-
תגובה: ושוב אזהרה למטיילים: שלוחת צלמון, איך לא...
כמה מיים אפשר לטחון על מדרגה עם שלוש וחצי אבנים ,מחאה חברתית נגד שולחת צלמון זה הפתרון ,או לחילופין לפנות לאום משם יגיע הפתרון ...
מי שהדרגה לא באה לו טוב שירד ויסדר אבנים או שלא יסע לשם זה השטח וזה מה שיש ,כל אחד שיחליט מה טוב בשבילו ..
או שהרשויות יסגרו את הציר או שיהפכו את המקום לאוטוסטרדה ואז תהיה סיבה לפתוח שירשור חדש ולהתלונן..
כמה תגובות לאיפה אתם רוצים להגיע סערה בכוס מים ,סליחה הוריקן בפקק של קוקה קולה זה מה שקורא פה...
דרך אגב אין קשר ביני לבין נירלט [טמבור סחורה יותר טובה ].חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלי טמבור
מי שהדרגה לא באה לו טוב שירד ויסדר אבנים או שלא יסע לשם זה השטח וזה מה שיש ,כל אחד שיחליט מה טוב בשבילו ..
++1
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלי טמבור
.חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחח
נתקע לך משהו בגרון?
-
-
גם אני חושב שלא צריך לגעת במרזבה.
אם בכל עליה שניכנס לשפצ ונרגיש לא בטוחים נרוץ ונבכה לשמורות הטבע לאן נגיע?
כל מי שנוסע בגיפ צריך לקחת אחריות על עצמו.דרור לדעתי אתה מגזים בתגובה שלך.
אין לך את הזכות לנסות לסגור\לחסום את המעלה.
לפי התאור שלך צריך לחסום את כל המעלות בעמק האלה תל חדיד ועוד...
כשמישרים לנו מעלות כגון: עוזי יאיר דקלים... אנחנו כועסים ואפילו מקללים כשחוסמים לנו צירים כמו ציר המצלעות שיה חסום שנים אין ג'יפאי שלא נסע לשם ועלה אותו.
אני מסכים עם אלי אסור לגעת בטבעומפני שהרגשת יובש בגרון תרוץ עכשיו ותכתוב מכתבים לכל העולם, כל מי שמגיע למרזבה יודע לאן הוא מגיע ועל אחריותו הבלעדית.
יש שם סלעים למכביר כדי להכין את השטח לעלייה נוחה יותר (ראה את העלייה של הגנגלר למעלה). ניהינו כוסיות?
ג'קי אהרון
-
האמת היא שלא ציפיתי מרוב המגיבים לחשוב לרגע מחוץ לקופסת המאצ'ואיזם המטופש.
כולנו לוקחים אחריות כשאנחנו יוצאים לטייל.
אבל לצעוק "לא לגעת בטבע" זו צביעות. מה, אנחנו באמת לא נוגעים בטבע? אנחנו נוסעים בשבילים שנפרצו במדבר, וזה כבר לא "טבע" ב-100 האחוזים. אם אתה כל כך חרד לטבע, אל תיסע במדבר בכלל כי בעצם נוכחותך המוטורית אתה גורם לטבע נזקים שאתה לא חושב עליהם אפילו. אם אתה באמת כל כך חרד לטבע, אז לך רק ברגל. אפילו לא באופניים שגם הם דורשים שביל, ואפילו לא על סוס שאולי לא צריך שביל, אבל מחרבן בטבע, ובטח שלא בג'יפ שמרעיש ומזהם ומפחיד את החיות. מי שמתחיל עם הטיעון של שמירה על הטבע, פותח תיבת פנדורה גדולה ממה שחשב ויורה לעצמו ברגליים.
ולטעוןן שכל מי שמגיע למרזבה "יודע לאן הוא מגיע" זו גם צביעות, שלא לומר טעות - זה לא איזו נקודה נידחת למביני עניין , אלא ציר מוכר ומטוייל. חלק מ"דארב אל סולטן" (תפתח ספרים ותקרא). אני ואתה באים למרזבה כי זה היילייט של עבירות ואקשן, אבל מסתבר שנוסעות שם גם משפחות. ונכון שממש לא בעיה להכין בנייה ולטפס את המדרגה, אבל מסוכן להפליא לנסות לנסוע על מדף הסלע החלק הזה. בוא ונאמר שאני נוסע שם ומטפס על הדרעק הזה כבר יותר מעשרים שנה. תמיד היה שם מסוכן, אבל מעולם לא היה כל כך מסוכן. ויש לי למה להשוות.
אני לא קורא לחסום אף מעלה, חס וחלילה. אבל חושב שבהחלט צריך לשפץ קצת את המעלה הזה, ולא כדי שיהיה קל יותר לעלות, אלא כדי להבטיח שלא יתהפכו שם. ולצערנו מתהפכים שם בכמויות. הזכוכיות והגומיות וחתיכות הפלסטיק שמפוזרים בתחתית הערוץ מספרים את כל הסיפור. עד היום ההתהפכויות במרזבה נגמרו רק בנזק לכלי הרכב, אבל ברגע שמישהו ייפגע, וזה יקרה, כי סטטיסטית זה מוכרח לקרות בסופו של דבר - המעלה הזה ייסגר לאלתר ממש כמו מעלה חצרה - וכולכם יודעים את זה. השאלה היא רק למה לחכות לפגיעה בנפש כדי לפעול.
הפתרון הוא להכשיר את העליה מהצד הימני (הצפוני) או לשפץ את העליה הקיימת בצורה כזו שתהיה פחות מסוכנת. לא יותר קלה אלא רק פחות מסוכנת. וזה כדי למנוע פגיעות בנפש וגם את הסגירה העתידית של המעלה. כל מי שתקוע במנטרות של "לא לגעת בטבע" ולא בגלל שהוא כזה חובב טבע מדופלם אלא רק בגלל שהוא מאצ'ו שמחפש אתגרים כדי לנפח ת'חזה ולהשוויץ, ולא מסתכל על דברים בצורה רחבה יותר - על אלה שסתם באים לשם לטייל (ועלולים להתפתות לנסות לעבור ואולי לא כולם מנוסים ומכירים את הבעייתיות של הקטע הספציפי הזה) וכן, גם על העובדה שברגע שאנשים נפגעים בתאונות בזמן טיולי שטח מיד מתעורר עליהום תקשורתי מכוער על כולנו כג'יפאים, שגורם לנו ולתחביב שלנו נזקים מצטברים עצומים - הוא יקלל אחר כך הרבה יותר ממני.
אני חרד לטבע לא פחות מכם, ונהנה מהאתגרים ממש כמוכם, ולוקח אחריות על כל מה שאני עושה - אבל חרד הרבה יותר לפגיעות בנפש ולאיסורים הקולקטיביים שינחתו על ראשינו בעקבות אותן פגיעות. תחשבו על זה.
-
דרור,
לא צריך להתדרדר לדמגוגיה זולה.
נכון, רוב הג'יפאים כלואים בתוך האגו שלהם אבל לא זו הנקודה. הענין הוא ששום דבר טוב לא יבוא מפניה לרשויות. אני חושב שיש הסכמה גורפת לגבי זה.
אותי באופן אישי קומם לקרוא את דברך בשרשור זה בגלל הניגוד שהם מהווים לקו המחשבה הרגיל שלך. קו מחשבה שלרוב אני מאוד מזדהה איתו - הפעלת שיקול דעת, לקיחת אחריות אישית ונשיאה בתוצאות. מה לעזעזל עבר עליך שם שגרם לך לשנות את עורך בצורה כזו?
בדיוק כמו המחוקק האטום שאתה כל כך מרבה לצאת נגדו, אתה גוזל ממני את שיקול הדעת שלי ומנכס אותו לעצמך. (באיזו זכות?) בעשותך כך, אתה שולל ממני (ועם הזמן, מנוון לי) את החובה לקחת אחריות על מעשי והחלטותי. לדעתי, זה החולי הראשי והעמוק ביותר בחברה הישראלית - הרבה יותר מידי חוקים מחנכים את הציבור לא להפעיל שיקול דעת (הם לא צריכים, מישהו תמיד אומר להם מה לעשות. בכל תחום ונושא!).
כל האמור לעיל נכתב כביקורת בונה, בידידות. חזור אל הטקסטים שלך שמופיעים כאן בפורומים (בעיקר באוף) ואולי תתאפס קצת.
אם בוער בך הצורך לתקן, לשפר ולדאוג לרווחת הג'יפאי המצוי, אתה יכול לנסות להפיק פעילות קהילתית מאורגנת. כדוגמת השיפוץ שחברי פורום פולגז עשו בקפה לידו בים המלח. http://www.fullgaz.co.il/home/p/6678/ (ברור לי שמבחינה לוגיסטיט אין מה להשוות).
אם תתן לארוע כותרת טובה כמו "ג'יפאים למען הקהילה" זה יכול אפילו להועיל לנו גם כקהילה ביח"צ טובים. הכוונה כאן היא לגייס קבוצה של ג'יפאים לפעילות למען עצמם, יוזמה של ג'יפאים שלא תנוהל ע"י הרשויות. במקרה הגרוע אולי לעדכן את המועצה הרלוונטית ובמידה שתרצה, תשתף פעולה.
סתם, השנקל שלי...
חג שמח!
מאחל לכולנו שנזכור לא לקחת את עצמינו יותר מידי ברצינות.
יואב
-
דרור, אני מסכים איתך ב 2000 אחוז! קודם כל תודה על ההתראה , וכל הכבוד, ולכל אלה שחושבים אחרת:
גם אני לא בעד יישור מעלות, אבל אם זה מגיע למצב שמתואר כאן, אז חייבים לסדר, ומספיק להתבכיין!
השטח בארץ נגיש ברמות מטורפות, מסומן בסימוני שבילים, מותר לנסוע כמעט בכל חור, צריך לחיות בחול בשביל להבין את גודל הצופר.
בואו נתלונן על מחירי הדלק- אמאמא שלהם זונה, סליחה על ההתבטאות אבל זה באמת כואב וכו וכו, לא רוצה להפוך את השירשור למשהו אחר.
חג שמח
ירון
-
הפעם האחרונה שעברתי במעלה הייתה לפני שלוש שנים וזה היה בירידה , לי הוא זכור בדיוק כמו שנראה בתמונות וכשהסלע רטוב זה עוד יותר לא סימפטי. אם דרור אומר שהוא נהיה מסוכן יותר לא הייתי מתווכח איתו . מצד שני ככל שמתבגרים כל דבר נראה מסוכן יותר .... ומה עם פקחי הרשות ? הם לא עוברים במעלה הזה בשנים האחרונות ? המדרגה הזו מסוכנת לרכוש אמנם , אבל לא מסכנת חיים בצורה יוצאת דופן כי אין לצידה תהום עמוקה , מי שנוקט באמצעי זהירות סבירים לא יפגע גופנית גם אם יתהפך שם . אם יתהפך שם אדיוט שלא הוריד את הנוסעים ושהילדים שלו עומדים בארגז או מציצים מהסאן-רוף - היינו קוראים לזה בזמנו ״ברירה טבעית" . אני לקחתי לתשומת ליבי את האזהרה של דרור ומקווה שגם אחרים , אסור להיות שאננים שם , אולי אפילו לוותר . פנייה לרשויות - חס וחלילה.
-
דרור,
תנסה לעשות תרגיל מחשבתי,
אני עם ה SUV וחוסר הנסיון שלי כמעט מחליק מטה באותה נקודה.
אני חוזר הביתה וכותב בדיוק את הפוסטים שלך כולל "הפנייה לרשויות" לטיפול/תיקון/סגירת המעלה.
עכשיו, מה דרור היה עונה לי ?
-
]
.
תמשיכו לטחון מים או אוויר ,לא צריך לשפץ ולתקן שום מעלה ושום מדרגה באופן יזום על ידי הרשויות באף מקום ....
ישנם דרכים ושבילים ברמות קושי שונות ,אפשר לבחור לאן לנסוע כל אחד לפי היכולת שלו ,בכל מקום בעולם ישנם שבילים ברמות קושי שונות
תארו לעצמכם אמרקאי שיבקש מהרשויות שיישרו לו או יבנו לו עליה בשטח בגלל שהוא מפחד או הגיפ שלו לא מתאים לטפס שם ,האמרקאי ינהג אחרת
יש]פר את הגיפ יתקין קשת בטיחות ויקח מדריך שילמד אותו לנהוג ,אבל פה בארץ יתחילו להתבכיין ולעשות רעש מכל דבר קטן ולא חשוב..
לדעתי תמיד אפשר לעשות עבודת מעץ לפני העליה ולנקוט אמצעי זהירות כל אחד לפי שיקול דעתו .......
אצלנו אף אחד לא יקח את האחריות על ראשו ותמיד יחפש את מי להאשים שיסדרו לו יתקנו לו ישלמו לו ........
אולי שכחנו אני אזכיר לכם מדובר בשבילי שטח ולא בכביש 6 .........
אפשר לסכם את המקרה בפחד ריגעי של מר ברלי ,ומכאן נפתחה מערכה נגד האבנים במדבר ......
אפשר להפוך רכב כמעט בכל מקום בשטח ,הפתרון הןא לישר את כל השטח ????????????
כל מה שכתבתי לא קשור לאגו מאצו ,אלה לקו המחשבה שלי ,תשפרו רכבים ותתמקצעו יותר גם בנהיגה וגם ברכבים ותדעו להתאים את היכולת לפי
השטח שאליו נוסעים ,והכי חשוב תפסיקו להתבכיין........
חג שמח .......
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פארן
נתקע לך משהו בגרון?
אביעד ועתיד
לא ניתקע משהוא בגרון המקלדת ניתקע על חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחמור...
חג שמח
-
שלוחת צלמון היא הכרחית למי שרוצה לעשות טיול יומי ומעגלי : מעלה נח-מכתש- נקרות- צלמון - מעלה נח.(או נפחה)
זה טיול כל כך אטרקטיבי שצריך להסדיר את המעלה הזה שגם "פחדנים" יוכלו לטייל בו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
זו מהות העיניין פה.
דווקא ״הפחדנים״ יעלו בלי גלגול קרב לימין,כי מעצם הפחד הם יחשבו עוד ויעגנו יותר.
״האמיצים״ בחוסר תשומת לב רגעית ירביצו פליקלק לצד.
אל האמיצים דרור מכוון ,כי משם הוא הופתע לדעתי.
אני אישית לא מבין מה הטעם לסוע עד למדבר לכמה ימים בשביל כמעט להתהפך,כשאפשר לעשות את זה פה ליד הבית בלי אוהלים ובוג׳עראס.
אני רואה את המדבר כמסלולי טיולים קלים עד קשים ולא כמסלולי עבירות קיצוניים.ועל כך יש מקום לשיפצור פרטי של המפגע הנ״ל .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
שלוחת צלמון היא הכרחית למי שרוצה לעשות טיול יומי ומעגלי : מעלה נח-מכתש- נקרות- צלמון - מעלה נח.(או נפחה)
צודק..
לפי התאוריה הזו צריך ליישר את כל הדרום ,תמיד יהיו כאלה שקשה להם וכל אחד לפי מידתו...............
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
שום דבר לא הכרחי אף אחד לא מכריח אותך לנסוע לשם ,אין שם לא חדר מיון ולא סניף של קופת חולים וגם לא תחנת כיבוי אש אחרי העליה ,הסיבה היחידה
שהרשויות מתקנות שבילים בשטח היא הפחד מתביעות ,שביל שהוא לא תחת רשותם לא מעניין אותם ,מבחינתם לסגור את הכל אנחנו רק מציקים להם בעצם השהות
והנסיעה שלנו בשטח תשאל את ברלי הוא מבין קצת יותר ממני בכל מה שקשור לרשויות המדינה .
הועלה פה סירטון שמחזק את מה שאני כותב לגבי המדרגה הזו ,צפה בו עוד פעם אולי תשנה את דעתך ......
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלי טמבור
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחמור...
איפה?
-
אתן לכם את הפינאלה , אתם בטח חושבים שהמשטרה לא קוראת את מה שאתם כותבים , אתם בטח גם חושבים שהשמאים לא קוראים את מה שאתם כותבים ,
חכו למתהפך הבא בשלוחה שחברת הביטוחמ תדחה לו את התביעה בטענה של הסתכנות מרצון .
לעיתים פחות זה יותר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אתן לכם את הפינאלה , אתם בטח חושבים שהמשטרה לא קוראת את מה שאתם כותבים , אתם בטח גם חושבים שהשמאים לא קוראים את מה שאתם כותבים ,
חכו למתהפך הבא בשלוחה שחברת הביטוחמ תדחה לו את התביעה בטענה של הסתכנות מרצון .
לעיתים פחות זה יותר
עם כול הכבוד, אל תהלך אימים על החברים ...
ישנו תקדים משפטי שבו פסק השופט לחב' ביטוח לשלם לתובע מלוא הנזקים גם כשהוכח שבעת קרות התאונה התובע היה בגילופין.
כלומר, למרות האחריות האישית והסיכון המיותר שלקח על עצמו לנהוג כך, לא הייתה כוונת מזיד לגרום לתאונה.
בקיצור, גם כאן לא אמורה להיות בעיה משפטית מכיוון שחברת הביטוח מבטחת רכב שטח .
ייתכן שעבור התהפכות פרייבט בשטח יהיו השלכות ופסיקה שונה.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דרור תסלח לי אבל אתה מז**ן את המוח.
זה לא כביש, זה לא רחוב, זה אמצע המדבר!!! אתה מגדל מצפון? אז מה אתה מתלונן על הרבה יותר אנשים שחושבים שכשאתה נוסע יותר מ90 קמ"ש אתה מתאבד ורוצח בפוטנציה? הם מאמינים בזה.
אם אתה "מעביר את העניין לטיפול הרשויות", אתה עושה פליק-פלאק מוסרי ברמה של שאול מופז ואין לך זכות לכתוב יותר "משטרע".
שב, תרגע, כנס לפרספקטיבה, זה לא טוב ללב שלך הלחץ הזה. המעלה היה שם הרבה לפנינו ויהיה שם אחרינו. אף אחד לא מגיע לשם במקרה, ואתה יצאת יותר מידי חובה כשהוספת הזהרה בפורום פומבי.
לא יאומן כי יסופר
אני מסכים איתך מילה במילה ....