-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מיכה, רעיון מעניין.
אבל עכשיו צריך לחשוב על מקור לדיסקים וקליפרים מתאימים?
רעיוז כזה קורץ לי במיוחד בגלל שהוא מייתר את הצורך בפתיחת טבורים כדי לשרת את המשאבות.
אסף.
אני לא יודע מה ההבדל בין הTOPLOADER של ה5 טון לעומת ה2.5 טון, הכוונה לגודל פלאנג' וכדומה.
אם זה זהה, אתה מוזמן לקפוץ לראות מה עשו על הסרן שלי. לא אני עשיתי, עבודה חורנית, אבל יתן לך כיוון.
יש המון דוגמאות באינטרנט לזה.
-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
האמת, נראה לי די פשוט. רק צריך למצוא מקור לדיסקים וקליפרים גדולים מספיק.
אסף.
-
אסף תשאל את שמוליק ( סוזי המשתוללת ) אולי בציוד ( צמ"ה ) שהוא מתקן יש .
עידו
-
למישהו יש מידות של קליפרים ודיסקים קדמיים של F350 ?
אולי של F550 ?
(עריכה - מצאתי. ב F350 קוטר של יותר מ 13 אינצ', מעגל חלוקה 8 על 170 מ"מ. בפלאנג' של הפיניון 8 על 7-1/4. קרוב... )
אסף.
-
שאלת תם
יש קשר בין יחסי ההעברה של הסרן לבין גודל/חוזק הדיסק/קליפר, לא?
-
בוודאי.
את כושר העצירה שנדרש בגלגלים(שניהם יחד), אפשר לחלק ביחס ההעברה כדי לקבל אותם ביצועים בבלימה של הפיניון. זה נכון כל עוד הדיפרנציאל נעול או לחילופין שני הגלגלים על הקרקע. אם יש גלגל באוויר והדיפרנציאל פתוח - אז זה לא משנה כלום כי לא תהיה עצירה.
מצד שני גם כוח העצירה של משאית ששוקל 20 טון במהירות 90 קמ"ש הרבה יותר גדול ממה שצריך כדי לבלות משאית של 10 או 15 טון במהירות 40 או 50 קמ"ש.
אסף.
-
כל זה ידוע,הכוונה שלי שאם יהיה חזק/גדול מדי ,בברקס מהיר אולי אפשר לפצלח איזו שן בדיפרנציאל
אם חלש/קטן מדי, אז חלש מדי...
אנערף ,אולי אני חופר ,בכל זאת כמה טונות על כמה שיניים..
-
החפירות בסדר. לשבור לא קל. אני גם רואה מה האמריקאים עושים - והם משתמשים בקליפרים של 300 מ"מ, וזה על סרנים שמורכבים על רכבי עבירות וביגפוטים - משקל קטן יחסית, וגלגלים ענקיים (של 60 אינץ' ויותר).
לא יבלום מספיק - מזה אני חושש. אבל אם לא ננסה לא נדע. מהר זה לא ייסע, ובכביש זה לא ייסע.
מה שמדאיג זה נושא של בלימת עם גלגל באוויר (למשל בירידה תלולה). בהתחלה הבלימה תהיה בסדר, אבל ככל שמתקדמים לבלימה מלאה זה לא יעבוד.
אסף.
-
1) מרתכים את הסרן האחורי (במידה וישאר רק אחד)
2)קח בחשבון שהפיניון "רואה" מהירות הרבה יותר גבוהה מהגלגלים עצמם מצד אחד אך מצד שני גם יחס ההעברה משתתף בעזרה לבלמים
אסף קליפר של וולוו עם הדיסק שלו כנראה יהיו מאאאאד יקרים להשגה (אלא אם אתה מפרק ליעקובלה מהרנואים:p ) אבל יעשו את העבודה בודאות והיתרון שלהם מדובר על אויר אויר אין שמן !! מה שייפתור את בעיית האירפק
-
-
השתגעת, מיכה? מה שיש שם עולה כ-ס-ף אני מדבר על דיסקים של סילברדו מהג'אנק, וקליפרים מפירוק. זה המקסימום. אלא אם כן ייפול עלי בטעות סט של ראם 5500... אסף.
-
אה...אוקי לא ידעתי.
לי אישית נמאס להתעסק עם זבל :-)
אין לי גישה למשאיות, מקסימום קליפר של פרייבט פה ושם.
-
-
-
מה יש ל "אין וישרים" ?
השתגעו ?
מזל טוב (עם כננת ? או בלי ?)
-
1 קבצים מצורפים
אז ככה...
בלמים עדיין אין- אבל הייתי חייב לראות מאיפה בורח האוויר. וגם באופן כללי לתת למכללים קצת לרוץ ולהתחמם לראות אם יש נזילות לפני שאני מחליף שמנים.
את הסולר העתיק שאבתי, המיכל הראשון והאחרון היו מלאים ג'יפה, כל השאר די נקיים למראה (אבל מסריחים).
קובץ מצורף 55215
מצברים בהשאלה (תודה לערן) מונחים בקבינה (גדולים מדי בשביל התא מצברים, וגם הכבלים שיש לי קצרים מדי), והניע בנגיעה.
אחרי החלפת צינורות אוויר מסיבית של הפעם הקודמת, גיליתי שנשאר רק צינור מתכתי אחד עם חור קטן, וזה דווקא הצינור של הווסת - שבדרך מתפצל לשעון, לצופר אוויר ולמגבים. דווקא המגבים עובדים ולא מפסיקים, קצת משונה בהתחשב בזה שאין חלונות... זה הצינור האחרון להחלפה (צינור 3/8, אני אעבור, כמו בשאר הצנרת שהחלפתי, לצינור בלמים סטנדרטי מפלסטיק שהוא הרבה יותר אמין מהצינור המתכתי), ומערכת האוויר תוכל להתמלא.
מעודד מאוד הוא גם ה פססס... שיש בכל הכנסה לרוורס ושיחרור הרוורס - זה אומר שהשסתומים של ה 6X6 פועלים ותקינים. בנסיעה קצרה בבוץ, גם ראינו שההנעה הקדמים עובדת. היאח הידד.
חוץ מזה..... צריך לגרז ולהחליף שמנים, ועוד ועוד ועוד... אבל שמעו, זה נוסע ממש יפה.
-
ולכננת... צריך לחכות שיהיה לי כוח להרים אותה :)...
(תורכב עם החלפת השמן בגיר)
אסף.
-
כן
יעקובל'ה סיפר לי על החיוך שהיה לשני הדבילים שבריאו .....:p
-
יאללה! תכין את המשאית לטיול עבירות בעוד חודשיים. אני מוכן להשתתף בדלק אם יהיה לי מקום בקבינה :-)
אם אתה צריך עוד ידיים אז אני מוכן בהחלט לבוא לעזור.
-
בזמן שאין לי זמן, החברים בארה"ב עזרו לי למצוא את הנתונם של המשאית, לפי מספר השילדה שלה:
Unit Ident Code:
W4D115
Nomenclature:
TRUCK CARGO D/S 5-TON
Model:
M813A1
NSN:
2320000508913
Serial Number:
C22810302
Registration Number:
NL06JT
Year of Mfg:
1978
Manufacturer:
65909
Contract Number:
DAAE07-74-C-0120
Sep 2005
מתוך כל זה, מה שחשוב הוא ששנת הייצור היא 1978. את הנתון הזה לא היה לי.
כיוון שהמשאית היתה מוצבת באירופה, יש קצת חוסר בהירות לגבי לאיזה יחידה היא היתה שייכת.
לפי הסימונים היא היתה או של הגיס ה 7, חטיבת הפרשים הראשונה (אין באמת פרשים, זו חטיבה קלה , שהיתה מנוגמשת ואחרי שהשתתפה במלחמה בבלקן הפכה לחטיבת הסטרייקרים הראשונה והשתתפה בשתי המלחמות בעיראק), או בסבירות יותר נמוכה של הגיס החמישי, חטיבה 11. בכל מקרה, כאן או כאן, מדובר במשאית של פלוגת האב"כ. ובכל מקרה, מדובר במשאית שראתה הרבה "אקשן" וגם ראתה עולם...
אסף.