תגובה: אוורור תא המנוע - רעיונות ? מוצרים קיימים ?
אפיז,
רק כדי להבין, למה ה"מצטער ביותר" ? כי אתה חושב אחרת ? אל תצטער, זו בדיוק מטרתו של הפורום, לשמוע כמה שיותר דעות, גם אם הן שגויות, [ לדעת אחד, ונכונות לדעתו של אחר .. ] , זה שכתבתי משהו, לא הופך את זה ל"תורה למשה מסיני .." . אני לא חושב שיש פה תחום אחד שבו יסכימו על "פתרון בית ספר" שמתאים לכולם, אז מה?
אישית, אני לא נפגע כאשר מישהו מעמיד אותי על טעותי. [ כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת לגופם של דברים ולא לגופו של האומר אותם ] , ולהפך, שמח לשמוע דעות אחרות, וללמוד.
לא מבטיח שתמיד אשתכנע, אבל לשמוע, אני תמיד פתוח ...
שנה טובה לכולם, שנת הצלחה ושגשוג, והורדת מחירי הדלק [ לפחות לטיולים ...]
מאחל לכולנו, הגשמת כל חלומותינו, ושייפתחו מסלולי טיולים חדשים, ממדבר סיני בדרום, ועד לסוריה וללבנון בצפון, [ אין פה שום הצהרה פוליטית- רק ששון לקראת מסלולי טיולים במקומות "חדשים" ]
חג שמח ומאחל לכולנו שתמיד נמצא את מיכל הדלק מלא, לא משנה כמה נסענו !
דורון זה שרשור מלפני שנה .
עידו
4 קבצים מצורפים
שלום לכולם,
למרות שהשרשור ישן אני חושב שיש בו מידע טכני שיכול לסייע למתלבטים בסוגיה.
שרשורים ופרוייקטים בנושא :
א. של מאיר רוטברג על הסופה
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A0%D7%95%D7%A2
ב. של יורם על הגראנד צ'ירוקי V8
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A0%D7%95%D7%A2
ג. שני טרופרים בנזין שהפרוייקטים הוצגו באתר איסוזו (נדרש להיות חבר כדיי לראות התוכן)
מס' תמונות מההתקנה בלי לחשוף הרכבים
קובץ מצורף 92070קובץ מצורף 92071קובץ מצורף 92072
למעשה שלושת ההתקנות הן למעשה שלוש מתודות המנסות לפתור אותה בעיה בדרכים שונות .
הבעיה - בד"כ בבנזין אוטומטי, לאחר מאמץ במצב עמידה חום מנוע מטפס מעל הנורמל (חצי סקאלה) .
אגב, אפשר להתווכח אם זאת בעיה או מצב טבעי שניתן "לחיות" איתו .
1.השיטה שמיושמת בסופה - כונס אוויר רגיל ובאמצעות וונטה מושכים אוויר ומקררים את חלל תא המנוע
2. השיטה שמיושמת בגראנד צ'ירוקי - דפיוזרים קבועים שמנדפים אוויר חם שעולה למעלה.
3. השיטה שמיושמת בטרופרים - כונסים הניתנים לסגירה מלאה וכן מצב הפוך לפליטת אוויר מתא המנוע לשימשה.
לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה :
עבור 1
יתרונות - יש כונסים בשפע במחירים זולים
חסרונות - כניסת גשם, לדעתי היעילות במצב עמידה פחותה לעומת שאיבה ופינוי אוויר חם.
עבור 2
יתרונות - זול ומאפשר התקנת וונטה שואבת מתחת
חסרונות - שינוי משטר זרימת האוויר בנסיעה (הסבר מפורט של אסף בהמשך)
עבור 3
יתרונות - מאפשר 3 מצבים ובמצב סגור אין השפעה על תכנון היצרן
חסרונות - יקר ואין אפשרות להצמיד וונטה מתחת בגלל ידית שינוי המצבים כך שלמצב פינוי האוויר החם
לדעתי זה פחות יעיל
אני חשבתי ליישם עקרונית כמו שיטה 2 ע"י התקנת זוג מפני אוויר של כנפי דיפנדר .
מפני האוויר יותקנו במרכז מכסה המנוע (פתחים לכיוון השמשה) שמתחת תותקן וונטה שואבת .
קובץ מצורף 92073
אבל אז אסף ערער לי הבטחון בכל הקונספט בשרשור :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A0%D7%93%D7%A8
ע"מ שכל המידע לא יתפזר, אני מצרף את תגובת אסף לכאן ע"מ שנמשיך להתדיין בשרשור זה ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אסף,
למה למטה ???
בנסיעה אכן האוויר נשאב (בגלל התת לחץ) מתחת ואנחנו דיי מפריעים לזרימה עם המגנים . אבל,
בעצירה או זחילה האוויר החם עולה ונחסם ע"י מכסה המנוע .
בעמידה ממושכת לאחר מאמץ חום המנוע מטפס מעט לכיוון ה 3/4 , עם פתיחת מכסה מנוע החום צונח לנורמל .
הערה - מערכת הקירור שלי משודרגת ותקינה לחלוטין !
אני חושב שבנסיעה זרימת האוויר על מכסה המנוע והשמשה תייצר תת לחץ ושאיבה מהפתחים כשהם מופנים לכיוון השמשה.
זה בונוס שלא זקוקים לו . פינוי החום נדרש בזחילה או עמידה.
הדבר היחיד שמטריד אותי זה חדירת גשם ! למרות שמכיוון שהראשים בצדדים, לא ינזל מים (אם בכלל) על הכויילים.
ייתכן שבנסיעה מאותה סיבה של שאיבה בכלל לא תהיה חדירה . אולי גם בעמידה הפעלת הוונטה תמנע חדירת מים.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מוציאים את האוויר מלמטה גם בתכנון המקורי של המכונית. זה כמובן מושג על ידי תכנון הזרימה שאנחנו מקלקלים עם המיגון. החשיבות היא זרימת אוויר רצופה לאורך המנוע והגיר.
אם הוא יוצא מלמטה הוא נכנס מפתחי הכניסה, מתחמם בחטיבת המצננים, ממשיך לזרום על המנוע לכיוון מטה ובדרך מפנה עוד קצת חום מהבלוק והאביזרים, תוך כדי שהוא זורם על הכנפיים הוא מאפשר להן לשמור על דלתא T מינימלי וסביר ביחס לחלקים החמים שבתא המנוע, ממשיך לכיוון הגיר ועוטף אותו בזרימה תוך כדי שהוא שומר שהאוויר שבין האגזוז לבין הגיר לא יעמוד ויתחמם יתר על המידה.
אם אתה מוציא את האוויר ממכסה המנוע, הוא זורם מפתחי הכניסה דרך חטיבת המצננים, הטמפרטורה שלו עולה מעט והוא מייד יוצא החוצה מהמכסה מנוע, בערך באמצע המנוע והרבה לפני הגיר. הכנפיים מתחממות והיכולת שלהן לפנות חום קטנה, האוויר סביב האגזוז זורם פחות ולכן בינו לבין הגיר נהיה חם יותר, וכמובן הגיר לא מתקרר מבחוץ אלא רק מבפנים.
כתוספת לזה, הזרימה המתוכננת בצורה מאוד מדוייקת דרך המצננים, מורעת. אתה כבר לא יודע כמה אוויר חם יחזור למצננים ויקטין את היעילות שלהם, כאשר אתה פותח פתחים במכנסה המנוע או בכנפיים. כמובן שפתחים שיונקים אוויר בנסיעה ולא משפיעים בעמידה יותר טובים לדעתי הצנועה מאשר "סתם" כונסים שאתה לא יודע בכלל מה כיוון הזרימה שהם יוצרים ואולי הם יוצרים מערבולות שפוגעות בכושר הקירור.
שורה תחתונה במערכת קירור תקינה, אין מה להתעסק עם הדברים האלו.
תא מנוע חם זה מצב נתון, הוא כמעט לא משפיע על התחממות המנוע.
זרימת אוויר מופרעת, לעומת זאת, כן משפיעה על התחממות המנוע והמכללים האחרים המתקררים בחטיבת המצננים..
אסף.
זהו זה !
עפ"י אסף קונספט של שאיבה ופינוי אוויר בנסיעה כלפי מעלה ישפיע על משטר הקירור לגיר.
כלומר שיטה 2 ו 3 בעייתית .
בשיטה 3 אפשר לסגור הפתחים לפני נסיעה ואז חוזרים לתכנון המקורי של היצרן .
החסרון שפינוי האוויר בעמידה נעשה ע"י תנועת טבעית של האוויר החם כלפי מעלה וללא סיוע משמעותי של וונטה.
על פניו שיטה 1 טובה יותר למעט נסיעה בגשם (בפרט עם מנועי בנזין ). אפשר כמובן לאטום הכונס בחורף.
אופציה נוספת שאני חושב שאסף מתכוון אליה,
לבנות תיבה עם וונטה שואבת שתותקן מתחת למכסה המנוע. הוונטה תדחף את האוויר לצנרת שרשורית (חסינת חום)
לכיוון מטה והחלק האחורי של תא המנוע. אפילו מעבר לתא המנוע ולגיר.
תגובות מקצועיות יתקבלו בברכה
רענן
שמתי לב שרבים מהמנועים המודרניים עטופים בפלסטיקים ופחים.
האם זה לצורך תיעול האוויר?
אם כן, כמה הם באמת תורמים?
בעז
אני בשונה מהחברים חושב כמו אסף .... שהעסק מיותר
אני נוסע על אותה נבלה ואין בעיות התחממות ואצלי אין אפילו כונס למאוורר מנוע !!!
עיקרון בסיסי הוא שאם חום תא המנוע נמוך מטמפרטורת המנוע הסעת החום תהיה מהמנוע אל החלל של תא המנוע
מכיוון שלא מדובר במנועי קירור אויר שם חשובה טמפ סביב המנוע כאן מערכת הקירור לא מסתמכת על פינוי חום באמצעות אויר בלבד
יותר מכך
מנוע שעובד קר מדי עובד לא נקי , מייצר יותר פיח , מבזבז יותר דלק וכו'
מנוע שעובד נכון יגיע ליחס סטויכומטרי (1:14.7 )רק כאשר טמפ המנוע מגיעה ל 94 מעלות ובגובה פני הים 100 kpa (בטרופר 3.2 ) ולכן כאשר טמפ המנוע עומדת בסביבות ה 85 בגובה פני הים מחשב הדיאגנוסטיקה מראה יחס של 1:14.6 ולא 1:14.7 (תערובת עשירה יותר ) ז"א תצרוכת דלק גבוהה יותר
תורידו עוד את טמפ המנוע ותקבלו עו דתצרוכת דלק ועוד פיח ועוד החלפת שמנים מוקדמת יותר ועוד בלאי ושחיקקה גבוהים יותר למנוע כך שבסופו של יום שכרכם יוצא בהפסדכם
כנ"ל לגבי קירור אוברקיל בגיר או עטיפת סעפת האגזוז בבד פיבר ....
לא סתם היצרן משתמש בפחים כדי לחצוץ בין צינור האגזוז לבין הבודי
תדאגו שמערכת הקירור תהיה תקינה , מושלמת ועם כל מה שהיצרן דאג שיהיה
למשל רכבים שהגיעו לארץ הגיעו מרביתם בלי מאוורר חשמלי למזגן לעומת רכבים שמגיעים לסעודיה שמגיעים עם מאוור מקורי נוסף כי שם חם יותר
כשנתקלתי בבעיה במזגן גיליתי שלחץ הראש מרקיע שחקים
מכיוון שאין לי כונס למאוורר הראשי מותקנים שני מאוורים למזגן (במקור אי כלום או יש רק אחד)
בבדיקה התברר שאחד מהם מת ולכן עלה לחץ הראש
הנבלה החוחלפה והמזגן מקפיא
העניין הוא שאני עקפתי את הבעייה המקורית על ידי תוספת מאוור חשמלי ולא טיפלתי בבעיה המקורית
אגב כך תצרוכת הזרם עלתה , מה שמשפיע על תצרוכת הדלק בנוסף לעובדה שגם מאוור המנוע עובד תקופות יותר ארוכות וצורך את ליטרת הבשר שלו
בקיצור לא צריך להמציא את הגלגל ואם יש בעייה ספציפית צריך לפתור אותה ולא לעקוף אותה !!
להלן תיאור עובדתי:
גראנד צ׳ירוקי 5.2 לא מתחמם מעבר לטמפ׳ עבודה בשום מצב, למעט מצב אחד:
מזגן עובד והרכב זוחל/עומד.
עם מזגן עובד ורכב בתנועה - לא מתחמם מדי.
עם מזגן עובד ורכב עומד ומכסה תא מנוע פתוח - לא מתחמם מדי.
בזחילה או עמידה ביום חם, ללא מזגן - לא מתחמם מדי.
הכל עובדות.
איך זה מסתדר עם ההסברים (ההגיוניים, יש להודות, אךלא מסתדרים עם העובדות) שטמפ׳
תא המנוע אינה משפיעה על טמפ׳ המנוע?
למי שתוהה - טמפ׳ תא המנוע בגרנד צ׳ירוקי מגיעה גם ל-96 מעלות בחלק המרכזי שמתחת
למרכז מכסה המנוע בימים חמים בזחילה.
למי שתוהה 2 - הוצאת הגומי שקרוב לצד החלון לא מורידה את הטמפ׳ הנ״ל.
למי שתוהה 3 - הרמת המכסה בצד החלון + פתיחת פתחים במרכז מכסה המנוע + הוספת מאוורר
נוסף בקידמה למזגן במקומו של רדיאטור הגיר שזז למקום אחר והוצמד אליו מאוורר משלו....
לא שינו את המצב העובדתי שמתואר בהתחלת הודעה זו (לא מדדתי טמפ׳ בתא המנוע אחרי השינויים כדי לראות
אם היא השתנתה אלא בדקתי רק את אם המצב השתפר ברמת ״מתחמם או לא עם מזגן בעמידה״... אז
הוא עדיין מתחמם)
*
1 קבצים מצורפים
אני היחידי שזה מזכיר לו פרק בטופ גיר?
קובץ מצורף 92300
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ezraiz
להלן תיאור עובדתי:
גראנד צ׳ירוקי 5.2 לא מתחמם מעבר לטמפ׳ עבודה בשום מצב, למעט מצב אחד:
מזגן עובד והרכב זוחל/עומד.
עם מזגן עובד ורכב בתנועה - לא מתחמם מדי.
עם מזגן עובד ורכב עומד ומכסה תא מנוע פתוח - לא מתחמם מדי.
בזחילה או עמידה ביום חם, ללא מזגן - לא מתחמם מדי.
הכל עובדות.
איך זה מסתדר עם ההסברים (ההגיוניים, יש להודות, אךלא מסתדרים עם העובדות) שטמפ׳
תא המנוע אינה משפיעה על טמפ׳ המנוע?
למי שתוהה - טמפ׳ תא המנוע בגרנד צ׳ירוקי מגיעה גם ל-96 מעלות בחלק המרכזי שמתחת
למרכז מכסה המנוע בימים חמים בזחילה.
למי שתוהה 2 - הוצאת הגומי שקרוב לצד החלון לא מורידה את הטמפ׳ הנ״ל.
למי שתוהה 3 - הרמת המכסה בצד החלון + פתיחת פתחים במרכז מכסה המנוע + הוספת מאוורר
נוסף בקידמה למזגן במקומו של רדיאטור הגיר שזז למקום אחר והוצמד אליו מאוורר משלו....
לא שינו את המצב העובדתי שמתואר בהתחלת הודעה זו (לא מדדתי טמפ׳ בתא המנוע אחרי השינויים כדי לראות
אם היא השתנתה אלא בדקתי רק את אם המצב השתפר ברמת ״מתחמם או לא עם מזגן בעמידה״... אז
הוא עדיין מתחמם)
*
גם אני בעל גראנד 5.2 כבר מעל ל 10 שנים (איך שהזמן טס ,קיבינימט) ואני חושב שאני מכיר את החיה הזו מספיק טוב בכדי לומר שהרכב הזה גבולי מבחינת התחממות, בגבולי אני מתכוון שכל מערכת הקירור חייבת להיות תקינה +,רכיבים שהם במחצית החיים שלהם יגרמו לתאורים שנתת.
העובדות שלי הן שהרכב שלי התנהג פחות או יותר לפי התאור שלך עד לא מזמן,החלפתי רדיאטור לחדש מקורי לפני כשנה,הרדיאטור הישן לא היה סתום ,למען האמת הוא היה די נקי,שיפור קל בקירור אובחן,לפני כמה חודשים החלפתי משאבת מיים מקורית שעשתה 100,000 ק"מ במקורית חדשה ועל הדרך ניקיתי את מנגנון הפאן קלאטצ' שהיה מלא אבק וג'יפה,אני מרגיש שהפאן קלאצ' עובד יותר נכון ועם סל"ד מעט יותר גבוה בסרק ,שיפור בקירור אובחן,המחוג לא עובר את ה 100 ביום חם בשטח בעמידה עם מזגן.
לא ניסיתי עדיין בחמסין עם מזגן לאחר מאמץ בעמידה,נראה מה יהיה.
עוד עובדות-הרכב שלי מוגבהה ללא מגינים תחתונים נוספים,כמו כן יש הטיה של המנוע והגיר מטה בתושבת גשר הגיר לטובת זווית עבודת דרייבשאפט אחורי,דבר שמשנה את צורת הישיבה של המניפה בתוך הכונס המקובע על הרדיאטור. (כמו בהרבה גראנדים מוגבהים אחרים).
1 קבצים מצורפים
חברים אני לא מבין את הבעיה , נראה לי שאתם מתבלבלים לא קניתם רכב , קניתם תנור אפייה נייד .
בטיולים פשוט תכניסו בבוקר את כול האוכל הקפוא לתא האפייה ובצהריים יש לכם ארוחה מוכנה , וכנראה על הדרך התנור לא יתחמם מידי
עידו
קובץ מצורף 92310
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
גם אני בעל גראנד 5.2 כבר מעל ל 10 שנים (איך שהזמן טס ,קיבינימט) ואני חושב שאני מכיר את החיה הזו מספיק טוב בכדי לומר שהרכב הזה גבולי מבחינת התחממות, בגבולי אני מתכוון שכל מערכת הקירור חייבת להיות תקינה +,רכיבים שהם במחצית החיים שלהם יגרמו לתאורים שנתת.
העובדות שלי הן שהרכב שלי התנהג פחות או יותר לפי התאור שלך עד לא מזמן,החלפתי רדיאטור לחדש מקורי לפני כשנה,הרדיאטור הישן לא היה סתום ,למען האמת הוא היה די נקי,שיפור קל בקירור אובחן,לפני כמה חודשים החלפתי משאבת מיים מקורית שעשתה 100,000 ק"מ במקורית חדשה ועל הדרך ניקיתי את מנגנון הפאן קלאטצ' שהיה מלא אבק וג'יפה,אני מרגיש שהפאן קלאצ' עובד יותר נכון ועם סל"ד מעט יותר גבוה בסרק ,שיפור בקירור אובחן,המחוג לא עובר את ה 100 ביום חם בשטח בעמידה עם מזגן.
לא ניסיתי עדיין בחמסין עם מזגן לאחר מאמץ בעמידה,נראה מה יהיה.
עוד עובדות-הרכב שלי מוגבהה ללא מגינים תחתונים נוספים,כמו כן יש הטיה של המנוע והגיר מטה בתושבת גשר הגיר לטובת זווית עבודת דרייבשאפט אחורי,דבר שמשנה את צורת הישיבה של המניפה בתוך הכונס המקובע על הרדיאטור. (כמו בהרבה גראנדים מוגבהים אחרים).
מניסיונות של אחרים למדתי שגם החלפת הרדיאטור והמשאבה לא פותרים את הבעיה. לכן אני ממתין עם זה.
רוצה לומר - אולי גבולי כמו שאתה אומר, אבל זה אומר שכולם (מלבדך :) ) גבוליים.
אגב, הייתי מצפה שאם היה גבולי - הוספת מאוורר נוסף למזגן והזזת רדיאטור גיר יפתרו את המצב.
גם שלי מוגבה, ללא מיגונים, עם הנמכה של הטרנספר (כתבת הנמכה של הגיר? לא של הטרנספר?)
והפאן קלאץ' שלי לא תקין - אלא נעול (תמיד מסתובב במהירות המקסימלית יחסית לסל"ד)
אם הבעיה היא רק בעמידה, אין לזה קשר ישיר לטמפ תא המנוע - אלא לספיקת הקירור של המערכת.
האם פתיחת דרכי איוורור משפרת את סהכ יכולת הקירור? לפי המדידות שלכם, האם זה תורם ליכולת פינוי החום על ידי זרימת האוויר המאולצת שיוצרות המניפות?
עוד שאלה.. מה הפרש הטמפרטורה בין הצד החם לצד הקר של המצנן? וכמה הנוזל מתחמם חזרה עד שהוא נכנס למנוע?
אסף.
אסף,ברור שהכוונה היא לספיקת הקירור של המערכת,אני לא חושב שמישהו פה התכוון לכך שטמפ' האוויר בתא המנוע גורמת לחימום המנוע.
בגראנד 5.2 מספיק שאתה פותח את מכסה המנוע כאשר הוא נשאר תפוס על הקליפס מקדימה,נוצר מעבר של אוויר בין הכנפיים למכסה בסדר גודל של 2 ס"מ לאורכו,אפשר להרגיש את זרימות האוויר הגבוהות החוצה מתוך תא המנוע ,ובאופן כמעט מיידי תבחין בירידה של 5 מעלות בשעון הטמפ' של הרכב.
מה שמרמז על זרימות לא תקינות מתא המנוע החוצה כפי שתכננו אותו(באופן גבולי כמו שהזכרתי בהודעה הקודמת),המניפה (בייחוד בסרק)מנסה לדחוף פנימה לתוך תא "שמתנגד לקבל"=זרימת אוויר פחותה דרך המצננים.
ב 105~110 מעלות על השעון המזגן מפסיק לתפקד,כך שעדיף תמיד לא לעבור את ה 100 מעלות,-קשה מאוד בימים לוהטים אפילו עם מערכת קירור חדשה ומכסה מנוע סגור,בעמידה,-צריך מדי פעם להרים סל"ד בכדי להזרים מכת אוויר דרך המצננים להוריד טמפ' לכמה דקות.
זה הנסיון שלי עם הרכב הנ"ל. כרגע עם מערכת קירור חדשה לא חוויתי בעיות ,אני מאמין שכשהטמפ' החיצונית תגיע ל 40-42 צלזיוס אני אחווה ...(לא מחליף אותו באחר).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אסף,ברור שהכוונה היא לספיקת הקירור של המערכת,אני לא חושב שמישהו פה התכוון לכך שטמפ' האוויר בתא המנוע גורמת לחימום המנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
בגראנד 5.2 מספיק שאתה פותח את מכסה המנוע כאשר הוא נשאר תפוס על הקליפס מקדימה,נוצר מעבר של אוויר בין הכנפיים למכסה בסדר גודל של 2 ס"מ לאורכו,אפשר להרגיש את זרימות האוויר הגבוהות החוצה מתוך תא המנוע ,ובאופן כמעט מיידי תבחין בירידה של 5 מעלות בשעון הטמפ' של הרכב.
שני משפטים סותרים אחד את השני באותה תגובה ....
אסף,
כשמתקינים מזגן ביתי במסתור כביסה לא מאוורר היטב,
המסתור כולו לוהט מחום (בקיץ) ויעילות המזגן בקירור הבית יורדת משמעותית !
לדעתי זה אותו המצב שקורה לנו במנועי הבנזין הגדולים + מיגון גחון וגיר .
החום לא מפונה היטב מחלל תא המנוע כך שכנראה האוויר החם (או חלקו) מתא המנוע ממוחזר ונשאב שוב
דרך הרדיאטור .
כמובן שהזרמת אוויר חם דרך הרדיאטור מורידה את הנצילות .
אני הזמנתי את הפתחים של הדיפנדר.
אחרי שאתקין (פתחים לכיוון השימשה ) + וונטה מתחת שואבת אדווח תוצאות .
רענן
ניסיתם בית טרמוסתת ומשאבת מים משופרות?
ל-4ליטר בצ'ירוקי של כפיר זה עשה שינוי משמעותי..
רענן,ספיקת קירור של המערכת היא גם ספיקת האוויר שעובר דרך המצנן ,אלא אם אסף התכוון רק לספיקת המיים,ולא נראה לי.
אני לא מבין איפה הסתירה,אלא אם כן היא משמשת אותך לטיעון סירקולציית האוויר החם...
מי דהתקין פתחי אוורור על מכסה המנוע והרגיש שיפור, שיקום.
רענן, הדוגמא של המזגן לא דומה כי מה שקורה למזגן הוא שהוא שואב אוויר חם ולא אוויר טרי מהסביבה.
במנוע זה שונה כי המאוורר מסיע אוויר טרי מבחוץ על פני הרדיאטור ובכך מיצר ספיחת חום זהה כל הזמן מבחינת הפרשי טמפרטורות.
נשאר לפתור כביכול רק את השאלה אם המנוע משתמש בסביבתו הקרה בכמה מעלות בודדות לצורך שמירה על טמפרטורת עבודה נורמלית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מי דהתקין פתחי אוורור על מכסה המנוע והרגיש שיפור, שיקום.
החברה עם הטרופרים טוענים שהבעיה נפתרה ! ואצלהם זה פינוי אוויר טבעי ללא דחיפה/שאיבה עם וונטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רענן, הדוגמא של המזגן לא דומה כי מה שקורה למזגן הוא שהוא שואב אוויר חם ולא אוויר טרי מהסביבה.
אני לא רואה את ההבדל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
במנוע זה שונה כי המאוורר מסיע אוויר טרי מבחוץ על פני הרדיאטור ובכך מיצר ספיחת חום זהה כל הזמן מבחינת הפרשי טמפרטורות.
השאלה, האם זה באמת קורה בפועל ? לדעתי, לא ! בפרט כשהוספנו מיגון מנוע+גיר.
רענן