תגובה: למה הנדנדות בסרן הקדמי הם מקדימה??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
או קי. החכמתי... (אני מקווה)
קודם כל למדתי שהצלבות עושות נזק... עד היום האמנתי שאם הרכב שלי מוגבה בהגבהה שמיוצרת ביצור סדרתי ומתוכננת ע"י מהנדסים ומיועדת להתקנה על רכב סטנדרטי ללא שינוי במפסטופים, אז אני יכול לשחק במשחקי הצלבות עד מחר ולהחנות את הרכב ככה למשך שבוע ושהקפיץ לא יתרגש מזה. (לא שעשיתי את זה...). עכשיו אני חוזר לאינטואיציה וזונח את האמונה.
הנה סיפור שיעזור להמחיש למה אני שואל על מיקום במפסטופ:
לפני הקפיצים הנוכחיים שלי הותקנו על הרכב קפיצים חדשים מיצור ותכנון מקומי (המקום לא רלוונטי). הם נתנו תחושב וגובה נהדרים והייתי שמח. ניגשתי לבדוק איך מתפקדים בהצלבה (הקפיצים הותקנו ויוצרו ללא צורך מוצהר להנמכת במפסטופ). מיד לאחר אותה הצלבה שבה הקפיצים הגיעו לקשת הפוכה שנראתה לי די גדולה, הם לא חזרו למצב הקודם שלהם וקיבלו דפורמציה (להזכירכם, קפיצים חדשים). לתחושתי משהו בתכנון שלהם לא היה תקין והם הגיעו לתחום הפלסטי שלהם הרבה מעבר לאותו טווח ביטחון. כמובן שיכולים להיות גורמים נוספים כמו טיפול תרמי לקוי וכד'. הקפיצים האלו הוחלפו ע"י היצרן ללא בעיות אך מעולם לא עודכנתי מה היה הגורם לכשל.
והנה עוד סוגיה: אורך הנדנדות בסמוראי הם 7 ס"מ (אורגינל). אני כבר שנים תוהה מה יקרה אם אאריך אותן ל- 10 ס"מ ללא שינוי מיקום הבמפסטופ. לפי מה שאני מבין ממך, אני מקטין את אותו טווח ביטחון ומקרב את הקפיצים לשקיעה מהירה יותר. עד כמה? איך אני יכול לדעת?
האם יש טווח סביר הניתן לחישוב שקפיץ עלים יכול לעבור ושעדיין יש לו טווח ביטחון טוב?
נניח בגסות- אם אורך הקפיץ (לאורך העלה) הוא X , אורך הקשת (המיתר) הוא Y וגובה הקשת ממרכז הקפיץ למיתר שלה הוא Z. כמה מומלץ לאפשר לקפיץ לעבוד על ה-Z? האם ניתן להגיע ל-Z שלילי? האם יש איזה כלל אצבע/אחוז מסוים מאחד המשתנים שלפיו אפשר לקבוע את זה?
מצרף סירטוט למען השפה המשותפת לתיאור שלי. מקווה שהשאלה מובנת.
לגבי המקרה עם הקפיצים שהתעוותו לך, זה בדיוק מה שדרור טען פה מקודם, אנשי המקצוע,עם כל הכבוד, לא מסוגלים לתכנן את הדברים הנדסית,ולכן הם גם לא הצהירו על הצורך בשינוי מיקום הבמפסטופ,למרות שלפי התיאור שלך של ההצלבה , נשמע לי די ברור שהקפיץ לא היה אמור להגיע לאן שהגיע.
לגבי הסוגיה המורחבת שאתה מעלה , נוסחאות הן התחלה טובה אם כי אני די בטוח שאת הקביעה הסופית לגבי מהלך הקפיץ המקסימאלי המותר (ה-Z בסקיצה שלך) קובעים רק על ידי ניסוי מעשי ע"י הטרחת הקפיץ .
בכל אופן,האינטואיציה שלי אומרת,שברגע שמגיעים ל - Z שלילי , מתחילות הדפורמציות.
טל.
ציטוט:
בכל אופן,האינטואיציה שלי אומרת,שברגע שמגיעים ל - Z שלילי , מתחילות הדפורמציות.
אין קשר. יש קשר רק לכוח המופעל על הקפיץ ולחתך שלו בנקודה בה מופעל הכוח (וזה משתנה!). הביטוי הפיזי של כל כוח שמופעל על קפיץ הוא שקיעה, אין הכרח ששקיעה בנקודה מסויימת כזו או אחרת תהיה הקריטית ממנה יתחילו דפורמציות פלסטיות. המילה פלסטיות מודגשת כי פירוש המילה דפורמציה הוא "שינוי צורה" (Deformation) וכפי שיש דפורמציה פלסטית (שזה שינוי צורה שבמידה מסויימת נשאר גם לאחר הסרת הכוח) יש גם דפורמציה אלסטית (שינוי ש"נעלם" עם הסרת הכוח).
למי שמחפש ספרות על קפיצי עלים, יש די הרבה ספרות כזו די עדכנית - ברוסית...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לגבי המקרה עם הקפיצים שהתעוותו לך, זה בדיוק מה שדרור טען פה מקודם, אנשי המקצוע,עם כל הכבוד, לא מסוגלים לתכנן את הדברים הנדסית,ולכן הם גם לא הצהירו על הצורך בשינוי מיקום הבמפסטופ,למרות שלפי התיאור שלך של ההצלבה , נשמע לי די ברור שהקפיץ לא היה אמור להגיע לאן שהגיע.
בתור מי שראה פיזית מה קרה שם, מכיר את העסק שבו התקינו לו את זה (שנחשב לאחד המקצועיים בארץ), אני לא בטוח בחד-משמעיות של המסקנה שלך.
יש גם את נושא החיסום. קפיץ שהטיפול התרמי שלו לא נעשה כראוי/לא נעשה בכלל (אם מתוך טעות או אנאערף למה) לדעתי יכול להיגמר בכשל דומה.
ואני אומר את זה לאחר שבאופן מקרי בהחלט סט קפיצים נוסף שהיה מורכב על הרכב לאחר מכן סבל מדפורמציה פלסטית דומה במאיה רק קטנה בהרבה. הסט האחרון הוא סט אוסטרלי איכותי סטנדרטי לגמרי, חדש, שפשוט כשל... במקרה הזה הכשל הוא בוודאות לא ממיקום במפסטופ מכיוון שאצלי במובן הזה הכל סטנדרטי, כולל נדנדות.
שם ככל הנראה היה מדובר בכשל בטיפול הטרמי. ועובדה, לאחר קבלת מאיה חדשה בסט האוסטרלי באחריות (אחריות- כמו בארץ כמובן והמבין יבין...) הסט הזה מתפקד ללא דפורמציות כבר כ- 4 שנים! (מה שפוסל מיקום בפסטופ לא תקין)