תגובה: ניסאן פטרול- הלך מנוע והתארגנות לתביעה ייצוגית
אם באמת רוצים אישור ממשרד התחבורה להחלפת המנוע , זה צריך להיעשות דרך היבואן .
בעלי הרכב צריכים להתאגד , לפנות ליבואן ולדרוש שיפתח אפשרות להחלפת המנוע במנוע מדגם אחר . הוא כבר ידע לאשר זאת במשרד התחבורה .
זה יעלה לא מעט כסף אבל עשוי להיות שווה. אם היבואן מרוויח מזה התקנות במוסכים שלו ורכישת המנועים דרכו , יכול להיות לו אינטרס.
הוא זה שצריך להסביר למשרד התחבורה שקיים פגם במנועים מדגם זה ולעמוד מאחורי החלפה לדגם מנוע אחר.
אין סיכוי שבעולם שמשרד התחבורה יפתח פתח להחלפה של מנועים לכל דכפין . צריך בשביל זה מהפיכה תפיסתית , בית משפט לא יעזור.
אם נתפקד כולנו למפלגה חזקה ונריץ מועמד שיכנס לתפקיד שר התחבורה - נוכל לחולל שינוי כזה בהחלט, עד אז הכל דיבורי סרק.
ד'א-פרט קטן: מישהו בדק באמת מה משמעות החלפת מנוע ?
נניח נוחת עכשיו אצל פותח השרשור מנוע 4.2.
מה המשמעות הטכנית של השתלה ברכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אם באמת רוצים אישור ממשרד התחבורה להחלפת המנוע , זה צריך להיעשות דרך היבואן .
בעלי הרכב צריכים להתאגד , לפנות ליבואן ולדרוש שיפתח אפשרות להחלפת המנוע במנוע מדגם אחר . הוא כבר ידע לאשר זאת במשרד התחבורה .
זה יעלה לא מעט כסף אבל עשוי להיות שווה. אם היבואן מרוויח מזה התקנות במוסכים שלו ורכישת המנועים דרכו , יכול להיות לו אינטרס.
הוא זה שצריך להסביר למשרד התחבורה שקיים פגם במנועים מדגם זה ולעמוד מאחורי החלפה לדגם מנוע אחר.
אין סיכוי שבעולם שמשרד התחבורה יפתח פתח להחלפה של מנועים לכל דכפין . צריך בשביל זה מהפיכה תפיסתית , בית משפט לא יעזור.
אם נתפקד כולנו למפלגה חזקה ונריץ מועמד שיכנס לתפקיד שר התחבורה - נוכל לחולל שינוי כזה בהחלט, עד אז הכל דיבורי סרק.
ניר וגם למידבר, זה לא שלניסאן או אפילו רנו, יש מנוע חלופי מתוצרתם שיתאים, למעט מנוע הפטרול הגדול יותר. אין לי אין המחירונים של המכס, אבל לפי ההפרש בעלויות שלו בחו'ל אל מול המנוע הנוכחי, ובהתווסף המיסים, הרי שמחירו יהיה מפלצתי ביחס לכל רכב וזאת עוד טרם ההתאמות של כל המכלולים ההיקפיים והתומכים, דוגמת מחשב, טורבו, משאבה, מערכת קירור וכיו'ב. מנועים חדשים מניסאן כמו גם המחודשים שהזכרתי באחת ההודעות בתחילת השרשור (אלו עם ה R במספר הדגם, כמופיע בתמונות של בעל פטרול בפייסבוק של מועדון הפטרול) מגיעים ערומים לגמרי ואין עליהם מזרקים, טיימינג ושום אבזור נוסף. כך שעל הדרך בעצם מחליפים חצי רכב. רק דוגמה לעלות מזרקים שבדקתי השבוע (ללא מע'מ) : אצל היבואן מעל 10,000 לרביעייה. אותו סט דרך מוסך חלופי שמביא אותם חדשים מחו'ל כולל משלוח, ביטוח ורווח כלשהו למוסך- פחות מ 3,000 ש'ח.
טורבו אצל היבואן יגיע לכ 6,000 ש'ח. ובנוהל הפרטי כ 2,500 ש'ח (כולל מע'מ). וכן הלאה.
בכל מקרה, אני מניח שבעלי רכבי שטח רבים (ולא רק פטרולים) היו יותר ממאושרים לו היה מוסך/מכון מורשה ומפוקח שיכול לבצע התאמות מנועים שלא מהיצרן המקורי, ואז בטח שמגוון האפשרויות של ציבור הנהגים היה גדול לאין שיעור, אך מנגד מונופול היבואנים היה נפגע וכנראה שהלובי של האחרונים חזק וגדול יותר.
מן הסתם, בעתיד הקרוב או הרחוק, גם זה יקרה כאן כמו לא מעט פרות קדושות שנשחטו, כאשר לעובי הקורה נכנס פוליטיקאי שגם מחליט לעשות משהו בעד השכר שלו, דוגמת כחלון במשרד התקשורת והאופן ששוק הסלולאר טולטל, או אף במשרד התחבורה, ששנים רבות נלחמו נהגים להעלות את המהירות המירבית ולבסוף קרה הדבר.
לנסות לקבל אישור למנוע אחר זה לכוון מאד גבוה.אותו דבר לתבוע את היבואן/יצרן. אני לא רואה לזה סיכוי. חוץ מזה רוב בעלי הפטרולים בשנים האחרונות ידעו למה הם נכנסים כולל אני. אם ילך לי המנוע מבחינתי זה המחיר על הבחירה שלי וזאת בעיה שלי אף אחד לא מכריח אותי וזה שונה לגמרי מרכב חדש. וזה לא אומר שהטענות שמועלות כאן לא מוצדקות אבל אין כאן איזה הפתעה שלא ידענו. עכשיו למרות שלא הייתי בוחר במנוע הזה הוא בסדר גמור, מה שדופק אותו זאת מערכת הניהול מנוע שלו,EGR גדישת יתר שמן מהנשם אינג'קטורים וכו. לדעתי כאן צריך לשים את המאמץ, לחסום EGR זה קל אני הייתי בודק אם אפשר להפוך את הטורבו לשליטה מכנית עם פורק לחץ כמו במנועים הישנים
לנתק EGR זה לי הפתרון, זה הבעיה.
אומנם אני לא מכיר את המנוע הספציפי אישית, אבל לפי הקיטים הקיימים מאוסטרליה הם מיועדים להוריד EGT, וכנראה שזה הבעיה.
סתימת הEGR תגרום להעלאת הEGT , למעשה אני מוכן להתערב שהבעיה נגרמת בגלל סתימת הEGR (לא ע'י אדם, אלא ע'י טינופת) כמו ברוב מנועי רכב דיזל "מודרניים"
אם אדם מעוניין לבטל את הEGR זה מחייב דרך אחרת לשליטה והורדת EGT,
דוגמאות:
אינטרקולר מוגדל,מערכת אזזוז מוגדלת, הזרקת מים-אטנול או הכי פשוט- הרכבת שעון EGT והורדת הרגל מהגז כשהטמפ' עולה מעל ל1300 פרנהייט (לפני הטורבו)
תכף יבוא רענן ויצעק עלי על שימוש במילה "שעון"....שוייייין.
בקיצור:
1.השתלת מנוע אחר מאותו יצרן דורשת החלפת מכלולים רבים אחרים ("חצי אוטו" הגדיר פותח השרשור) בעלויות גבוהות. במקרה של 4.2 צריך גם לחשוב איך מתאימים אותו לגיר אוטומטי או להחליף את הגיר לידני...לא פשוט טכנית+עלויות מטורפות.
2.השתלת מנוע מיצרן אחר תוך שימוש בקיט התאמה אוסטרלי. סבירות אפסית שמשרד התחבורה יאשר את זה בקדנציה שלנו, או שבימ'ש יחייב אותו לעשות זאת.
נשארנו עם אופציה שלישית והיא הפתח שפתחו כאן עפר ג' וג'ו. להפעיל את המוח (ריכוז מוחות איכותיים יש לומר) כאן בפורום ולנסות למצוא פתרון טכני יצירתי כחול לבן שלפחות יקל הבעיה.
יום טוב.
ככה יעשה בגוי-לנד
http://youtu.be/7PiX_i00KCc
זאת לא תהיה הבחירה שלי, ראשי אלומניום על מנוע דיזל....יאקק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אומנם אני לא מכיר את המנוע הספציפי אישית, אבל לפי הקיטים הקיימים מאוסטרליה הם מיועדים להוריד EGT, וכנראה שזה הבעיה.
סתימת הEGR תגרום להעלאת הEGT , למעשה אני מוכן להתערב שהבעיה נגרמת בגלל סתימת הEGR (לא ע'י אדם, אלא ע'י טינופת) כמו ברוב מנועי רכב דיזל "מודרניים"
דוגמאות:
אינטרקולר מוגדל,מערכת אזזוז מוגדלת, הזרקת מים-אטנול או הכי פשוט- הרכבת שעון EGT והורדת הרגל מהגז כשהטמפ' עולה מעל ל1300 פרנהייט (לפני הטורבו)
ג'ו,
הכל סיפורים.
אף אחד מה"קיטים" הפלאיים לא מונעים את הרס המנוע - כולל ביטול EGR ושעון EGT לפיצוי. מקסימום דחיית הקץ.
אסף.
אסף אז מה גורם להרס המנוע הזה ? זה נשמע כמו מנוע מחורבן מכל כיוון אפשרי ?
שלשום היה אצלי קליינט עם רכב כזה ב 134 אלף ק"מ המנוע החזיר נשמתו לבורא ( הרכב היה באחריות עדין ) חור בבוכנה מס' שתיים , הסדר עם קרסו על החלפת מנוע ב- 10 אלפים ש"ח , וחתימה על ויתור תביעות .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אסף אז מה גורם להרס המנוע הזה ? ז
עידו
אין לי מושג.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אין לי מושג.
אסף.
לא צריך להיות כזה קשה לפיענוח,
אולי החבר משה יתנדב להעלות תמונות של הנזק,
לדעתי, חור בפיסטון נגרם מדטונציה, שנגרמת מבניית פחמן בתא השרפה, הפחמן מתחמם ונהפך למצת, תערובת הדלק-אויר מתפוצצת או מתחילה להתפוצץ לפני שהפיסטון הגיע לTDC זה הופך את תהליך ההצתה מצורת שוט-גן לרובה, והחלק הכי רך הולך ראשון-הפיסטון, (הדלק מוזרק לפני הTDC, בדרך כלל בין 15-10 מעלות לפני)
עם ניתן לראות תמונות של הפיסטון ותא השרפה....לא קשה להסביר מה קרה שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לי מאד התאים פטרול מבחינת הפונקציונליות , חייב להודות שעד היום אני מסובב את הראש אחריהם ברחוב. אז ישבתי כמה שעות לקרוא חומר ולנסות לרדת לעומקו של עניין - הבנתי שאין פתרון מוחלט, גם במנועים החדשים/ מחוזקים וכו׳ ואין מינימום ק״מ שמנוע חדש כזה יעשה בוודאות.
אני חושש שבעלי הפטרולים שותקים , כי אם יגידו את מה שידוע להם, ערך הרכב הזה ירד לרצפה - אנשים לא יסכימו לקנות אותו בשום מחיר. אז דווקא בגלל שזה המצב כאן , שהאדם הסביר איננו מסוגל להיכנס לפרטים ולגלות את האמת ומכוניות משומשות וחלקיהן עולות הון, הרגולטור כן צריך להתערב ולהגן על ציבור הצרכנים.
ניר
הם שותקים כי הם לא רוצים לירות לעצמם ברגל
מצד שני לכל סיר יש מכסה ולכל אוטו יש את הקליינט שלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
הם שותקים כי הם לא רוצים לירות לעצמם ברגל
לפחות הם לא הקימו אתר אקסלוסיבי סגור להחבאה וטיטוא הבעיה ...
רענן
1 למה חסימתegr מעלה טמפ egt אני מבין אבל אם כך אז למה רצים לחסןם אותו 2למה יש בניית פחמן במנוע הזה בשונה מאחרים?
1.גזי הפליטה מחליפים את החמצן ומורידים את טמ'פ הבעירה- נעשה להוריד את רמת הNOX-מזהם.
2. כי בדרך כלל למנוע יהיה יותר כוח עם EGR חסום, לפחות בטאוריה...מעשית זה הולך ככה: יש EGR דולף והמנוע מקרטע, סותמים EGR והמנוע עובד עגול,מסקנה: לסתום EGR זה טוב.
3.לא יודע לא ראיתי ואני רק משער לפי תאור התקלה, אם יהיו תמונות נהייה יותר חכמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
דוגמאות:
לא כ"כ מסתדרת לי הטענה הזו מהסיבות הבאות:- סיבת המצאת ה-EGR מבראשית, היתה למנוע היווצרות NOx בטמפרטורות הגבוהות - EGT, משיקולים של מניעת זיהום. ממש לא בגלל השיקול להגן על המנוע מפני ה- EGT.
- אם היא נכונה כל מנוע שיוצר אי-פעם ללא EGR היה אמור לגמור כמו המנוע הזה. ונוצרו הרבה..
הטענה הזו מזכירה לי קצת את הסיפור של הביצה והתרנגולת.
תקן אותי אם אני טועה.
טל.
קרא 2 פוסטים מעל,
הNOX מורד ע'י הורדת הEGT
ה"בעיה" שהיצרנים "הפכו" את הEGR לחלק ממערכת הקרור, משהו שלא היה קיים בעבר , (זה לסעיף 2)
ברוב המנועים המודרניים ניתוק הEGR יגרום לשינוי בתערובת,(קריא:צרות) זה חלק אינטגרלי ממערכת השליטה.שים לב שהיום זה כבר CHILLED EGR, מקררים את הגזים לפני ההזרקה ...נחש למה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
קרא 2 פוסטים מעל,
הNOX מורד ע'י הורדת הEGT קרא 2 פוסטים מעל, זה ברור.
ה"בעיה" שהיצרנים "הפכו" את הEGR לחלק ממערכת הקרור, משהו שלא היה קיים בעבר , (זה לסעיף 2) אולי לרתום את המערכת לשיפור הקירור כ-side effect, אבל לא נראה לי שהם - היצרנים- יצרו במיוחד מצב שמסתמך על תוספת הקירור הזאת.
ברוב המנועים המודרניים ניתוק הEGR יגרום לשינוי בתערובת, (קריא:צרות) זה חלק אינטגרלי ממערכת השליטה.שים לב שהיום זה כבר CHILLED EGR, מקררים את הגזים לפני ההזרקה ...נחש למה. אה.. דטונציה ?
אני בדעה שה - EGR הוא טפיל שהמנוע מתפקד למרות קיומו, לא בגלל..
טל.
טפיל או לא, זה מה יש, אתה רגיל לטפילים לא? יש לך כנסת, משרד התחבורע, מס הכנסה ומה לא, אז מה זה עוד טפיל קטן בין חברים?
ולא דטונציה, למען יכולת שליטה (יותר טובה) בטמפ' הבעירה ומניעת מזהמים., כמובן שתופעת הלואי היא EGT יותר נמוך, וגם במנועי בנזין, אותו קונספט בדיוק.