מה המידה ומה האפשרויות הזמינות?
Printable View
אופציאות צמיג לסמוראי 235/75r15 ששוקל 1100 ק"ג חברה דגם מס' שכבות דופן (פליי) עומס מקס LB/PSI משקל LB מחיר kenda kr29 3 1985/50 41 500 accelera mt-01 6 1984/50 40 400 yokohama g003 6 1985/50 37 650 bf km2 6 1985/50 40 750 bf km3 8 2335/60 47.8 850 maxxis 8060 6 1984/50 37.5 500 maxxis 764 6 1985/50 36.6 500
+
בשנים האחרונות הגמל הפך לרכב טיולים ועושה משמעותית פחות קמ, ובעיקר חונה מכוסה, כולל הצמיגים,BF/KM2
ב-3.5 שנים הצמיגים עברו כ-40kקמ, שזה בערך חצי ממה שהייתי נוסע בעבר באותה מסגרת זמן כשהרכב היה יום-יומי, וההחלפה אז הייתה בגלל שחיקה, זה סט רביעי מסוג זה אצלי.
יש עדיין הרבה מאד בשר על הצמיגים, ומעט פגיעות סבילות בשביל כמות השטח שעברו, ונכון ללפני 3 חודשים הם עדיין מאוזנים.
אבל הבלאי הזדקנות מתחיל, יש התחלת סימני יובש, והצמיג מתחיל להרגיש יותר קשה ופחות גמיש.
מול ההיצע והנסיון זה או BF/KM3 או MTR.
אצלי בויטארה, אותה מידה בדיוק וקצת יותר משקל מהסמוראי 2 הודעות מעלי, מקסיס 8060 כבר סט שלישי בעשר שנים ואני מאוד מרוצה.
אני עם ג'ימני ומקסיס 8060, מעולה.
ה-2 סנט שלי,
4 צמיגי מקסיס 8060.
מידה 31
שנתיים ו-10 על הרכב ובערך 30k על מד הקילומטרים.
כבר בשנה האחרונה הם כבר נראו קצת יבשים ונראה שלאט לאט מתחילים להתפורר. לא ברמה היסטרית אבל כן ברמת צמיג יבש.
האחיזה בכביש רטוב לא טובה בעיני לא היום ולא שהיו חדשים. מנגד, בגראנד ויטרה שהייתה לנו ונעלה גאולנד חצי חצי מצב היה פחות טוב והיא זרקה תחת על כל שלולית רעננה.
סה"כ ה-8060 נותן ביצועים מספקים ותמורה טובה, בחודשים הקרובים אגש להחליף סט ולא בטוח שאקח משהו אחר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אני לא שמעתי על צמיגים במידה הזאת עם 6 ו-8 שכבות בדופן.
מדובר כנראה במספר השכבות הכולל (2 דפנות + סוליה) ולא שכבות בדופן אחת.
רוב צמיגי השטח הזולים והנפוצים הם בעלי 2 שכבות בדופן.
היקרים והטובים יותר בעלי 3 שכבות בדופן.
זה לא אומר כלום על חוזק אמיתי בסיטואציה ספציפית. אישית, צמיגי השטח הכי טובים שהיו לי אי פעם על ג'יפ (נמרוד רצה מורשות קרב...) היו הפירלי סקורפיון MUD שכבר לא מיוצרים המון שנים. הם היו בעלי 2 שכבות בלבד בדופן והיו אוחזים, חזקים וטובים יותר בשטח ובכביש מכל צמיג אחר שהיה לי אחר כך, כולל שמות גדולים ומשולשי שכבות עם הרבה הילה (ומעולים בפני עצמם) כמו טויו, BF וכו'.
אם פירלי היו מחליטים לחזור לייצר ולשווק אותם, לא הייתי מהסס ומצטייד מיד בסט חדש כזה. אבל מכיוון שאין כאלה, הפייבוריט שלי כרגע נשאר הטויו MT.
לגבי אורך חיים - שנתיים וחצי עד שלוש שנים זה אורך חיים ממוצע של צמיג שטח מלא ואז מתחילים להרגיש שהוא עשה את שלו, למרות שעוד נותר הרבה מאוד בשר בסוליה. זו לא השחיקה אלא כי הם פשוט מתייבשים ומתקשים. הביצועים שלהם יורדים בכל פרמטר, הרגישות לפנצ'רים גדלה, כמו גם הרעש בכביש שהולך ומתגבר. בסופה עם נעילה אחורית אוטומטית, גם קוביות מתחילות להיתלש.
עקרונית אפשר להמשיך איתם כמובן עוד חצי-שנה או שנה ולא מעט קילומטרים, אבל זה כבר לא זה. לא מה שהיה, בטח ובטח בהשוואה לצמיג טרי, אפילו ממותג עלום. כי ככה זה - זו דרכו של כל צמיג. גם אנחנו כבר לא צעירים ויפים וביצועיסטים כמו לפני 20-30 שנה - ולהבדיל מצמיגים שאפשר וצריך להחליף, אנחנו כבר לא יכולים להשתפר/להשתדרג....
רץ בקבוצות ה״מה נשמע״, איזה סרט שמראה עובי דופן של צמיגי mt עפ״י יצרן.
אין לי מושג איך לעלות אותו לפה אך בהחלט שווה צפייה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה נכון, אבל בהחלט יש גם מצב ש-2 שכבות בצמיג מסויים של יצרן מוכר ובעל מוניטין יכולות להיות חזקות יותר מ-3 שכבות בצמיג אחר, שגם הוא של יצרן מוכר ובעל מוניטין.
3 שכבות זו אינדיקציה לדופן שאמורה להיות חזקה יותר, אבל זה לא מחייב. כי כבר ראיתי דפנות של צמיגים מאוד גיבורים עם 3 שכבות, שנכנעו גם בסיטואציות שלכאורה לא כאלה קטלניות. קריעת דופן היא לפעמים גם עניין של מזל רע. מנחוס.
עצם עובדת הדופן "בעלת 2 שכבות בלבד" לא הופכת את הצמיג אוטומטית ל"חלש" או "לא טוב". וכבר ציינתי את הפירלי סקורפיון MUD הזכורים לי לטובה.
זכרון מהפירלי הזה ממקרה ספציפי: טיול של החבר'ה בדרום. אני מוביל, בדהרה פרועה בסופה הירוקה בחלק החצצי הרחב של נחל נקרות, מכביש הערבה לכיוון מערב. לחץ בצמיגים 15-16 PSI. במושב הנווט ישב צלם/צלף ידוע, חובב שטח ותיק, שבא לטייל ודרבן אותי ללחוץ, פשוט כי הוא נהנה מזה.... המהירות היתה דו ספרתית גבוהה. ואז אכלתי פצצה בדופן צמיג קדמי שמאלי מסלע חבוי בחצץ, ברמה שהרימה את כל הג'יפ באויר.
למזלנו נחתנו טוב. (מישהו אחר שהכרתי בתקופה ההיא, התהפך שנה-שנתיים קודם בנקרות בסיטואציה כזו בדיוק, באותו קטע עצמו, אולי על אותה אבן בדיוק?.... הוא יצא מזה חי אבל לא בשלמותו. סיפור עצוב שחלק מהותיקים כאן עוד זוכרים)
בדיקה מהירה העלתה שהמכה כופפה חזק את הג'נט (ברזל, אמריקן רייסינג חזק ומסיבי. ג'נט סגסוגת היה נשבר לחתיכות מפצצה כזאת) והצמיג? חוץ מסימן של שפשוף וכמובן כל האויר שברח בבת אחת, לא קרה לו כלום.
פרקתי את הצמיג, יישרנו את הג'נט (שעה וחצי של דפיקות בפטיש 2 קילו והרבה זיעה... אבל בסוף הג'נט התיישר איכשהו. לא יצא הכי אסתטי אבל הצמיג עלה למקום והתנפח. מה שחשוב זה שהצלחנו להגיע לאטימה).
מה שמפליא זה שלצמיג פשוט לא קרה כלום. המשיך בשלו עוד מעל שנה כאילו לא היו דברים מעולם, עד שהגיע זמנו של כל הסט להחלפה בגלל שחיקה והתייבשות כרגיל. עד אז אפילו לא איבד אויר. פשוט צמיג מופלא. וכאמור - רק 2 שכבות. הייתי מת לחזור אליהם.
לשמוליק היו נסיבות מקלות לטיסה בנחל. (לא שזה עזר לו).