חוזר: שרטוט ותכנון ב-SolidWorks
זויות הקמבר קסטור בקרטינג נועדו לאפשר לקרטינג להסתובב בקוטר סיבוב קטן. אם תעמוד ליד קארטינג ותסובב את ההגה שלו .תראה איך שאחד הגלגלים הקדמיים מתרומם באוויר , הרי לקרטינג אין דיפרנציאל והוא צריך להסתובב בסיבובים הדוקים במיוחד איך הוא עושה את זה על אספלט בלי דיפרנציאל ? פשוט מאד אם לדוגמא הקרטינג מסתובב ימינה , משקל הקרטינג עובר שמאלה ובגלל הזויות הנ"ל הגלגל האחורי ימני מתרומם כמה מ"מ באוויר כך שבעצם אינו מפריע לציר האחורי להמשיך להסתובב למרות מהירויות הסיבוב השונות בין הגלגלים הפנימיים והחיצוניים לסיבוב.
חנן
אני מנסה ליצור מפרק ע"י MATE אבל אין לי אפשרות לסמן את הפנים החיצוניות של העיגול הקטן ואת הפנים הפנימיות של העיגול הגדול - המפרק אמור להסתובב לא רק בציר אחד - מקווה שהבנתם
מישהו יכול לעזור לי לפתור את זה ?
ואם כבר אז עוד שאלה (בסוף יצאו 2 שאלות...)
מה הדרך הנכונה ליצור את הצורה הזאת של מפרק כדורי ?
בהתחלה עשיתי DOME הפכתי אותו לחלול וחתכתי אותו משני הצדדים - ראיתי שזה לא לעניין,
ואז שרטטתי חצי עיגול ועשיתי לו REVOLVE (כמו האות D ) ואז יצרתי גם את החלק הנגדי לו
1. יש דרך יותר קלה/פשוטה/מהירה/נכונה ? - נמרוד בעמוד השני של הט'רד הזה פרסמת כלי רכב עם 4לינק עם מפרקים כאלה - איך אתה שרטטת אותם ?
2. יש דרך ליצור ספירה(SPHARE)/כדור שלם כמו עם DOME אבל עגול מכל כיוון ? (SW2006 SP0)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Assaf G
אני מנסה ליצור מפרק ע"י MATE אבל אין לי אפשרות לסמן את הפנים החיצוניות של העיגול הקטן ואת הפנים הפנימיות של העיגול הגדול - המפרק אמור להסתובב לא רק בציר אחד - מקווה שהבנתם
מישהו יכול לעזור לי לפתור את זה ?
מפרק כדורי מוגדר על ידי נקודה. תבחר נקודה בכל אחד משני החלקים ותגדיר בינהם mate מסוג coincident. איזו נקודה? תבנה את החלקים נכון, כך שראשית הצירים של כל חלק היא הנקודה. כשאתה בונה כדור - שראשית הצירים תהיה במרכזו. כשאתה בונה האוזינג של מיסב - שהוא יבנה כך שראשית הצירים בנקודה שבא יישב הכדור. כאשר כל החלקים מוגדרים נכון, נותר רק לקשר בין נקודות ראשית הצירים שלהם בהרכבה.
מכאן קחו שני טיפים כלליים:
א. המיקום של ראשית הצירים והמישורים הראשיים בכל חלק היא נקודה שדורשת מחשבה. רוב המתחילים בונים את החלק סתם באויר, או שבונים כך שראשית הצירים באחד הצדדים, וזו טעות.
ב. את כל סוגי הmates- להשתדל כמה שיותר לחבר בין הגאומטריה הבסיסית של החלק - ראשית הצירים, המישורים הראשיים - ולא להשתמש בפיצ'רים - לא להשתמש בשטחים (כמו שניסית לעשות). למה? כי אתה משנה חלקים, בונה אותם מחדש, מוחק ומתקן פיצ'רים - ואז כל הmates הולכים לעזאזל. אם לעומת זאת כל ההרכבה היא בין הגיאומטריה המרחבית הבסיסית, אפשר לשנות ולשנות, להחליף חלקים וכן הלאה בלי הרבה בעיות.
ציטוט:
ואם כבר אז עוד שאלה (בסוף יצאו 2 שאלות...)
מה הדרך הנכונה ליצור את הצורה הזאת של מפרק כדורי ?
בהתחלה עשיתי DOME הפכתי אותו לחלול וחתכתי אותו משני הצדדים - ראיתי שזה לא לעניין,
ואז שרטטתי חצי עיגול ועשיתי לו REVOLVE (כמו האות D ) ואז יצרתי גם את החלק הנגדי לו
1. יש דרך יותר קלה/פשוטה/מהירה/נכונה ? - נמרוד בעמוד השני של הט'רד הזה פרסמת כלי רכב עם 4לינק עם מפרקים כאלה - איך אתה שרטטת אותם ?
2. יש דרך ליצור ספירה(SPHARE)/כדור שלם כמו עם DOME אבל עגול מכל כיוון ? (SW2006 SP0)
dome, shell, Rib וכן הלאה - שכח מהם! זה פיצ'רים מתקדמים, קיצורי דרך, שמפריעים ללמוד את התוכנה. הם נועדו לאנשי פלסטיק ותבניות. הדרך הנכונה היא בהחלט revolve, צייר כמו שכתבת D, חצי עיגול סגור, כאשר מרכז העיגול הוא ראשית הצירים. תוסיף ציר סיבוב, וסובב את החלק, וקיבלת כדור שלם.
את החלק הנגדי, הבית של המיסב, אפשר לעשות באינספור דרכים... תנסה. טיפ - חלקים סטנדרטיים כמו מיסבים אפשר למצוא באינטרנט... כנס לאתר בשם traceparts.com.... אבל אני ממליץ בחום לא להתעצל, לקחת את המיסב ביד, ללמוד איך הוא בנוי במציאות ולבנות אותו במחשב. כמו כל דבר בחיים, חייבים להתאמן.
תודה נמרוד
טיפ מעולה (החיבור של ראשית הצירים באסמבליס)
בסוף הצלחתי לבד - הכי כיף
אבל אם יש רק מרווח קטן החלקים מתנגשים ואני לא מבין למה ?הרי הפנים שלהם אמורים להיות סימטריים (אולי הנקודות חיבור לא בדיוק באמצע...)
חוץ מזה רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש באסמבליס שכבר בניתי בתוך אסמבלי חדש -
הבעיה היא שאין לאסמבלי שהוספתי (מפרק או בולם) אפשרות תנועה איך אפשר לפתור את זה
או שבאסמבלי המרכזי אני חייב להרכיב את כל החלקים שוב מהתחלה ?
ציטוט:
אבל אם יש רק מרווח קטן החלקים מתנגשים ואני לא מבין למה ?הרי הפנים שלהם אמורים להיות סימטריים (אולי הנקודות חיבור לא בדיוק באמצע...)
לא יורד לסוף דעתך. נסה להסביר שוב מה אתה מנסה לעשות ומה הבעייה ואולי תצרף תמונה מהמסך.
ציטוט:
חוץ מזה רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש באסמבליס שכבר בניתי בתוך אסמבלי חדש -
הבעיה היא שאין לאסמבלי שהוספתי (מפרק או בולם) אפשרות תנועה איך אפשר לפתור את זה
או שבאסמבלי המרכזי אני חייב להרכיב את כל החלקים שוב מהתחלה?
בוודאי שאפשר וצריך להשתמש בהרכבות בתוך הרכבות, אין מגבלה לעומק. אני עובד באופן קבוע עם 3-4 רמות של תת הרכבות, ובמכונות מורכבות לפעמים מגיעים ליותר. העקרון הוא כזה - שים בתור תת הרכבה את כל החלקים שמחוברים אחד לשני, שמתנהגים כאחד לצורך העניין. למשל, - צמיג+חישוק+טבור+דיסק בלם - כל אלו יהיו תת הרכבה אחת. נאבה+ציר+קליפר הבלם - כל אלו יהיו תת הרכבה שנייה. שתי תת ההרכבות יסתובבו אחת על השנייה על ציר משותף, ואת המרחק בינהם אתה תקבע על פי היחס הקריטי - למשל בין הדיסק לבין הקליפר.
חלקים שצריכים לזוז אחד ביחס לשני, חייבים להיות באותה הרכבה. למשל, הרכבת העל של מכונית תכלול את תתי ההרכבות של זרועות המתלה, הגלגלים, והשלדה, וגם את שני חלקי הבולם - הבקבוק והמוט (חלקים או הרכבות מורכבות יותר). אם תשים את הבקבוק והמוט בייחד בתור תת הרכבה, הם לא יוכלו לזוז אחד ביחס לשני בהרכבה הגדולה יותר.
נקודה טכנית - אפשר לערוך תת הרכבה בתוך הרכבה גדולה יותר על ידי edit assembly, בדיוק כמו edit part .
אחר לגניב לפריטים מוכנים בסוליד:
http://www.zxys.com/swparts/
אורי טל
חלק ראשון שנכנס להרכבה מקבל מהתוכנה FIX במרחב. הFIX הזה אקראי!!! אני ממליץ מאד להתרגל לבטל את הFIX הזה מייד, ולקבל את החלק שאמור להיות החלק העומד (וזה לאו דווקא החלק הראשון כרונולוגית) לראשית הצירים בעזרת mates הגיוניים, ובמיקום חכם.
(מן הסתם אפשר לשנות את ברירת המחדל הזו של פיקס לחלק הראשון, אבל אני מעולם לא טרחתי)
לגבי הורדת המשולש מהכנף - עם סקיצה , וcut-extrude כמו שעומר כתב זו הדרך הנכונה, למרות שאפשר לעשות את זה מיידית עם הפיצ'ר שנקרא chamfer - אתה בוחר את הקו של הפינה, ואז כל מה שנשאר לך זה להגדיר זוית וכמה לחתוך.
למה הדרך הארוכה (לבנות סקיצה ולחתוך עם cut extrude) היא העדיפה? כי במקרה זה, לא ברור שהחתך צריך להיות דווקא משולש פשוט. אולי אחר כך תרצה לעשות ממנו צורה קצת שונה? שני קוים, רדיוס כלשהו... אם הייתי עושה chamfer אתה מגביל את עצמך שלא לצורך. חלק נבנה, לפעמים מאות פיצ'רים עד שאתה חוזר אחורה לשנות משהו, ועדיף לשנות סקיצה קיימת מאשר לבטל פיצ'ר ולהכניס פי'צר חדש במקום הנכון.
עוד בהמשך לכנפיים של הטרקטור (הוא זוכה כרגע ליותר יחס מאשר כל 30 שנות חייו...)
1.אני רוצה להוסיף בשרטוט חלון עם הגדלה על נק' מסוימת .(על מנת שהמכופף יראה יותר טוב את הנק') איך אני עושה זאת?
2.מה הדרך הכי נוחה להוסיף כיפוף לחלק העליון לכיוון מטה - לכיוון הדופן, על מנת שהפינה הקרובה למושב הנהג לא תהיה חדה, שלא יהיה לי ריתוך +השחזה, אלא הכיפוף של הפח?
תודה מוטי.
מקווה שאני מובן
1. יש פונקציה בשרטוט שנקראת DETAIL VIEW, איתה אתה בוחר אזור (מקיף בעיגול) והוא מציג את האזור בקנ"מ שונה, אותו אתה יכול לבחור בתיבה המתאימה תחת SCALE (ב2005 ומעלה היא מופיעה משמאל, ב2004 נדמה לי שהיא עדיין קופצת).
2. Sketched Bend, תחת Sheet Metal. אתה מצייר קו לאורכו תכופף המתכת, אז בוחר אם לכופף על הקו, לפניו או אחריו, את רדיוס הכיפוף (0 אם אתה לא יודע מה היכולת המינימלית של היצרן שלך ואתה רוצה רדיוס מינימלי) ואיזה משני החלקים נשאר במקומו (הרי יש קו אחד, צריך להגדיר באיזה צד של הקו החומר מתכופף).
2. יש עוד אפשרויות, אתה יכול להוסף TAB או EDGE (הכל תחת Sheet Metal), אבל זו הפשוטה מכולן לטעמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
שלום לכולם.
אני שמח לבשר שהישגתי את סולידוורקס בגרסת 2004 SP0, והתחלתי לעבוד עם הטוטוריאלס מעט.
הכל טוב ויפה, אבל ממש לא עוזר לי לשרטט שלדה, בעצם כלי רכב שלם שיכלול קוייאוברס, מתלים, גלגלים, היגוי, מנוע+גיר וכו'...
לא קל ללמוד לבד, וגם הטוטוריאלס לא כ"כ ברורים לי, קצת הלכתי לאיבוד שם..
אשמח לכל עזרה.
בתודה,
אמנון.
היי אמנון
אני שמח לדעת שאני לא היחיד שנתקל בבעיות עם SW,
לאחרונה נחשפתי ממש במקרה לתוכנת CAD מופלאה שנקראת PRO\ENGINEER וההבדל הוא בין שמיים לארץ.......
קלה לשימוש עם הרבה אפשרויות לבצע כל דבר חוץ מ...... קפה ! כמה חבל .......
אני נממליץ בחום.