איזה קומץ? לפחות 50% מבעלי הג׳יפים בארץ!!!
Printable View
קראתי את התנאים של רשות הפארקים לקייפ קוד וגם ראיתי יישום בפועל - לא נורא בכלל ורוב הרכבים עומדים בתנאים בקלות
מסכים שיש הבדל בסיכויי האכיפה בין מסצ'וסטס וישראל:D
לדעתי, אתם סוטים מהנושא המקורי של הדיון.
ולדעתי, רוב הבעיה של כולנו היא עם הגדרת החוק. החוק גורף מידי, מתבסס על התנהגות לא הולמת של נהגים בחוף, ועל הדרך, החוק כולל בתוכו איסור כניסה למעיינות ונחלים. אמנם, חוק זה חוק, אבל לא כל חוק חייב להיות מקובל על כולנו. כן על החוק להיות מכובד עד הודעה חדשה.
החוק מתעלם לחלוטין מחופש הפרט ותרבות הפנאי. ומכאן, הבקשה להתיר גישה לחוף מסויים, עד קו הים, תוך שמירה על כללי ברזל שייאכפו באופן בלתי סלחני - לגיטימית לחלוטין.
ישנם חופים שלולא גישה עם ג'יפים, לא יאוכלסו עם מתרחצים וכל שנותר הוא לבחור אחד מהם ולהתיר אליו גישה לרכבים.
כאמור, אם בקליפורניה הירוקה הצליחו למצוא פתרון, גם כאן זה אפשרי.
אם הייתה בשמורת טבע, זה לא משנה מה היה המרחק שלך מהים.
אני לא ממש מכיר את גבולות שמורת הטבע בפלמחים אבל תבדוק, אולי הייתה בתוך השמורה.
לפני חצי שנה טיילתי באיזור הירדן בשדה נחמיה.
אני מכיר את האיזור הזה ואת פינת החמד לגדות הירדן, הגענו בלילה והקמנו אוהל.
בבוקר כשאני קם, מגיע אליי פקח ואומר בצורה תקיפה ביותר שאני אמור לקבל דו"ח!
על מה שאלתי אותו? הוא ענה, על זה שישנתי בשטח הזה שאסור לישון בו
אני הבטתי בו בפליאה מוחלטת "מה זאת אומרת אסור לישון פה?!" הוא הסביר את העניין בהפרעה לבעלי החיים (לא היינו בשמורה)
אני זוכר את האיזור הזה עוד מלפני חמש שנים,שלא הייתה שום בעיה.
מסתבר שהכול השתנה בכל האיזור ישנם שלטים שאוסרים את השינה באיזור (כמובן לא טרחתי ליקרוא) שהמועצה האיזורית שמה.
אני הופתעתי שהמועצה האיזורית יכולה להחליט על כזה דבר, ממש התרעמתי.
בסופו של דבר אני מבין שאין מה לעשות, התפקיד של הגופים האלו זה לשמור עלינו מעצמנו!
ישי, מבלי להשוות כרגע בין שני החוקים, מה שאתה מדבר עליו בצפון הוא במסגרת חוק עזר עירוני.
המועצה האזורית החליטה, מתוקף הסמכות שניתנה לה, על אותו חוק שאוסר על לינה ושהייה בלילה בכל מקורות המים והנחלים שבשטחה.
החוק הזה, יוצר בין היתר בלעדיות לכל אתרי הקמפינג שבשטחי המועצה ושנמצאים בקרבת הנחלים.
החוק הזה, מכניס לא מעט כסף למועצה.
החוק הזה, לא נאכף ע"י פקחי הרט"ג אלא ע"י פקחי המועצה.
להבדיל מחוק החופים, החוק הזה ביטל באופן סופי את האפשרות שמישהו יוכל לישון בלילה לאורך כמעט כל הנחלים של מדינת ישראל, כי רובם המוחלט והטוב נמצא בשטחי המועצה. חוק החופים לא מונע מרוב האוכלוסייה להגיע לחוף (עדיין). הוא לא מונע מאנשים להגיע לחוף ברגל. (גם אם חלק מהחופים פחות נגישים בצורה הזו, עדיין הוא לא אוסר על אנשים להיות שם).
אין שום דבר טוב בחוק שאתה מדבר עליו. והוא בטח לא משיג את מטרתו ה"מוצהרת" שהנחלים יישארו נקיים. אם פקחי המועצה היו גם מחלקים דוחות לאלו שעושים מנגלים ביום ומשאירים את הזבל שלהם בשטח, אולי היית יכול להגיד שהוא שומר עלינו מעצמינו. אבל זה לא המצב.
החוק ההוא, דפקטו, שומר על הכסף של אלו שמתפרנסים מקמפינג על המים.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...4+%E9%E5%E1%EC
נ.ב.- אסף, אם אתה קורא את הדיון (אני בטוח שכן) תעשה גוגל על האדון שבקישור שהבאתי. לא רע! ;)
חבורה של צדקנים, בגלל גישה כזו עוד מעט ולא נוכל לרדת מהכביש.
תפנימו
יש לכם רכב 4X4 אתם בחזקת פושעים בשביל "שומרי הטבע" למינהם והם יציגו אותנו תמיד באור כזה, ככה לפחות אני רואה את זה לכל אורך שנותיי עם רכב 4X4.
יש לכם רכב 4X4 אתם נחשבים להורסים ופוגעים.
יש לכם רכב 4X4 אתם מיד הופכים להיות ערסים רצחנים ומשתוללים סדרתיים.
יש לכם רכב 4X4 אתם מיד הופכים להיות מקור לבעיות בכבישי הארץ.
יש לכם רכב 4X4 אתם מיד נחשבים לבזבזנים ול"לא ירוקים".
תראו את כל הכתבות, הן נוגעות לכולנו, הן לא מנפות חלק מאיתנו ואתם בנוסף גם מצדיקים אותם, אז סבבה לכולם.
אני מאחל לכל אלו שהטיפו לי, לקבל את הדו"ח שקיבלתי, בגלל הצורה שהייתי ובצורה שקיבלתי אותו, ככה אולי תבינו קמצוץ מהזעם שיש בי על ההתנהלות הזו.
יונתן, שכנעת אותי!!
אני מסכים עם כל מילה לגבי חוקי העזר שנועדו לחלוב מאיתנו עוד כסף.
הבעיה העיקרית שדבר זה מקובל מאוד גם בחו"ל אתה לא יכול לשים אוהל היכן שבא לך.
(אני יודע שיש יוצאים מן הכלל)
elro הצדקנות היא שלך.. אתה מודע לכך ש4X4 בימינו הפך לסמל סטטוס וכוחנות, ולא של טיולים ואהבת הארץ.
כנראה שלא סתאם ה-4X4 הושרש בצורה הזאת בעניי הציבור. הציבור לא מבדיל בין ערס כוחני שצריך את הגיפ לפוזה לביין אותם אנשים שבישבילם זה תחביב
ודרך חיים
נכון שכאן ישנם אנשים בעלי תרבות שונה וגם כאילו שלא.
אבל צריך להתייחס לכלל ולא ליוצא מן הכלל, אחרת תהיה אנרכיה.
חו"ל? אז עד הסוף.. אל תשים איפה שבא לך. אבל תאפשר חניונים מוכרזים שבהם זה מותר.
אפשר אפילו ללכת על האקסטרים ולהקים חניונים בתשלום סמלי (5$ לרכב, אפרופו חול) ואז בכלל גם להינות מפינות פרטיות בין העצים, עם משטח מוכן לאוהל, מקום למדורה, שולחן, ואפילו מקלחות ושירותים נקיים ונעימים.
אה, אבל פה זה לא חול...
מישהו יודע אם דרומית לפלמחים ,לכיוון אשדוד ,דרך העפר לאורך הבסיס הצבאי עומדת יותר מה100 מטר או פחות ?....
קובץ מצורף 59931קובץ מצורף 59932קובץ מצורף 59933
ערסים?עברינים?בשירות החוק?
פשוט מעצבן שצריך לרוץ ולהוציא את הילדים מהמים בגלל שלו מותר???????????
החוק לא נוגע לו?
והכי מעצבן זה כשאתה רוצה להעיר לו אז פשוט הוא סוגר את החלון וממשיך בנסיעה מסכנת
דרך אגב למי שמכיר התמונות מחוף הסיפלאס בבת ים שהוא קטע חוף צר מאד (כנראה בגלל זה הוא היה חייייייב לנסוע במים)
אין קשר בין ערסים ,השתוללות שמירת טבע וכו לחוק הזה.
בסה"כ עוד דרך לחלוב אתכם.
בדיוק כמו התכנון לגבות מס נסועה , ובדיוק כמו החוקים שעמלים עלהם עכשיו - לגבות עבור הנסיעה בשבילים בשמורות טבע.
רק עיניין של זמן שכל הנעה של הרכב תחוייב בש"ח.
רונן שלום, תקן אותי אם אני טועה. זה לא אתה,טל [TALW ]אפריים [אפי] ואני? אשר נפגשנו בחורשת הצנחנים כביש -פלמחים באחד מימי ו' לקפה ואח"כ חתכנו לדיונות ויצאנו לכביש ,המשכנו לאשדוד, על החוף- לקוברות. המשכנו צפונה על הדרך -זו שאתה שואל לגביה וחזרה לחורשה. היא רחוקה משפת הים הרבה יותר מ-100 מטר,לכן הקפדתי לא לרדת ממנה ולהסתבך. [למרות שלא היה חצי כלב חוץ מאיתנו בכל האזור]. חזרנו לחורשה ירד עלינו מבול והתקפלנו.
יחד עם זאת ,והמרחק הרב מהמיים- אני היום כלל לא בטוח, לא יודע, אם הדרך מותרת.
לפי הבנתי החוק לגבי 100 מטר מתייחס ל״שטח״, ולא לדרכים מסומנות או קיימות.
אחרת כל מי שנוסע על כביש החוף, וכולל חלק ממגרשי החנייה בחופים לא עומדים בתקן הזה.
דרומית לאשדוד יש סמ״ש לרכב במקביל לחוף שממוקם פחות מ-100 מטר מהמים.
חנינו בצמוד אליו והפקח שעבר לא התייחס ולא אמר כלום.
הי zviki ,
אתה כנראה מבלבל אותי עם מישהו אחר...
דורון ,
גם דרומית לאשדוד ולכיוון ניצנים יש שביל כבוש בין היום לקו הדיונות ,
שמח ששיקול דעתו של הפקח עובדת במקרה הזה ,לדעתי ,האכיפה שם "דלילה" יותר משאר בפלמחים .
השאלה ,שוב ,האם בפלמחים בין הים לבין קו הגדר של הבסיס שלאורכו יש דרך עפר כבושה יש מרחק של 100 מטר מקו המיים ?
רונן
אכן בילבלתי, גם שמו היה גניסלב, בעל וויטרה.
רונן,
החוק בא להפריד (בצדק לדעתי) בין מתרחצים לרכבים.
שביל רכב שמסומן במפות הוא דרך רכב מותרת אם אין עליו שילוט אחר.
ככה אני מבין את זה, וזו לדעתי הסיבה שהפקח לא דיבר איתנו.
ד״א אותו הדבר היה בחוף דור, כשהרכב היה צמוד לקו העצים.
אחרת הרבה מגרשי חנייה עפר ליד החופים היה לא חוקי לרכבים, בחלקם גם דרך הגישה נמצאת פחות ממאה מטר.
אישית, אני חושב שלא צריך לחפור במשמעויות יותר מידי, פשוט לא יורדים לחוף רחצה או לשטח שאין בו דרך.
זאת התובנה האישית שלי, לא המלצה לאף אחד.
דורון הי ,
התובנה ברורה ואין ביננו מחלוקת בנושא ירידת רכבים לחוף.
אותי מעניין רק להגיע מפלמחים לאיזור השעשועים שמתחיל מייד עם סופה הדרומי של הגדר {ליד אזור המבנים של אימוני לוחמה "עירונית" }וממשיך דרומה ומזרחה ,
אין שום כוונה להשאר על החוף/על קו המיים ,הנסיעה על דרך העפר הצמודה לבסיס היא רק לצורך המעבר .
רונן