בוא אני יענה לך למה אני לא צריך טבלאות של היצרן.
הם נועדו למטרה אחת בלבד.
ליידע את המשתמש מתי אסור לו להשתמש למשל ב10W40 כי קר מידי.
ועוד מטרה שולית היא ליידע את היצרן איזה טווח של שמנים מאושרים לשימוש ע"י היצרן, אבל בכמעט כל טבלה מצויינות הצמיגויות מ5W וברכב חדש מ0W עד ל 50-60 בכל רכב מודרני.
לכן זה לא מעניין כי התקופת ההילקסים הישנים לא השתמשו בשמנים דלילים בגלל שהם הרבה יותר יקרים לייצור ו הפחד של הציבור משמנים דלילים גרם לחברות השמן להמליץ על שמנים כבדים יותר כי גם לא הייתה בעיה מיוחדת של מחירי דלק.
שניהם לא רלוונטים כל כך פה בדיון.
" מכונאי רכב, טכנאי מסוקים, ממונה בטיחות, מדריך נהיגה מתקדמת ושטח, יש לי רישיון מירוצים אנגלי ובמקרה יוצא לי לנהוג ולהשתעשע עם מכוניות "אקזוטיות" כמו של הד"ר. למבורגיני קונטאש יש לאחד מבני הדודים שלי באנגליה ומרצדס חזקה לבן דוד אחר שם. וכן, נברתי גם בלמבורגיני למרות שבן דודי לא אהב את זה יותר מדי. "
איך זה הופך אותך למבין דבר מה בשמני מנוע?
יפתיע אותי במיוחד היילקס עם 2 מליון קילומטר חי ונוסע.
ידידי דוקטור משמע אוניברסיטה ובאוניברסיטה יש מחלקות שאמורים להוציא לשוק העבודה את מהנדסי השמנים הללו.
אני אישית חיפשתי בכמה ספריות אקדמיות ולא מצאתי חומר כל כך רציני.
לא עשיתי השוואה בין ישראל לרוסיה רק ציינתי שלא משנה איפה אתה נמצא על הגלובוס שמן 15W40 הוא לא טוב בשבילך בגלל הצמיגות ה"קרה" שלו.
הבאתי לך דוגמא על שמן מנוע מעולה שעולה כפול ממה שהאיסי דלקו עולה.
בהתאם אני בטוח שתקבל כפול קילומטר על מנוע בודד ובלי שום סיבוכים של נהיגה על מנוע חצי גמור, החלפת מנוע, צריכת דלק גבוהה וכו...
לא שווה?
מעבר לזה למה אתם מתווכחים?
יש פה עדויות על מוסכי טויוטה שממלאים שמן דליל יותר, יש המלצה מהחברה באתר שלה ובעיתונות.
הבאתי לכם קישור לפורום בו רואים את ההילקס ש"חייב" 15W40 מקבל המלצה גורפת לשימוש ב5W30 ו10W30.
מה עוד אתם רוצים?
רוצים להשאר עם השמן שלכם ולעשות 800K בסדר.
רוצים להתקדם, להפחית את צריכת הדלק שלכם ולשמור על חיי המנוע שלכם אז תעשו את המעבר.
אם לא תגידו לא רוצים וזהו אין מה לדבר על זה.
מוגי אתה ממשיך להתעלם מהעובדה שהקטע בנושא ה W הוא קטע מתוך החוקה של הגוף שקובע מהו W!
רציתי להוסיף שהדיבורים שלנו כאן לא מגיעים לקרסולי הדיבורים שעליהם אני מצביע!