העדכון האחרון , רציתי להתנפל על העבודה בכנף ועל בית הגלגל אבל , גמרתי לספק
שלי את צבע היסוד והזפת הקר בחיי , אני לא צוחק ... אז סיימתי לשייף לנקות ולהכין לצבע .
להתבטל לא בא בחשבון ... דילגתי קדימה לעבודה הבאה (שרציתי להשאיר לסוף) = המנוע .
ניקוי שלו והכנה לצבע כולל כל מה שנלווה לו .
על מגשי המצברים היתה עבודה עקשנית של הורדת החלודה , צבע יסוד ולבסוף צבעתי באדום .
ניקיתי וצבעתי גם את כונס/בית יניקת אויר לפילטר .
פירקתי החוצה את ה P.C.V שהיה מחובר ברשלנות ב 2 מקומות עם איזיקונים , שלא עשו את עבודת ההידוק
כמו בנד ומצאתי בפנים מים (מהשטיפה האחרונה). החלפתי את צינורות הגומי לחדשים וכשארכיב בחזרה ,
לאחר שטיפה עם מסיר שומנים , מים ולחץ אויר (של צינורות המתכת הקשיחים) בנדים יתפסו את מקום האזיקונים .
מנוע : הספקתי עד עכשיו , לצבוע בצבע יסוד ולאחר מכן ריסוס וגימור בצבע שחור את בלוק המנוע משני צדדיו ,
ראשים משני הצדדים , למזלי / שמחתי על פקקי המים לא היו חלודות מלבד כמה ג'ינג'ים , סעפות פליטה - מניפולד
ניצבעו בצבע שעמיד בחום מעל ל 400 מעלות פרנהייט ומכסי שסתומים .
אינג'קטורים - צבעתי באדום ...לטעמי זה יפה וקצת שובר את השחור כסוף של כל המנוע = אולי תקטלו אולי לא ...
סטרטר ומשאבת דלק סיימתי היום . הורדתי רצועות מנוע ומחר מתוכננת עבודה על חזית המנוע :
פלאנג' משא' מים , משאב' שמן הגה , אלטרנטור , פולים , פאן קלא'ץ וכנפיים ועוד...
שחר.
מדהים! השארת אותי עם פה פעור ללא מילים!!!
כבר אמרתי לך שאצלך הוא יגיע למצב כמו ביום שהוא יצא מדטרוייט!
אגב, דיברת עם החנות בידוד שהפנתי אותך אליה?
חכה , תמתין לתמונות של סיום העבודה בתא המנוע - זה יהייה יפה ...
סיימתי היום צביעה של רוב חזית המנוע : פולים , פלאנג' משא' מים , פלאנג' טרמוסטט + צינור ,
P.C.V , חלק ממשא' ההזרקה וצד אחורי של הפאן קלאץ' .
עדיין לא דיברתי עם בעל החנות = מחר.
יש לי שאלה לבאי השרשור . בהמשך , אני מוריד את סעפת היניקה לטובת ניקוי עם מסיר שומנים
ושטיפה עם גרניק .
על פתח הסעפת מחובר EGR מכני . מהי הדרך הטובה / יעילה ביותר לנקות אותו ?
עוד לא יצא לי להתעמק ולהתעסק איתו , ניתן לפתוח אותו ?
שחר.
4 קבצים מצורפים
טוב, יורד גשם ויש קצת זמן פנוי ...
אתמול , הורדתי את האלטרנטור לטובת צביעה ונתתי לו להתייבש כמו חרדון בשמש הנעימה בהפסקת הקפה ...
צבעתי את בית פילטר הסולר , מייבש/פילטר המזגן , כנפיים של הפאן קלא'ץ - צד אחד וסיימתי עם חזית המנוע .
נשאר לסיים צביעה של כנפי פאן קלא'ץ צד שני , משאב' בלם מרכזית+צנרת ולעבור לסיום לחלק העליון של
המנוע לניקוי וצביעה = להוריד סעפת יניקה , משאב' הזרקה וה V של הבלוק עצמו .
נ.ב: אף אחד לא התעסק עם EGR מכני ? השאלה עדיין בעינה - אשמח לתשובה ...
תודה , שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
יש לי שאלה לבאי השרשור . בהמשך , אני מוריד את סעפת היניקה לטובת ניקוי עם מסיר שומנים
ושטיפה עם גרניק .
על פתח הסעפת מחובר EGR מכני . מהי הדרך הטובה / יעילה ביותר לנקות אותו ?
עוד לא יצא לי להתעמק ולהתעסק איתו , ניתן לפתוח אותו ?
פשוט אין מילים....
עדיין זוכר את הסופה שלך בטיול שיצאתי עם חבר ואתה הגעת
סופה ביריונית ומושקעת וכך גם עכשיו נראית העבודה על הבלייזר
עבודה מושקעת יסודית עד לפרטים של כל חלק וחלק.. פשוט מדהים
כל הכבוד אין דברים כאילו
תודה רבה , אני מעריך את הערכה ...
הצלחת לסקרן אותי ... , במיוחד לאור העובדה שאתה ותיק כאן בסה"כ
וזאת התגובה השניה שלך מ 2005 .
שחר.
כניראה שקשה להרשים את הבחור אחלה מחמאה לך :) :) :)
לצערי אין לי הרבה איך להזכיר לך כדי שתזהה אותי
הפעם שפגשתי אותך היתה בטיול גיפים לפני משהו באיזור ה-5 שנים אחורה
אבל את הסופה שלך אי אפשר לשכוח למרות שהיא לא יחידה בארץ
אבל סופה מושקעת בצורה כזאת לא ראיתי כאן
ולפי מה שנראה מהתמונות כאן גם הבלייזר הולך להיות משהו מעניין מאוד
מקווה שיצא לי לראות אותו פעם גם במציאות בסיום העבודה
השיפוץ המדהים שלך עושה חשק למשהו בסגנון רק הבעיה שהרכב שמוצא חן בעיני מצריך לשקול היטב לגבי הגודל שלו
אחרי שנהגתי מספר פעמים על סוברבן דיזל של חברים התרגלתי קצת למיפלצת הארוכה הזו
נראה מה יוחלט בבוא היום
ושוב כל הכבוד על העבודה הקפדנית וההשקעה עד כל הפרטים הקטנים
O.K , הבנתי ושוב תודה ...
המלצה לי אחת לך באשר תבחר ,,, לך עם הלב !!
דבר מהותי שעושה את כל ההבדל . בהצלחה ...
שחר.
בשביל מה אתה צריך EGR ? סתום את החורים ותגמור ענין .
3 קבצים מצורפים
עודד , ככה לחנוק אותו ...? לא יפה ...
מדובר במכני שהוא סוס עבודה , לא מהעדינים שנסתמים כל כמה X ק"מ .
סה"כ , הלוע של פתח יניקת האויר מפוייח וכך גם ה EGR , אז על הדרך בפירוק רציתי
לנקות אותו - מכאן השאלה . זה לא שהוא לא תקין או משהו .
take a look על המבנה = אין מה לסתום חורים . הוא יושב על פתח יניקת האויר בין הסעפת לפילטר .
שחר.
טוב נו..לרגע חשבתי שזה יושב בתוך לוע היניקה, אבל זה באמת מה שחשבתי. מה שהתכוונתי זה שתעיף אותו לאלף עזאזל ואת החור שיווצר לך תסתום, אני עשיתי את זה עם פלאח,סיליקון, והברגים של ה EGR.
בגדול- נראה לי מצחיק להשאיר על המנוע רכיב שתפקידו להורידת את רמת זיהום האוויר על ידי פגיע באיכות הבעירה בעזרת החדרת גזי פליטה במקום אוויר נקי. וכל זה ברכב שגם עם כל רכיבי בקרת הפליטה שלו מוציא יותר זיהום מדרגה 15. אבל - איך אומרים באנגלית - אם אתה רוצה להשאיר אותו - זה באמת לא ענין שלי. :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
בשביל מה אתה צריך EGR ? סתום את החורים ותגמור ענין .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
טוב נו..לרגע חשבתי שזה יושב בתוך לוע היניקה, אבל זה באמת מה שחשבתי. מה שהתכוונתי זה שתעיף אותו לאלף עזאזל ואת החור שיווצר לך תסתום, אני עשיתי את זה עם פלאח,סיליקון, והברגים של ה EGR.:)
עכשיו רק הבנתי למה התכוונת שכתבת לסתום את החורים .
וואללה תעשה את זה יותר פשוט או בעברית : " חתולים זורקים הצידה ..."
הצלחת להעלות לי חיוך על הפרצוף ...(איפה הסמיילים איפה ...?) כל שרשור אני מבכה על כך שאין .
שחר.
17 קבצים מצורפים
טוב , אז ככה ,,, אחרי כמה ימי גשם שלא יכולתי לעבוד + סידורים , כמו להביא את הרכב הרפואי
שקיבלתי ממשרד הביטחון - מזל טוב לי , מה לי ...? לאישתי ! הרכב הוא פיז'ו 308 שחורה יפהייפיה (רצ"ב תמונה).
קפצתי גם לששי (מהפרוקיה של דוד כהן באזור) להביא מפוח לוונטה . כשסידרתי כבר בהתחלה את מערכת הוונטה
(החלפתי רדיאטור חימום ,פרקתי וסידרתי תעלות,השלמתי פתח איוורור שהיה חסר,החלפתי משא' וואקום) כשהפעלתי
לראשונה את המערכ' שלא עבדה שנים , המפוח לא הגיב וכשנגעתי במנוע שלו הרגשתי שהוא מקבל מתח הוא מתחמם
ותקוע . הוצאתי אותו החוצה , + ומינוס ישירות למצבר סיבוב עזרה עם היד והוא החל להסתובב . הכל היה נראה תקין ,
החזרתי אותו למקום , עבד בסדר בימים הראשונים ואח"כ התחלתי לשמוע קולות חיכוך מוזרים מכיוונו.
הבנתי את המסר .
המפוח שהבאתי אומנם לא של שברולט הוא של GMC אבל תואם בול , פרט לפתח יניקת האויר . הפתח במקורי מצד ימין ואילו של מה שהבאתי מצד שמאל . לא משהו ששתי זויות 90 מעלות וצינור גומי קצר לא יפתרו.
כמעט סיימתי עם המנוע , הורדתי היום את סעפת היניקה עם ה EGR לטובת שטיפה עם מסיר שומנים וגרניק .
התמונות לא יכולות להמחיש את שהעין רואה באמת , לוע הסעפת מפוייחת - לא משהו היסטרי , אבל בהחלט
סירחון שמצדיק ניקוי .
פירקתי את ה EGR עצמו מהסעפת ועל הבסיס שלו כמות נכבדת של פיח (אומנם לא ציפיתי לראות שהאזור נקי
ורואים צבע) אבל מכאן ועד לחגיגת סירחון יש הבדל .
מחר , בשאיפה לסיים לנקות את ה V העליון של המנוע , משאב' הזרקה , וואקום , צנרת . אח"כ לצבוע כמובן.
מצורפות תמונות של חזית המנוע : פולים , פאן קלא'ץ , משאב' דלק ועוד ...
מי שלא זוכר איך זה היה נראה לפני , שידפדף מעט אחורה ויזכר בתמונות .
שחר.
דטרוייט זה באריאל!
תשמע כבר לא נעים, הרכב של עומד מבוייש וחיוור ליד התמונות האלו! תאמין לי ביום שתפתח סדנא אני הלקוח הראשון שלך,
הלוואי והיה לי את הכישרון להגיע לרמה כזאת,
ואני עדיין מתפלא שלקחת צרפתי, הכי מצחיק יהיה לראות את הבהמה שלך ליד הביצת קינדר הזאת,
תתחדש, בנזין או דיזל? ידני או אוטומאט?
תודה תודה שי ,,,
שמע , אין ספק שאני משקיע שם הרבה עבודה , מקצועית ופרטנית עד כמה שניתן , קריעת תחת ,,,
אולי זה בכדי להזכיר לעצמי ש this chevy will die with me ...שלא אחשוב אפילו למכור בעתיד ,,,
ואם בטעות תעבור מחשבה שכזאת , יש תיעוד שיזכיר .
מה שבטוח , שעשיתי את זה כבר בעבר וזאת תהייה הפעם האחרונה .
אולי בגלל שאני שונא את זה ,,,? וואללה , לא בא לי לראות ת'מתחת של האוטו תקופה ארוכה
פרט לטיפולים שוטפים וטיפולים שאחרי טיולים , בדומה למה שהיה עם הסופה .
לגבי הפיז'ו , 1.6 , 120 כ"ס , בנזין , טיפטרוניק .
שחר.