תגובה: ייעוץ זוגי + רכישת ג'יפ לא יקר ....
אני אשמח באם יהיה הבחור ג'יפאי-זה עיניין של אופי
לגבי הדבר השני???זה עיניין של הטבע
חוץ מזה ההפרשים בצריכת הדלק הם כאלה קיצוניים
זה לא המנועים האמריקאים הישנים של 3 ק"מ לליטר
אילו מנועים די חכמים לפחות של פורד ו GM
ואפרופו גם סופה היא לא כזו שתיינית בהשוואה לג'יפים של פעם
ודבר נוסף-אין כזה דבר חסכון כשיורדים לשטח-וביום יום בנהיגה שקולה חוסכים דלק גם כפולי ההנעה וההנאה
יוסי
יוסי , קודם כל תודה !
אני לא מסכן וכמובן שאפשר להחזיק גם ג'יפ בזבזני השאלה היא אך נהנים מרכב שטח במינימום הוצאות (כן אני מבין שזה יותר יקר מאחזקה של רכב פרטי )
רענן הכווין אותי לכיוון הגראנד ויטרה- ויטרה . אני חשבתי שאחזקת ג'ימיני תעזור לצמצם את הוצאות אחזקת הג'יפ לטווח הארוך .
בקיצור כרגע אני בעצם ממתלבט בין ג'ימיני ידני\אוטומט לויטרה 97-98 לגראנד ויטרה 2000 אוטומט . הגראנד מנוע 1600 ואני יודע שזה נחשב בפורום פה נחות .
בכל מקרה היתרון של הגראנד הוא שהיא מוגבהת וממוגנת ונמכרת במחיר שהוא ריאלי מבחינתי ואוכל לשמור כסף ליישור קו.
אני מבין שהצריכה של גראנד אוטומטית 1600 היא המקרה הטוב 1-9 אבל אני לא חושב שאני אסע כל יום לעבודה לבד כי סך הכל זוגתי עובדת באוטו מקום ויש לנו כבר אוטו נוסף מאוד חסכוני. הייתי מעדיף בקניית רכב למצוא את הרכב הכי חסכוני גם כשמדובר בג'יפ . אבל אם אין הבדל משמעותי אז זה לא משנה .
בבקשה
חלילה לי היה להציג אותך כמסכן
ניסיונו וידיעתו ועצותיו של רענן הן נכס שאני מטחל להרבה אנשים
כתבתי את שכתבתי על מנת לקבל ממך בדיוק את התשובה הזו
להיות ממוקד מטרה
יש לי חבר-הוא גם חבר חדש כאן-שרכב על סופה אך השתנו אצלו כל מיני דברים והוא מכר אותה וקנה גראנד ויטרה -רכב מעולה ובאמת למטאותיו היום הוא מצוין
ולהודות על האמת לפני כמה חודשים הוא משך אותי עם הג'ימי(עד שגיליתי שהפיוז של פיקוד ההנעה הכפולה נשרף ותוקן מיד בשטח)
אנו מטיילים הרבה ביחד -רק מה-שהוא יחזור מחו"ל ויראה את הסופה הוא יתחיל לקטר
אם אהבת את הגראנד ויטרה לך על זה-פשוט תתמקד-הוא יותר נוח מהג'ימני,
כאשר אני החלטתי לקנות סופה-תחמתי את רצונותי ודרישותי ולא התפשרתי-ואכן מבחינתי יש לי את הרכב האולטימטיבי בשבילי-לא בשביל אחרים
כך היה שקניתי את הגימי gmc שלי לפני כשלוש שנים-ידעתי מה אני רוצה במסגרת המגבלויות שהיו לי אז-על סופה לא יכולתי בכלל לטפס-
שב תשקול תתמקד ותבצע את ההחלטה-היא רק שלך
כאן אני חושב כל אחד נתן לך כלים שיקלו עליך לקבל את אותה החלטה-ואני בטוח שכאשר תחליט ותקנה את מה שתרצה-זה יהיה הרכב הכי טוב בעולם מפני שהוא יהיה שלך
בהצלחה
יוסי
קצת הארות לגבי גראנד 1600
אולי הוא נחשב פה בפורום נחות,אבל אתה עדיין שוקל לקנות ג'ימיני עם מנוע 1300 לטובת חיסכון. החבר'ה פה צודקים שגראנד 1600 לא נותן בראש כמו הרכבים שלהם אבל הם משווים את הגראנד לסופה או לטרופר או לג'ימי שלהם. אתה צריך להשוות אותו לרנו מגאן שמכרת - ובליגה הזאת אין לגראנד שום רגשי נחיתות! אגב,יש לי חבר עם גראנד 1600 אוט' והוא עושה צריכת דלק מצחיקה (בערך באזור של הרנו שהייתה לך) רק ע"י נסיעה מודעת (טיפ קטן: יש לך בתיבת הילוכים 3 מצבים : N,AT,P - הם בוררים בכמה טורים אתה רוצה לנסוע,זה מתבטא יפה מאוד בסוף החודש)
לדעתי,אין ממש דרך להנות במינימום הוצאות. הסוזוקים הם הרכבים הכי חסכוניים וקלים תחזוקה שאפשר להיכנס איתם לשטח.מה שתחסוך בדלק תשים בשיפורים
הבעיה היא לא ברכבים,אלא במבט לעתיד-אתה עומד להתחתן.במוקדם או במאוחר,ילדים קטנים וחמודים שקוראים לך "אבא" יישבו ברכב. אם תקנה ג'ימיני או גראנד קצר הבעיה של להוציא את הילד\ה\ים תהפוך למטלה מיותרת בשביל רכב שני שגם ככה לא נוסע יותר מידי. עדיף שישתה קצת יותר ויענה לדרישה הזאת.אם אתה עדיין מתלבט לגבי ג'ימיני או גראנד ויטרה,זה תלוי איפה הרכב ייסע.לג'ימיני יש יתרון בעירוני,לגראנד בבין-עירוני
תגידו
טיוטה היילקס 4*4 שנת 1997 עם 400 אלף קילומטרים זה אוטו מת או שמנוע חדש של טיוטה עולה כמו זוג גרביים וכך גם שאר החלקים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gruyon
תגידו
טיוטה היילקס 4*4 שנת 1997 עם 400 אלף קילומטרים זה אוטו מת או שמנוע חדש של טיוטה עולה כמו זוג גרביים וכך גם שאר החלקים ?
לא יודע למה, אבל מתנגן לי בראש השיר של שלמה ארצי, "גבר הולך לאיבוד ..."
רענן
רענן התגובות שלך הם או ציניות לחלוטין או עוזרות מאוד .
הציניות מצחיקות חלק מהאנשים אותי זה קצת מבאס שאני לא יכול לקבל תשובה כנה .
לכן אני אבין את התגובה שלך כאילו אמרת : תחפש בפורום התשובה שלך שם .
ולכן אבדוק בפורום .
חוץ מזה אחרי כמה שנים בבאר שבע ופרק של טופ גיר הבנתי שטיוטה היילקס לא תמות לעולם .
http://www.topgear.com/uk/videos/killing-a-toyota
אם יורשה לי, יונתן (?)
מה שרענן אמר לך זה לא חפש בפורום, אלא שאתה מתפזר לכל הכיוונים.
רצית רכב שטח מהקטנים יחסית, עכשיו פתאום עברת לטנדר הכי קשוח שיש.
אבל, המסקנה שלך נכונה - קרא בפורום, והרבה.
אחרי שתחליט מה הכיוון שלך, תחזור לשאול שאלות.
ראיתי היום גראנד ויטרה יד 2 שנת 1999 עם קמ נמוך מנוע 2000 5 דלתות . הם רוצים עליה K34 ואני רוצה לשים K32 . הבעיה שהידית האחורית של הדלת שבורה איזה פלטיק בתא מטען יצאה מהמקום אין מדף, המזגן לא עובד (חסר גז כביכול) והצבע מתקלף . מכנית אני חושב שהיא במצב מעולה(לפני בדיקה) .
האם אני מתקטנן או שזה הוגן מצידי להוריד על דבר שולי כמו קוסמטיקה (למרות שמזגן זה לא בדיוק קוסמטיקה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gruyon
ראיתי היום גראנד ויטרה יד 2 שנת 1999 עם קמ נמוך מנוע 2000 5 דלתות . הם רוצים עליה K34 ואני רוצה לשים K32 . הבעיה שהידית האחורית של הדלת שבורה איזה פלטיק בתא מטען יצאה מהמקום אין מדף, המזגן לא עובד (חסר גז כביכול) והצבע מתקלף . מכנית אני חושב שהיא במצב מעולה(לפני בדיקה) .
האם אני מתקטנן או שזה הוגן מצידי להוריד על דבר שולי כמו קוסמטיקה (למרות שמזגן זה לא בדיוק קוסמטיקה).
אם מזגן לא עובד, לא הייתי קונה ! אלא אם כן מוריד במחיר 6 אלף ש"ח (הערכה שלי לתיקון מכסמלי, מדחס, מעבה, פירוק דשבורד אם צריך).
אני מניח שמי שמבין ויבדוק הרכב, ימצא עוד דברים.
תתקשר עוד שבוע שבועיים, תשאל אם המזגן עובד,
אם באותו מצב (כלומר נוסעים בשיא הקיץ ללא מיזוג כנראה שזאת תקלה יותר כבדה מחוסר גז),
עזוב אותך מהרכב הזה. כנראה שהרכב מוזנח ולא השקיעו ומשקיעים בו.
בהצלחה
רענן
טוב אז ככה הצעתי לה מחיר ביום שישי .
היום היא חזרה אלי והסכימה .
אני מתכוון לבדוק את הרכב אצל ארז מטופ גיר ולאחר מכן לבדוק את המזגן אצל מזגניסט ולקבל הערכת מחיר לתיקון כדי להוריד ממחיר הרכב.
אם יש למישהו דעה אני אשמח לשמוע. תודה !
מה עם עמרייהונתן שמפרסם כאן ? בדקת איתו ?
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=64008
תראה, תסע, תרגיש כמה שיותר רכבים (מאותו סוג), כך תהיה לך פרספקטיבה שתוכל לסנן בעצמך רכבים.
בהצלחה
רענן
מה זה בכלל השם עומריונתן ? זה יונתן או עומרי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אם מזגן לא עובד, לא הייתי קונה ! אלא אם כן מוריד במחיר 6 אלף ש"ח (הערכה שלי לתיקון מכסמלי, מדחס, מעבה, פירוק דשבורד אם צריך).
אני מניח שמי שמבין ויבדוק הרכב, ימצא עוד דברים.
תתקשר עוד שבוע שבועיים, תשאל אם המזגן עובד,
אם באותו מצב (כלומר נוסעים בשיא הקיץ ללא מיזוג כנראה שזאת תקלה יותר כבדה מחוסר גז),
עזוב אותך מהרכב הזה. כנראה שהרכב מוזנח ולא השקיעו ומשקיעים בו.
בהצלחה
רענן
מסכים לגמרי עם רענן בעניין המזגן, אתה לא יודע במה זה ייגמר.
על קוסמטיקה כן מורידים מחיר, חוץ מזה שמצב קוסמטי מראה לך איך התייחסו לאוטו, נשבר ולא תיקנו? כנראה שגם מכאנית כשהתקלקל תיקנו מה שצריך כדי שיסע ולא כדי לוודא שעשו הכי טוב שאפשר
אני הייתי ממשיך הלאה לרכב הבא.
לתשומת לבכם הורדתי 7K לפני בדיקת המזגן אז זה לא מדאיג אותי .
המצב הקוסמטי לא משקף את המצב המכני כי יש רשימת טיפולים מלאה משנת 99 ועד היום .כך שהאוטו טופל בצורה מסודרת כל חייו .
ולא נוסעים באוטו בכלל כי הם קנו אוטו חדש . (ציינתי את זה קודם).
אין שום דבר שבור באוטו חוץ מידית תא מטען ששבורה חלקית אך עדיין עובדת .
אני מאמין שמי שיבדוק את האוטו ימצא עוד דברים . בכל מקרה אני אעשה את ההחלטה שלי על פי הבדיקה המקצועית ולא לפי תגובות של אנשים שלא ראו את הרכב.
בכל מקרה אני מודה לכל מי שמגיב פה על העזרה והייעוץ . ואני אעדכן אותכם מה אמר המוסך ומה המכון בדיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gruyon
בכל מקרה אני אעשה את ההחלטה שלי על פי הבדיקה המקצועית ולא לפי תגובות של אנשים שלא ראו את הרכב.
בכל מקרה אני מודה לכל מי שמגיב פה על העזרה והייעוץ . ואני אעדכן אותכם מה אמר המוסך ומה המכון בדיקה.
טעות מספר 1.1.2
התגובות שקיבלת...הם מאנשים שעברו מה שאתה עובר היום, אבל לפני שנים רבות, העצות שקיבלת לא נרכשו בקלות, שכר הלימוד עלה בזעה דם וכמויות אדירות של ניירות צבעוניים שאתה קורא שקלים.
אתה רוצה להגיד שרפורט של מכון בדיקה שווה יותר מהנייר שהוא מודפס עליו? בהצלחה.
תכין הרבה מהניירות הצבעוניים האלה, תזדקק להם.
טוב
רציתי לעדכן שאמנון בדק את הרכב והיה מאוד יסודי .
רציתי לציין לטובה שהוא היה מאוד נחמד וענה על מלא שאלות ששאלתי אותו .
הוא אפילו אמר לי מה מחיר הקנייה ששווה לשלם .
בינתיים אמרתי למוכרת כמה אני מוכן לשלם והיא קצת נעלבה כי היא נוסעת באוטו שנים ולא שמה לב שיש כל כך הרבה בעיות ברכב .
אני מקווה שלא יצוץ איזה דביל שיקנה את האוטו במחירון בלי לבדוק כי אמנון אמר שיחסית לשנתון ולרכבים אחרים שהוא בדק הוא מפרגן.
כן יש מה לעשות ליישור קו אבל לא דברים חמורים .
וכן גם המזגן מכוסה בהצעה הסופית .
בכל מקרה אני ממשיך לחפש.
להמלצות והצעות אשמח לשמוע פה .
דרך אגב איפה זה שאמר שהרנו לא תימכר ולא ירכש ג'יפ ? שיתחיל לעבוד :-) .
טוב אז לאחר כמה רכבים שראיתי (ולא מעט ) התמקדתי בגרנד ויטרה 5 דלתות מנוע 2000 רק כי ככה רענן רוצה .
נמצאה הכלה ! המזגן מסתבר היה תקין לגמרי , פשוט האישה רצתה רכב חדש. עמוס מזגנים (הבחור ממש נחמד) בדק ואמר שאין שום בעיה במזגן .
אפשר להגיד שהרווחתי מהעניין. בכל מקרה בהמשך אני יעלה תמונה של הכלה בתוך הכלה (זה כי יש לי שתי כלות ).
קוללו קוללו .... כול ששון וכול שמחה ....
בשעה טובה ! תתחדש .
עכשיו תתחיל לחרוש את פורום סוזוקי ותתחיל ללמוד הרכב.
ממליץ לך לעבור הדרכת שטח ולהצטרף לטיולים קלילים לצבירת ידע ובטחון .
סע בזהירות
רענן