תגובה: לימודי מכונאות רכב איפה? ואיך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
טוב עברתי על כל השרשור מחדש.. גם על השרשור שנמרוד העלה וגם ההודעה הפרטית של איתי... אני שוקל כל העניין מחדש בכובד ראש למרות שכבר נרשמתי ושילמתי על השנה הראשונה... אם אתמול הייתי חצוי fifty/fifty בין מהנדס להנדסאי, היום אני די בטוח שאלך על המהנדס.
ה-2 סנט שלי לא קשורים להנדסת רכב אבל כן שרדתי סמסטר אחד במכינה להנדסת מכונות בת"א לפני שנתיים בערך.
אחרי סמסטר הבנתי שזה קצת גדול עלי, חלק יגידו שאני עצלן וחלק יבינו שבגיל 30 עם משכנתא ועסק זה לא ממש הסתדר לי. היום נפל בחלקי המזל לעבוד בחברת כמה מהנדסים סופר מוכשרים בפיתוח בתחום סופר מעניין בתור היישות הטכנית. גם מתכנן, גם בונה לבד כל מיני דברים וגם זוכה לקבל משכורת ותנאים ראויים. אני גם בטוח שיש לאן להתפתח בתחום ולבסס את עצמי כלכלית (וזו אחת הסיבות שאנחנו קמים בבוקר לעבודה לא?) אבל וזה אבל מאוד גדול. אין לי ספק שכל אחד ואחד מהמהנדסים שיושבים לצידי באותו משרד מרוויח טוב יותר ממני ויוכל להגיע מבחינת משכורת לשכר טוב יותר ולכן אם יש לך את הזמן, היכולת ובעיקר התחת לשבת ללמוד ולסיים תואר בהנדסה לך על זה בכל הכוח ויותר מזה לא הייתי מתמקד ברכב אלא במכונות כי לעבוד בתעשיית הרכב עם תואר במכונות זה אפשרי אבל לעבוד בתחום אחר (כמו במקרה שלי רפואי) עם הנדסת רכב לא בטוח שיהיה כזה קל ובסה"כ עדיף להשאיר אופציות פתוחות.
בכל מקרה בהצלחה.
תגובה: לימודי מכונאות רכב איפה? ואיך?
עדכון עבודה חדשה:
כרגע מתעסק בעבודה השוטפת וכנראה בגלל שיש לי עבר טכני עשיר אציין שהיא די משעממת , טיפולים סטנדרטים ללא התעסקות בתקלות מעניינות או דברים טכניים מסובכים.
בנוסף השכר נמוך יותר (בנתיים, מחר ישיבת שכר) .
למרות כל זאת יש לציין שאני קם בבוקר הרבה יותר מרוצה וחיובי למרות ההרעה בשכר ובתנאים , צוות העבודה מגובש ואין מריבות סתמיות , מבחינת כלי עבודה לא חסר דבר והכל נקי ומצוחצח, השקיפות ללקוח מעולה ולא עובדים על אף אחד, מנהל עבודה מפרגן שאפשר לדבר איתו ובעצם כל התנאים החברתיים הנחוצים בכדי לחייך בעבודה.
בקרוב הגשת פרויקט והמשך לימודים (ניהול מוסך) .
אני מאוד מרוצה שאני עובד כרגע בעבודה ה"פשוטה" שנחוצה לדעתי בכדי להיות דרג בכיר מקצועי וענייני, אך באם תמשיך העבודה הסטנדרטית לא יודע כמה אצליח להחזיק את עצמי בתפקיד ללא שינוי ומעבר לעבודה יותר "פנימית" במכניקת הרכב.
הבעיה שלעומת המקום הקודם , במקום הנ"ל אין תקלות מורכבות , רכבים מאוד אמינים עם בעיות די סטנדרטיות.
חג סוכות שמח:)