1 קבצים מצורפים
תגובה: תרבות נהיגה בכביש 6
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מעניין, כי יש
נתונים אחרים.
מ-2014 ל-2015:
עליה של 12% בהרוגים
דרור, זה לא נתונים אחרים, זה נתון של שנה נוספת. תסתכל על הגרף - יש בו עליות וירידות של 10% ויותר משנה לשנה - זה נקרא רעש סטטיסטי. כמו שהיתה ירידה חדה מאד בין 2012 ו2013 (שר התחבורה והגופים האמונים על הנושא מיהרו לקשור לעצמם כתרים) יש עלייה מ2014 ל2015 ב2016 תהיה ירידה או עלייה - זה לא משנה.
מה שיש זו מגמה ברורה של ירידה במספר ההרוגים בשנה בישראל, משיא של 716 בשנת 1974. מספר ההרוגים השנתי בעשור האחרון הוא הנמוך ביותר, וזאת למרות שרמת המינוע היא הגבוהה ביותר (הכי הרבה אוכלוסיה, מספר מכוניות, קילומטראז' לנפש). לא צריך להיות גאון כדי להבין שהסיבות הן טכנולוגיות נטו - שיפור בכל המובנים, הן של כלי הרכב והן של התשתיות. צריך להיות באמת חמור בשביל להתכחש לעובדות האלו.
קובץ מצורף 108814
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
דרור, על החריצות הזו של השר אנחנו עוד נבכה הרבה דורות קדימה.
המדיניות הזו מצעידה את ישראל בביטחה לקטסטרופה תחבורתית ופיצוץ אוכלוסין של מכוניות לנפש.
תחבורה ציבורית יעילה ומערכתית? הצחקתם אותי. אם וכאשר תהיה כזו היא לא תוכל לנוע עקב עומס של מכוניות פרטיות.
רכבות? בטח. להובלת מטענים אולי...
זה אולי נושא לדיון חדש... מקסימום נפצל.
לא קטסטרופה, לא פיצוץ ולא נעליים. אתה עושה את הטעות הקלאסית של להניח שמה שהיה הוא שיהיה, גם כשכבר ברור לגמרי שהטכנולוגיה כבר רצה מהר קדימה.
תחבורה ציבורית במובן הישן שלה - של כלי רכב גדולים שמסיעים הרבה אנשים בבת אחת במסלולים קבועים - רכבות - שירתה את האנושות במשך 150 שנה כמעט, וזהו, זה הסוף שלה. מדינת ישראל לא מטומטמת ולא תשקיע היום בטכנולוגיה של האתמול. חבל שלפני ארבעים שנה לא בנו כאן רכבות כמו שצריך, אבל לעשות את זה היום זה בזבוז כסף.
התשתית התחבורתית של העתיד תשאר מבחינה פיזיקלית כבישי אספלט/בטון, צמיגים פנאומטיים, ויחידות תחבורתיות קטנות - קריא מכוניות. אבל חוץ מזה, שום דבר לא יהיה דומה. רכב חשמלי זה עוד השינוי הקטן. כן, אני מדבר על מכוניות אוטונומיות, הן העתיד הבלתי מעורער של כולנו. לא בעוד 50 שנה, אלא בעוד עשר שנים, וסביר להניח שפחות.
הנכדים שלנו יסתכלו על נהיגה ברכב כמו רכיבה על סוס - משהו רומנטי מהסרטים, ותחביב של משוגעים לדבר.
מי שזה מחריד אותו (ברלי?) - עדיף לו להתפגר בעשור הקרוב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה עושה את הטעות הקלאסית של להניח שמה שהיה הוא שיהיה, גם כשכבר ברור לגמרי שהטכנולוגיה כבר רצה מהר קדימה.
זו מדיניות שטבועה אצל מקבלי ההחלטות במדינה מימים ימימה. אתה חושב שהיא תשתנה מתישהו? אולי. אבל כמו שאמרת, אני מניח שמה שהיה הוא שיהיה. גם במדיניות משרדי הממשלה לדורותיהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מדינת ישראל לא מטומטמת ולא תשקיע היום בטכנולוגיה של האתמול. חבל שלפני ארבעים שנה לא בנו כאן רכבות כמו שצריך, אבל לעשות את זה היום זה בזבוז כסף.
מצד אחד, לפני 40 שנה לא עשו את זה. מצד שני, כבר הסכמנו שאני מניח שמה שהיה הוא שיהיה... שמדינת ישראל תשקיע מאות מליארדים לקראת טכנולוגיה תיאורטית שאף אחד לא באמת מתחייב על האם ומתי היא תהיה? אשרי המאמין.
ובינתיים, מדינת ישראל לגמרי משקיעה בטכנולוגיה של האתמול (הרכבת לירושלים, הרכבת לירדן, אה סליחה, לבית שאן, הרכבת לאילת... המטרונית בחיפה...). ולצערנו כל אלו הם פילים בוהקים מלובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
התשתית התחבורתית של העתיד תשאר מבחינה פיזיקלית כבישי אספלט/בטון, צמיגים פנאומטיים, ויחידות תחבורתיות קטנות - קריא מכוניות. אבל חוץ מזה, שום דבר לא יהיה דומה. רכב חשמלי זה עוד השינוי הקטן. כן, אני מדבר על מכוניות אוטונומיות, הן העתיד הבלתי מעורער של כולנו. לא בעוד 50 שנה, אלא בעוד עשר שנים, וסביר להניח שפחות.
הנכדים שלנו יסתכלו על נהיגה ברכב כמו רכיבה על סוס - משהו רומנטי מהסרטים, ותחביב של משוגעים לדבר.
אשרי המאמין. אם התחזיות שלך יתגשמו, מדינת ישראל תעשה את קפיצת הדרך התחבורתית הכי מטורפת שנראתה אי פעם בעולם.
ומה יעשו עוד עשר שנים עם כמות המכוניות הקונבנציונליות שיהיו כאן, שבקצב הזה נראה כי יעקפו אפילו את כמות הסלולריים...?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אז תתעצבן.
בוא'נה, הכי טוב להתעצבן.
- כי בגלל שהם כל כך מוכשרים הם גם מתמעטים - חוקי הפיזיקה לא סלחנים למטומטמים הללו ומדללים אותם בהתמדה, בקצב של 350-400 בשנה.
היה טוב אם היו מדללים רק את עצמם....
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אני לא דואג. הם מדללים בעיקר את עצמם.
אגב כביש 6, קצת טריוויה: מי יודע מה הסיבה העיקרית לתאונות על כביש 6?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ז
מי שזה מחריד אותו (ברלי?) - עדיף לו להתפגר בעשור הקרוב...
אכן מכוניות אוטונומיות, ורובן כבר לא יהיו פרטיות - העתיד הוא רכב אוטונומי-שיתופי. אתה תזמין אותו והוא יגיע אליך וייקח אותך לאן שתצטרך. בדרך גם יאסוף נוסעים נוספים באותו כיוון/יעד. מונית לכל דבר ועניין, רק בלי נהג משועמם שיושב על חרוזים וחופר לנוסעים במוח.
וכן, זה באמת מחריד אותי.
מי שמתענין קצת בהסטוריה ובמיוחד בהסטוריה תחבורתית מבין שטכנולוגיות ישנות לא נעלמות.
הטכנולוגיות החדשות נכנסות ומשתלבות איתן ואז לאט לאט כמות השימוש בישנות יורד, עד שמגיע למנימום.
יש טכנולוגיות שלא נעלמות בכלל אלא רק משתלבות ברמה יותר נמוכה עם החדשות.
דוגמא מאוד טובה לענין היא שוק הבידור.
הכל התחיל מהטרגדיות היוניות שהיו בעצם התאטרונים הראשונים.
התאטרונים הראשונים עברו כמה שלבים אבל בעיקרון לא השתנו מהותית לאורך מאות ואלפי שנים.
ואז הגיע הקולנוע, שבהתחלה היה מאוד פרמיטיבי ואחרי זה הלך והשתכלל.
בהתחלה בידור לעניים (יותר זול מתאטרון) ואחר כך החליף את התאטרון. היו שנבאו שזה סוף התאטרון.
ממש לא, הכמות ירדה, אבל עדין היו כאלו שרצו (ועדין רוצים) תאטרון חי.
ואז הגיע הטלווזיה ואכלה בבשר החי של הקולנוע. סוף הקולנוע?? ממש לא.
כך גם העתיד של התחבורה. מכוניות אוטונומיות הן העתיד, אין ספק, של רוב האוכלוסיה לא כולה !
תמיד יהיו כאלו שירצו ממ ש לנהוג ברכב יום יום, או שיעדיפו נסיעה ברכבת ואז להגיע ליעד עם מכונית אוטונומיות.
מה שבטוח, הולך להיות מענין..
מס' הרוגים בת"ד הוא מספר , וזוה. אין מאחוריו כלום, והוא לא מעיד על כלום, כאשר מפרקים אותו - כמו שדרור עשה, אתה מתחיל להבין את הענין, בעצם, יותר משנה סוג האדם או בוג כלי התחבורה מאשר איפה הוא נהרג בתאונה. רוב ההרוגים בת"ד נהרגים בגלל חוסר אחריות אישית. אם זה רוכב אופניים על כביש מהיר או פסיכי עם 4 גלגלים. חוסר הבנה של איך מתנהגים כלי רכב אחרים בכביש. נהיגה מהירה שלא לצורך , פלאפונים ועוד ועוד.
מבחינת בטיחות בדרכים העולם עשה מעין סיבוב שלם ממצב שבו האשימו את הנהג בתאונות כאשר המכוניות היו רוצחות לכל דבר וענין עד למצב שבו הנהג הוא הדבר האחרון שיש לשנות . אז אולי באמת הפטרון יהיה להיפטר מהנהג אחת ולתמיד. { סימוכין - מקור מס 1 - סדרה ישנה של הBBC https://www.youtube.com/watch?v=CzuGNwGJ4ig }
לגבי השקעה ממשלתית - אם קובעים השקעה לפי מס' הרוגים בשנה, אז יש כמה וכמה דברים שכדאי להשקיע בהם יותר, רובם ככולם בריאותיים , השקעה ברפואה מונעת תמנע יותר הרוגים מהשקעה בנהיגה מונעת שלא שווה כלום. http://www.cbs.gov.il/reader/cw_usr_view_SHTML?ID=586
לגבי שאלת הטריוויה - אני חושב שמדובר ברכב שעומד בשולי הדרך. ובנושא זה - זהירות בימים החמים האלה מרכבים שנתקעים בשולי הדרך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא דואג. הם מדללים בעיקר את עצמם.
נהגים/ות שנוסעים/ות 100 קמ"ש בנתיב השמאלי.
לדעתי רישמית זה בטח מוגדר אי שמירת מרחק או סטיה מנתיב אבל כמי שנוסע כל יום 150 קמ בשש אני סבור שזה בגלל המזגזגים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לדעתי רישמית זה בטח מוגדר אי שמירת מרחק או סטיה מנתיב אבל כמי שנוסע כל יום 150 קמ בשש אני סבור שזה בגלל המזגזגים
כל זה קורה בגלל ה"איטיים" שנוסעים בשמאלי או באמצע, גורמים לאחרים שנוסעים לפחות על 130 קמ"ש לתת בלימות פתע ולזגזג, אלה חותכים את האחרים וככה זה מתגלגל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כל זה קורה בגלל ה"איטיים" שנוסעים בשמאלי או באמצע, גורמים לאחרים שנוסעים לפחות על 130 קמ"ש לתת בלימות פתע ולזגזג, אלה חותכים את האחרים וככה זה מתגלגל...
זו תמצית הבעיה= הנהג הישראלי...
בוא לרגע נחליף את אותו נהג איטי שנוסע 100 בנתיב השמאלי/אמצעי במטען שנפל ממשאית/נתיב שנגמר/עבודות בכביש וכד'. עדיין לדעתך זה יהיה לגיטימי מהנהג הממהר לתת בלימות פתע ולזגזג, לחתוך אחרים וכד'?
הנהג שנוסע 100 הוא נתון. גם אם נתון מרגיז, עדיין זה לא נותן שום לגיטימציה לנהגים אחרים לבצע פעולות מסוכנות לא פחות.
הרכב שנוסע 100 לא נחת שם מהשמיים והנהג שמגיע מאחורה צריך להתאים את עצמו למפגע, דהיינו להאט מראש (ולא ע"י בלימת חירום), להביט במראות ולתכנן את העקיפה של אותו מפגע מבלי להפריע ולסכן את שאר התנועה.
זו נהיגה.
כל דבר אחר זו בריונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
צמיגים סיניים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
בוא לרגע נחליף את אותו נהג איטי שנוסע 100 בנתיב השמאלי/אמצעי במטען שנפל ממשאית/נתיב שנגמר/עבודות בכביש וכד'. עדיין לדעתך זה יהיה לגיטימי מהנהג הממהר לתת בלימות פתע ולזגזג, לחתוך אחרים וכד'?
הנהג שנוסע 100 הוא נתון. גם אם נתון מרגיז, עדיין זה לא נותן שום לגיטימציה לנהגים אחרים לבצע פעולות מסוכנות לא פחות.
הרכב שנוסע 100 לא נחת שם מהשמיים והנהג שמגיע מאחורה צריך להתאים את עצמו למפגע, דהיינו להאט מראש (ולא ע"י בלימת חירום), להביט במראות ולתכנן את העקיפה של אותו מפגע מבלי להפריע ולסכן את שאר התנועה.
זו נהיגה.
כל דבר אחר זו בריונות.
אי אפשר היה לתאר את זה טוב יותר.
ולפתרון: אנחנו ג'יפאים והנושא הזה נמצא אצלנו במודעות - הסיבה העיקרית (או לפחות אחת הסיבות המובילות) לתאונות עצמיות על כביש 6 היא איבודי שליטה בגלל פיצוצי צמיגים. כן, כשל פתאומי בצמיג יכול להסתיים רע גם ברכב עם בקרת יציבות.
כשנוסעים בחוסר אויר ובמהירויות גבוהות - הצמיגים כושלים.
כמה אנשים אתם מכירים, שאינם ג'יפאים או נהגי מכוניות ספורטיביות, שמקפידים באופן מסודר על בדיקת לחץ אוויר נכון בצמיג?
פעולה שהיא ה-א'-ב' של נהיגה בטוחה. אבל מי טורח בכלל.
גם בטסט, וגם כשבוחן משטרה או ניידת משרד התחבורע עוצרים אתכם לבדיקה (והורדה מהכביש כי האף שלכם לא בא להם טוב), דבר ראשון הם משווים את מידת הצמיג למה שכתוב ברשיון, אם המידה תקינה הם יבדקו את מצב הצמיג, אבל אף פעם בכלל לא יטרחו לבדוק את לחץ האוויר בו. ואתם תגידו לי בעצמכם מה מסוכן יותר, קטלני יותר - צמיג 32' במקום 31', או 15PSI במקום 30-35PSI?......
כשכתבתי לכם על נהגים ישראלים שנוסעים עם 15PSI בגלגל במשך ימים ושבועות לא הגזמתי.
כשסיפרתי לכם פעם למה אחותי היקרה לא בודקת לחץ אויר ("כי זה מלכלך את הידיים") אבל אחר כך נמנעת מלהפעיל מזגן "כי זה מבזבז דלק" (אבל לא מעלה על דעתה שלחץ אויר נכון בצמיגים יחסוך לה המוןןן דלק) גם לא הגזמתי. אמיתי לגמרי.
אפילו כשאני מקבל רכב מבחן חדש מהניילון מיבואן, אני בודק - וב-99% מהמקרים מגלה לחצי אוויר שלא רק שלא תואמים את הוראות היצרן, אלא גם לעתים לחץ שונה בכל גלגל.
הזנחה פושעת, שמגיעה מחוסר ידע ומחוסר אכפתיות - זו מהות הנהיגה הגרועה המאפיינת את כבישי ישראל. תזכרו את זה בפעם הבאה שיספרו לכם סיפורים קורעי לב על משפחות שנהרסו, על ילדים קטנים שהתייתמו או נהרגו או נותרו נכים - תמיד בסוף יש מישהו שזילזל, ששם פס, ששיחק בטמבלפון, שלא ישן בלילה, שלא ידע להחזיק הגה, שלא ידע לשבת נכון, שלא ידע לבלום/לקחת סיבוב, שלא ניפח אוויר, שלא עשה טיפול לרכב כבר שלוש שנים, שלא חגר חגורה, שזחל בצד שמאל ואילץ אחרים להסתכן בעקיפתו מימין, שהיה בריון אלים גם בגן ובביה"ס ובמועדון ואף פעם לא נדרש לתת את מלוא חומרת הדין, אז באופן טבעי המשיך להיות בריון אלים גם על הכביש.
כל זה לא התחיל ככה פתאום. לא בגלל מזג האוויר ולא בגלל הכביש ולא בגלל הכיבוש. זה כשל מתמשך של הרבה שנים שמתחיל, איך לא - בחינוך. יורת נכון באין-חינוך. זה באמת נורא חשוב חמש יחידות במתמטיקה ולימודי דמוקרטיה, לא פחות חשוב ללמוד לשמור על החיים.
מה עוזר לי שהוא עשה חמש יחידות,שירת ב-8200 וסיים דוקטורט, אבל הוא לא ממלא אויר בגלגל כי זה מלכלך לו את האצבעות, מקסימום "בשבוע הבא אני במוסך, אבקש מהם למלא". ובינתיים נוסע בלי אוויר תו"כ שהוא לא מפסיק לסמס. אם כל המטומטמים האלה היו הורגים רק את עצמם, ניחא. אבל הם הורגים גם אחרים. חפים מפשע. גם היום, עם מכוניות משוכללות ובטוחות, אשכרה צריך לדעת איך לנהוג במכונית וזו פאקינג אחריות. מי שלא מסוגל לקחת אחריות, שלא ינהג.
ובתרבות מוטורית שכזו - מכונית אוטונומית היא באמת הפתרון המתבקש, איך לא.
כי חינוך, בוודאי חינוך מחדש, ייקח יותר מדי זמן. אז אין ברירה אלא להוריד מההגה את האספסוף המסמס הזה. שייסעו ברכב אוטונומי.
והרשויות מה עושות בינתים? מחפשות מטבעות מתחת לפנס. כמובן רק את מה שקל. למלא פינקס כדי שיוכלו לומר - "הנה, אנחנו עושים, אנחנו אוכפים". ומה הם אוכפים בדיוק?... תסלחו לי על הביטוי - מאוננים על בדיקת רשיונות? מהירות מותרת?... הגבהות של ג'יפים ואגזוזים של מכוניות ספורט?.... ביום שהם יוציאו שעון קטן ויבדקו לחץ אויר, ויורידו מהכביש את כל מי שנוסע בלחץ לא מתאים, אני אגיד להם תודה.
התור בתחנות אוויר על כביש 6 מלמד לדעתי על שינוי תפיסה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
התור בתחנות אוויר על כביש 6 מלמד לדעתי על שינוי תפיסה
הלוואי שזה נכון.
היום יש למכוניות, גם לזולות, חיישני אוויר בצמיגים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
זו נהיגה.
כל דבר אחר זו בריונות.
אני איתך.
בכלל אני נמנע מלעלות על הכביש הזה אם אין צורך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
היום יש למכוניות, גם לזולות, חיישני אוויר בצמיגים.
לא לכולן.
החיישנים הללו לא תמיד אמינים. בלשון המעטה.
אני נוסע הרבה מאוד במכוניות חדישות, כידוע. חלקן יקרות ויוקרתיות.
פעמים רבות נתקלתי בהתרעה גם כשהלחץ תקין והצמיגים חפים מכל פשע.
וגם הפוך. היה חסר קצת, לחיישן זה לא הזיז בכלל.
היה לי גם מקרה של חיישן (באודי TT, לא פחות) שהתעורר רק כשהצמיג התפרק פתאום לחתיכות. גם בכביש 6. זה סרט רע באוטו בלי גלגל ספייר....
אחרי כמה פעמים כאלה של "זאב, זאב", מתחילים להתעלם מהאזהרה..... אין תחליף לבדיקה פיזית, עם שעון לחץ. פעם בשבועיים בערך.