תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alal
רכבים יפים משופרים וטובים כגון קינג , פרדו , היילקסים , סופות אשר היו נעולים רק מאחור במצטבר ולאורך זמן הוכחו כפחות יעילים בסך הכל המצטבר .
*********************** זה לא מדעי , זה לא מתמטיקה אבל אלו העובדות בפועל . **************
הרבה אנשים מגיבים פה כמו ביבי - איך אומר ביבי "תפסיקו להפריע לי עם העובדות " ויש להם אמת אחת למרות שלעיתים היא על סמך שמועות ודת-- אך מה לעשות עם עובדות אי אפשר להתווכח :confused: - נקודה למחשבה.
הינו שם , חווינו את שני הסוגים והתובנות נכתבו מהפרקטיקה ובמטרה לשתף ולחלוק מידע ולאו חס וחלילה לנגח ולכן התגובות צריכות להיות בהתאם.
ALAL,
ברור לך שלא ניתן לומר שמשהו הוא לא מדעי ומצד שני לקבוע שהוא עובדה וכל זה על סמך דעתך האישית בלבד.......
העובדה שאתה מחזיק בדעה כזו, היא כמובן לגיטימית לחלוטין. וכמובן שאינך חייב לנמק זאת לאיש (למרות הכותרת בה פתחת את השרשור).
והעובדה שכך נהגת ברכבים שלך והצלחת לנסוע בכל מיני מכשולים, לתחושתך, טוב מרכבים אחרים- גם לא באמת מדד לשום דבר.
"עם עובדות אי אפשר להתכווכח" איפה העובדות בדיוק ?!?
לגבי המשפט שייחסת לביבי, שוב, הפכת את דעתך האישית והלא מבוססת "לעובדה".
כשמישהו טוען משהו הוא צריך להוכיחת אותו בעובדות ובמספרים, אחרת זה נשאר בגדר דעתו האישית בלבד.
והעובדה שלאורך השרשור חזרת שוב ושוב על אותה המנטרה- לא הופכת אותה לנכונה.
כמו שכתבו לך, זה שאתה ועוד כמה חבר'ה ניסיתם לעלות משהו והצלחת ואחרים לדעתך הצליחו פחות- לא מעידה כלום לגבי נעילות.
ועצם האמירה שמי שאינו מסכים איתך מחזיק ב "אמת אחת על סמך שמועות..." מעידה שאתה מזלזל ולא מקבל דעה של אחרים.
למעשה... המשפט שכתבת קצת מתאר את דעתך בנושא.
גם אני לא בא לריב איתך ואפילו לא בא לשכנע אותך מה טוב יותר- אלא רק להעיר לך על הכתיבה הצורמת שלך.
אגב, כל מה שכתבתי כאן- הוא דעתי האישית בלבד... :)
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
נמרוד,
אני אענה לך במקום סוזי.
במקרה של הסמוראי הייתי משקיע 1200 ש"ח לפי החלוקה הבאה:
1000 ש"ח מחליף את הדיפ הפתוח מאחור בנעילה
200 ש"ח מחליף את הבונזו בפיתות וחומוס
במקרה של הלנדרובר - מתכוון להשקיע את ה9000 ש"ח בנעילה אחורית, אך משפץ ראש מנוע במקום ומחליף ציריה שבורה על הדרך, מוסיף עוד 15,000 ל"יישור קו" ורץ לכתוב בג'יפולוג כמה שהלנדרובר הוא אוטו עם אופי ואמין להפליא.
בברכה,
יוני5
למרות הדעות הקדומות שהגעתי איתן לקריאת השרשור הזה, ובעקבות הנחרצות של פותח השרשור ותומכיו, שלפתי מהזכרון את לימודי הפיזיקה שעברתי לפני כ20 שנים, לקחתי רכב שני טון עם נעילה קדמית/אחורית, פעם אחת כשהמשקל מחולק בשווה טון קדימה טון אחורה, פעם אחרת כשהרכב בעלייה, עם טון וחצי מאחורה וחצי טון מקדימה, ופעם נוספת עם הגזמה פרועה כשכל המשקל על הסרן האחורי. בהצלבה כמובן.
זה ממש לא חישוב מסובך לראות איזה כח משיכה קדימה תתן כל קומבינציה של נעילה בשלושת המקרים השונים.
אני מציע לכל מי שעבר בגרות בפיזיקה והנושא הזה מסקרן אותו לעשות את אותו הדבר.
להערכתי אתם תופתעו. מאוד. אני הופתעתי.
[QUOTE=נמרוד;402088]שמוליק אני יוציא לך את המכוש מהיד בסוף...:cool:
אל תאיים - תבצע (רק אל תשכח שאני יודע איפה אתה גר :p)
נמרוד
לפי מה שאני יודע היום יש מצב שדווקא הייתי בוחר בקדמית - בטח בלנדרובר שם קל מאד לשבור ציריות כתוצאה מפרפור פתאומי (שלא לדבר על נזק לטרנספר שקורה בפרדו למשל)
בסוזוקי הדילמה היא אחרת כמו גם למשל בהיילקס בגלל חוסן המכלולים הגבוה אפשר לשים לרגע בצד את שיקול השמירה על מכלולים ולהתרכז בעבירות וגם אז הייתי פורט את זה לסוגי השטח החביבים עליי - שוב לא שחור ולבן בניגוד למה שציפית
בדיוק כמו שלפני שנה דיברנו על מיני tt שלא תשקול הרבה ועם מנועים בסביבת 200 כ"ס ואתה זלזלת כי היית שבוי בקונספתיות מסויימות
זה בסדר
אתה לא צריך לכעוס
יש אנשים שגם בלי ללמוד בטכניון או אוניברסיטה יודעים מה הם אומרים (להזכיר לך את הימים שצחקתם על הסמוראי.... ?:p)
אני הזדכייתי על הקרדום (בשרשור הזה בלבד:p)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
נמרוד,
אני אענה לך במקום סוזי.
במקרה של הסמוראי הייתי משקיע 1200 ש"ח לפי החלוקה הבאה:
1000 ש"ח מחליף את הדיפ הפתוח מאחור בנעילה
200 ש"ח מחליף את הבונזו בפיתות וחומוס
במקרה של הלנדרובר - מתכוון להשקיע את ה9000 ש"ח בנעילה אחורית, אך משפץ ראש מנוע במקום ומחליף ציריה שבורה על הדרך, מוסיף עוד 15,000 ל"יישור קו" ורץ לכתוב בג'יפולוג כמה שהלנדרובר הוא אוטו עם אופי ואמין להפליא.
בברכה,
יוני5
טעית
אני הייתי מרתך אחורה , קונה משומשת בפחות כסף ומשאיר יותר לבונזו!!:)
פעם הייתי קורע מצחוק עכשיו נהיית דרדלה רציני
ייאללה תחזור לעצמך כבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
למרות הדעות הקדומות שהגעתי איתן לקריאת השרשור הזה, ובעקבות הנחרצות של פותח השרשור ותומכיו, שלפתי מהזכרון את לימודי הפיזיקה שעברתי לפני כ20 שנים, לקחתי רכב שני טון עם נעילה קדמית/אחורית, פעם אחת כשהמשקל מחולק בשווה טון קדימה טון אחורה, פעם אחרת כשהרכב בעלייה, עם טון וחצי מאחורה וחצי טון מקדימה, ופעם נוספת עם הגזמה פרועה כשכל המשקל על הסרן האחורי. בהצלבה כמובן.
זה ממש לא חישוב מסובך לראות איזה כח משיכה קדימה תתן כל קומבינציה של נעילה בשלושת המקרים השונים.
חנן,
תוכל פרט בבקשה את החישוב שעשית ואת התוצאות שקיבלת ?
יש כבר פורום אחד לחידות טכניות...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
ומה ההבדל ?
אתה לקחת את הדיון אך ורק למישור משופע ,בלי מדרגות ובלי סלעים.
מעלה סלול ,מזל שגם לא רטוב....
אני?
תקרא שוב מה פותח השרשור הציג.
אני הצגתי לו שיש דרך טובה יותר לבדוק את ההנחה שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
הדיון כאן הוא לא היפוטתי אלא מעשי
אתה צודק,
רק שהמעשייה הנדונה אינה האם לרכוש רכב עם מוגבל מאחור ומה לעשות בסרן הקדמי,אלא מעשית, איזה סרן נעול ייתן לך יותר אחיזה ועבירות כשאתה יכול לנעול סרן אחד בלבד.
האחורי בלבד או הקדמי בלבד?
האופציות:
א. אחורית
ב. קדמית
מה אתה בוחר?
גם אני ניסיתי, גם בגלל תקלה, ולא מצאתי פטנט חדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orend
אחרי קריאת כל ההודעות פה, משהו נשגב מבינתי. אי אפשר להיות בעל דעה מבלי לבטל את דעת האחר?
הרי השאלה בכותרת שואלת מה עדיף? - עדיפות היא [ותקנו אותי אם אני טועה] סך כל היתרונות והחסרונות לתוצאה סופית.
למה הימצאותו של מוגבל החלקה לא קשורה לדיון?- הרי היא קשורה בהחלט. לפי מיטב הבנתי [הדלה] מוגבל החלקה עובד כל עוד הרכב מתקדם. הרכב מתקדם באופון רצוף יותר בזכות הנעילה הקדמית - לכן מוגבל ההחלקה [בתנאי שתקין] משתתף במאמץ רוב הזמן..
.
אם פותח השרשור היה מתייחס לדיגום ספציפי ואומר שתוספת הקדמית היתה מאד משמעותית ניחא, יש בזה גם הגיון (באותה המידה שאפשר לנעול מלא מאחור ומוגבל מלפנים).
אבל הוא יצא בהכרזה שנעילה קדמית יותר טובה מאשר אחורית, וכאן זה עניין של התעלמות מהנתונים ופירוש בצורה שלדעתי ולדעת אחרים היא שגויה.
לא מבטלים את הדיעה שלו, חולקים עליה, בלי דיעות שונות לא היה לנו על מה לברבר כ"כ הרבה.
דורון,יש לי שאלה אחת אליך,ותענה לי בכן ולא.(בבקשה)
האם תפקיד הנעילה הוא לעצור את הגלגל שמפרפר ,ובכך להעביר כמעט את כל התנע לגלגל השני ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
לפי דעתי בקקה עדיף נייר טואלט :p;), ויכוח חסר טעם נניח שכול התאוריות שלכם נכונות אז מה פעם אחת זו עובדת בשטח ופעם השניה מכוון שהנתונים תמיד משתנים עם זה נהג אחר /רכב אחר / צמיג אחר /נעילה אחרת /שטח אחר וכו' אז תמיד יהיה אחד ממכם שיהיה צודק זה לא אומר שזה הבחירה האבסולוטית לא של רכב ולא של נעילה אחורית / קידמית , או בקיצור כמו שפותח שרשור זה בחר לפתוח :
אני רק מקווה שלא הרסתי לכם את הדיון ;)
עידו
כנראה שהתגובה שלך היא באמת הכי רצינית לנושא ,קוראים לזה בעברית לשחק בקקה ועדיף מגבונים על נייר טואלט.
יום טוב לכולם.
אחרי לבטים מרובים של 4 שנים...
החלטתי לנעול מאחור.
למה? כי כל הסיבות הפיסיקליות מראות שהשיפור יתחיל שם ,והוא אכן התחיל ,ואין כלל מה להשוות.
נעילה מקדימה ,היא אופציה חשובה ,שוב לפי שיקולים שונים ,אך פחותה בחשיבות ביחס לאחורית .
לא מדבר על השילוב האולטימטיבי ביניהם.
ושוב ,אם שיקול תקציבי ראשוני ,אז האחורית בעדיפות.
ולאחר מכן ,הנשלטת הקדמית..
פיסיקה=
מסה,כח,כיוון [זווית],חיכוך. ועכשיו אפשר לנסות להתחיל ..
אם הגיפ ששוקל 1391 קג ,בסיס גלגלים קצר ,עמוס בשני אנשים ששוקלים 203 קג ,מטפס מדרגה בזווית של 45* ,כאשר הסלע חלקלק,והצמיגים הםAT.
הסרן הקדמי ,נוגע לא נוגע [הזדקרות..] והסרן האחורי נעול וכל המשקל עליו[בהנחה שגשר גיר לא נוגע..] האם נעילה קדמית יותר יעילה?
מה דעתך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RONI
אחרי לבטים מרובים של 4 שנים...
החלטתי לנעול מאחור.
למה? כי כל הסיבות הפיסיקליות מראות שהשיפור יתחיל שם ,והוא אכן התחיל ,ואין כלל מה להשוות.
נעילה מקדימה ,היא אופציה חשובה ,שוב לפי שיקולים שונים ,אך פחותה בחשיבות ביחס לאחורית .
לא מדבר על השילוב האולטימטיבי ביניהם.
ושוב ,אם שיקול תקציבי ראשוני ,אז האחורית בעדיפות.
ולאחר מכן ,הנשלטת הקדמית..
פיסיקה=
מסה,כח,כיוון [זווית],חיכוך. ועכשיו אפשר לנסות להתחיל ..
אם הגיפ ששוקל 1391 קג ,בסיס גלגלים קצר ,עמוס בשני אנשים ששוקלים 203 קג ,מטפס מדרגה בזווית של 45* ,כאשר הסלע חלקלק,והצמיגים הםAT.
הסרן הקדמי ,נוגע לא נוגע [הזדקרות..] והסרן האחורי נעול וכל המשקל עליו[בהנחה שגשר גיר לא נוגע..] האם נעילה קדמית יותר יעילה?
מה דעתך?
כן, בתנאי שהמישקל שווה על שני הגלגלים האחוריים.(תאוריה,כן?)
רוני, תמשיך את הסיפור של הפיסיקה עד הסוף.
הגלגלים הקדמיים נוגעים לא נוגעים... לפעמים אחד נוגע יותר ולפעמים השני.
האחוריים לעומת זאת תחת רוב המאסה של הרכב מודבקים לקרקע. מגע מלא בשניהם (בהנחה שגשר הגיר לא נוגע...)
איפה יותר חשובה הנעילה?? איפה יש "סכנה" שהדיפרנציאל הפתוח ייתן לאחד הגלגלים להסתובב כמו וונטילטור וישאיר את בן זוגו בלי שום מומנט??
שוב אני חוזר למה שכתבתי לפני כמה פוסטים. אתם מבלבלים בין חשיבות ההנעה (אחורית או קדמית) לבין חשיבות הנעילה של הדיפרנציאל באותו הסרן.
אלו שני דברים שונים בתכלית.
ובכל מקרה, אנחנו בחברה טובה... גם מעבר לים מתווכחים על זה..
http://www.cherokeetalk.com/forum/f8...er-poll-11067/
שם, נכון לעכשיו 18:19 לטובת האחורי...
ועוד הרבה: http://www.google.co.il/search?rlz=1...rear+locker%3F
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
חנן,
לא הבנתי לגמרי אם מה שכתבת זה ברצינות או בסרקסטיות, אבל בכל מקרה....
זה לא מקרה פשוט של מכאניקת גוף קשיח שאפשר לעשות דג"ח ולנתח את הכוחות בוקטורים.
זה דינאמיקה מסובכת עם 943 משתנים (אני מקווה שלא שכחתי כמה...)
איל
איל ,זה פשוט מאד (או שלא)
בסיגנון הטיולים שלך,ברכב שלך,במרכז הכובד שלו,במהלכי המתלים שלו ,לאיזה סרן יש יותר נטיה לפרפר גלגל ? שם תנעל קודם!! (בהתחשב במיגבלות הנובעות מכך בכובד ראש)
אצלי זה מאחורה.
אין פה צודקים או טועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
רוני, תמשיך את הסיפור של הפיסיקה עד הסוף.
הגלגלים הקדמיים נוגעים לא נוגעים... לפעמים אחד נוגע יותר ולפעמים השני.
האחוריים לעומת זאת תחת רוב המאסה של הרכב מודבקים לקרקע. מגע מלא בשניהם (בהנחה שגשר הגיר לא נוגע...)
איפה יותר חשובה הנעילה?? איפה יש "סכנה" שהדיפרנציאל הפתוח ייתן לאחד הגלגלים להסתובב כמו וונטילטור וישאיר את בן זוגו בלי שום מומנט??
שוב אני חוזר למה שכתבתי לפני כמה פוסטים. אתם מבלבלים בין חשיבות ההנעה (אחורית או קדמית) לבין חשיבות הנעילה של הדיפרנציאל באותו הסרן.
אלו שני דברים שונים בתכלית.
ובכל מקרה, אנחנו בחברה טובה... גם מעבר לים מתווכחים על זה..
http://www.cherokeetalk.com/forum/f8...er-poll-11067/
שם, נכון לעכשיו 18:19 לטובת האחורי...
ועוד הרבה:
http://www.google.co.il/search?rlz=1...rear+locker%3F
איל
תשמע,תראה.גם אתה צודק ב100%.
אותו ריפרוף של גלגל בדיפרנציאל קדמי פתוח,איננו שווה ערך ,בגרר ,משיכה,שבירה? להאחזות הנחל בסיני!!
אתה מסכים איתי?
דיפ קדמי נעול לא יוכל למשוך אפילו 10 גרם במעלה.הוא יכול להוות עזר כנגד[ביחד].אבל הנקודה בתחילת השרשור אם הבנתי נכון ,היא ברירת מחדל ,לא ?
או קדמי .או אחורי.
כאשר כל המשקל על הסרן האחורי והוא גם נעול ,אז על אחת כמה וכמה הדחף אותו מייצר הסרן הוא יעיל בכמה רמות מ"רק נעילה קדמית"
ועכשיו קרא עלי תיגר בפיסיקה!
דחף קידמי בכלל מיותר בעליה. אני לא אומר זאת בציניות. מנסיוני מספיק ציר אחורי דוחף, נעול. עכשו, אם יש מותרות, אז דחף קידמי בשביל טיפוס איטי של המדרגה הראשונה , ואים נותר עד כסף אז אפשר לניעול קידמי.
מספיק ציר אחד נעול, ואף גלגל לא יצבור מהירות סיחרור גבוהה, כך שכל הסיפור הזה של "לנעול ציר מסוחרר( קידמי לא?)", מיותר! להזכירכם קידמי מסתחרר כי אין לו אחיזה , ולא יהיה לו אחיזה, כי הוא חסר עומס.
רבין
אני מבין שנולד דור חדש של ג'פאים שעולים עליות ב"ווילי" .
ולא רק "ווילי" ,אלא על גלגל אחורי אחד,שבשבילו צריך לנעול את הסרן...
מג'יפ 4X4 הגענו לחד אופן
נו..נו..
פיזיקה
לילה טוב
טל
ואללה... עכשיו ירד לי האסימון!!
עכשיו הבנתי למה באמריקה מוכרים את כל הגירסאות של רכבי השטח שאין להם בכלל 4X4...
הם פשוט הבינו את התגלית הזו קודם...
וברצינות.. נראה לך ברצינות שרכב 2X4 יתקרב למקום ש 4X4 יכול להגיע אליו? בלי קשר לנעילה או לא.
אני לא מכיר אותך, אבל אם זו התובנה מהניסיון שלך אז כניראה שפשוט למה שאני קורא "שטח" ולמה שאתה הם 2 דברים שונים.
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
דחף קידמי בכלל מיותר בעליה. אני לא אומר זאת בציניות. מנסיוני מספיק ציר אחורי דוחף, נעול. עכשו, אם יש מותרות, אז דחף קידמי בשביל טיפוס איטי של המדרגה הראשונה , ואים נותר עד כסף אז אפשר לניעול קידמי.
מספיק ציר אחד נעול, ואף גלגל לא יצבור מהירות סיחרור גבוהה, כך שכל הסיפור הזה של "לנעול ציר מסוחרר( קידמי לא?)", מיותר! להזכירכם קידמי מסתחרר כי אין לו אחיזה , ולא יהיה לו אחיזה, כי הוא חסר עומס.
רבין