תגובה: איך כזו קבוצה של גיפאים ועוד לא התארגנה מחאה של 100 גיפים ברוטשילד ?
ברור שמה שאני אכתוב לא ישנה דבר אבל, אנחנו שוכחים מה קורה סביבנו.
נכון שמי שמחזיק 4X4 לא חסכוני ויכול לעמוד במחיר, קשה לקרוא לו מסכן, אני בוודאי לא מגדיר את עצמי ככזה (תבינו גם ממה שכתבתי), אבל למה:- שחס וחלילה שאם צריך שירות רפואי אז אלוהים ישמור אם אין לך ביטוח פרטי או ערימת מזומנים לשלם כדי שחס וחלילה לא תיפול אצל מתמחה שעמד 20 שעות על הרגליים.
- שהילדים בביה"ס שמקבלים חינוך ששווה לכלום ואם אתה רוצה שהילד שלך יגיע למשהו אז תשלם שיעורי השלמה ותשלם עבור עוד ועוד ולא ועבור חוק חינוך חרא.
- שאותם ילדים שיגדלו אז תדאג שיתחתנו עם משפחה שיש להם לתת את המאות אלפים שאתה תיתן כדי שלא יגורו אצלך בבית.
- שמכל שקל שאני מרוויח יותר מ 50% הולך כמיסים ישירים לממשלה וזה לפני מיסים עקיפים כמו מע"מ, בלו, כך שהרבה לא נשאר.
- כדי שכספי הפנסיה ילכו לטייקונים כהלוואות, שמגיע הזמן להחזיר אז עושים לנו תספורת בזמן שהם בונים אחוזות כפר שמריהו.
- שבמחיר של הדירה שלי, בעיר המוזנחת שלי, ברחוב שלא עשו לו אספלט 30 שנה, אני קונה בית רחב מימדים בכל פרוור בעולם.
- שהמחירים בסופר יקרים יותר מכל סופר באירופה או ארה"ב, כן חברים שבאים מאירופה בוכים שיקר כאן!
- שהמזדה 3 בישראל עולה כמו הג'יפ שלי חדש ומאובזר בארה"ב.
- שגם מי שמרוויח הרבה כשכיר לא ממש חי ברווחה.
אז תמשיכו לשבת על הכסא שלכם ולשתוק (כן גם אני כזה) אבל תזכרו: פריאירים לא מתים, רק מתחלפים.
כל המתלהמים ואנשי "תכריר" - קודם כל ממש משעשע לקרוא את התגובות שלכם... באמת שהמקלדת סובלת הכל. את חלקכם אני מכיר, ואתם ילדים טובים בדיוק כמוני. שאלה - למי הצבעתם בבחירות האחרונות? אל תענו, זה עניינכם הפרטי, אבל אם אנחנו חתך מייצג כאן, אז יותר מחצי מאיתנו הצביעו בשביל מישהו שיושב היום בקואליציה. ואם לא הצבעתם - אז למי אתם באים בטענות...
לא צריך אלימות בשביל להפיל ממשלה. הממשלה הזאת מתקרבת לתוחלת החיים הממוצעת, היא לא תסיים את חייה באופן טבעי - בדיוק כמו כל הקודמות - וכנראה שבעוד שנה פחות או יותר יהיה כאן ראש ממשלה אחר. ולא משנה מי זה יהיה, המיני-מהפכה הזאת, בתקווה שתימשך, תכתיב לו מדיניות. השינויים לא יהיו גדולים, כי הם אף פעם לא גדולים בדמוקרטיה, אבל הם יהיו, כי החבל נמתח קצת יותר מדי.
מחירי הדלק אגב, לא ירדו.
זה לא משנה למי הצבענו, כי בתכלס הממשלה שאנחנו מחכים לה עדיין לא קיימת, גם לא המפלגה שאנחנו צריכים.
לצערי , כל המפלגות החברתיות החילוניות עד כה, תפסו עמדה חד צדדית בנוגע לענייני החוץ והבין מגזרי (בטחון, שלום, נושא יהודי ערבי , נושא דתי חילוני) , במקום להתמקד במכנה המשותף החברתי הרחב ולשים כטאבו את ענייני הימין/שמאל. עד שלא תקום מפלגה שתרים את הכפפה ותורכב מאנשים שלא מזוהים היום פוליטית - השינוי לא יקרה. שימו לב שלמפלגת הגימלאים זה הצליח בדיוק מהסיבה הזו.
המצע לא צריך לכלול אג'נדה ביטחונית, לא לדון בחלוקת הארץ ובדרך להביא שלום אמיתי - חייבים להבין שכל הקשקושים האלו הם לא באמת בשליטתנו אלא נתונים להשפעות חיצוניות. כדי לקדם שלום ובטחון בצורה אופטימאלית, צריך להושיב על ההגה איש עסקים ממולח - שידע לנהל מו"מ ויחסי ציבור כמו שהוא מנהל את עסקיו ואת תדמיתו, אין כאן עניין לשמאל וימין או לשום דעה קיצונית - כי כל אחת מאלו תוביל לאבדון או לבידוד בינלאומי.
דווקא הקואליציה הנוכחית רחבה ויציבה מאי פעם. אם לא יפילו אותה בכוח, הממשלה הרעה הזו עוד עלולה לסיים קדנציה בשקט. אולי אפילו להביא לנו איזו מלחמה קטנה כדי להסיט את תשומת הלב מאוהלים לטילים.
ובאשר למחירי הדלק - רובהמחיר עדיין מורכב ממסים ומס על מס. כן, המחיר בעולם נתון לשינויים אבל עדיין חלקה של המדינה כאן גדול מאוד. גדול מדי. ייקור חד (20-30 אגורות) יתבצע בתחילת השבוע הקרוב, והממשלה הרעה הזו מתכוונת להעלות את הבלו בשיעור חד של עשרות אחוזים בינואר הקרוב.
דברים כאלה כבר לא עוצרים בדיבורים. רק במעשים. רק בכוח. לפני שיהיה כאן רע באמת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כל המתלהמים ואנשי "תכריר" - קודם כל ממש משעשע לקרוא את התגובות שלכם... באמת שהמקלדת סובלת הכל. את חלקכם אני מכיר, ואתם ילדים טובים בדיוק כמוני. שאלה - למי הצבעתם בבחירות האחרונות? אל תענו, זה עניינכם הפרטי, אבל אם אנחנו חתך מייצג כאן, אז יותר מחצי מאיתנו הצביעו בשביל מישהו שיושב היום בקואליציה. ואם לא הצבעתם - אז למי אתם באים בטענות...
לא צריך אלימות בשביל להפיל ממשלה. הממשלה הזאת מתקרבת לתוחלת החיים הממוצעת, היא לא תסיים את חייה באופן טבעי - בדיוק כמו כל הקודמות - וכנראה שבעוד שנה פחות או יותר יהיה כאן ראש ממשלה אחר. ולא משנה מי זה יהיה, המיני-מהפכה הזאת, בתקווה שתימשך, תכתיב לו מדיניות. השינויים לא יהיו גדולים, כי הם אף פעם לא גדולים בדמוקרטיה, אבל הם יהיו, כי החבל נמתח קצת יותר מדי.
מחירי הדלק אגב, לא ירדו.
אתה צודק, בזמן שלטונם של המערך וקדימה שחיתות הייתה דבר שקראנו עליו רק בהקשר של דרום אמריקה.
עד לפני ארבע שנים כל סטודנט היה שוכר דירה בכיף וגם מחזיק רכב פנאי, גם הייתה סיבה טובה ללמוד, כל בעל תואר או עסק היה מרוויח יפה וכל חודש שם קצת בצד לחיסכון, אחרי כל ההוצאות.
אתה גם צודק שאלימות באמת לא תפתור כלום, גם ככה אלו יהיו רק שניים שלושה פראיירים, שיתפסו מהר ע"י המשטרה הטובה שלנו (נשארו שם כמה חבר'ה מלפני תקופת ביבי שעוד יודעים את העבודה).
בקיצור הכל חרא, בהכל אשם ביבי ופעם היה פה יותר טוב....
אם אתה חושב שהיום חרא ... חכה למחר .
גם לפני 4 שנים לא היה טוב , אבל לפחות יותר טוב מהיום ... המצב הולך ומחמיר מיום ליום .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
זה לא משנה למי הצבענו, כי בתכלס הממשלה שאנחנו מחכים לה עדיין לא קיימת, גם לא המפלגה שאנחנו צריכים.
לצערי , כל המפלגות החברתיות החילוניות עד כה, תפסו עמדה חד צדדית בנוגע לענייני החוץ והבין מגזרי (בטחון, שלום, נושא יהודי ערבי , נושא דתי חילוני) , במקום להתמקד במכנה המשותף החברתי הרחב ולשים כטאבו את ענייני הימין/שמאל. עד שלא תקום מפלגה שתרים את הכפפה ותורכב מאנשים שלא מזוהים היום פוליטית - השינוי לא יקרה. שימו לב שלמפלגת הגימלאים זה הצליח בדיוק מהסיבה הזו.
המצע לא צריך לכלול אג'נדה ביטחונית, לא לדון בחלוקת הארץ ובדרך להביא שלום אמיתי - חייבים להבין שכל הקשקושים האלו הם לא באמת בשליטתנו אלא נתונים להשפעות חיצוניות. כדי לקדם שלום ובטחון בצורה אופטימאלית, צריך להושיב על ההגה איש עסקים ממולח - שידע לנהל מו"מ ויחסי ציבור כמו שהוא מנהל את עסקיו ואת תדמיתו, אין כאן עניין לשמאל וימין או לשום דעה קיצונית - כי כל אחת מאלו תוביל לאבדון או לבידוד בינלאומי.
אני לא רואה איך אפשר בלא זיהוי פוליטי, ואני לא מתכוון למפלגה כזו או אחרת בהכרח.
הממשלה הזו רעה ולא מסוגלת/רוצה לשנות את המצב, נקודה.
יש עוגה שצריך לחלק, ועד עתה הפרוסות של מעמד הביניים נבזזו לטובת סקטורים מועדפים (בראש וראשונה התנחלויות, אח"כ חרדים, קיבוצים וג'ילדת הטייקונים)
מאחר ומדובר בממשלה ימנית-דתית-פרו-טייקונית ההתמודדות שלה תהיה בהגדלת העוגה (לאחר שהפירורים שהוצעו בספין הנוכחי נדחו בבוז ע"י מארגני המחאה)
ללא שינויי משמעותי, האופציה נידונה לכשלון.
האפשרות השניה היא חלוקת העוגה הנוכחית מחדש ללא הגדלתה, אלא שהיא מתנגשת עם האידיאולגיה הימנית.
וב"ימנית" אני לא מתכוון רק למפלגות הקואליציה אלא גם לרוב הסיעות הגדולות באופוזיציה.
בראש וראשונה צריך להעשות מיפויי עלויות אחזקת הסקטורים המועדפים הנוכחיים, כמה עשורים אחורה.
האמת היא שלא בדקתי את זה בעצמי, אבל אני מוכן להתערב , שכל הדיבור על חלוקת העוגה לחרדים ולהתנחלויות זה קשקוש - כן בפירוש יש אפלייה בולטת של האוכ' החרדית מבחינה סוציאלית אבל האם זה חלק מהותי מתקציב המדינה ? אני בספק רב. כנ"ל לגבי התנחלויות - אני מניח שרוב ההוצאה היא בטחונית (סלילת כבישים /מעקפים/מיגונים/ שמירה) , את זה אפשר להפסיק ביום אחד - בדיוק כפי שעשו עם הקיבוצים בזמנו, אבל בלי שום קשר - על איזה אחוז מהתקציב מדובר ? !
הקיבוצים לא מסובסדים כבר מעל 20 שנה. הטייקונים ?! מה בדיוק הטענה כלפיהם ?! שהם משקיעים מכספם הפרטי בשביל להקים כאן אופרציות יקרות שמספקות הרבה תעסוקה, אבל אם בטעות זה מצליח להם והם מרוויחים מהעסקה - אז הם לא בסדר ?
אני חושב שלהעלות טיעונים כלכליים זה נכון - חשוב להכיר את העוגה, להכיר את התקציב הנוכחי ולהסכים איך מחלקים אותה אחרת - אבל לשם כך דרושים מספרים אמיתיים ולא קשקושים פופוליסטיים וססמאות נבובות .
ראיתי אתמול ראיון עם מירי רגב, אני בטוח שהוא דומה לראיונות עם פוליטיקאים רבים אחרים - אין לי מושג לאיזו מפלגה היא שייכת וגם לא מעניין אותי, אבל היא הפגינה שם תת רמה שמביישת את היותה ח"כ ומביישת את עובדת היותה דו"צ בעבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
האמת היא שלא בדקתי את זה בעצמי, אבל אני מוכן להתערב , שכל הדיבור על חלוקת העוגה לחרדים ולהתנחלויות זה קשקוש - כן בפירוש יש אפלייה בולטת של האוכ' החרדית מבחינה סוציאלית אבל האם זה חלק מהותי מתקציב המדינה ? אני בספק רב. כנ"ל לגבי התנחלויות - אני מניח שרוב ההוצאה היא בטחונית (סלילת כבישים /מעקפים/מיגונים/ שמירה) , את זה אפשר להפסיק ביום אחד - בדיוק כפי שעשו עם הקיבוצים בזמנו, אבל בלי שום קשר - על איזה אחוז מהתקציב מדובר ? !
הקיבוצים לא מסובסדים כבר מעל 20 שנה. הטייקונים ?! מה בדיוק הטענה כלפיהם ?! שהם משקיעים מכספם הפרטי בשביל להקים כאן אופרציות יקרות שמספקות הרבה תעסוקה, אבל אם בטעות זה מצליח להם והם מרוויחים מהעסקה - אז הם לא בסדר ?
אני חושב שלהעלות טיעונים כלכליים זה נכון - חשוב להכיר את העוגה, להכיר את התקציב הנוכחי ולהסכים איך מחלקים אותה אחרת - אבל לשם כך דרושים מספרים אמיתיים ולא קשקושים פופוליסטיים וססמאות נבובות .
ראיתי אתמול ראיון עם מירי רגב, אני בטוח שהוא דומה לראיונות עם פוליטיקאים רבים אחרים - אין לי מושג לאיזו מפלגה היא שייכת וגם לא מעניין אותי, אבל היא הפגינה שם תת רמה שמביישת את היותה ח"כ ומביישת את עובדת היותה דו"צ בעבר.
מסכים איתך לגבי רוב מה שרשמת. מחברי כנסת אני באמת לא מצפה לכלום, אבל מתת אלוף ציפיתי ליותר מזה.
לגבי הטייקונים, הם השתלטו על נכסים ממשלתיים בזיל הזול, מינפו בגדול וניצלו שיטת הפירמידה הפיננסית למופת.
"לגבי הטייקונים, הם השתלטו על נכסים ממשלתיים בזיל הזול, מינפו בגדול וניצלו שיטת הפירמידה הפיננסית למופת. "
תן דוגמה.
ראיתי את "שיטת השקשוקה" , האחים עופר קנו בשעתו את הבעלות על משאב הטבע החשוב ביותר של מדינת ישראל (בדיעבד) ושילמו עבורו מחיר זול (בדיעבד) .
העובדה היא , שהמדינה העדיפה להפריט את הנכסים הללו ולא להתעסק בניהולם. אם המדינה היתה נשארת לנהל את הנכס הזה עד היום , היה שם מנגנון מנופח ומסואב של אוכלי חינם, שמתמנים בשיטת "חבר מביא בן של חבר" , השחיתות שם הייתה עולה על כל דמיון, הכסף היה הולך למשכורות מטורפות ואם מישהו היה מצייץ - הייתה פורצת שביתה במשק בגיבוי ההסתדרות.
עובדה נוספת היא שמחיר טון אשלג (המחצב העיקרי שמופק שם) נסחר במשך עשרות שנים בפחות מ 25$ ושהאחים עופר הציעו את ההצעה הגבוהה ביותר עבור החברה . בשעתה, העסקה הזו לא נראתה רעה בכלל ולאף אחד לא היו טענות. כעבור מספר שנים , מחירי האשלג החלו לעלות בקצב מאריכי והגיעו בשיא לכ 800$ לטון, כיום הם יציבים על כ 450$ לטון - אין לזה שום קשר לאחים עופר - זה מחיר שנקבע בשוק חפשי בינ"ל וכמובן שהחברה שווה פי 200 כיום - אבל איפה הבעיה כאן ?
אתה רוצה להלאים את זה כמו ברפובליקות בננות ? הם אנשי עסקים מוצלחים ויש להם לא מעט מזל , אבל זה כנראה הפשע העיקרי שפשעו...
מה לגבי בזק ? - גם שם שולמו סכומים שהיום נחשבים נמוכים אבל אז היו שערוריתיים, לגבי מניות הבנקים - כנ"ל, המדינה לא עשתה שם עסקאות רעות - להיפך.
ומה לגבי חיפושי הגז והנפט ? -- עשרות שנים שמשקיעים פרטיים קונים רשיונות במליוני דולרים, משקיעים עשרות מליונים בחיפושים ווההשקעות יורדות לטמיון. מדוע המדינה לא הקצתה משאבים וחיפשה את המחצבים האלו בעצמה ?! כי לא היה תקציב לזה... כי זה נתפס כחלום לא מציאותי ובזבוז של כסף...
ואז פתאום כשנמצאו מצבורי גז - המדינה מעלה רטרואקטיבית את המס ורוצה נתח כפול ממה ששהתחייבה לקחת לפני כן, ה"טייקונים" מואשמים בגניבה ושוד האוצר הלאומי. חלאס - תפקחו את העיניים, לא הכל שחור או לבן.
יש בעיה אחת עם "הטייקונים" - הם מצליחים ללוות סכומי כסף עצומים , ללא בטחונות , ממשקיעים מוסדיים (שמנהלים כספי ציבור) וכשהם נכשלים ולא מצליחים להחזיר - זה מתקבל בשוויון נפש ולא מונע מהם לגייס במקביל לעסקים אחרים שלהם - הכל כמובן חוקי וכשר, אבל מסריח...
מצד שני - איסור על גופים מוסדיים להלוות כסף ליזמים - מביא להאטת הכלכלה , לעצירת גלגלי המשק, לאבטלה ולמיתון, לבריחה החוצה של משקיעים - גם כאן זה לא שחור או לבן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
"לגבי הטייקונים, הם השתלטו על נכסים ממשלתיים בזיל הזול, מינפו בגדול וניצלו שיטת הפירמידה הפיננסית למופת. "
תן דוגמה.
תחפש מידע על עסקת צים, לדוגמא:
http://www.haaretz.co.il/hasite/page...ubContrassID=0
לא הבנתי מהתגובה שלך אם אתה מבין את ניצול הפירמידה, או רוצה שאסביר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
+1.
ההאשמה האוטומטית של ההתנחלויות בכל חוליי המדינה הזו, היא קישקוש מארץ הקישקושים. נכון שמשקיעים שם כסף, אבל כבר לא בונים ישובים חדשים. רק שומרים על הקיימים ועל צירי התנועה. ברור שזה עולה כסף, ברור שכל כבישי הרפאים שם מקוממים, אבל זה כסף שכבר נשפך. אבל בינתיים האנשים שחיים שם הם אזרחי המדינה והם שומרי חוק, הם משרתים בצבא ביחידות קרביות, הם עובדים (ועובדים קשה), וזה להבדיל מהחרדים שכאן בתוך הקו הירוק - אלה שלא משרתים בצבא ולא עובדים ולא משלמים מיסים (אבל עובדים בשחור ומנהלים כלכלה מקבילה שמבוססת על מזומנים) וכן משריצים ללא הכרה ילדים לרוב, ומגדלים אותם לתוך הוויה של חיי בערות ועוני המתבססים על שנור ותרומות.
אכן חשוב להכיר את העוגה. חתיכת עוגה יש כאן - עשרות מיליארדי שקלים של גביית מיסים עודפת. זה יכול לממן הפחתה ניכרת בבלו על דלקים, וגני ילדים חינם לגילאי 0-3, ולשחרר קרקעות לבנייה, ולהעלות משכורות לרופאים המתמחים ו/או או או... יש כסף. הכסף הזה כבר נגזל מכיסינו והגיע הזמן שיחזור אלינו באיזו שהיא צורה.
ולנושא הפחות חביב - ח"כ מירי רגב.... ברור שהיא מגיעה מהליכוד, (כאילו דא...) והפנינים הסרוחות שהיא מפיקה בסיטונות מתוך חור-האוכל שלה זה כבר לא ניוז בכלל. בהמה גסה זה באנדרסטייטמנט, וככה היא מתבטאת לאחרונה בהרבה פורומים. מה לעשות, זו הרמה של נבחרי ציבור היום. אין שם בכנסת שום מערכת סינון, שום קריטריון שבורר את המוץ מהתבן. כל מי שזחל החוצה מהג'ורה יכול להיכנס לשם. בחיי.
הבאת דוגמה לא טובה.
שים לב שהכתבה היא משנת 2004 , מדובר שם על כך שהאחים עופר רכשו את יתרת אחזקות המדינה בחברת הספנות צים עפ"י שווי של 240 מ' $ , כתוב שם גם שהם היו המתמודדים היחידים במכרז - כלומר, אף אחד אחר לא הסכים לשלם עבור שליטה בחברת הספנות הזו.
עכשיו - עזוב אותך מסיפורי סבתא וקשקושים של עיתונאים שמחפשים כותרות - הערכות שווי , בטח של חברה מהסוג הזה שוות לתחת = לקחו שם הערכה גסה של מחיר הברזלים (לא יודע על סמך מה חישבו אותו - סביר שגם זה קשקוש) והורידו את החוב - זאת הערכת שווי שאפילו בוגר קורס מבוא למיקרו היה מתבייש להוציא.
העובדה היא שלא הייתה שום הצעה גבוהה יותר ולכן זה היה המחיר האמיתי.
במקרה הזה הסתבר בדיעבד , שהאחים עופר עשו עסקה גרועה ביותר - צים היא חברה הפסדית שיושבת ל"חברה לישראל" של האחים כאבן ריחיים על הצוואר - היא מאלצת אותם להזרים אליה כספים כדי להחזיק אותה כעסק חי , היות שאת מחצית הבעלות עליה הם קבלו כנדוניה בתוך עסקי "החברה לישראל" אותה רכשו בעבר, הם נתקעו עם הלוקש הזה נאלצו לקנות את יתרת אחזקות המדינה ואני בטוח שהיו מוכנים למסור את כל החברה הזו למדינה בחינם.
צים מוערכת בכל המודלים והערכות השווי על "חל "שאני מכיר בשווי 0 או אפילו בשווי שלילי. הייתה לה תקופה קצרה מאד של עדנה מחודשת לפני מס' שנים, עת עלו מחירי ההובלה הימית בעקבות הפיתוח המואץ בסין , אך מאז נבנו יותר אניות סוחר ממה שיכול האוקיינוס להכיל, מחירי הנפט עלו (אניות צורכות נפט) והחברה הזו במצב על הפנים.
נסה שוב...
אגב שלא ישמע חס וחלילה כאילו אני יחצ"ן של האחים הנ"ל, ממש , אבל ממש לא צריך לרחם עליהם, הם ידעו לנצל את הונם בצורה מייטבית, לשכור את אנשי המקצוע הטובים והיקרים ביותר ולעשות עסקים לא רעים עם נציגי הממשל - ביזנס זה ביזנס. אבל האמת צריכה להיאמר.
אני לא מבין את ניצול הפירמידה, תסביר.
אפרופו כותרות מפגרות בעיתונים....
עוד טייקון איום ונורא בשם נוחי דנקנר, עשה טעות עסקית ופיננסית איומה (הפעם לא בציניות) - הוא רכש את השליטה בחברה כושלת בשם "מכתשים אגן תעשיות"
זו חברה שמייצרת חמרי הדברה לחקלאות והיא פשוטו כמשמעו בדרך לאבדון - כלומר, בעוד שנים מספר היא תפשוט רגל ללא ספק כנראה. אחרי שרבים וטובים ניסו להבריא ולהצמיח את העסק הכושל הזה לפניו, ניסה גם נוחי, אלא שמאחר ו"הרנטגן" כנראה לא היה מרוכז - גם הוא נכשל. החברה הזו מוחזקת מעל 50% ע"י הציבור (כספי הגמל, המנהלים והפנסיה שלנו) והשליטה בה (קצת פחות מ 50%) ע"י כור שבשליטת דנקנר.
אין לאף אחד ספק שהחברה הזו הולכת לפח האשפה של ההסטוריה, אך דנקנר במו"מ ראוי להערצה ובטח שלהערכה - הצליח למכור אותה לחברה סינית בכפול ממחיר השוק שלה לערך. מדובר בעסקת ענק , במחיר שערורייתי, כאשר הציבור מוכר את מניותיו בכפול משווין, רגע לפני קריסה, עסקה של מליארדים (שווי של מעל 8 מיליארד ש"ח) .
ואז, ברגע הקריטי ביותר, כאשר המו"מ בעיצומו, מגלה רו"ח פנסיונר משועמם ש"דפקו" את הציבור ושכור תרוויח מהעסקה כ 45 מ' ש"ח יותר - הוא מגיש ייצוגית לבג"ץ ותוקע את המו"מ. דנקנר כמובן מתפשר מיד ומשלם. הזקן המטומטם , כן המטומטם מקבל כותרות אוהדות בעיתונים (+ כמה מליונים לחשבון הבנק) ומצטייר כ "מגן הציבור" שעשה את העבודה עבור מנהלי ההשקעות המוסדיים ש"נרדמו בשמירה" ( אף אחד אחר לא העז להפריע - רק אמרו תודה על החילוץ).
בפועל, הפסיכופת הזה כמעט ועלה לציבור מליארדים, יכול להיות אגב שכן (העסקה עדיין לא הושלמה) , ה"ציבור" צריך לנשק לדנקנר את כפות הרגליים על העסקה הזו , אולי אפילו להפקיד בידיו את מפתחות המדינה ושינהל אותה כמו שמנהל את עסקיו, את הזקן צריך לתלות בכיכר העיר - אם העסקה תיפול בגללו, הוא כמובן לא יוזכר כאחראי. אבל למי באמת איכפת... למה לתת לעובדות לבלבל אותנו ? ...
לגבי התנחלויות יש מספר מעגלים של עלויות המוטלות עלינו,
זאת הבניה וההרחבה המתמשכת, זאת העובדה ש 75% מהמתנחלים ניזונים ממשכורת ממשלתית שספק אם היתה לו היו גרים מערבית יותר.
כמובן שהכבישים (החדשות האחרונות שהשר כץ זומם לבנות כביש מהיר לתפוח)
והעלויות האדירות של האבטחה זה עוד פרוסה , ומעבר לזה יש את ההחרמה וההצטרעות ההולכת וגוברת של ישראל בעולם, והנזק הכלכלי שנגרם מהחרמת חברות ישראליות.
עוד בעיה בניתוח האוהד שלכם זאת ההתעלמות מהאינרציה של תהליכים ארוכים, אתם מסתכלים על תמונת המצב בהווה.
המפעל ההתנחלותי קיים 40 שנה, ההערכות המתונות מדברות על 46 מיליארד דולר ויש כאלו שמדברות על 200 מיליארד.
קשה לדעת כמה באמת כי העלות קבורה באלפי סעיפים וקרנות דרכם זורם הכסף.
לו הכסף הזה מושקע בתשתיות, חינוך , דיור, בתי-חולים , היה פה שמח, ולא בטוח שהמחאה הזו היתה.
ולא נגעתי בקשר שבין רגיעה בטחונית וגאות כלכלית , כניסת משקיעים זרים במצב שלום וקשרי מסחר שהיו אפשריים עם מדינות ערב העשירות.
זה לא רק הכסף שנשפך, זה גם הכסף שיכל להכנס.
לגבי הטייקונים, והפירמידה , כדאי שתקרא ותתיחס ל 2 כתבות מעמיקות של חגי עמית וגיא רולניק.
שיטת הפירמידה.
גלי המחאה הבאים יהיו אלימים, גדולים ונואשים יותר
מי שמסית את המחאה הזאת לכוון של מחנות - שמאל/ימין , דת גזע ומין, חייב להבין שזו בדיוק הדרך המהירה לסיים אותה ללא תוצאות.
אני מבין שאחרי הרבה שנים של שטיפת מוח משני הצדדים, אנשים מקובעים בתפיסות מסויימות ויש מבחינתם אשם מאד מסויים במצב.
השמאל משוכנע שהמתנחלים אשמים, הימין משוכנע שהשמאל אשם, החרדים משוכנעים שהסיבה נעוצה באי קיום תרי"ג מצוות והמתנחלים מאשימים בהכל את הערבים.
יש גם מכנה משותף לכולם - כולם מאשימים את אלו שהצליחו להתעשר מאד "הטייקונים" . אבל מה זה נותן ? שכל אחד ימשיך להתחפר במחנה שלו ולא תהיה קבוצת לחץ אחת שתוכל להשיג משהו אמיתי ומוחשי שכולנו נרגיש, תקראו לזה צדק חברתי.
לדעתי יש כאן סוג של אינתיפאדה חברתית, לא הייתי מזלזל בה. לא משנה מי התחיל אותה ולאיזה מחנה הוא שייך - חשוב לאן נמשיך אותה, או שנמשיך לשבת עם האצבע בתחת , לקטר מול המקלדת, לחזור על הססמאות החלולות שהוטמעו בנו ולהיתקע בחרא.
ד"א אני לא צריך ללמוד שום דבר מעיתונאים בנושא הזה, אני חי בשוק ההון כבר 13 שנים , מכיר את כל העסקאות ואת הרקע להם, מכיר את ההתנהלות ומכיר את התוצאות. אני לא אוכל מהידיים של אף בעל הון ואין לי שום אינטרס לרומם ולשבח אף אחד, לתועלתי האישית - ככל שיתעללו בהם יותר , אני ארוויח.
תשאירו את הפירמידות למצרים.
קראתי את הכתבה של גיא רולניק, יש בה הרבה מאד מלל , אבל היא לא עמוקה כלל- היא עמוסת ססמאות ואין בה שום עובדה. אני כלכלן עם תואר שני מאחת מהאוניברסיטאות הנחשבות אם לא ה , חייב לציין שלא הבנתי מה הוא טוען, לא הביא שום עובדה והוכחה לאחת מטענותיו.
אם אתה מצליח לנתח את הכתבה הזו ולהוציא ממנה דוגמה אחת מוכחת - אשמח אם תאיר את עיניי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
קראתי את הכתבה של גיא רולניק, יש בה הרבה מאד מלל , אבל היא לא עמוקה כלל- היא עמוסת ססמאות ואין בה שום עובדה. אני כלכלן עם תואר שני מאחת מהאוניברסיטאות הנחשבות אם לא ה , חייב לציין שלא הבנתי מה הוא טוען, לא הביא שום עובדה והוכחה לאחת מטענותיו.
אם אתה מצליח לנתח את הכתבה הזו ולהוציא ממנה דוגמה אחת מוכחת - אשמח אם תאיר את עיניי.
1. אני מציע למי שהנושאים הללו קצת מעניינים אותו לראות סרט שנקרא Freakonomics שסוקר את הדינמקות של משבר הסאב-פריים האחרון בארה"ב (ובכל העולם) פשוט מרתק.
2. לגבי טייקונים - בטח שכרגע מוסטת אליהם אש שחלקה לא מוצדקת, אבל לא יכול להיות שאותו גביר שולט גם בחברות פיננסיות המחזיקות כספי פנסיה (שאמורים להיות מושקעים באופן סולידי) וגם בחברות ריאליות המבקשות מימון מחברות הפנסיה... מישהוא באמת חושב שהחברות הריאליות לא יקבלו מימון? שאיזה שהוא מתחרה יקבל מימון? שליטה צולבת במקורות מימון ציבוריים ובחברות דורשות מימון לא יכולה להימשך. ולגבי חברות דירוג שמדרגות "באופן אובייקטיבי" את סוג ההשקעה הנדרשת, אני מקווה שמהמרכאות אפשר להבין כמה הן אובייקטיביות.
3. שוק ותחרות - המשק הישראלי הוא אי קטן. משום מה להרבה נוח לשכוח את העובדות הללו ולדבר על ישראל כאילו מדובר על השוק האירופאי (בו כאשר האלכוהול יקר בנורווגיה - האזרחים שטים חצי שעה לדנמרק וחוזרים עם עשרות ליטרים של בירה ו-וודקה) או האמריקאי. לא יכול להיות שהניתוק הפיזי והגודל הכמעט זניח של השוק כאן (כולנו ביחד זה פחות או יותר עיר בארה"ב) לא זוכים להתייחסות מתאימה. אלא שתי מכשלות מובנות שלא באמת מאפשרות תחרות במובן המלא שלה. לכן, מעורבות ורגלוציה נבונה הכרחית כמעט בכל סקטור.
ועדיין - מיום ליום "שוכני האוהלים" הכבדים הופכים להזויים יותר. היום אחד מהם דיבר בגל"צ בבוקר, או שהוא חטף שגעון גדלות אחרי שראה כמה עשרות אלפי אנשים מוחאים לו כפיים במוצ"ש או שהוא טעה בכדורים של הבוקר. אסור שזה ימנע שינויים הכרחיים בתפיסת הכלכלה כאן.
הנה דוגמא לחזירות ממשלתית, (שודר היום בחדשות):
מרכיבי עלות דירה בבנין חדש בכפ"ס , ממחיר כולל של 1.6 מיליון , מסתבר כי הקונה המאושר משלשל למדינה ולרשויות העירוניות קצת מעל מיליון , כלומר ללא טפילים ובעלות קרקע ריאלית עלות דירה 4 חדרים חדשה נטו אמורה להתכנס ל 700K-600K.